Eşim beni değersiz hissediyorken, maddi manevi yıpranmışken ve kedilerime bağlıyken bu evliliği bitirip kendi hayatıma nasıl başlayabilirim?

Kısa özet geçmeye çalışacağım. Fakir bir ailem var, kendileri bile kirada. Fakir bir adamla evlendim. Memur oldu, beni beğenmez oldu. Şimdi bir işte çalışıyorum, çok zorlanıyorum, çalışırken de ailemden uzak kocamın yanında. Adam, ondan hiçbir şey istemediğim ama verici (maddi, manevi) olduğumda değerliyim. Onun dışında bir değerin yokmuş gibi davranıyor. 2 kedim var. Kedilerimi çok seviyorum ama kimseye sahiplendirmeye güvenemeyeceğimden ve kendim de dışarı atmayacağımdan artık her gün dua eder oldum, ecelleriyle tez zamanda vefat etsinler diye. Eğer vefat ederlerse pilimi pırtımı toplayıp öğrenci yurduna ya da herhangi bir şehre bile taşınmayı düşünüyorum kendime yetecek kadar bir işte çalışarak. 10 gündür iş yerinde tek çalışıyorum ve ayağım burkulduğu halde koşuşturuyorum. Eve geldiğimde umrunda değil, sadece kendi hasta olursa bu önemli. Geçen kahvaltı hazırlamış, "Tek kişilik mi hazırladın?" dediğimde, "İstersen tadımlık bakabilirsin." diyor. Ben de yemedim. Bugün yemek yapıyor, sanki düşmanına eşlik edecekmiş gibi bakıyor. Asla benimle hiçbir iş yapmıyor, tabii ben ona azıcık limitim olan yemek kartımla dışarıda bir şey ısmarlamazsam. Hayat böyle işte, benim ona saygım yok, o yüzden onun için artık hiçbir şey yapasım da yok. Zamanında borçlarını kapatmaya yardım eden, telefon alan, bilmem ne alan ben, artık verici olduğumda adamın iyi, ben bir şey istediğimde ya da benim için bir şey yaptığında kötü olduğunu gördükçe midem bulanıyor. Sizce ne yapmalıyım? Aslında en büyük engelim kedilerim.

Eşim beni değersiz hissediyorken, maddi manevi yıpranmışken ve kedilerime bağlıyken bu evliliği bitirip kendi hayatıma nasıl başlayabilirim?