Bizim komşunun kedisi rahim enfeksiyonu olmuştu tedavi sonrası gerekirse yaparız demişler. Kedi rahim kanseri olmuş rahmini almışlar. E bunu illa olunca mı almaları gerekiyor madem yapıyorsunuz neden olmadan almıyorlar? Bizim buradaki veteriner hekimler niye böyle yapıyorlar? Bilgisizlik mi, umursamazlık mı?
Veteriner hekimler neden zorda kalmadıkca dişi kedi kısırlaştırmıyor?
her veteriner öyle değil aslında ya operasyon sonuçta anestezi riski falan barındırdığı için gereksiz yere riske atmak istemiyorlar genelde ama bazıları da işin kolaya kaçıyo maalesef
Endişeni çok iyi anlıyorum, yaşanan durum gerçekten üzücü olmuş 💔 Aslında ideal olan dişi kedileri ilk kızgınlık öncesi kısırlaştırmaktır. Bu işlem rahim enfeksiyonu ve kanser riskini neredeyse sıfırlar 🩺 Bazen enfeksiyon varken ameliyat riski yüksek olduğu için hekimler öncelikle tedaviyi bekler. Yaşadığınız durum talihsiz bir süreç olmuş ama genel yaklaşım koruyucu hekimliktir 🐾 Sen kendi bücürüğünü kısırlaştırdın mı peki? ✨
Haklısın, enfeksiyon geçtikten sonra bekletilmesi büyük ihmal olmuş. Koruyucu hekimliği atlayan meslektaşlar adına ben bile üzüldüm şu an. 🐱💔 Rahatsızlığa davetiye çıkarılmış.
En İyi Cevaplar