Malum günden güne her şey pahalanıyor. En azından kenarda para dursun. Faizi %1,88

Malum günden güne her şey pahalanıyor. En azından kenarda para dursun. Faizi %1,88

Faiz çok yüksek bu vadede, daha kısa vadeli düşünülebilir 1 yıllık olarak, benim Denizbank sorduğumda 50 Bin TL ye 1 yılda toplam geri ödeme 57500 TL ama benim çekmem mümkün diil, çekmiş olsam o zaman dolar 14 liraydı şu anda 19 a gidiyor her türlü faizi çıkar bide üstüne para kalırdı, eğer doların yükseleceğini düşünüyorsan ve bir kaç ayda faizini çıkarırım diyorsan alınabilir bide eğer hükümet değişirse faiz oranları da artacağı için mevduata atarsın kâr yazar (YTD)
Benim bildiğim çektiğin krediyi yatırım amaçlı kullanmayacağına dair sözleşmeye imza atıyorsun! Ayrıca ticaret yani al sat yapmayacaksan yaptığın yatırımların sabit kalma riski yüksek! Hatta zarar etme potansiyeli fazlası ile var. Arkadaşım aynı durumda Luna diye bir Coin aldı iyi de para yaptı fakat satamadan para pul oldu 4 ay dah kredi ödedi boş yere, İyi düşünmek gerek!!!
Cevap
18Cevap
Paran olur kur korumalı hesaba atar faiziyle alırsın anlarım da bu bana çok mantıksız geliyor. Ekonomi zaten oynak faiziyle geri veriyorsun üstüne o para belki bi sene sonra yarısı kadar değerli olacak. Yani sen o parayı bankada tutmayacaksan o para anlamsız, üstüne birde kendi paran değil. Her ay kenara para koy daha iyi.
Kenarda dursun diye 32000 lira faiz ödemek ve paranın değerinin günden güne düşmesi.
Muhteşem saçma fikir
Bugün 100 bin tl kredi çekiyorsun
Faizi ile birlikte geri ödüyorsun
Bir yandan o 100 bin tl değerlendi sanıyorsun
Bilmiyorum pek mantıklı gelmedi
100 kredi çekip kenara koymak mantıklı değil ama 100 bini çevirebilirsen mantıklı
Kredi çekeceksin ödeyecek gücün varsa eyvallah
lakin sonrasın da o parayı Türk parası olarak tutacaksan zarardasın altına filan bağla bari
Mantıklı bari son günleri sayılan bir yakının varsa onun üstüne çek zaten ölse de artık kimse para almaz.
Kredi çekip kenara atmak yerine kredi öder gibi kenara para atmayı denersen çok daha faydalı olur faizi cebinde kalır.
Tl olarak saklamak pek mantıklı olmaz. Neye yatırım yaparsan karşı oluesun onu da hesaplamak birsz zor
40 bin borcum var.
2023’e kadar kapatıp değerlendirmek adına senin gibi yeniden kredi çekip yatırım yapmayı düşünüyorum.
şu an kredi çekip her türlü taşınmaz ya da mal almak mantıklıdır. Kredi faizleri enflasyondan daha düşük. Ytd.
krediyi çekip tl olarak bekletirsen mantıklı olmaz yatırım yaparsan çok mantıklı bir hareket olur hiç bekleme şu anda çek derim
Tl olarak bir şey yapamazsın o parayla küçük şeyler alınır anca
Para kenarda dursun diye kredi faizi ödeyeceksin, neresi mantıklı?
Paranın değeri yok git iphone al kapalı kutu köşede dursun daha mantıklı
Krediye odeyecegin parayı kenara koymak daha mantıklı değil mi?
Kenara atarsan anlamı olmaz. Yatırım yaparsan kazançlı çıkarsın
Şu banka kredi işleri hiç de mantıklı yatırım olmuyor çok gerekmedikçe bulaşmamak lazım 1 e 10 alıyorlar çok masum gibi görünseler de. Eğer birikim yapacaksan her ay bankaya ödeyeceğin tutara dolar veya gram altın almanı tavsiye ederim.
Olaya bak hem günaha giriyorsun hem de aldığından daha fazla ödüyorsun.
Kredi faizi ödemek yerine para biriktirmek daha mantıklı bence
kredi çekip altın almak desen neyse de tl almak saçma
Sonradan iki misli kredi ödersin
Mantıklı dolara basarım
Bana mantıklı gelmedi.
Aslında bi nevi mantıklı
Kredi çekip Gram almak aklımı çeliyor
Şu an aklımı çeldi bu fikir 👀
Al kriptoya yatır şu an dipte
Sonuçta faiz ödenecek. Pek anlamlı bir şey değil.
Bence çekilmez
Oha o kadar kredi veriyorlar mı ne işi yapıyorsun
geri ödeyeceksın neyı mantıklı
Verirlerse alirsin
TL saklamakmı 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?