Evcil besleyen sayısı azaldı sanki.
2 ay
Evcil besleyen sayısı azaldı sanki.
Hayvandan hayvana göre değişiyor..
Ben bir tane Muhabbet kuşu besliyorum bana hiç da lüks gelmiyor..
1 yemi var 1 suyu 1 de altını değiştiriyorum çok bisey değil benim için.
Kedi köpek besliyorsan o zaman biraz lüks olabiliyor.
Ewt lüks , Benim de kedim var geçen yaz gelmişti, sokağa çok çıkıyor iyice sokak kedisi oldu sevesim gelmiyor artık.. evimiz bahçeli kuru mama yemiyor haşlanmış tavuk yiyor yaş mama falan sığır etli , kuzu etli yaş mama beğenmiyor
Kum alman gerekiyor
Veteriner masrafları falan
rakamlar k arttı maalesef
Evcil hayvan sahibi olmak hem sorumluluk hem ekonomik gücü gerektiren bir durum. İnsanlar hayvan sahiplenmeyebilirler, anlarım ama her insan mahallesindeki kedilerle ve köpeklerle yemeğini ve suyunu paylaşabilir. Merhamet ve sorumluluk bunu gerektiriyor en başta.
Insaanlık gorevı bır yerde
İnsanlar kendilerine bakmaktan aciz, hayvanın hakkına girmesinler en azından.. Alıp bakamayacağını anlayınca güvenli bir yere bırakmak yerine sokağa atıyor şer**efsizler.. Öyle insanların Allah iki yakasını bir araya getirmesin..
benim iş yerinden arkadaş babası öldü oğlunun psikolojisi öldü diye oğluna köpek aldı sonra dışarıya çıkarması köpeğin bakımları temizilik aşı vs zor geldi köye gidip bıraktılar hayvan ev ortamına alışık geçen gün gittiklerinden hayvan ölmüş çok ama çok üzüldüm
Cevap
30Cevap
2 kedim 1 köpeğim var aylık masrafları ortalama 6-7k civarında. Baya lüks bence
Asgari ücretin bir tık üstünü alıyorum. Elektrik, su vs genel ihtiyaclar derken para eriyor. 2 kedim var, ikisine de en iyi mamayi alıyorum, vitaminlerin eksik etmiyorum, kulunu iyi almaya özen gösteriyorum gibi gibi. Kısacası onların mutlu bir yaşam sürmesi için elimden ne geliyorsa yapıyorum çünkü onlar benim evlatlarım. Kendim yemiyorum gerekirse onların mamasını eksik etmiyorum ama. Yani kısacası bu zenginlik veya fakirlikle alakası yok. Çok zengin tanıdığım var özel bir veteriner klinigine gidip daha kedisini kısırlaştırmıyor, gidiyor belediye de bedavadan yaptırıyor. Benim verdiğim mamayi vermiyor. Değer meselesi. Hayvanina, evladına verdiğin değer. Kii ben evimdekiler hariç dışarıdaki sokaktaki kedi, köpekleri de besliyorum. Issız yerlere, ormanlık alanlara atılmış olan köpekleri beslemeye gidiyorum. İnsanlık ve değer meselesi kimse bahane bulmasın.
Tebrık edıyorum
Kedileri ve köpekleri olan biri olarak anlatayım neden lüks ve zor olduğunu.
İkisine de gereken ortak şeyler; kaliteli mamalar, birçok kap, yataklar, bolca oyuncak, parazit önleyiciler, vitaminler, veteriner kontrollerine götürmek, taşıma çantası, fırçalar, tüy bakım ürünleri, tırnak makasları vs. Kediler için ayrıca kum, kap ve küreği, tırmalama tahtaları gerekirken köpekler içinse tasma, kayış ve diş temizleyiciler gerekiyor. Ödül mamaları ve yaş mamaları saymıyorum bile. Tabi tüyler için de oldukça fazla malzeme alınıyor. Evimde her türlü tüy temizleme aleti vardır.
Zaten mamalar ve veteriner masrafları yeterince uçuk değilmiş gibi, şu hayvan düşmanı kitle durumu daha da kötüleştiriyor. Yani kedi/köpek bakmak çoğu zaman lüks ve bazen zor. Yine de bence onlar için değer 🫶🏻
Cok haklısın
Son paragrafta haklı olmamayı çok isterdim.
Özellıkle veterınerlık hızmetı çok arttı gerek personel gerekse ılac malıyetleri
Öyle gerçekten. Alternatifler de içine sinmiyor insanın.
kesinlikle öyle benimde minyatür pinscherim var maması kumu (benimki kedi gibi kuma yapıyor) veteriner giderleri aşısı (geçen bir patisi çıktı röntgen kan tahlili ilaçları derken bütçe iyi sarsıldı evladıma feda olsun) şampuanı derken gerçekten giderleri çok
oğluma arkadaş olsun diye bir minyatür pinscher daha almak istiyorum veya köpeğim erkek talipleri çok bir tanecik yavrusu olsun istiyorum ama veteriner giderleri aklıma gelince vazgeçiyorum
İmkanı olan baksın. Hayvanı sokaktan alıp sonra bir daha sokağa salan çok insan var yazık o hayvana dengesi şaşıyor sonra yolda gördüğü her insana sokuluyor eve götür dercesine
Sevılmek ve oksanmak ıcın yanasan da var alısmıslık
Lüks değil de evde pis bir kokunun çok da elit bir şey olmadığının farkına varmaya başladılar artık galiba. Bahçeli eviniz yoksa hayvan beslemek ne yazık ki özentilik bazı istisna durumlar hariç
bence evet. hele cins kedi beslemek çok masraf gerektirir
Bir cevap verecektim ama senin sorunun bu cevap için masum olduğuna karar verip vazgeçtim 🫠 evet, her şey gibi o da lükse giriyor artık. Çünkü sövüşlüyorlar.
Anlamadım
Bu sebeple sordum bende hersey zamlı
Kurumlar çok aciz
Bunu sadece paradan dolayı değil de bir bütün olarak düşünüyorum ben. Zaman da çok kıymetli bir hal aldı. Herkes kendisine kalan iki dk vakti evcil hayvana vermek istemiyordur.
3 kedim var ve 10kg luk mamaları sadece 2800tl gerisini siz düşünün. Bakamayacak olan hayvan sahiplenmesin. Sonra sokağa atılıyor. Bu hayvan severlik değildir.
E yani biraz öyle... Aşısıydı mamasıydı vitaminiydi kumuydu derken liste kabardikca kabarıyor ama değiyor bence
Deger mutlaka ama sokağa atanlar var ıste
Benim kedim de öyle bir şey olmuş. Kızları istiyor diye sabiplenmis bir aile. Sonra bakamadik diye başka birine vermişler. Onun da kedisi cokmus bu sefer kavga ediyorlar diye başka birisine vermişler. Verilen kişi de kedim çok bakamıyorum diye bize verdi. Dışarı da atilabilirdi. Cins kedi bir de... Üzülüyorum böyle duyunca. elden de bir şey gelmiyor
Bunlar barınaklarda da yasayamaz kı ozellıkle cıns kedıler
Ben bıraktın beslemeyi önceden muhabbet kuşu ve papağan besliyordum bir bakmışsın muhabbet kuşu ölmüş canımı sıka sıka sinir hastası oluyordum bir gün evde ne var yok hepsini sattın. Bidağada almadım
Büyük köpek beslemek baya masraflı hale geldi.
Küçük kedi, köpekler normal sayılır.
Kedi besliyorum aylık 1,2 kg mama yetiyor yani çok sorun olmuyo. Bir tık veteriner masrafları yüksek sadece
Bak şimdi biri var o zaman kısıtlamalar vardı evde durmamak için bir hayvan aldı sonra ama kısıtlama bitti o işte bitti yani bence dışarı çıkmak için aldılar
karşılıksız sundukları sevgi için masrafın lafı bile olmaz hepsinin canı sağolsun
Besleyemediğim için bilemedim. Annemi anlıyorum ama bir köpeğim olsun çok isterdim. Olsa soruna yanıt verirdim sms böyle bilemiyorum.
Ama *
birisi video yapmış mamasıydı veterineriydi 5-6 bin lirayı buluyor ben ayda o kadar evime et alamıyorum kediye köpeğe o kadar masraf yapamam
Hiç de bile, o kadar çok evcil hayvan bakan var ki. Bu ne ya herkesin evinde kedi, köpek diyorum o derece
Maalesef Bu berbat Türkiye ekonomisi de lüks e girdi her şey böyle oldu aslında nedeni beceriksiz yönetim yüzünden
İnsanlar artık kendilerine bakamıyorlar ve heleki patili dostlarımızı alıp onlarada bu yokluğun içinde onlarada zoru yaşatmamak gerekir
Evet. Evlerine almasınlar, sokakta bıraksınlar ki öldürülsünler. Neresinden tutsan elinde kalıyor, ne biçim teraneyse artık.
@rekreasyonistt güzel kardeşim sahiplenmek ayrı bir şey gidip petsoplardan almak ayrı konu
3 kedim var hiç lüx değil bence. Sırf evde neşe olsun diye
Helal sana
Evet lüks oldu ne yazık ki, maması veteriner masrafı vs dünyanın parası, kedi sahiplenmek istiyorum ama kendimi zor geçindiriyorum
Ilerıde ınsallah
Tavus kuşları tavuklar ve köpeğim 🥰😘 olmazsa olmaz lüks ya da değil
Yani zor bakımı var maması var doktor işleri var ilerde Köpek almayı düşünüyorum
Mama fiyatları bir yana tamamda, aşı fiyatları çok fazla.
Biraz öyle oldu mamasıdır kumudur hadi neyse aşıları sıkıntı yaptırmadan da bakılır vs diyorlar da ben o canı boşuna tehlikeye atamam ama ileride sahipleneceğim bir tane kesinlikle
Evcil hayvan evde beslemek sorun. Hijyen, düzenli bakım vb. durumlarda apartman dairelerinde sorun olur. Bahceli tek katlı evlerde evcil hayvan beslenebilir Hayvanlara da eziyet oluyor.
Daha geçen ay köpüşümü kaybettim bence lüks değil maddi durumunuz el verişliyse ve bakabilecekseniz sahiplenir insanın hayat enerjisini yerine getiriyor
Hayır alakası yok
Sahiplenebilirsin yani almak istemiyorsan. Yeterki içinde hayvan bakma sevgisi olsun yeter
Satın almak zaten yasak. Bahsettiği, kedi veya köpeği evine aldıktan sonrasının ne kadar zor olduğu.
Hayır değil boş iş, insanlara para harcamak yerine evcil hayvanlara harcamak en doğrusu
bilemiyorum ama hayvanları uyutuyolar buna bisey yapılması lazim
Hyrr ne alaka gerçi mama fiyatlarına bakınca biraz evet ama bence onlarsız olmaz
Lüks değil gerekli bişey bence bizde bir sürü kedi var evin bahçesinde
Biraz öyle oldu artık
Ne besledın
Adları varmıydı 😀
Sorumluluk gerektiren bir şey
var mı sende
Bence değil kuşlarım var çok güzeller.
Ne tür var
Muhabbet kuşlarım var ailenin bir üyesi gibi oldular bıraksamda kaçıp gitmiyorlar artık.
Evcil insan besliyoruz bu sayılır mı
Masrafı cok olur
Oluyor zaten okulu, harçlığı, giyim kuşamı vb
Evet lüks oldu bir çok şey
Aylık mesraflar fazla gelıyormus
Lüks oldu gibi bence de.
Fazlasıyla lüks oldu
Lüks oldu kesinlikle.
Ya mama 1.200 lira oldu
lüks değil ama mama ve aşı fiyatları çok yükseldi
Kedi köpek lüks, kuş balık filan besleyin
biraz öyle oldu , evet.