En Yakın Arkadaşa Ders Notu Vermemek ?

Durumu özetlemek gerekirse hemen bütün derslere katıldım.

Bir çok not aldım mesela hoca ne dediyse harfi harfine yazıyorum aşırı unutkan olduğum için tekrar etmem kolay oluyor. Yani kendi beynime uygun bir çalışma stilim var. Sadece hocada değil bir çok kitaptan derlediğim bilgilerle dersleri çalışıyorum. Ve tabi her şeyi de yazıyorum. Yani genelde notumu gören baya şaşırıyor. Bilmiyorlar ki zor öğrendiğim için o kadar çok şeyi yazmak zorundayım.

Gerçekten bana çok iyiliği dokunmuş maddi manevi bir arkadaşım var. Kendisini gerçekten severim sayarım. Aynı sınıftayız. Her işime koşmuştur bende koşmuşumdur.

Ancak konu derse gelince ben biraz katı davrandım. Başka memleketten arkadaşlarım geldi ben gene derse geldim o gece saatlerce çalıştım filan. Yani gerçeken anlamak içinde can hıraş bir mücadele içindeyim. Fakat notlarım istendiği zaman veresim gelmiyor.

Herkes için böyle. Biliyorum çok iyiliği dokunan bir arkadaşım ama bir kere daha bu konudan önceden tartışmıştık. Neyse geçende yine böyle bir konu döndü. Ben her şeyimden feragat edip ellerim nasır bağlayıncaya kadar yazıp sonra bunu birine vermek hiç içime sinmedi.

Arkadaşa da dedim zaten bunu düşünmen gerek diye. O kadar emeğim var. Keza her derse girmeye çalışırken hiç ama hiç kimseden tek bir satır yardım alamazken -okul bu konuda çok cimridir- notumu kimseye vermeye razı değildim.

Ha ne oldu aramız bozuldu. Bende düşünüp duruyorum acaba hatamı ettim diye. Ama emin değilim. Ben kimsenin emeğini isteyemem. Adam o kadar yapıyor çalışıyor bana mı yapıyor sanki diye kendime sorarım keza istediklerim de vermem deyip gidiyor zaten. Beynimi rahatlatmam lazım. Ama nasıl ?
En Yakın Arkadaşa Ders Notu Vermemek ?