Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Düğün yapmak bir zorunluluk değil ki benim 2 ablamda sadece nikah yaptı herkese davet etti herkes geldiler takıları paraları taktı. Bazı insanlar ister düğün yapar ister nikah yapar. Ama hiç para takı takmayacak diye bir şey yok. İlla ki her iki tarafında takar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ulkede saygılı, kibar, nazik insan deger gormez. Evlilik icin söylemiyorum genel olarak bahsediyorum. Bu ulkede biraz kibar olursan, insanlara saygi gostereyim falan dersen ezerler. Iş yerinde ezerler, toplumda ezerler. Bu ulkede insani duygularla, merhametle ilerlersen gercekten canını okurlar. Bu ulkede kural disi ne yaparsan o kadar degerli olursun.
Iş yerinde en cok ve sessizce calisan deger gormez, kimse tarafindan görülmez, bu ulkede takdir de edilmez. Inek gibi çalışmanı, yaptigin isleri dogru duzgun yapmani s*laklik olarak bile algilarlar bu toplumda. Bu ulkede bir seyleri dogru yapayim dersen uzulende, yorulanda, takdir edilmeyende sen oluyorsun.
Bu ulkede calisma hayatinda, egitim hayatinda, evlilikte orada burada her nerede olursa olsun bagiran cagiran, huysuz olan isini iyi yapmasada reklamini iyi yapan, yaptigini da ben yaptim diye surekli soyleyen degerli oluyor ve diger insanlarin gözünde sozu geçen kisi oluyor. Bu dediklerimi iş hayatinda olanlar ya da az biraz bu toplumu gozlemleyenler bu dediklerimi iyi anlayacaklardir.
Bu ulkede kurnaz, tilki, uckagitci, huysuz kisiler deger goruyor ve istedikleri seylere sahip oluyor. Kibar, mütevazı olursan gercekten ezerler.
Toplumun bircok noktasinda oldugu gibi evlilikte de bu böyle durust olalim. Kimse boşuna oyle boyle degil demesin. Evlilikte de eşe ve ailesine ne kadar bir seylere zorlarsan ve dikte ettirirsen o kadar saygi duyulan, deger goren gelin sen oluyorsun. Toplumun damarlarinda bu var cunku.
Aman ben bir sey istemeyeyim, mutevazi olayim diyenlerden en kucuk seyler dahi esirgeniyor bu ulkede. Burasi almanya, hollanda degil. Yaptigin guzel seyler, insani duygular deger gormez bu toplumda. Kime k*pek gibi davranirsan en iyisi sensin.
Is yerinde de boyle, evlilikte de boyle, aile icindeki kardes olanda da boyle. Ailede de kardesler arasinda en huysuz, bagiran cagiran, aman basimiza bela olmasin şununla iyi gecinelim diye huyuna gidilen, alttan alinan, istedikleri yapilan kardes bu tipteki kardestir. En cok degeri de bu tip görür. Diger ilimli, her seye, aileye uyum sağlayan kardes/ler ayni saygiyi kendi anne babasindan ve akraba cevresinden dahi cogu zaman goremez.
Ne yazik ki bu evlilikte de boyle. O yuzden dugun, taki ya da bilmem bir seylerin olmasi, istenmesi ve bu konularda ki kararlılık, bu kararliligi eşe aileye gösteren daha kiymetli oluyor. Tuttugunu koparan, vazgecmeyen, sozunu iyi geciren kiymetli oluyor. Kafasi da rahat ediyor.
Bu ulkenin standardi bu yapacak bir sey yok. Ortada bir oyun ve sistem var ayak uydurmak zorundasin. Uydurmazsan uzulende, deger gormeyen de sen oluyorsun. Bu ulkenin insanlarinin anladigi dil bu. Sen bir insan olarak evlilikte, iş hayatinda kibar, mütevazı olayim dersen üstüne basar gecerler, kimse de gozunun yasına bakmaz.
Ornek veriyorum sonra da oturur ben eltim kadar deger gormuyorum dersin, o esi tarafindan da, aile icinde de daha farkli bir konumda olur ve daha farkli davranilir ona. Ya da bende ayni meslegi işi yapiyorum hatta ondan buraya daha cok emegim var ama falanca kadar bu is yerinde değer gormuyorum der kendi kendini yer durursun.
Bu soylediklerim şahsa sorana ait degil sen diyerek tekil ifade kullanmis olsamda boyle daha rahat ifade ettigim icin. Amacim genel olarak bir seyden bahsetmekti.
Evlilikte de ne kadar cok ses, ne kadar cok isteğini kabul ettirebilme ve yaptırma gücü o kadar deger. Bu ulkenin kodu bu. Istemesekte bu maalesef. Deger bilenlerin eline dusersek belki ama genelde de mutevazilik bu ulkede her konumda ve konuda en*yilik oluyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerine katılıyorum ama şunu da söylemek isterim tabi söylediklerini kisisel algilamadim elbette genele hitap eder gibi bir cevap yazmissin teşekkür ederim öncelikle... insan bu hayatta 5-0 yenik başladıysa böyle bir insana dönüşmek herkesle savaşan tip olmakta zor oluyor.
Hani demek istediğim tek başına dağ olamıyorsun. Bak mesela akrabalarım vardı ama bir kere olsun kapımı çalmadılar bu yasima kadar yaşlı annem ile babamla yalnız ve zor bir hayat yaşadım. Eğitim hayatimda hep ezik sessiz bir çocuktum çünkü bana daha kendimi bile tam bilmezken agir bir yük konuldu omzuma allem ettim kallem ettim okudum calisiyorum ama hani is arkadaslarim gibi cevremdeki insanlar gibi bende düğün yapmak isterdim imrendim
Lakin koca tarafıma diretemezdim düğün istiyorum diye kimsem yok gibi bir şeydi böyle oldu.
Hayat adil değil maalesef- +1 yıl
İyi erkekleri ezin de sizden nasıl uzaklaşıyorlar görün.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEksi sözlükte gördüğüm bir bayanın yorumu geldi aklıma aşağı yukarı şöyleydi sanki; düğünsüz sade bir nikahla evlendik iyi gününde kötü gününde yanında oldum parayı bulduğu an tekmeyi bastı başka kadına gitti. Erkekler masraflı kadını eleştirir ama masrafsız kadını da insan yerine koymaz. Ne kadar çok çektirirsen o kadar çok anlaşılır değerin. Güncelleme bi tık doğru bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılİşte bahsettiğim şey tam da bu
- +1 yıl
Kusura bakmayım size katılmıyorum o, o herifin eşekliği düğün çok gereksiz bir şey 😕 istiyorsanız o para ile yurt dışı yapın ya da çocuk istiyorsanız onun geleceğine yatırım yaparsınız
Cevap sahibi+1 yıl@Çağhan2734 bana katılın veya katılmayın ama gerçek bu, uydurmuyorum gördüğümü okuduğumu aktarıyorum bu yoruma bile gelip öfke ve kinle yorum yapan mutlaka olacaktır. O para ile de yurt dışı yapmak şart değil, yurt dışını cidden gözünüzde çok büyütüyorsunuz, iş kurulabilir veya dediğiniz gibi eğer çocuk istiyorlarsa çocuğa yatırım yapılabilir. Haklısınız. Ama genel olarak bu devirde evlilik mantıklı değil. Toksik insanların manipülasyonlarına dayanmak kolay değil çünkü.
- +1 yıl
Son söyledikleriniz de size katılıyorum haklısınız ama hiçbir şey düğünü haklı çıkartamaz ben inançlı biri değilim ama Türkiye’de toplumun birçoğu İslam’a inandığını söyler düğün yapısı İslam’ı inanca bile ters ya çok saçma değil mi ben akşam gerdeğe gireceğim dum dum dum dum diyip göbek atıp kutlamak? Soruyu paylaşamam hanımefendi altın vs demiş onların geleneği gör neyini bilmiyorum ama bazı bölgelerde altın sadece borç olarak verilir ve deftere kaydedilir o altını almak için düğün yapmaya da gerek yoktur isterseniz ben evleniyorum altınımı verin dersiniz alırsınız yahu neyi tartışıyoruz herkes bildiği gibi dilediği gibi yapsın yaşasın bizim tartışmamızın bir anlamı yok kendinize iyi bakın araya girdiğim için de kusura bakmayın iyi günler
Bizim milletimizin çoğu şatafatı, gösterişi ve başkaları acaba ne der düşüncesini seviyor onları dinleme. Asla !!
Aldatma meselesi de karakter meselesidir. Yatırımla ne alakası var?
Bende büyük ve masraflı düğün istemiyorum. Oynamalı düğün istemiyorum. Haramların işlendiği düğün istemiyorum.
Huzur, sadelik ve mutluluk istiyorum.
O kadar paraya kadınımla seyahat ederim.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kötü değil ben zaten düğün istemem
00 Yorumla Kesinlikle yanlış bir düşünce “erkek yatırım yapmadığı kadını aldatır” düşüncesi. E yatırım yapanda aldatıyor. Siz mutluysanız sıkıntı nedir? İnsanların çoğunun bir şeyi yapması doğru olduğu anlamına gelmez. İnsanların çoğu doğruyu yapıyor olsa, dünya sence böyle mi olurdu?
30 YorumlaCahiller. Kötü bir şey değil bende istemem düğün o kadar borca gireceğimize rahat bir şekilde yaşarız gezeriz. Hepsi sadece gösteriş. Ayrıca seni aldatır falan diye de düşünme ne alaka? Bu karakter meselesi. Sende eşinle mutlu ol yani kontrol etmeye gerek yok bunalır insan
10 Yorumla
+1 yılBence en iyisini yapmissin 1 gunluk eglence icin okadar masraf para gidecek simdi dersiniz" 1 kere evleniyoruz ondada olsun bi zahmet " bence sacma kisa bir eglence icin okadar borca girmeye tabi maddi durumu iyi olan vardir onu bilemem bence gereksiz duğune yatiracagin parayi 1 ev 1 araba alina bilir bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah aşkına düğün yapanlar ha bire nasıl yorulup ettiklerini bi b. k anlamadıklarını anlatıp duruyor sadece neyin eksikliği olacak ki bu? Düğüne vereceğim parayı tatile veririm kaliteli vakit geçirip daha çok eğlenirim en önemlisi anlatılacak bir hikaye asıl ozaman olmuş olur düğünün nesini anlatıyorlar? Falancanın kızı şunu taktı falan filan😂
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Bnce dugun yapmak sacma sahsen ne oyundan anlarim nede o muziklerden zevk alirim sizinki gibi bana da gelip taki vs takcak yok hatta yakin arkadas cevrem disinda gelcekte yok mantiken dugun parasina esimle harika bi balayi yapsam mukemmel olur en azndan basbasa keyfimiz zirve yapar bizim adimiza unutulmaz olur
00 Yorumla
+1 yılAksine iyi bir sey. Ben de dügün istemiyorum kesinlikle. Bana göre degil. Ayrica o parayla tatile gitmek ev düzenlemek cok daha mantikli.
Özgüvenini gelistirmelisin yoksa insanlar tepene binerler hadlerink sen bildirceksin bu konuda sabit fikirli oldugunu ve gururlu oldugunu göstermelisin.00 Yorumla
+1 yılBorca sokacaksın diyen embesiller o borcun sadece adama ait olmadığını kendisinin de borcu olduğunun farkında değil galiba. Duğun içinde kaldıysa bu yaz yapın. Cağırın kim varsa. Nikah tazeliyoruz dersin. Hem o sana nispet yapanlarda takı getirmesini söylersin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMilletin bu dediklerinin hepsi boş ve cahilce , evlilik borçları yüzünden ayrılan o kadar çok çift var ki. Tabiki de düğün için bir şart yok. Önemli olan kocanın borca girmesi değil , onun karakteri.
00 Yorumla
+1 yılDüğün kadar saçma bir şey yok nikahtan al gelinlik damatlık giy ondan sonra bir ay tatil yap
Güzel bir yerde hatta bir kaç yerde boy boy resimler atar mutluluğunuzu gözlerine sokarsın
Biz eğlendik eğlendirmedik dersiniz00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılben evlenecek olsam bunun tercihini kız tarafına bırakırdım sanırım. yani kızlar için daha anlamlı bir olay bu düğün konsepti. istemeyene de saygım var ama istiyorum derse de en iyisini yapmak bizim görevimiz. usul böyle olmalı bence
00 Yorumla
+1 yılMilletin ne dediğinin ne önemi var sen hissettiğin duyguya bak doğrusu buymuş bunu yapmışsın bencede doğru olmuş masrafa gerek yok ama çok istiyosun gelinlik al giy çekim yapın aranızda sevdiklerinizle kutlayın
00 YorumlaSen de şimdi çıkar masrafı. Ben kadının kendi bakımı ve kendine olan yatırımı üzerinden erkeğe masrafı çıkarması taraftarıyım. Üstüne başına al. Kendine bak. Hem de en lüks olanından yap. Bunu da eşine ödet. Çünkü diyenlere katılıyorum ben de.
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda en akıllıca karar ama bizim toplum yadırgıyor. Dul kadın gbı mi gidecen diye millet laf eder diye gösterişli bir şekilde düşün yapma sonrada o borcu ödeme derdinde oluyorlar
10 YorumlaNiye kötü olsun. Bence en mantıklısı. Kendi bütçeni kendi refahını düşünmek zorundasın. İnsanlar düğün yapsaydın da konuşurdu. Sen nasıl iyi hissediyorsan öyle devam etmelisin.
00 Yorumlayanlış yapmadın. ama şöyle düşün mileti eğlendirmek gösteriş için bunca masrafa giricek sıkıntı çekeceksin. onuda geçtim hangi peygamberin düğün olmuş? sadelik güxeldir abartmadan
00 Yorumla
+1 yılBence kendini değersiz hissetme düğün zaten çok gereksiz bir şey arkadaşlarının dediklerini katılmıyorum. Düğüne edeceğiniz masrafları daha güzel yerlerde kullanabilirsiniz. Birde şu konu var yok erkek düğün yapmadıysa kadının değerini bilmez. Kendi açımdan baktığımda öyle bişey yok dahasına eşime daha fazla değer veririm Çünkü sonuçta eşim bizi düşünerek gereksiz düğün masrafına sokmamış.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün mühim değil. Hatta gereksiz ama zorundalik hissediliyor. Toplumsal baskı iste. Bir de empoze. Özellikle kadınlara empoze ediliyor, öyle kolay kabul etme, şunu işte, bunu işte VS.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Demek ki eltilerin ve kocalarının değer verme şekilleri böyleydi. Valla geçen ay arkadaşım evlendi, sadece nikah yaptılar. 200 bini çöpe atmadılar. Şu an mutlu mesutlar.
00 Yorumla
+1 yılDüğünün amacı insanların gelip sana altın takması mı? Heleki güncellemene çok üzüldüm. Sevdiğinle nikah kıyıyırsun evleniyorsun. Düğün şartmış gibi düşünme.
10 Yorumla
+1 yılYoo daha az masrafsız ve güzel
Öyle düşünme, küçük bir salon tutup yakın tarihte yapın düğünü nolmuş00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün yapmak şart değil. Sanki mecburmuş gibi. İyi yapmışsın. Bence kötü değil. Ortada dost hayatı yok.
00 Yorumla Düğün bir değer biçimi değil uyduruk abartılmış gereksiz bir adet. Yabancılar da sade bi nikahla evleniyor biz de de öyle olmalı.
00 YorumlaHiç kötü değil. Gayet doğru ve güzel olanı yapmışsın. Sonrasında yaşanacaklara da sakın kulak kesme.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ne alakası var 🙄 düğüne gerek yok boşuna masraf resmen iyi yapmışsınız, bende sadece nikah ile evlenmek istiyorum
00 Yorumla
+1 yılTek kaybın fotoğraf başka kayıp yok emin olabilirsin. Boş iş düğün şu an çoğu kişi düğün yapmayacağım diyor çok pahalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn iyisini en güzelini yapmışsın. İlla borca sokmak istiyorsan kendine bakım yap, evine alışveriş yap veya tatile çıkın en azından ikiniz içinde faydalı bişeylere borçlanmış olursunuz. Düğün son derece gereksiz masraf başka bişey değil
00 YorumlaSen onlara bakma düğünler zaten gösteriş meramina döndü şatafatlı düğünler sonrası binlerce TL borç en iyisini yapmışsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün yapmak konusunu aşırı saçma ve gösteriş meraklılığı olarak görüyorum.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞart değil mesela bende seneye düğün yapacağım şöyle parti tarzında bir şeyler planlıyoruz.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen yapmak istemem ya ona verdiğim paraya gidip güzel tatil yaparım
00 Yorumla Neden kötü olsun nikah ile evlenen birkaç tane arkadaşım var.
00 Yorumla
+1 yılKüçük bir eğlence olabilir bence bizim burada dul gibi derler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı. Düşün Nisan kına gecesi 50 tane tören var ve hepsi gereksiz...
00 Yorumla
+1 yılDüğün istemeyenler veli nimet bu zamanda değerini bilmek gerekir bence
00 YorumlaŞimdi kimse düğün istemiyor, bu hayat şartlarında bu pahalılıkta akıl işi değil zaten.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu bizim ortak kàrarimizdi, yoruma açık bir konu değil diyebilirsin.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bana sorarsan değil ama büyük bi ailen var ise kötü
00 YorumlaGereksiz masraf bence. Fazla tanıdık yoksa neden yapasın zaten boş ver senn💓
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,4b cevap paylaştı.
+1 yılElalem eğlenecek diye niye borca giriyim? Bence en mantıklısı düğünsüz evlilik.
00 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak bana göre en saçma olay heleki takı olayına acayip sinir oluyorum. Bir gece alemi eğlendircez diye bir dünya para vermeye hiç gerek yok. En mantıklı olan nikah kıyıp o para ile balayına gitmek ya da evimin ihtiyaçlarını almak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında düğün gereksiz bir şey, bende yapanları sorguluyorum başkalarını eğlendirmek için kendilerini strese sokuyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn güzelini yapmışsınız. Çok çevre yok ise en iyisi nikah yapmak. İnsanların boş yorumlarına takılmayın. Yaşınız kaç
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMilletin dediğine bakarsak öldük bittik biz
Bende düğün yapmadım pamdemide yasaktı yapmadık
Ayrıldım zaten orası başka00 Yorumla Evlenirsem bende düğün istemiyorum sade bir nikah tamam. Fotoğraf falan çekimi yaparım anı kalsın diye ama bence düğün yapmamak kötü bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılYa borç iyi bir şey değil borca sokma çünkü ceremesini sen de çekiyorsun evlenince. Düğün yapmak yaptırmak evet lazım ama senin yapmaman mantıklı olmuş üzme kendini. Düğün şart değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence en normali hiç masraf ve borç havuzunda yüzmeye gerek yok bir kerelik için.
00 Yorumla
+1 yılBence gelinlik giy foton olsun ilerde çocuklarına gostericegin anın olur beğendiğin bir yerde poz ver
00 Yorumla
+1 yılSen gelip de burada bu soruyu soruyorsan millete de eşini kötületiyorsan senden iyi bir hanım olmaz doğrusu.
01 Yorumla- +1 yıl
Sağdan soldan duyduklarınla eşini üzeceksen hiç evlenme.
Herkes kendinde ne yoksa onu en değerli şey olarak görüyor. Senin ulaşamadığın şey her zaman hayattaki en güzel şey anlamına gelmez.
00 Yorumla
+1 yılKötü değil gayet normal, 1 günlük eğlenceye para harcanmaz... önemli olan eşinin seni sevip yanında olması:)
00 Yorumla
+1 yılNiye kötü olsun ki, normal bir şey, yurt dışında sadece nikahla evlenen çok var
00 YorumlaÇok iyi bise o bu eylence diye 150 bin tl masraf gereksiz bisey
00 Yorumla
+1 yılAslında en mantıklısı akbaba baba tarafımı ne eğlendircem yaa istemiyorum hiçbişilerni
00 Yorumla
+1 yılKırsalda yasamiorsan laf eden olmicaksa daha bile iyi.
00 Yorumla
+1 yılBende düğün yapmayı düşünmüyorum ne gerek var o masrafa gider tatil yaparım eşimle
00 Yorumla
+1 yılKlişelerin dışınd maddi getir götürü var sadece. Düğün eşittir akraba eğlendirmek
00 Yorumla
+1 yılBence en güzeli de bizim görgüsüz kızlarımız görmemiş gibi herşeyi istiyor evlenirken
00 Yorumla
+1 yılHayır düğün gereksiz bence
20 YorumlaÜzücü bi gelin için bence
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem