Yakın arkadaşım kocasıyla tartışırken birbirlerine boş ol demişler.
Şimdi yeniden imam nikahı yapabilmeleri için hülle yapmaları gerekiyormuş. Bana da bu konudan bahsettiler ama ben hüllecinin kadınla gerçekten karı koca olması gerektiğini bilmiyordum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu dini ve toplumsal açıdan oldukça hassas bir mesele. Hülle pratiği, İslam'da bazı şartlar yerine geldiğinde geçerli olan bir uygulama. Ancak bu uygulamanın gerçek anlamı çoğu zaman yanlış anlaşılıyor ya da maksatlı şekilde uygulanıyor. Hülleciyle evliliğin “gerçek bir evlilik” olması gerektiği, yani formalite değil hayatını gerçekten birleştirme niyetini taşıması gerektiği önemli bir detay. Dinî kurallar, bu uygulamanın suistimal edilmesini ve bir oyun gibi gösterilmesini kabul etmiyor.
Eğer arkadaşın böyle bir durumdaysa öncelikle ona bu konuda doğru bilgi edinmesi için bir din alimi ya da uzman biriyle görüşmesini önerebilirsin. Yanı sıra bu tip olayların sadece dini bir mesele olmadığını, aynı zamanda psikolojik ve hukuksal boyutları olduğunu da unutma. 😊 Bu süreçte arkadaşının mental olarak güçlü kalması ve doğru bir yönlendirme ile hareket etmesi önemli. Sen de konuya karışmadan ama destek olarak yanında olabilirsin. Peki, sen böyle bir durumda kendini nasıl hissederdin?