AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Lütfen şu videoyu izleyin
https://www.youtube.com/watch?v=APrOHoMh964ve bu tarz konular ile kafanızı karıştırmayın.
kader elbetteki var şeksiz şüphesiz. kaderini dualarla sadakalarla değiştirebilirsin ki kaderinin değişeceği de kaderinde vardır zaten. kader mevzusu biraz derindir..
Hz. Allah geçmiş ve geleceği kendi ilmiyle bilir ve olacakları bildiği için kaderin bellidir. Senin ne için ne kadar mücadele edeceğini de bilir etmeyeceğini de yani senaryo yazılı oynamaya devam dostum :)
Kader fazla arastirilmamasi gereken bir konu aslinda. Bikdiklerimi kisaca paylasayim. kisinin karsisina kader diyebikecegimiz olaylar cikar mesela kaza yapmasi diyelim bunun onune gecemezsin. bu olay karsusinda sergiledigi iyi veya kotu tutum ise insanin kendine kalmis birseydir.
öncelikle tabiki Kaderin diye birşey var ama bazen insan kaderini kendi belirler mesela düşün önün de bir çukur var ve bir tarafta da düz bir yol var sen hangisini seçerdin dur ben söliyim taabiki düz olanı çünkü çukurdan geçmeye çalışsan geçsen düşersin bilirsin bunu ve kendin seçersin yolunu yani herşey kaderimizde vardı yaşadık olmamalı kader birazda bizim elimizde
bu örnek neysede bazı değişmeyen şeyler de var ama odamı kader değil?
o tabiki kadar takdiri ilahi de Allahın izni ile herşey olacagını varır fazla düşünme sen :)
Mizaç denilen bişey vardır onunda bazı esneme sınırları vardır. özünde onların dışına çıkamazsın tabi ama bu öyle cahil çevrelerce bahsedilen kader degildir.
değiştirilebilecek kader vardır değiştirilemeyecek kader vardır doğumdan sonra ölüm gibi şeyler değiştirilemez ama insan hayatın içinde yaptığı şeylerden kendisi sorumudur...
canım istedi camdan atladım ve öldüm.. arkamdan dediler ki kaderinde bu varmışş.. değiştiremezdi ki.. böyle bişey olablr mı sence?
ama seni camdan attıracak olaylar silsilesi nelerdir ne oldu da böyle bir şey yaptın önemli olan onlar senin camdan atlaman değil
tamam o kader ona bısey dıyemem.. ama hıcbısey yokken atlamak sonrada kaderın arkasına sıgınmak. ınsanlar bunu yapıyolar anladın mı. her zaman kaderın arkasına sıgınıyolar. ben bunu neden nıye yaptım demıyolar kendılerıne suc bulmuyolar
hiç bir şey yokken atlanmaz diye düşünürüm :)
kaderin bellidir ama senin eline verilmiştir yazarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle söyliyim yaratan zaman kavramının dışındadır ne olacağını kimin ne yapacağını bilir ama sen bilmezzsin ve kendi kararınla yaparsın o işi hani izlediğin bir filmi tekrar izlemek gibi karakterlerin ne yapacağını bilirsin ama onlar sen istediğin için birşey yapmazlar kendi iradeleriyle filme uyarlar
tamamda ben birşeyi istiyorsam elimden geleni yaptıysam olmadıysa bu nedir o zaman ne olacak?
Aklın ve iraden ile kaderini kendin çizebilirsin. Ama her şey senin elinde değil. örneğin : yarın sınava gireceğim dersin, bir bakarsın komşun ölmüş giremezsin. Gibi vb.
Hiç kimse bu sorunun cevabından emin olamaz tamam kitapta yazıyor olabilir. Bana gelicek olursak bence insan kendi kaderini kendi çizer ve başkalarının hayatınıda belirleyebilir herşey bir reaksiyon başlatır örnek verecek olursak
Otobüsü beklettin diğer durakta bekleyen kişi işine geç kaldı işten atıldı diğer durakta bekleyende geç kalır diğer durakta bekleyende ve bu bir zincirleme olay başlatır.
Hayatımızı şekillendiren bazı büyük olayların kaderimizde yazılı olduğunu düşünüyorum. Yani çerçeve belli aslında ve biz bunun içinde esnekliğimizi kullanıyoruz. İnsanın iradesi hayatında yine etkili, seçenekleri yine insan kendi değerlendiriyor.
kaderimizi biz yönlendiririz allah bize akıl verdi biz onu kullanmak için dünyaya geldik gözü kulağı ayağı çocuğu olmayan vs. kaderdir allah sabrını belirler ama senin cennet veya cehenneme gitmeni kendin belirlersin şuda var ki dua kaderi değiştirir çok dua edersin kaderin değişir
tamamda ben birşeyi istiyorsam elimden geleni yaptıysam olmadıysa bu nedir o zaman?
Senin icin hayirli degilmis o zaman
Kader diye bişey yok her insan kendi kaderini çizer
eeee yukarıdaki yazdıklarımıda okudunmu?
Okudum fikrim değişmedi insanın yaptığı her davranış kendi iradesiyle karar verdiği davranışlardır kader diye bişeye inanmıyorum
bak ben sana ne diyorum değiştiremediğin hiç mi bir şey yok hayatında
Yok tabi ki insan isterse her şeyi başarır senin kendi hayatında müdahale edemediğin bişey var mı ki
var
www.kizlarsoruyor.com/.../q716549-benim-hayatim-neden-boyle-oldu-halim-ne-olacak
Allah senin kız arkadaşın olmasın istiyo yani öyle mi :) kaderle ne alakası var bunun ya şimdi buna kader diyosun ilerde sevgilin olunca da ona da kader de varmış ki oldu diceksin çok saçma
niye böyle oluyor o zaman benim hayatımda?
Senden kaynaklanan bir sorun var demek ki ya da uygun biriyle tanışamadın kader diyip geçersen yalnız ölürsün söyleyim :)
elimden geleni yapıyorum kader deyip geçmiyorumki zaten sorumuda görmüşssündr..
Bunu bir türlü bende bilmiyorum ya biz kaderimizi yaşarız yoksa kendi kaderimizi kendimiz mi çizeriz?
ınsan bellı yastan sonra kaderıne kendı yon verebılır ama cızemez. dogdugun gunden olecegı gune kadar hersey yazılıdır...
tabiki kader olarak kabulleneceğiz. ama o kaderide kendimiz yaratmayalım. çaba sarfedeceğiz. bazı şeylerin dışınd çok şeyleri değiştirebiliriz.
levh-i mahfuz da yazanlarin hicbiri deismez olum , tarihivsvs
ama levh-i mahv ve isbat deisir dua ile vs
bu soru hep kafami karistirir kadere inanmam diyorum ama gerçeklesen bir olaya kader diyebiliyoruz
www.kizlarsoruyor.com/.../q716549-benim-hayatim-neden-boyle-oldu-halim-ne-olacak
bak benim derdim bu bu şimdi benim kaderimmi?
ben böyle olmayı istemiyorum ve herşeyinde farkındayım
:d:d:d:d fatal error :DDDDD
pardon bu açılır
iste kader olmasa bile kader diyoruz kader aslinda yasadigimiz seylere deniyor dostum :D
değiştirebileceğimiz şeyler var değiştiremeyeceklerimiz var diye biliyorum.
tamamda ben birşeyi istiyorsam elimden geleni yaptıysam olmadıysa bu nedir o zaman?
Bilemezsinki onu belki Allah seni birisine saklıyor ya ne biliyim işte sen umudunu kesme dostum kız demek üzüntü, hırpalanma ve masraf demek elbet çıkar bir gün karşına istediğin biri belkide bulup direkt evleneceksin.
elinden gelenı yapıyor ve olmuyorsa bılkı kaderınde bırı yazılı ve zamanı gelmemiş buna emın olabılırsın.
24 yaşma geldim arkadaşımmm
çevremdekiler beraber oluyor ayrılıyorlar eee onlar için zamanı gelmiş benim için neden gelmezki zaman?=
doğru zaman doğru yer doğru kişi meselesi , başkasına gore kıayslarsan hep uzulen sne olursun onların hayatlarının detayını bılmeyız.
İki Tür Kader Vardır.
Etkileyemediğimiz Kader; Mesela Anne, Babamızı Biz Seçemeyiz.
Diğer Kader İse Bizim Elimizdedir.
Herşeyini Biz Yaparız.
Allah Yazdığı İçin Biz Yapmayız,
Biz Yapıcağımız İçin Allah Yazmıştır.
Mesela Bir Örnek Veriyim.
Bir Film İzliyosun; Ne Olacağını Bilmezsin.
O Filmi İkinci İzleyişinde Önceden Herşeyi Bilirsin.
İşte Böyle Allah önceden Görüp Yazmıştır.
Yani Yaptıklarımız Bizim Sorumluluğumuzdadır.
Bu çok uzun bir mesele fakat istersen sorunun cevabına yanıt olabilirim.
Sen bir binanin tepesine cikarsin. Asaagi atlayip atlamamak ssnin elinde. İstersen atlarsin istemezsen atlamazsin. Bunu degistirebilirsin. Ama atlarsan kaderde yazan neyse o olur. Varsa ölürsun, yoksa yasarsin. Ayni sekilde dusmek te kaderde vardr. Senin dikkatin iraden dahilinde olan herseyi degistirebilirsin ama senin iraden disinda olan seyler degismez kaderdir.
Bence öyle bir saçmalık yok ne yaprsan kendinee biladerr
diyelim ki karşına iki yol çıkıyor ve senin hangi yola gireceğini seni yaratan bile bilmiyor öyle mi.. buna inanan var mı gerçekten!
Kadere inanirim ama insanlar isterlerse bunu degistirebilirler
degistiremezler bence yani nereye degistirio
Mesela 1 saat sonra avmye gidicekken trafik kazasi gcirip oluceginiz yaziyor kaderinizde sonra avmye giderken karniniz agrimaya basliyor eve donuyorsunuz
üç şey değişmeyecek biri evleneceğimiz kişi , ikincisi ölüm tarihimiz, diğeri sanırım kazalar ama emin değilim üçüncüsünden. oluyorsa zorlama demekki başkası olacak
farzetki kaderimiz belli değiştiremiyoruz ne yapabilirsin kolunu bacağını kaybedenler varsa senin gibi sağlamlarda var klavye başında boş boş yazacağına gidip bir hastaya yardım etsene
Herkes kendi kaderini kendi çizer.. Mutlak kanı budur. Bazı değişmeyecek olan şeyler vardır sevdiklerimizi ölümle yüzleşecek olması gibi.. Bunları kimse kadere bağlamasın, bunlar doğanın kanununda yatar gerçekler.
tamamda ben birşeyi istiyorsam elimden geleni yaptıysam olmadıysa bu nedir o zaman ne olacak?
Şans ya da başarısızlık denebilir bana göre
Kader bellidir ancak dua ve sadaka ile kaderin değiştiği hadislerle de sabittir.
Sadece doğdumuz an ve öleceğimiz an kaderimizdir. Diğer her şey bizim elimizdedir.
Kaferlerimiz bellidir kadir gecesinde o yılki amelimiz yazılır. Bir şeyi değişmek istiyorsak dua etmeliyiz
kader ne yazılmışsa yaşarmış insan
ne 1 eksik soluruz ne de 1 fazla an
herşey kaderin cilvesidir
doğum evlenecegin tarih evlenecegin kisi ve ölümün sadece kaderde bellidir bunun disinda baska bisey belli değildir hatta kuran i kerimide acip okuyabilirsin
Allah herşeyi yaratmadan önce bildiğine ve zamanı geldiğinde yarattığına göre ( sen öyle inanmayabilirsin) olmuş ve olacak herşey hiçbir istisnası olmadan kaderde bellidir. Kader Allah'ın olacak şeyleri önceden bilip zamanı geldiğinde yaratmasıdır. Senin dediğine göre Allah Allah doğum tarihi, evleneceğin kişi ve ölüm dışında hiçbirşeyi önceden bilmiyor anlamına gelir.
cevabimi tamamen saptirmissin Allah hiçbirşey i onceden bilmiyor diye birşey asla olamaz demek istediğim dogumun olumun evlenecegin tarih ve kisi asla degismez ama diger unsurlar allah izin verdikce degisecek seylerdir birsey istedigimiz zaman bile dua ederiz ya da allaha yalvaririrz herşey belliyse eger neden dua edip birsey isteyelimki rabbimizden
ayrica allah bizlere bosuna beyin vermemis herseyi kadere baglayamayiz bazi seylerde kendi elimizdedir
Kader bir labirent gibidir. Çeşitlı çıkış noktaları olan ve karmaşık yolları olan. Sen iyi yoldan gidersen çıkış parlak, aksine kötü olandan gidersen karanlıktır.
kainat yaratılmadan öncede Allahu zülcelal senin neler yapacağını bildi ve yazdı. sen buraya yazı yazmayı talep ettin ve yazdın cenabı Allah bunu daha kainatı yaratmadan önce biliyodu senin bunu ntercih etti, ğini. kaza bela da ya imtahandır ya da ettiğini bulmuşsundur
Ne yaparsan yap değiştiremeyeceğin şeyler var tabi. Doğa kanunları mesela...
Kaderimizi biz yazarız. Yapacaklarımız belli ama k belli diye sen onları yapmıyorsun. Sen onları yapacağın için onlar belli
Sayfa açılmıyor
buyurrr
Hayir kaderimiz belli degildir. Is adamlari da yanlis girisimler sonucunda batarlar. Ve sen de yanlis. insanla tanistiysan bunu kadere ya da baska bor seyin omuzlarina yuklerim hissettiklerinden kacamazsin. Insan kendi hayatini kendi cizer.
İnancin islammi?
Yalnis anlama...
Mı ayrı
Secimlerimiz cogu zaman kaderimizde büyük rol oynarlar ornegin kotulerin sonunda baslarina gelen felaketler gibi bazi gunahlarimizin karsiligini bu dunyada aliriz ilahi adalet denir bunlarada
bak bu açılacak
Bence hayatini kizlara endeksli yasadigin icin olmali boyle trajediler belki inanmayacaksin benimde basimdan geldi gecti dönemlik bu tür anlasmazliklar olabilir kendiligine biraksan belki biseyler geliscek ters pskiloji vardir birisine onu cok istediğini ona ihtiyacın oldugunu onsuz yapamadigini gösterdiğinde bu seni onun karisisnda itici görülmene neden olur belki Allah seni birilerinden koruyodur beterin beteri var birde böyle dusunsen icini rahatmak adina şu an bunlari yaziyorum bir insan olarak onemlisin illa sevgili kategorisinde gormezsen guzel dostluklar kazanablir iyi bir alt yapi saglayablirsin boyle seyler zamanla olusur sevgi emek ve zaman ister
seçemediklerimiz kaderdir kardeşim bu benim görüşüm bide sectiklermiz var.. kaderin türkçe manası ölçü demek
Bu hayatta iyi olan şeylere sebep olarak hep kader gösterilir kötü olan şeylere sebep ise hep irade gösterilir
anlam veremediğim bir durum
nasib kısmettir herşet bu hayatta yarın ne olur bilemeyiz ama yanlış yoluda dogru yolu bulmakda elimizdedir tabi..
Herkesin kaderi bellidir. Her canlı ölümü tadacaktir. Hz. Ali.. kaderin belli ama ona giden yollari sen secersin. Allah insana irade vermiştir bunun için.
Kader konusu insanın anlayabilme sınırının ötesindedir. Bu yüzden çok fazla düşünme. Ama istediğin birşey için elinden geleni yap kısmetse olacaktır zaten
Neyi Rabbinden daha cok düşünüp daha cok zaman harciyorsan Onunla sinaniyorsun bu bir gercek. Ki Rabbimizden baska dunyalik seylere baglanmamamiz gerektiginin gostergesi bence
Belli basli seyleri degistiremezsin evlenecegin insan veya ölüm tarihin gibi. Bunlar gibi mutlak olgularin disinda kalanlari davranislarinla dusuncelerinle dualarinla degistirebilirsin diye biliyorum. Allah bize bu akli bosuna vermemis..
Külli ve cüz-i kader vardır , külli kader yaratıcının elindedir değişmez , cüz-i kader senin elindedir sen seçersin.
Külli kaderi değiştirebilen tek güç dua'dır..
Lulli irade dediğin neleri kapsar cüzi irade dediğin neleri kapsar bunlarida ifade etmeliydun... BN merak ettm mesela
Külli irade ( yaratıcının elinde olan ) yani levhi mahfuz'da yazan , gelmiş ve gelecek olan bütün varlıkların kaderidir.. Nedir bu kader ; sen hangi cinsiyette doğacağını seçemezsin , çocuklarının cinsiyetini seçemezsin , anne , baba, kardeşlerini seçemezsin , nerde ne zaman doğacağını doğum ve ölüm tarihini seçemezsin , başına gelecek genetik hastalıkları yaşadığın kaza'ları , güzel veya çirkin olmayı yani bedenini seçemezsin evleneceğin kişiyi seçemezsin çünkü kiminle evleneceğin ve o kişiden doğacak çocukların nesil devamını gerçekleştirdiği için külli irade tecellisidir bu durumda evleneceğin kişiyi de seçemezsin. Çok seversin evlenmek istersin ama bir kaza sonucu onu kaybedersin , sen seçtiğini sanırsın ama aslında kaderinde yazılı olana eninde sonunda öyle veya böyle bir şekilde bulur onunla evlenirsin..
Dünyaya geldiğinde önüne serilen herşey " vardı " zaten " var " olan şeyleri şeçemezsin , değiştiremeyeceğin her şey " külli iradedir , külli kader'dir " değişmez..
Cüz-i kader değiştirebileceğin şeylerdir nelerdir bunlar, sen öss sınavına giriceksin diyelim çalışırsan iyi bir puan alıp kazanırsın çalışmazsan emek harcamadığın için kaybedersin.
Yani " çalışıp çalışmamak " olarak iki seçenek vermiştir külli irade , sen cüz-i iradenle birini yaparsın , 2 yolu sana vermiştir o 2 yol sonucundaki kaderinde yazılmıştır ama çalışıp çalışmama iradesi de sana verilmiştir , karar irade senin kaderini şekillendirmek senin elindedir..
Mesela insan günah işler , yaratıcı kuran'da benden af dileyeni affederim der..
Sen günah işledikten sonra Allah'a dönüyorsan bu cüz-i kaderdir , senin iradendir.
Allah senin O'na yönelişini senin iradene bırakmıştır , insan bana dönerse benden af dilerse kendi iradesiyle yapar , andolsun benden af dileyeni affederim der kuran'da..
İbadet senin elindedir , anne babanı sevmek onlara iyi davranmak dünya üzerinde " iyilik kötülük " yapmak senin iradendedir..
Çok şey ekleyebilirdim bu yazdıklarıma ama umarım bu kadarı ile de yarımcı olmuşumdur
@DevletBütçesi
bu benim derdim arkadaşım bu benim kaderimmi?
kendi seçimim asla değil söyliym sana
bak bu açılacak
Kızlara yaklaşmasını bilmiyorsun sen diksiyonunu düzelt ve kendine güvenin olsun
ne alakaymış nereden çıkardınki bunu diksiyonunu düzelt diyorsun birdee
Neden atar yaptın bunu anlamadım ama ben sadece yardımcı olmak için yorum yapmıştım
benim kaderimde yazılı olan şey kızların benden ölene kadar nefret etmesi. sebebinin sadece dış görünüş olması
İsra 13
İnsanlarin kaderlerini kendi cabalarina bagli kildik
... daha aciklayici olamazdi sanirim hayrli gunler
aynıyız kaderşim ben de 25 yaşındayım. şaşırıyorum artık. benim yaşımda kaç kere sevgili olup ayrılan var. bana ise 1 tane teklif eden yok. hep sanal ortamdan ediyolar. yahu sanal ortamdan herkes sevgili yapar ki... neden gerçek hayatta bulmuyor kimse bizi bunu ben de çözemedim.
güzel değilmisinki?
orta diyelim. kısacası Allah çıkaracak karşımıza biz de seçicez kardeşim.
24 yaşıma geldimmm
ben de 25im napalım yani Allah dilemiyorsa?
görmedimki seniidee
Herseyi kaderimize yazili degistirecek birsey yok dualarda yok allahtan sadece sabir dileyebilirsin, eger kötü birsey oldusa eger. Allah kötülüklerden saklasin bizi
Evet mesela ölümü degiştiremiyceksin mutlaka ölüceksin gibi gibi
Kader Allahın bızım yasıycaklarımızı verecegımız kararları ve sonucunda basımıza gelıceklerın bılınmesıdır. Dua ıle kaderımızı degılstırebılırız.
güzel cevap bende dua ile kaderin değiştiğine inananlardanım
Ilerde bunu olmadıgına şukredebılırsın. ayrıca sen o seyı cok ısterken baskalarıda olmasını ıstemıyor olabılır. Ben hayatımda şunu gordum gercekten çok mu ıstıyorsun bunu beynın ve kalbınle ıstıyceksın ıstemek yetmez caba harcıycaksın vazgecmıyceksın enınde sonunda oluyor senın ıcın hayırlı veya hayırsız.
o kadar çaba gösterdimki işte burada
Doğum tarihin ve evlenecegin kişi dogustan bellidir ve değişmez diye biliyorum. Arastirabilirsin.
hmm bilmiyordum bunu
Kader Uzun Bir Yoldur Ve Bu Yol Sürekli 2 ye Ayrılır Sen Hangisini Seçersen Ordan Gidersin Ama İllaki Yine Aynı Yola Çıkarsın.
Doğum evlilik ve ölüm bunlar insanin değiştiremeyeceği kaderidir. Gerisi insanin kendi iradesiyle olan kaderidir.
yürekler alınmaz pulla parayla, kim yenmiş kaderi duayla?
Bende felsefi derin bir soru sordun sanmıştım. Bu mevzuyu da kıza bağlamışsın. Sorunun cevabına gelirsek (benim inancıma göre) istisnasız herşey kaderde bellidir.