Bunun mantıklı olduğunu düşünen insanların o kredi çekmeden önce kredi hesaplaması yapınca vazgeçeceğini göreceksiniz :D normal uygun şartlarda geri ödemek için en az 140-150 bin tl geri ödemesi olacak hiç bir şekilde mantıklı değil sonuç olarak.
31 Yorumla- +1 yıl
Evet de faiz indirimi olmaz mı
En İyi Cevaplar
Düğün yakınsa evet. Değilse mantıklı gelmiyor. Sen en iyisi bir liste tut cehiz için, hangi odaya ne lazım diye. Neyi şimdi , neyi sonra alacağına karar ver. Ona göre alışveriş yap, eksiklerini tamamla zamanla. Yedeklemeye çok şey almaya gerek yok, en çokta tabaklar mutfak eşyaları kullanılmıyor toz birikiyor şimdiki evinizi göz önünde bulundur.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynı fikirdeyim
Bence hiç girme o topa, parça parça almaya çalış, kız kardeşim parça parça aldı dizdi çeyizini hem hesaplı alabildi indirimleri takip ettiği için hem de hepsi hazır oldu, uzun sürdü ama en sağlıklı böyle oldu çünkü sadece çeyiz olarak düşünme çok masraf daha var..
15 Yorumla- +1 yıl
Nerelerden aldın parça parça online mı aldın
- +1 yıl
Ben değil kız kardeşim :D
Önce bi liste oluşturduk, mutfak ve tekstil ürünleri kız tarafı yapar, yatak odası halı - perde ve mutfak halı - tül yine kız tarafına ait...
Her ay bütçe oluşturdu, özellikle online indirimleri kovaladı, atıyorum dışarı çıktığında gözüne bir şey kestirdiğinde uygun fiyatsa aldı direkt, sürekli fiyatları takip etti.
Uzun sürdü evet ama neredeyse hiç eksiği kalmadı..
Bana sorarsan demir başları almak yeterliydi de o biraz ince detayları da atlamadı.. Uygun görünce alıverdi. Öte yandan çevremize de bahsettik ve atıyorum annemin bir arkadaşı pike takımı aldı, başka bir tanıdık ütü aldı vs.. Öyle yardımcı da oldular.. Eğer ailenin çevresi varsa onlara da bahsedebilirsin, zaten çeyiz denilen şey yardımlaşma ve paylaşmayla oluşmuş bir şey bana göre, evlenen çiftlerin evini düzmek için paylaşımlarla oluşan bir çeşit gelenek... - +1 yıl
Bir de sana tavsiyem evlilik öncesi ve sonrası kadın psikolojisi konusunda biraz araştırma yap, zira biz yapmadık kız kardeşim o kadar stresliydi ki biz de epeyce yorulduk, tartışmalar felan da oldu sonradan öğrendik ve biraz daha sağduyulu olmaya çalışınca bu süreç daha iyi geçti, bu hafta sonu düğünü olacak çok şükür bitmek üzere bu süreç ama dediğim gibi bilinçli olmak da fayda var.. Ve mutluluklar dilerim...
- +1 yıl
Çok yorucu bir süreç dediğin gibi bitmek bilmiyor 2 saat için dünyanın masrafı yapılıyor.
Mutluluklar dilerim kardeşine de
+1 yılBence çeyiz için o kadar borç altına girmeye değmez. İnanın kredi bataklık gibidir ve insanı içine çeker hatta kimilerine cazip gelir. Ancak işin önemli tarafı sizin bir çeyiz için bu kadar zahmete girdikten sonra mutlu olup olmayacağınız. Şahsen kendi fikrimce aynı paraya düğün yaptıktan sonra pekala gezebilirsiniz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır benim için hiç de mantıklı değil. ama isteyen parası olan tabi ki de kredi çekebilir çeyiz almak için..
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de çekmem birikim yapıp harcarım büyük ihtimal
+1 yılCeyızden kasıt sacma sapan ellı yuz bardak sunum tabagı ıse zaten gerek yok
Mantıken kız tarafına aıt olarak gorulen ceyız mutfak esyasıdır tencere tabak fırın va gıbı
Bı evın ıcınde de bunlar zorunlu ıhtıyac o yuzden gereksız degıl sadcee gereken seyler alınınca gayet mantıklı22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
👏
0çeyizi 3ayda düzmüş biri olarak sadece çeyize elektronik eşya dahil dhaa hamuru makinesi tarzı lükse bile girmeden ve her şeyin uygununu markasızını almaya çalıştığım halde 100k dan fazla gitti eğer zamanın varsa indirim kovalantek tek al zamanın yoksa kredi anca kurtarır ama ödemesi zor
11 Yorumla- +1 yıl
Evet çok para gidiyor
+1 yılBen yeni evlendim ve sadece ihtiyacım olucak şekilde olan şeyler aldım mesela bir tane set çelik tencere bir tane granit set gibi 3 takım su bardağı 20 adet oluyor yani misafir gelirse mantığı ile çok büyüğe kaçmak çok saçma yeni şeyler çıktıkça bu sefer evde var diye almak istemiyor insan çok abartılıyor bazı yerlerde her şeyden çok çok olsun diye şuanki durumun eğer az ve öz olsun işimi gören şeyler olsun mantığında ilerden yeticekse eğer çekme krediyi boşu boşuna derim
23 Yorumla- +1 yıl
Peki bunlar yeterli geldi mi daha almaya devam ediyor musunuz
- +1 yıl
Bana yeterli geldi ben içerisinde her şeyin olduğu schaferdan çeyiz seti aldım başka da ekstradan tava tencere almadım
- +1 yıl
En güzeli
Çeyiz felan alma o parayla gidip tatil yapın eve gelen ay ne kadar güzel çeyiz diyecekse gelmesinler. Milletin egosunu tatmin etmekte saçmalık bence düğünde saçmalık gezin eğlenin düğün masraflarını yaparken.
34 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum insanların egosu için masrafa giriliyor
- +1 yıl
Herkes hep bir yarış halinde
+1 yılRahmetli anneannem "tencerede pişir kapağında ye ayağınızı yorganınıza göre uzatın, kimseye muhtaç olmayın" diye öğütlerdi hep.
Bu gibi şeylere böylesi yatırımı gereksiz ve zahmetli buluyorum ben😌27 Yorumla- +1 yıl
Temel ihtiyaçlar için gereksiz mi
- +1 yıl
Kredi boyutunda olmamalı
- +1 yıl
50 bin buzdolabı.
- +1 yıl
Kredi çekmek şartmı eskiden taksitle vs alıyordu insanlar bunları🤷♀️
- +1 yıl
Taksit elden kim alıyor bu devirde
- +1 yıl
Uzun zamandır bu gibi alışverişler yapmıyorum benimki sadece bir tavsiye.
Alacaksam peşin parayla işimi görüyorum yer yer bütçem kadar🤷♀️ - +1 yıl
En güzeli peşin almak
+1 yılMantıklı her şekilde kimseyi dinleme ama lüzumsuz alışveriş yapma. Enflasyon var siparişlerime bakıyorum 2-3 ayda 650 TL ürün 950 TL olmuş yani ne kadar erken alırsan o kadar mantıklı ihtiyaç varsa alın ödemesini de yapabiliyorsaniz...
23 Yorumla- +1 yıl
Evet enflasyon sürekli Çıkışta
- +1 yıl
O yüzden lazımsa bak gereksiz bir şey alma... Yoksa kredi ödemek falan moral bozar... Her ay maaş gelir sonra gider...
- +1 yıl
Çok doğru dedin
Gereksiz bence denizden önemli şeyler var ben o yuvada huzurlu olmalıyım geçim sıkıntısı taşiycakmiyiz diye bi sürü değişim olsun huzurum sıkıntım olursa çeyiz beni hangisinde kurtaticakki
12 Yorumla- +1 yıl
Kurtarmıyor maalesef
Krediden uzak dur. Aklın varsa uzak dur. Aklın var mı? Varsa uzak dur. Aylık olarak taksit ödemen gerekir. Yavaş yavaş al ne olcak. Sakın kredi alma alma alma alma alma.
16 Yorumla- +1 yıl
Tecrübe mi bu
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Sanal kart kullanıyor musun peki
ybende ablamda çalışıyoruz çalıştığımız parayla alıyoruz ablam beyaz eşyasına kadar aldı ilişkisi olduğu için yani krediye gerek olduğunu düşünmüyorum çok kaliteli ürünleri orjinalinin yarı fiyatına satan çok yer var intertte falan her şey dört dörtlük olmak zorunda değil her şey yedekli olmak zorunda değil zaten eskiyince yenilenecek ve eskime süreleri düzgün kullanıldığı sürece neredeyse aynı bu yüzden hiç zora girip 100 çekip 500 ödemeye gerek yok
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de ama herkes ablan kadar şanslı olmayabiliyor
+1 yılValla bence borsaya gir kazandiginla peyder pey al bence ne gerek var krediye 100 bin kredi çekeceksin belkide 200 bin olarak geri ödeyeceksin mantiksiz bence
16 Yorumla- +1 yıl
Evet fazi çok yüksek oluyor
- +1 yıl
ya da bak şöyle yap kredi geri ödemesi ne kadar ayda ne kadar odenicek bi hesapla aylık harcama limiti olarak kendine onu belirle aydan aya al krediyle uğraşma
- +1 yıl
Bunun için çok ay lazım ama
- +1 yıl
Ne kadar sürede düğün olacak
- +1 yıl
1 yıl diyelim
- +1 yıl
Bir yılda o para çıkar zaten ayda 10000 liralık alsan tamamdır
Hoşuma giden parçaları alırım bir iki tane vardır zaten o da bu şekilde abartmaya gerek duymuyorum çok saçma geliyor zaten.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet abartmak saçmalık
+1 yılElinde paran yettiğince yavaş yavaş almak en mantıklısı.
Lüzumsuz binbir türlü şeyler alınıyor.
Aslında gerek yok.24 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle gerek yok ama alınıyor
- +1 yıl
O sana ve bütçene bağlı artık. Adetler eskisi gibi uygulanmıyor
- +1 yıl
Biraz uygulansa o da yeter
- +1 yıl
O birazın suyu çıkıyor sonra.
paranı mevduata ay her ay sonu şu an krediler yüksek mevduatda biriksin nakit alırsın 1 yıl sonra nakit alırsın.
13 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Evlilik kıredisi al kaymakamlığa git eş adayınla sende damatta kişi başı 150 bin tl kredi alıyprsunız tavsiye ederim 6 ay geri ödemesi yok
14 Yorumla- +1 yıl
Faiz durumu nasıl
- +1 yıl
Değişkenlik göstermesin de sonradan
- +1 yıl
Sana bi tavsiye icinde faiz olan hic bisey hayirli degildir
+1 yıl12 ayda ödeyecekseniz kredi mantıklı hanımefendi başka türlü tavsiye etmiyorum ayrıca beyaz eşyalar erkek tarafına ait
18 Yorumla- +1 yıl
Biz de kız alıyor
- +1 yıl
Almayın erkek tarafı alır beyaz eşyayı yatak odası kız tarafından alınır
- +1 yıl
Yatak odasını da kız alıyor bizde
- +1 yıl
İyiymiş hanımefendi Banada bir tane gelin adayı bulun sizin oradan 🙂😂😁
- +1 yıl
Buluruz siz nereden 🤣🤣
- +1 yıl
Konya da yaşıyorum hanımefendi
- +1 yıl
Konya da erkek epey masrafa giriyormuş
- +1 yıl
Evet burada altın ve beyaz eşya erkeğe ait
+1 yılMantıksız ihtiyacın olan eşyaları alırsın. Nedir yani gereksiz masraf sanki aldığı herşeyi kullanıcak
11 Yorumla- +1 yıl
Her şeye gerek yok tabii ama 3 binlik şeyler 50 bin olmuş 80 bin olmuş
Şu zamanda borca girmek komple mantıksız hele çeyiz için bunu yapmak ve de üzerine evlenmek hepten mantıksız 😄
13 Yorumla- +1 yıl
Çeyiz fikri beni benden alıyor
- +1 yıl
En mantıklısı bir kere geliniyor bu dünyaya
+1 yılEğer ufukta evlilik varsa mantıklı, yoksa mantıksız. Devamlı yeni ürünler çıkıyor eski model çeyiz sahibi olma riski var
11 Yorumla- +1 yıl
Evet eski model şeyleri ben de sevmem o yüzden klasik alırım
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık ne nişanda ne evlilikte düğünde adetmiş şıkmış lüksmüş vazgeçin. Bir tişört ceket almak bile ne kadar pahallı. Çalışıp çalısıp hiç bir şey alamıyorsun parayı çar çur etmeyin. Az olsun öz olsun. Sade olsun yormasın. Sadece evlilikle bitmiyor ki ileride ne masraflar zorluklar çıkıyor. Yolun başında borçlu harçlı ya da parasız başlarsanız ileride dayanamazsınız.
10 Yorumla
+1 yılNe dizmek için ne düzmek için kredi çekmek çok saçma.
21 Yorumla- +1 yıl
Herkes hemfikir
+1 yılBu kadar seye ne gerek var? Ihtiyacin kadarini al? Paranin yettigi kadarini al.
22 Yorumla- +1 yıl
İhtiyaç için bunlar zaten
- +1 yıl
5 tane baddaniye, 40 kisilik yemek takimi, 100 kisilik yemek bicak catal takimi, 40 kisilik bardak takimi? Pardon ama butun mahallenimi doyuracaksin?
+1 yılBenim çeyizimin yarısı hazır kendim ala ala az bir şey kaldı
24 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel memur musun
- +1 yıl
Devlet memuru değilim de özel şirkette memurum evet
- +1 yıl
Anladım, mutluluklar dilerim ❤️
- +1 yıl
Teşekkürler ❤️
+1 yılBenim herseyim var o yüzden sıkıntı yok apla :)
Bana gelen bohçasıni alsın gelsin eksikler vardır şöyle ki mutfak eşyaları onuda alırım sıkıntı yok ;)12 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar şanslı seninki
- +1 yıl
Değil işte... Kimse yok ki şanslıolsun :/
+1 yılEvlilik için bu kadar masrafa hiç gerek yok ana eşyalar olsun gerisi zamanla yapılır sonuçta mutlu olmak için evleniyosun borç ödemek için değil
12 Yorumla- +1 yıl
İşte olay bu
- +1 yıl
Bu konularda aileleri pek umursamamak lazım eksikleri birlikte beraber tamamlarsınız bunun vereceği mutlulukta başka güzel oluyo
+1 yılHer ay maaşımla bir şey alırdım kredi çekmem
11 Yorumla- +1 yıl
En doğrusu
+1 yılÇeyiz bence kesinlikle olması gereken bişey o yüzden olur
11 Yorumla- +1 yıl
Olmazsa olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi durumunuz yoksa çeyiz dizmek zorunda degilsiniz borçla ve kredi kullanarak evlenmeyin sonra ölene kadar borç ödüyorsunuz yazık kardeşim yapmayın hayatınıza yazık
12 Yorumla- +1 yıl
Evet hayat bitiyor ödeye ödeye
Cevap sahibi+1 yılTabiki borçla krediyle ev dizilmez gerek yok.
Mantıksız bence, kimle evleneceksen ortaklaşa imza atıp lüzumlu şeyler alın.
14 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Giriyor maalesef
+1 yılÇeyiz falan saçma geliyor bana. Boş masraf
Gösteriş.11 Yorumla- +1 yıl
Çamaşır makinesi nevresim buzdolabı tabak falan
+1 yılBence o kadar gerekli değil boşuna israf gibi geliyor bana.
11 Yorumla- +1 yıl
Bana da öyle geliyor
+1 yılNe gerek var? Eşinle beraber alın ne eksikse çalışıp
11 Yorumla- +1 yıl
O da aynı şey
+1 yılEğer yeni alma durumu yoksa ilk olarak ikinci el de alınır. Boşuna borca girmeye gerek yok bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Boşuna borca girilmiyor ki hepsi lazım
- +1 yıl
Evet boşuna. Maddi durum olmadıktan sonra neden borca girsinler? Para biriktikten sonra tekrar yeni eşya alınır ondan önce israf olur
+1 yılHiç mantıklı değil. Hele de mevcut faiz oranlarıyla.
Oldukça almak gerek.
12 Yorumla- +1 yıl
Zaman yoksa peki
- +1 yıl
Dışarıdan dolar veya altın almak suretiyle borç alınabiliyorsa daha mantıklı. Bu seçeneklerde yoksa mecburen banka.
O parayı faize atsan aylık 4 bin lira gelir en az.
12 Yorumla- +1 yıl
İyice gözümü korkuttun 🤣
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır tabi ya değer mi çeyiz için bırakın bu boş işleri hangi devirde yaşıyoruz ne çeyizi ya.. kime neyi ispatlıyor sanki iki nakışlı havlu lifler dolapta çürüyecek patikler, örtüler
14 Yorumla- +1 yıl
Çeyiz buzdolabı çamaşır makinesi falan
Cevap sahibi+1 yılHee öyleyse tabi mecbur ama benim bildiğim aileler alıyor kız ve erkek tarafı belli seyleri bölüşüp alıyor bizde öyle olmustu biz bir tek yatak odasını bulaşık makinesi ocak set almıstık geri kalan buzdolabi çamaşır makinesi tv falan onlar almıştı. Ama onlar için olacaksa çek tabi bunlar zorunlu eşyalar çeyiz deyince ben incik boncuk havlu patik anladim canım pardon.
- +1 yıl
Yok öyle şeylere çok gerek yok çalışan kadın için evde boş yük
Cevap sahibi+1 yılBence de 👍
+1 yılÇok mantıksız borç üzerine kurulu evlilik çok sıkıntı bu borcu öderken yeni borçlar gelecek onları da düşün bence çekmemelisin elektrik su doğalgaz kişisel masraflar var daha üstüne + yeme içme e çocuk olucak onun masrafları bence hiç gerek yok
25 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Gerçek den çok berbat bir halde ekonomi ve şu devirde evlensem dahi 1 sene sürmez o evlilik olan ortada eter çocuk varsa ya da kadın hamile ise ona olur
- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
Gerçi sen evlenip ne yapacaksın 107 yaşındasın😂
- +1 yıl
Doğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılİki üç ay içinde evlenmeyeceksen acelesi yoksa kredi çok mantıksız. Benim ablam her ay iki üç parça alarak tamamladı bir yılda. Çalışıyor ve maaşı var. Çalışmıyorsan mecburen ailen belli bir bütçe ayırmalı her ay.
11 Yorumla- +1 yıl
Ablan en güzelini yapmış
+1 yılParan neye yetıosa al ha ılla marka olsn diosan yetmez ben bak elime para geçtikce alıyorm indirimli aldım klaitelimi hayır değil maa tasarruf devri 100 binle ben neler yaparm çeyiz icin artar bile
210 Yorumla- +1 yıl
Elbette ama maaşlar tek başına yeterli olmuyor
- +1 yıl
Hepsi birden al denmıo bi ay kasık catal seti yemek takımı al diger ay baska bısı olur gider ucuz satan yer var valla markasına bakmican
- +1 yıl
Evet katılıyorum
- +1 yıl
Bide en onelilerini al gereksiz seyler zamanla alınır aha ben dün kahvaltı takımı aldm bin liraya gayet güzel ucuz yeni yer açıldı cok gzl
- +1 yıl
Gereksiz şey alınacak para yok zaten. :) buzdolapları falan aşırı pahalı
- +1 yıl
Beyaz esyayı evlenince eşinle halledersn kız tarafı yatak odası ve mutfak esyası tabak bartat işte ama durumn yoksa anlayısşı olmalı karsı tarafta
- +1 yıl
Kesinlikle herkesin durumu olmayabiliyor bu noktada anlayış şart
- +1 yıl
Evet alıpta sonr avaşa kalkmasınlarda kendini ezdirtmemeli insanda
- +1 yıl
İşte başa illa kakıyorlar
- +1 yıl
O zmn konuscan baştan bak bole oluyor ılerde başa kalkcaksanz hic olmasın dicen ya da evlendiktn snra çalışıp bişiler edicen borca yardım edicen ya da susarlar
Temel parçaları yavaş yavaş almak daha mantıklı bence evlendikten sonra da alınır çok detaya girmeye gerek yok örnek veriyorum 10 tane nevresime gerek yok 3 yeterli
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum temel parçalar hariç masrafa gerek yok
Gizli Üye(36-45)+1 yıl100k naktiniz yoksa evlenmeyin zaten evlilikten bi cacik cikmiycak kredi bitmeden askiniz bitecek borctan dolayi.
13 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı bir yorum
Cevap sahibi+1 yılDost aci soyler hesabi bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadar eşya gereksiz bence kullanicagin kadar al sonra temizlikten bunaliyo insan
13 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar eşya derken
Cevap sahibi+1 yılFotoğraftaki kolilerden bahsediyorum
- +1 yıl
O görsel temsili
Çeyiz işini cidden çok mantıksız buluyorum.
İhtiyacın olan şeyleri alırsın o ayrı bir şey ama lüzumsuz yere alınan çok şey var o kadar da masrafa girmeye gerek yok.11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle
+1 yılönemli alınması gereken şeyleri al ama hepsini almana gerek yok evlenince tamamlarsın geri kalanını büyük eksikleri ve eşinde yardımcı olabilir çeyiz hazırlığına
11 Yorumla- +1 yıl
Elbette tek taraflı olmaz zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖmrün borç içinde geçer ayrılınca da boşa gider her şey
14 Yorumla- +1 yıl
O da doğru
Cevap sahibi+1 yılya da evlenirken aşırı borca girmeyin ya da evlenme doğru insan çıkana kadar
- +1 yıl
Evet beklemek lazım ama yaş geçiyor
Cevap sahibi+1 yılEvet haklısın oda doğru daha sonra evlenmek dahada zorlaşıyor. En iyisi çok borca girmeden sade bir nikah yapmak daha mantıklı
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla çeyizi bilmemde hama takımı demin bişey var 100 binlira tuttu😂😂😂
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHamam takimi diye bir adet var
- +1 yıl
Epey tutmuş hiç bilmiyorum o nedir
Cevap sahibi+1 yılAlışveriş falan yapuyosun Nisan 'da önce giyim kuşam biseyler aliyosun
- +1 yıl
Nişan için o masrafa girmezdim
Cevap sahibi+1 yıl😂😂 yaptık artik
- +1 yıl
Yapılmış gitmiş paralar 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılEvet pişman değilim aman yaa guzeldi
Kredi çekmedim. Aldıklarımı her ay taksit taksit ödedim zorlanmadan. Ama tabi elinde işin varsa bunlar oluyor yoksa çok zor kredi falan çekme derim
21 Yorumla- +1 yıl
Evet düzenli almak lazım
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır ya delirme çeyiz falan da boş ver erkeklere değmez bırak seni alan yapsın 😒 değer görmeyeceksin yapabildiğini yap fazlasına kimse aferin demiyor çok sinirliyim kusura bakma ama oyüzden erkekler linçlemesin
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılHayır herşyn en iyisni almak zornda deyilsn ayagını yorganına göre uzat 34000 tabak setimi olur daha uygunları var yani
12 Yorumla- +1 yıl
Onlar çeyiz seti değil.
- +1 yıl
Sen okadar kıredinin bi okdarda faizolur alma
+1 yılEvleneceğim kadının herşeyini karşılarım ben Allah hayırlı bir eş nasip eder inşallah
12 Yorumla- +1 yıl
Umuyorum istediklerin olur 🙏
- +1 yıl
Sağol teşekkürler 🙏
+1 yılNe saçma iş paran oldukça ihtiyaçları alırsın işte açıkçası bana canım geliyor
15 Yorumla- +1 yıl
Para olmadan zaten alınmaz ki
- +1 yıl
Knk tabak canak ve sutyen takimi icin 100k kredi de çekmezsin aaw
- +1 yıl
Tabaklar 34 bin lira jumbonun düz takım eski modelleri 23 bin falan
- +1 yıl
Sen bilirsin abla okdr önemliyse senin için al
- +1 yıl
Önemli değil ama şart.
+1 yılÇeyizmi kaldı ya. bos iş bence o paralar yazik. birde faizlere bakın siz
12 Yorumla- +1 yıl
Çeyiz dediğinden kasıt ne
- +1 yıl
Evlilik için eşya borçlanması, evliliği mahvetmezmi. artik uğraşıp duracaksın borç odeyeyim diye.100k krediyi 190k olarak geri ödüyoruz artık. hem eşyaya ne gerek var alınır zamanla.
Bence biraz fazla 100 bin. Geri ödeyebileceksen al ama 2 yıl içinde ödeyemeyen bence vaz geç.
12 Yorumla- +1 yıl
100 bin geri kalanı için
Yavaş yavaş almak daha mantıklı çünkü her zaman yeni ürünler çıkıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Yavaş yavaş alacak zaman yoksa
- +1 yıl
Aynı yola çıkıyoruz
+1 yılAbla bence bosuna borca girmeyin Hani güzel filan evet de kocana da yazik
14 Yorumla- +1 yıl
Bunu eş almıyor kız alıyor
- +1 yıl
Abla yinede para sonucta onun yerine gezersiniz vs.
- +1 yıl
Bu arada mutluluklar :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Mantıklı değil. Yarına bile çıkacağımız belli olmayan bir dünya için fazla değil mi
11 Yorumla- +1 yıl
Her şey çok pahalı
+1 yılÇok pişmanım millete havlu patik seccade yazma verdim öyle boş beleş😓
11 Yorumla- +1 yıl
İşte veriyoruz boşuna
+1 yıl100 bin lira ne bi adam için ne de bi kadın için deymeez reisim deymez😄
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru söze ne denir 🤣
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv kuracaksam çekerdim, ama çeyizim olsun köşede dursun diye ise yapmazdım
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe biliyim sacma bence evlilik. Calıs kendi paranı kazan lüks ortamlara gir zaten zengin ve kültürlü birini bulursun krediye de gerek kalmaz
18 Yorumla- +1 yıl
Öyle ortamlarda çok kullanılırsın
Cevap sahibi+1 yılİradene sahip çıkarsan bence bir sorun cıkmaz
- +1 yıl
Bize denk gelmez ki
Cevap sahibi+1 yılBahtın guzel degil mi senin 😃
- +1 yıl
Zengin koca peşinde ortamlara giren birinde irade mi?
Cevap sahibi+1 yılEmin ol asıl irade o kadınlarda olur. En azından gelecekte nasıl bir hayat yaşamak istediklerini bilip o yolda bir şeyler yapıyorlar
- +1 yıl
Gelecekte iyi bir hayat yaşamak isteyen, güçlü irade sahibi kadınlar çalışıp kariyer yapıp kendi ayakları üstünde durabilen kadınlardır. Zengin koca bulup kolay yoldan zengin olmaya çalışan değil
Cevap sahibi+1 yılBu konuda haklısınız, fakat soruyu okursanız okumakla alakalı pek bir hevesi olduğu söylenemez, o sebepten ötürü tek çaresi zengin bir eş bulmak 😀
- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat