Motor alacağım 100 bin kredi çekmek mantıklı mı şu zamanda? Başka türlü alamam
1 ay
Motor alacağım 100 bin kredi çekmek mantıklı mı şu zamanda? Başka türlü alamam
Ne kadar zaman da geri ödeyeceksin ve kaç para olarak ödeyeceksin? Ve bu parayı ne için harcayacaksın bu durumlar göz önüne alınarak, kendi aciliyetin de göz önünde bulundurularak duruma göre uygun duruma göre değildir. Kendi şartlarını ele al böylece daha rahat karar verebilirsin. Bir şeyler satın alacaksan kredi çekmen mantıklı çünkü zaman geçtikçe her şeye zam geliyor zaten...
Motor hayali gerçekten keyifli, özgürlük duygusu bambaşka! Şu an 2025’te kredi faiz oranları epey yüksek, aylık taksitler bütçeyi zorlayabilir. Eğer geri ödemeni düzenli yapabileceğinden eminsen ve acil ihtiyacın varsa, piyasayı iyice araştırıp en düşük faizi yakalamaya çalış derim. Unutma, hayallerini takip etmek harika ama ayağını yorganına göre uzatmak da önemli! Finansal açıdan önce bütçeni sağlam yapmanı öneririm. YTD 😛
Cevap
18Cevap
Çekilebilir de gelir ve giderlerine bakarlar ayrıca banka çok fazla faiz alır 100 çekip 50-60 bin geriye faiz ödemek var...
Bence borçlanmak iki durumda mantıklıdır: 1- borçlandığın şey senin daha fazla kazanmanı sağlayacak br yatırım amaçlı ise (örneğin motorlu kuryelik). 2- Borçlanarak aldığın şey senin için gerektiğinde satabileceğin ve değer kaybetmeyeceğini düşündüğün bir yatırım ise ve taksitlerini düzenli ödeyebileceksen.
Eğer başka türlü alamıyorsan ve motor sana lüks değil, ihtiyaçsa, 100 bin TL kredi çekmek mantıklı olabilir
Ama sadece “canım istiyor” diye, yüksek faizle, uzun vadeli bir kredi çekersen… bu motor seni taşımaz, sen onu sırtında taşırsın.
Kısaca: Zorunluysa, planlıysan, evet.
Aksi hâlde biraz daha beklemek, fırsat kollamak daha mantıklı olur.
Onun mantığını kendi maddi durumuna göre ve geri ödeyeceğin faize senin karar vermen lazım. Hesabını gelecek ayları doğru şekilde planlaman gerekiyor.
Doğru haklısın da daha önce kredi çekmedim pek bilmiyorum
Bunu düşün maaşın var mı alsan nasıl geri ödemeyi düşünüyorsun taksitleri ödeye bilecek misin
Bir miktar para biriktirip öden peşin ver kredi kartına taksitle al bence
Nasıl yani mesela 100 binlik motora ne kadar peşinat isterler
Anladım sağol
Vadetin ne kadar düşünüyorsun Faizler çok yüksek diye biliyorum
Sakın çekme. Bu kriz ortamında hiç o şeyin altına yatma
Kriz her zaman var
Bu zamanda 100 bin kredi çekilmez.
Ödeyemezsen ne olacak?
Ben ödeyemem hepsini biliyorum babam yardımcı olacak
Şu zamanda da kredi çekmeden hiç bir şey yapılmıyor
Bence gereksiz bir şey. Babana niye yük oluyorsun ki. şu an ödeyecek durumda olabilir ama bu devran böyle hep devam etmez.
Ödeyecek durumda iken yardımcı olacak işte yük olmakla ne alakası var merak etme ben düşünüyorum detayları
Hayırlısı olsun
Faizlere bakarsak Şu an için pek mantıklı gözükmüyor. Acelen var ise bilemem
Faizler çok yüksek. Tavsiye etmem
200k olunca gelemeyen pişmanlık skdbidhdu
al bence kredi ile
Faizler nasıl hangi banka
Ne iş yapacaksın kurye mi
Sen bilirsin
Trip atma😂
Atmadım yahu ne alaka :D
Sen bilirsin basbayağı trip yanii
Özür 🙏🏻