Gerçek hayatta üniformanın karşı cinste yarattığı etkiyi herkes bilir. Peki mesleği asker olan biriyle evlenir miydiniz?
Evet
Belki
Hayır
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Askerliği secmek cesaret ister peki onu secen kişiyi sevmek sizce cok mu zor. Bana göre zor olacagını sanmıyorum. Zaten o kişiler mesleklerinden sevdikleri mesleği yapmak için çok fazla omuzlarına iş bindiriyorlar. İş yapmasa bile her zamn disiplinli olmaya çalışmak gercektrn her adamın işi degil. Bende bu güçlü cesur insanları severdim. Onunda bende görmezden geldiği birçok durum olacaktır. Ama günümüzde ben en çok askerlerin aldatmasından ve her kızla konuşmasından dolayı hep tereddütlü yaklaştım. Bu yüzden askeriyeden konuştuğum biri olmadı. Ama öyle birini bulursanız sevin derim.
tabiki de aklma mantğma yatyosa seviyosam bu meslk engel olamaz kötü bişey değil ki bence en ktsal görev yani allah hrkse hayrlı eş nasip etsn kaderde varsa çnüne geçilemez
Ama çok meşakkatli ve nöbeti/görevi/denetlemesi eksik olmayan ve eşinizin yıpranması neticesinde sizi yıpratacak bir durum değil mi?
ben onu mtlu ederm ypratmam özenrm :) ne var sankı aşk demek herşey dmek değil ama sevgi saygı varsa hc bsey bnun önüne geçemez o da bizim kaderimiz :)
Allah, umarım tüm meslektaşlarıma sizin gibi anlayışlı ve mesleğinde destek olan bir EŞ verir.
(Amin)
aminnnnn Allahm herkesn gönlüne göre versin herkes çok mtlu olsnn :)
Sizin için dua edeceğim.
çok teşekkr edermm sağoln :) çok mtlu oldum
Rica ederim, beni de mutlu ettiniz.
:) :):) çok sevndm
Neden desem?
blmem çok ktsal bir mesleğnz var ben sağlkcym asker ve doktr larn işine hep saygı duyarm pskolnz alt üst oluyo szi eşinz her knuda en üst seviyede tutablmeli anlyş içnde olmlı
Canımsınız, aslında sizin mesleğiniz hepsinden aziz...
her meslk güzel yeter ki işimize kendmze ve karşmzdakine saygımzı kaybetmeyelm
Çok güzel bir düşünce. Katılıyorum. Yaşınız?
22 :) yaşım küçük ama çalışıyorm uzun uzn zamandr ve etrafmdaklerden çok şey öğrendim iyi kötü milyonlarca şey
Yaşınıza rağmen çok bilinçli bireysiniz, çok takdir ettim.
her meslek te insan sıkntıya girip ypranabliyo malesef ben hastlara ne kadar güleryüzlysem yanmdaki hemşre sert aşırı sert kızardı kovardı çok üzlrdm ailesne de yanstyo mu dye düşünüyodum hani ortada hç bişey yokken böyle davranması ben güler yüzlyüm diye bana kızmas çok zoruma gitmşti pskolojim bozuldu sanmıştm ama onun inadına daha da kendm oldum kendimle gurur duydm ve hiç bir zman ne olursa olsun değişmycegime söz verdim demek istediğim her meslekte skntı stres var önemli olan aradaki dengeyi koruyabilmek aile olcaksam bnu bilerek düşünerek koruyarak yaşamak :) çok çenem düştü
Tam bir asker eşi var karşımda, çok değerli birisiniz.
çok teşekkür ederim :)
Gerçekten sizin gibi insanlar/bayanlar oldukça mutlu oluyorum.
Çünkü kadınlara küsmek üzereydim, sitede okuduğum bazı yorum ve cevaplar sebebiyle. ama yine genelleme yapmamın hatasını çekiyorum.
Çok naifsiniz.
yorumları okuyorm da erkekler bile hayr evlenmem demiş o na yok bu na yok kmseyi beğenmez oldu insanlarımz her işin zorlğu var kmse elnde her gün ççekle yda her dk tatlı sözle konuşacak her saniye gülecek diye bir kural yok ki hayatn ne getireceğini bilemeyiz ve asla büyük konşmamalyz
Karşımda sanki 35 yaşında kendini geliştirmiş ve çok olgun bir bayan var sanki...
:)
:) yaşımzn yetmediği yerde yaşantmz yeter derler ya liseliler şu an bu söze hak verdm gerçekten :) ve kullandm :):)
Ya sizi bu soruya kim gönderdi?
Şaştım kaldım.
neden ki sayfada gördüm yazmştm :)
Okumaktan zevk alıyorum sizi..
:) sağolun :)
Cevabınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
rica ederim ben teşekkür ederm :)
Sağolun.
:)))
Çoğu imkanları için asker oluyor ya da heves ile. Eee bu asker olanlarda askerliğin getirdiği piskolojik baskıya dayanamıyor ve piskolojileri bozuluyor. İstemeyen kızlar piskolojisi bozuk olucağını bildiğinden hayır diyordur. Sağlam piskoloji lazım askerlik için.
Mantıklı...
Mantık göbek adlarımdan biridir. :)
Ben de çok sevdiğim Subaylığın kıyısından döndüm. O kadar uğraştım ama Allah nasip etmedi. Vardır elbet bir hayır dedim, sineye çektim. Subay/Astsb. Uzm. arkadaşlarıma selamlar, kutsal görevlerinde başarılar...
Siz evlenir miydiniz, cinsiyetsiz bir soru bu.
Kadın subay/astsubayların çoğunun görev yeri karargah. Yani erkeklerle içli-dışlı değil.
Tamam vermiyoruz size kadın asker eş.
Yok yok, istesenizde vermeyiz artık.
Cevap
14Cevap
Askerler cok capkin oluyor almayayim aldatma ihtimalleri yuksek bir meslek grubu coguda hemsire ile evleniyor onlarinda cogu ayni yolun yolcusu :)
Ben hayatım boyunca birini ne aldattım ne de göz ucuyla baktım. Çoğunluğumuzda böyle. Ancak içimizde her meslekte olan kadar çürük domatesler var ve bir kişi tüm askerleri töhmet altında bırakabiliyor.
Asker çapkın değil, hatta kadınlara karşı çok utangaç.
bu konuda çok haklısınız, çünkü kapalı toplumun birer ferdiyiz. Açık ve dobra kadınlar bizi daha çok cezbediyor. Fettan, fetbaz, laf cambazı kızlar askerlerin dikkatini çekiyor.
neden evlenilmesin askerin görevi vazifesi ne kadar kutsal karakteri düzgünse asker esi olmaktan insan gurur duyar bence her kula nasip olmaz asker esi olmak
Allah gönlünüze göre versin.
amin tskler benim icin gecti de insallah damadim asker olur :)
Evli misiniz?
ayrildim
Daha geçmedi, hemen neden geçti diyorsunuz.
Üzüldüm, hayırlısı olsun inşallah.
üzülmeyin hayirlisi böyleymis amin cümlemiz icin insallah Rabbim herkesin yüregine göre hayirli olani nasip etsin insallah
Bende askerim ve ayrılmış biriyim ama salmadım daha.
Her şey daha güzel olacak diyorum.
insallah Rabbim yüreginize göre versin
Yüce Rabbimin hikmeti ve rahmeti her yere ulaşır.
Bence siz de "geçti" demeyin...
Amin, bilmukabele...
öyle Yaradanim ne yazdi bilinmez herseyin hayirlisi
Kesinlikle...
Ama öyle salmak da yok...
İsterseniz yazabilirsiniz mesaj kutusuna?
şu an erkek arkadaşım asker hemde önemli bir birimde yazın inş evlilik düşünüyoruz ilk zamanlar askerle evlenmem ben diyordum ama o karşıma çıkınca herşey değişti gurur duyuyorum onunla
Allah tamamına erdirsin.
amin teşkler
biraz dışarıya düşkünler gibi dikkatte çekiyorlar meslekten dolayı bnde kıskancım :D ondan galıba yanılmışım ama onu tanıyınca gerçi ondada varda potansiyel yinede mükemmel benim için
Subay İse Bayanlar Daha Sıcak Bakar Ancak Alt Kademeyse Asker Adamda Çekilmez Yani.
Kademesi mi var bunun?
Ast Subay, Çavuş , Uzman Er lerden Bahsediyorum.
Hımmm, mesele statü meselesi yani, asker olması değil.
hani subaylığın belli bir karizması vardır ondan bahsediyorum bu karizma çoğu kızı çeker ancak ben empati yapıyorumda subay değilse asker hayatı geçilme bir bayan için ama gönüller bir olunca samanlık seyran olur rütbesi önemli değil :)
Kadınlar rütbe takmaz ve bakmaz, erkeğin gönlüne bakar desem.
o belli biryere kadar kardeşim, gönülle mantık arasında çok ince bir çizgi vardır bunu asker için değil herkes için söylüyorum hayatın kuralı bu :)
Yanlış düşünüyorsunuz deek haddi değil ama etrafınıza bakın. O halde alt kademedekilerin evlenememesi gerekirdi.
sen beni yanlış anladın illaki evlenilir sevilir ancak ben kendm açısından söyledim bir erkek olarak askerliğin zor bir meslek olduğunu söylemeye çalışıyorum
Ben anladım sizi ama kadınları materyalist yaptınız, orduyu da 3-5'e böldünüz.
Valla tanistigimizda öğretmendi simdi mesleği askerlik oldu ve evliliğe doğru gidiyoruz :)
Nasıl oldu?
Yedek subay askerlik cikti adam beğendi ben burada kalcam diyor öğretmenlikten iyi olduğunu söyledi :)
Allah tamamına erdirsin.
Tesekkurler
Cevabınız ve naifliğiniz için ben teşekkür ederim.
evleneceğim eşim ordu içinde kadın asker ise evet neden olmasın
Güzel bir düşünce.
keza polis içinde öyle önemli olan fikirleri uyuşması ve karşılıklı tevazu
Katılıyorum.
ben isterim evde üniformayla otursun o derece :) çok yakışıyor bence
Üniforma seversiniz, hayatınızda hiç askerle sohbet ettiniz mi?
ettim noldu ki
Umarım gönlünüze göre olur.
amin seninde :)
harp akademisinde okuyan ilkokul arkadaşım vardı çıkma teklifi etmiştide kabul etmemiştim nasip herşey
Fırsat kaçtı dediniz mi hiç?
Öyleyse problem yok o zaman.
niye evlenmesinler? doğru düzgün bir insansa, kötü alışkanlıkları yoksa, AİLESİNE YETERİ KADAR İLGİ GÖSTEREBİLECEKSE neden olmasın?
hayır etmezdim.erkeklerin yoğun olduğu bir ortamda çalışıyor çünkü.KİM NE DERSE DESİN ATEŞLE BARUTTA YANYANA DURMAZ.bizzat deneyimlemiş bir insan olarak söylüyorum bunu :)) ikincisi o kadın kıt'a görevinde emretmeye alışacak.ve insanın mesleği askerlikse ister istemez kişiliğine de işler bu.e kıt'ada emrediyor.evdede emretmeye kalkarsa bende askerde dahi komutanlarımın emrine bile pek itaatli değildim zaten (ederdim de ban emir vereseleri gelmezdi yani öyle diyim :) ) evde muhtemelen ultimatomsuz direkt bir nükleer savaş çıkar.böyle bir faciadan dünyayı korumak gerek :D
Kadın subay/astsubayların çoğunun görev yeri karargah. Yani erkeklerle içli-dışlı değil.
hadi ya.bunu öğrendiğim iyi oldu.neme lazım denk gelirse bigün kapatıyim bende o zaman bitane :))
Bencede...
Hayır. Yerleşik düzeni severim göçebe hayatı bana göre değil.
Ben mesleğimle yaşıyorum, sayenizde yalnız kaldım.
Amin.
Sağolun...
Yok yok, ben takıldım. Boşanmış biri olarak 5 senedir kafam çok rahat.
Seviyorum yalnızlığımı.
Nedenmiş, bu acımasızlığın sebebi ne?
Biz yaşlandık mı şimdi?
37...
Ama ben 17 buçuk gibi hissediyorum.
Bu iyi geldi, bana. İskender ısmarlayabilirim.
Diyarbakır, Levent Usta'dan olsun o da.
Emin olun, parmaklarınızı bile göremeyeceksiniz künefeyi yedikten sonra.
Bakın buna hayır demezdim.
Asla demiyorum ama ona yakın bir ruh halinde istemem.
Neden?
Çok stresli bir meslek. Pek çok tanıdığım var, aileden de.kadinlarin genel olarak başta üniforma olmak üzere imkanları da çok cazip geliyor. Hatta es adayindan öte. Benim gördüğüm ise cazip yanı yok.
Haklısınız, bende bugün kadın olsaydım meslektaşlarımla evlenmezdim...
Sizde ki sebep? Ben erkek olsam memuriyetimi soylemezdim en başta zaten. Kadın milleti etiketi pek seviyor malum.
Katı kuralcı, yaşam biçiminde sıfır tolerans ve acımasız bakış açısı kadına uymaz bence...
Arti adaptasyonu zor.seyri varsa seyri, tayini, nöbeti, cekismeleri..erkeklerin siniri çok yipraniyor.ayni ölçüde tahammül gücü yüksek ve güçlü bir kadın ancak bahsedebilir zaten.
Ama bilmediğiniz bir durum var; erkekler evde çok kılıbık ve centilmen oluyor. Benden duymuş olmayın.
Dediğim yakin olduğum tanıdığım epey çok:) hatta bir bayan arkadaşım subay.vaziyete hakimim o nedenle.
Yani bende diyorum ki, aldığı kadar verdiği durumlarda var.
Arti eksi herkese göre değişebilir. Tercih meselesi pek tabi.sevgi-aşk tek başına yeterli değil bu durumda. Yaşam tarzını bariz etkileyen durumlarda konuya hakim olmal, kendi yaşamıyla bireyin tercih yapması sağlıklı olandır.
Ama şöyle bir durumda var; askerler analitik düşünebilme kabiliyetini, entelektüel bakış açısını ve perspektifini kullanan ender mesleklerden biri. Çözüm odaklı olmaları da ayrıca yaşamı kolaylaştıran diğer özelliklerinden biri.
Ve sanırım bu sebeplerden ötürü de heyecanı seviyorlar. Pek çoğu çapkın etiketi taşır. Maaş ve sosyal haklarin uygunluğu kendine güveni en üst düzeye çıkarıyor. Entelektüel ve marjinal yanlarını da bu sayede ortaya çıkaran ve kamcilayan hatunu istiyorlar. İşin sadakat kismi da sallantıda oluyor genel olarak. Nasıl olsa evdeki es ne ordu evlerinden ne de diğer pek çok imkandan feragat etmek istemez.
İnanın ben askerlerin çapkın olduğunu düşünmediğim gibi kabul etmiyorum.
Özgüvenleri doktorlardan bile fazla, çünkü ölümüne bir sahne içerisinde rolünü oynuyor ama çapkın denilince elimiz kolumuz kırılıyor maalesef.
Genel kanı bu yönde ne yazık ki. Şahsi gorusumle birlikte.
2 senedir Muğla'nın sahil kasabasında yalnız yaşıyorum.
Evimdeyim, yalnızım. Nerede bu çapkınlık?
:(
Istisnai durumlar kaideyi yikamiyor maalesef ki..hem kisilere değil mesleklere giydirilmis haller vardır. Herkes farklı nasipleniyor iste.
İşte benim çevremdekilerde böyle, çapkın değiller.
Sadece güneydoğuda/doğuda görev yapanlar veya dönenlerde biraz şehir hayatına girerken "dikkat çeken bayan"lara karşı talepkar olduklarını duydum ama o kadar.
:) potansiyel olduğu kabulünuz bu durumda.
Ama çok doğal değil mi, düşünsenize dağda 3 yıl geçiriyor bir insan. Konuşmayı bile unutabiliyorsunuz.
Potansiyelimiz de yok sayın hanımefendi.
o değil de erkeklerde oylamış ya ona saşıyorum oylayan erkekler totoş herhalde pembe tezkere sahibi olanlar
Oylayanlar kadın asker eş için oyladılar. Soru cinsiyetsiz. Yani eşinizin (kadının) asker olmasını ister misiniz?
askere gitmedin galiba kadın subay astsubay görmediğine göre
yok panpa gitmedim 4-5 ay kaldı ama
20 yıllık askerim ve çok bayan asker var ama hepsi karargahta, siz bile görmemişsiniz bakın.
Yuh be kizlarin yuzde doksani hayir demiş bende bu zene astsubaylik denicektim desene evde kalırım o zaman
Deneyin yine de.
hayır diyen bayanların hepsi sallıyor üsteğmen olursan yelkenleri indirirler
bayan astsubaysa zor gibi bastan öğrenirsen mesleğini uzak dururum
Mesleğiniz?
işöiyim fabrikada benden yüksek olur yani
Olsun, gönüller birse?
olur ama dediğim gibi bastan bulasmam bilmeden bulasırsam yapcak bişey yok :)
Bence çekinme, kadın sevgide rütbe takmaz.
zaten nerden bulayım ve onlar benim gibi birine hayyatta bakmaz
Duam sizinle, inşallah olur.
Eyvallah :)
Evet mesleğimiz gerçekten zor. Hayatımız belli bir düzen içerisinde. Bizim de bir hayatımızın olmasını istiyoruz , evlenmek , çocuk sahibi olmak , dünya merkezimize bir kadını almayı biz de hakediyoruz bence. Sevdiğim bir söz vardır ; "Pencereden baktığınızda, güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bedelini ödediği içindir.."
Dünya da askerden daha cesur birisi varsa oda asker eşidir.
Tabi evlenirdim ne güzel kutsal bir meslek benimde hayalim askeriyeydi ama olmuyacak ameliyat izinden dolayı galiba.
Amin cümlemize inşallah. Peki rubben nedir
Emekliliğe az kaldı desem ve rütbe söylemesem olur mu?
Hiç sevmem asgeri ve o dalda çalışanları
Beni de sevmiyorsunuz o halde...
:(
Hop hop hop, kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değil. Medenice herkes cevabını veriyor. Size yakıştıramadım MeMaTi!!!
Dün karşılıklılık ilkesine düşkün olmamın sebebi de bu olabilir mi peki?
Aslına bakarsanız iki gündür yazılarınızı takip ediyorum...
Memati bey, benim yaşadığım ülke savaşa karşı tutumunu sergileyen bir ülkedir ve 200 yıldan yukarıdır savaş görmüyor ve savaş yapmıyor. Ben savaşın taraftarı olmadığım için asgeri ve Harbi'nin de taraftarı değilim. Senin kaldığın ülkede vatanın milleti ikiye ayrılmış PKK ve Türk asgeri diye bir birini öldürüyor. Bir aileden biri dağda, biri dağa karşı vuruşarak hayatını kayb ediyor. Sen götünün böyle korunmasının taraftarıysan git öldür ve öl. Ben it olmaya razıyım
Keşke kötü konuşmalar olmasaydı, sizi böyle takip etmek istemem. Farkındalık yarattığınız daha güzel düşünceleriniz var ve hep okuyorum.
Bakış açılarınız bende güzel çiçekler açtırıyor.
Bence çiçek tanımına bayan olan ve her girdiği ortamda kendini çiçek gibi hissettiren mazhar olunması gerekir; çiçeksiniz sayın Cherie...
Sizi ben nergise benzetiyorum.
Nergiz değil, nergis ;)
Şimdilik bende kalsa cevabı...
Daha da cevaplarınızı okuyup, sizin daha da çok çiçek açtırmanızla söyledebilirim, söylemedebilirim desem.
Çiçek açtırmak, ruhumda pozitif elektrik oranımı artırıyorsunuz demek.
Edebiyatı sevmiyorsunuz yani, kes der gibi oldunuz.
Ya savaş sevmeyen ülkede yaşasanız da, asıl memleketinizin çiçeklerini bazen göremeyebiliyormuşsunuz, yaaa :)
Gönlünüzün sahibi burada sanırım?
Hani sevdiğiniz biri var ya, hani erkek gibi biri, ya da öyle görünen?
Ne bileyim işte.
Varlığını hiss ederim, konuşurum, severim, arzularım, mutlu olurum, ama hiç bir zaman ulaşamıyorum ona. Hep farkli yüzlerde, farklı kişiliklerde dolaşır durur, onun için her kesi severim, onun için her kesle konuşurum, ama ona varamıyorum. Allah'a benziyordur bu sevgili. Ya da Allah'ı benzetiyorum bu sevgiliye, hep ona ulaşmayı, kavuşmayı istiyorum
Belki bir papatyayı ıslatan yağmur damlasının rahmetinden gelecek size, belki ucu karanlık bir tünelin son deminde bulunan küçük bir kıvılcım tanesiyle görünecek size. Sizin güzelliğiniz çekecek belki de, belki de bir gülüşünüze hapsini isteyecek öylesine.
;)
Özel mesaj kutunuza bir merhaba atabilir miyim?
Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Oradayım artık.
Evlenirim..Zaten eşim harp akademisi mezunu..
Evlenmişsiniz zaten...
Allah daim etsin ve bir yastıkta kocatsın sizi ve eşinizi. Çok mutlu oluyorum böyle mutlu evlilikler görünce.
İşte askerlikten kapılmış bir rahatsızlık...
Obsesif Kompülsif. İlla her şeyimiz düzgün olacak değil mi?
Güldürdünüz beni. Size de ütğm. rütbesi verelim...
Akademi sınavlarına hazırlanmaya başlayın derim, ütğm.liğinizin son senesindesiniz.
Eşten kopya çekeni KOMKARSU'ya ve Akademiye almıyoruz.
Sizi direk diskalifiye ediyoruz, kabul mü?
Olur mu, şu şirinliğinizle bile direk kur.yzb. olmalısınız...
Maaşınızın yarısı benim ama, o kadar araya girdim sizin için. Sadece 1 sene için.
:P
Tarzınızla çok dikkat çekicisiniz, gönüller fethediyorsunuz. Bu zaten sohbetinize yansımış.
Tamam o halde ben mesleğinizden kazandıklarınıza göz diktim... Sadece bir dondurma parası şu sıcak yaz gününde. Farkındayım, dilenci gibi oldum.
Naif düşünceleriniz ve güzel yaklaşımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Ayrıca nickinizin yazılışına yakın bir çiçek var ve dünyanın en güzel kokan çiçeğidir.
Esen kalın sayın mod...
Bilmukabele efendim.
hayır evlenmeyi geçtim düşünmem bile
Buna sebep?
:(((
Evlenmesinler o zaman di mi?
Sizin gibi çok düşünen var, biliyor musunuz?
Kimse asker olmasın o zaman?
Peki, teşekkür ederim cevabınız için. Zamanınızı aldım, memnun oldum.
Yok, evlenmezdim büyük konuşmak gibi olmasın.
Öğretmene yakışmaz mı?
Ise göre es secmem iyi huylu karakteri iyi olduktan sonra her türlü olur
Emin misiniz?
Son kararım :p
Madenci de olsaydı?
Farketmez işi diyorum
Helal olsun size...
Adamlar mesleği bile uçkuruna göre seçiyor lan.
Mesela?
Askerlik mesleğiyse evlenmem
Bu acımasızca düşüncenin sebebi desem?
Eşimi haftanın bir günü göreceksem neden evleneyim?
Hayalimdir bir asker eşi olmak...
Ama çok meşakkatli ve nöbeti/görevi/denetlemesi eksik olmayan ve eşinizin yıpranması neticesinde sizi yıpratacak bir durum değil mi?
biliyorum;sürekli atamasıydı, emir altında yaşayan insanın agresifliğiydi, belki bana da sürekli emir vermeye çalışacak olmasıydı vs vs ama herşeyi biliyorum vazgeçemiyorum bu sevdadan
Yaşınızı sorsam?
işde yaşımı söyleyince fikirlerimin toyca ve çok cahilce olduğu yorumunu yapacağınızı düşünüyorum 18 yaşındayım
Yok, bizatihi çok yerinde cevaplar verdiğiniz için iyice şaşırdım. Çok olgun düşünceleriniz var, tebrik ediyorum sizi.
bende bu konudaki düşüncelerimle ilk kez yargılanmadığım için şaşırdım.teşekkür ederim
Neden yargılanacaksınız ki, fikirleriniz hepimizden önemli; çünkü o sizin ev sizi siz yapan düşünceleriniz.
işte fikirlerimi şöyle olgunlukla karşılayacak biriyle muhabbet edememişim demek ki arkadaşlarıma asker bir eşim olsun isterim dediğim de hemen üniforma diyorlar öyle değil halbuki yaptıkları işe saygım sonsuz ben de asker olmak isterdim kısmet değilmiş belki ondandır bu sevgim
Hala şansınız var...
ne yazık ki askeri meslek yüksekokullarına girişte meslek liseliler in girme sorunu var ve ben meslek lisesinde okuyorum
4 yıl okuyup bazı bölümlerde dışarıdan alım var.
evet çok yakın arkadaşım sayesinde onu da araştırdım :) ama bu sene sınava girmedim ani bir kararla fikrimi değiştirisem şansımı denerim heralde
Hadi, sizi aramızda görmek istiyoruz...
:) sohbetiniz için teşekkür ederim hayırlı geceler...
O zevk bana ait olgun kişilik, değerli Melahat kardeşim.
Hayırlı geceler.
Bu soruda takipteyim bakalım neler diyecekler.
Asker misiniz?
Sb./Astsb?
niye adama rütbesi düşükse tekmil mi getirttiricen? :))
Emekliliğe yaklaşmış bir askerim.
hedef poduma aldım.merak ediyorum.kim önce söyleyecek? :D
Komutanım ben yalnızlığı seven birisiyim ve ilerdede yalnız olmak istiyorum kimseye bağlı olmadan bayrağımın altında. İlk başta jamyo ve karaya başvurdum ama yaşım büyük olduğu için kabul edilmedim. Tek başvurabilidiğim yer deniz oldu. Denizide gerçekten çok severim gökmavisi her yer o yüzden onada sıcak baktım.
Asker olmak demek yaşam içimini değiştirmek demektir; düzenli yaşayacaksın ve kurallara bağlı olacaksın. Bu zor...
O kuralların çoğu benim iyilliğim için zaten komutanım daha sağlıklı bir yaşam sürmem için. Bazıları tabi abartı ama oda işin tuzu biberi. Zaten beni seçmezleri komutanım dişlerden bile eliyorlar sadece şansımı denemek istedim küçüklüğümden beri asker olmak isterim hep. Harp okulları sınavlarına falanda girmeiştim ama sınavlardan yeterince yüksek puanlar alamamıştım benden çok daha fazla ders çalışanlar var
valla çekilmez be kardeş.sağlam karaya basmak varken denizler zor be :D
Allah gönlüne göre versin kardeşim.
dalgalı dalgalı.sürekli sallantıda bir hayat.şöyle bir volta atıyım desen kaç dakkada biter alanın? alkadras hapishanesi gibi mübarek.mümkünse gemilerle temasım üsküdar-eminönü vapurlarından öte olmasın.15 bilemedin 20 dakka yeter o fantezi :))
kardeş buarada şaka yapıyorum he.denizciler bizim en önemli ayaklarımızdır ülke olarak.siz olmasanız bu ülkenin ekonomisi bile dönmez.
ancak ben kişisel olarka yüzmeyi falan sevsemde yani deniz üstünde toplum içinden uzakta falan sevmem öyle pek.her ne kadar aralarına normalde de pek karışmasamda adımı mı dışarıya attım mı insanların içinde olabileceğim ihtimali beni rahatlatır hep.istedin mi bir markete gidip alışveriş yapabilmek bile güzel bir özelliktir.ancak siz bizim bu ülkenin dış dünya yollarını açık tutuyorsunuz.SİZ OLMASANIZ O MARKETLERİN RAFLARINA O MALLARIN İMALİNDE KULLNANILAN MAMÜLLER GELMEZ.ve o marketler boş kalır.kısacası hepimiz ortak bir zincirin parçasıyız ;)
Ben sizi okuyorum şimdi de...
Aynen güzel kardeşim, gönlüm sizinle...
UMARIM BİRGÜN ACI BİR ŞEKİLDE DE ANLAMAK ZORUNDA KALMAZLAR.ancak bundan sonra önümüz açık Allah'ın izniyle.Panama Kanalı'ndan Çin Denizine kadar hemde :))
Evlenilmez soğuk sıkıcı olunur sosyal hayat sıfır.
Gönlünüze göre versin Allah.
Amin sen askersin galiba
Evet.
Rütbe ne? Yaş çok olduğuna göre eskilerdensin
Rütbemi söylemeyeyim ama emekliliğe yaklaştım.
Bende bu sene mezun olacağım inşallah 30 Ağustos bekliyorum 😊
Hayırlısı...
Evet olabilir ama mühendis olsa daha iyi olur
Mühendis askerler de var.
İyi o zaman
Eger sevmissem evet
Seven zaten her mesleğini kabul etmez mi?
evlenirim
Asker olmasının etkisi var mıdır?
Aynen?
Mesleğinin bir önemi yok yani.
O zaman adam gibi adam olsun diyorsunuz, sorumuzun dışına çıktık.
Bir de asker olursa, tadından yenmez.
Karizmayı saymadık.
O zaman fabrikaya seçimlerimizi yollayalım.
Çok şey saydık da, bunlar şimdi bulunmaz fabrika gönderelim de bir tane sizin için üretsinler.
Çok mütevazisiniz.
Hayır bir şey olacak diye ödüm patlar :S
Asker olmasın kimse o halde?
20 yıllık asker olduğuma pişman oldum şimdi.
Seversem evlenirim.
Ya sevmezseniz?
Asker olup olmamasının hiç bir değeri yok yani.
Kesinlikle katılıyorum.
Mümkünse hayır.
Neden?
"Asker vatanı korur." mantığı var ya hani, ondan.
Sevmediğinizden değil, aklınıza yatmadığından yani.
Sevebilir de insan. O yüzden "mümkünse" yazdım.
Mümkünse evet de olabiliyor o cevap o zaman.
:) Hayat sonsuz olasılıklar ile doludur, belli olmaz hiçbir zaman ne zaman ne olacağı.
Hislerle dolu cevabınız için teşekkür ediyorum sayın duyarlı.
Ben de teşekkür ederim.
Rica ederim hanımefendi...
isterdim bu benim için gurur olurdu
İnşallah olur...
Hayır
Neden?
Hayır
Neden desem?
Ama tüm parmaklar bir değil ki?
evlenirler
Rica ederim...
Evlendim.
Komşum sen evli miydin?
Hem de meslektaşımla. Bak harika bu...
Cebeci çok soğukmuş, dün döndüm. Burada t-shirt, memlekette kazak giydim.
Sen ne zaman evlendin komşucum, ben seni bekar bilirdim.
Aslında çok da mutlu oldum, bunu öğrendiğime.
Canımsınız ya, bende kara kara düşünüyordum komşucumu napacağım diye; evde kalmana gönlüm razı değildi.
:P
Enişteme söyle üzmesin seni...
Hayır evlenmezdim.
Evet evlenirim la.
Rütbesi ne olsun?

En İyi Cevaplar