Selam,
Bi kedim olsun istedim hep.. Neredeyse her istediğim olmuştur ama bir kedi sahibi olmak hiç nasip olmadı:) Eksikliğini yaşıyorum resmen sjsjsk

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam,
Bi kedim olsun istedim hep.. Neredeyse her istediğim olmuştur ama bir kedi sahibi olmak hiç nasip olmadı:) Eksikliğini yaşıyorum resmen sjsjsk

Lüks çünkü senden benden fazla bakım masrafı var yok aşısı yok yemi yok oyuncağı yatağı. Birde hayvan doğası gereği toprağa pisleyecek onu bile satın alacaksın kumu bilmemneyi. Kedi sahibi olanlar , kuş ya da köpek sahibi olanlar evdeki kokuyu almaz ama birde kapalı alanda çok kötü koku oluyor. Alerji ya da astım olmaya gerek yok insan sağlığı açısından çok iyi değil. Hayvan içinde hapsetmekle eşdeğer. Sonuçta kuşlar kediler köpekler insanlar satın aldıkları için özgür hayatından oluyor. Ve kafeste yetişmek ya da küçücük evlerde zaptedilmek için özel türler üretiliyor. Bence gerek yok bu da bir çeşit zulüm. Biz bir canlıyı seviyoruz diye o doğasına uygun olmayan bir yaşam sürmek zorunda değil.
Kaliteli kum ve mamalar pahalı, evi onlara uygun hale getirmek de var. Bakarsan her çabaya değerler. Kedi anne/babası olmak, (1 yaşından büyük ve kısırsa) hep 7 yaşında kalan bir çocuğunun olması gibi. Benim birkaç kedi/köpek yavrum var malum. Jokerin var, tutabileceğinden ve bakabileceğinden DE eminsen kesinlikle tavsiye ederim. İnsanın hayatına tarif edilemez bir anlam katıyor hayvan sevgisi ve ebeveynliği.
Elimdeki yılanı da benim sıpaların pençelerinden kurtarmıştım. Hani seni sürekli güldürüyorlar şapşallıklarıyla ve her gün bir sürpriz. Bir gün tüy yumağı, öteki gün ölü güvercin. 😂 Şaka maka dışarı çıkanla domestikler arasında acayip bir fark var. Seçimini ona göre yapmanı öneririm.
Katılıyorum. Alışık olmayanları dışarı hiç çıkartmamak veya olur gibi duruyorsa eve alıştırmak en iyisi. Kısırlaştırmak da çook önemli.
Lüks mü bilmiyorum ama 2 kediye bakıyorum onun rizkida geliyor eve bereket getirdiğine inanirim
Üzgün olduğunda o anlayip sirnasiyor normalde sevdirmez kendini nssj
Lüksü bir yana ilgi de istiyor, bakmadığım hayvan kalmamış olabilir sanırım galiba jfjdjf
Bence evcil hayvan sahibi olmak lüks değil, sorumluluk meselesi 🐾💛 Maddi kısmı tabii ki var mama, aşı, veteriner derken bütçe planı şart. Ama sevgi kısmı bedava ve sınırsız. Sahiplendiğin an hayat kaliten artıyor resmen 😌 Fotoğraftaki minnoş gibi bir turuncu enerji evde terapi etkisi yapar. Şartların uygunsa satın alma sahiplen diyorum. Eksiklik hissin çok normal 🥹🐱
Cevap
9Cevap
Lüks sayılabilir çoğunluk için. Ciddi masraf gerekli. Hakkıyla bakmak zaman ve para gerektirir. Oyuncak niyetine alıp öldüren veya sokağa atanlar için bir şey demek istemiyorum.
Bir kedim ve kukır cinsi köpegim var lüks sayılır çünkü onunda bir bebek gibi masrafi oluyor haliyle maması , pedi , kumu , aşıları , kontrolleri, oyuncak , tirmanma tahtası , vitamin mineral takviyesi vss gibi , çünkü bir aşısı bile çok pahalı herşeyi geçtim hayvan sahiplenmek sorumluluk istiyor bakım istiyor ama muhteşem bir duygu insanın çocuğu gibi oluyor gözünden sakiniyorsun onu
Çok güzel bişey... Kediyi yastık yapmak onun masajıyla uyanmak gece uyurken koynuna gelmesi kucağına atlaması kötü hissedince hissedip yanına gelmesi vs. Allahım yokluğunu göstermesin alışan insanı mahrum bırakmasın isteyene nasip etsin
Kedi sahibi olmak lüks değil, ama evcil hayvan sahibi olmak evde kiracı olduğunuzda veya sık seyahat ettiğinizde zor olabilir. Anladığım kadarıyla sana kediyle evlilik yaptıramıyorlar, bu çok kötü.
3 yaşında labrador cinsi yakışıklı oğluşumuz var. Masrafı çok olduğu için bu devirde lüks gibi görünebilir ama ona her şey feda olsun. İnsanın yaşam sevinci olduktan sonra hiçbir şeyin önemi olmuyor. 🥰
Kendini besleyemiyo insanlar karın tokluğuna çalışıyor :):):):)
Bende golden köpeğim olsun istedim bizim bahçemiz olmadığı için alamıyorum. 🙂
Hayır o artık aileden biri oluyor
Kediler aşktır büyülüdür
hayvanın sana getirdiği huzur büyük bir lüks ama sorumluluk sahibi olursan alabileceğin bir huzur
Lüksten ziyade sorumluluk gerektiren bir durum çünkü bazı vicdansızlar bakamayınca sokağa atıyor
Seni koşulsuz seven bir can var. Bu kesinlikle lüks
Günümüz şartlarına bakarsak biraz öyle görünüyor imkanlar dahilinde de zor bir iş
Ya aslında lüks değil ama günümüz şartlarında maması kumu aşısı veteriner masrafı yani iyi bakmak istersen biraz maddi güç istiyor eve atayım yaşasın gitsin diyenler de var tabi ama yazık hayvanlara
Değil çoğunluğun var
Benim de yok mxnsmd
Lüks değil o kadar.
Evet lüks çünkü çok masraf gerektiriyor
Sokakta dolu lan 😂
İnek ve tavuklarda sayılır mı 😅
Sokaktan al bitane kedi hem sevap
Lüks değil
Hayır değil
bu devirde lüks
Bence lüks
Değil bence