Malıyetlerın artısı cogu hayvanın dovız ıle satın alınması vs
Bu sebep ile evcıl hayvan bakmaktan vazgectınız mı?

Malıyetlerın artısı cogu hayvanın dovız ıle satın alınması vs
Bu sebep ile evcıl hayvan bakmaktan vazgectınız mı?

Hayvanların satılması ve satın alınmasına karşıyım. Asla dedigim nadir şeylerden biri de hayvan satın almamak :) sonuna kadar sokaktan almaya devam. Yaralı ve sahipsiz cins kedi bulursam sokakta elbette bakarım ama ayrıca gidip çok güzel diye satın almam. 2 kedim var su an indirimleri takip edip kilolarca alıyorum mama ve kum 😌
Asgari ücret alan biri olarak söylüyorum bunu 3 tane muhabbet kuşu besliyorum kışın üşümesinler diye Doğalgaz ı kapatamıyorum oradan baya bi masrafı oluyor ama ailem gibi oldular lüks ise lüks yapacak bir şey yok içkiye sigaraya vereceğime onlara harcıyorum
Vallaha öyle artık mama yetiştiremiyorum kedim de bu yoklukta artık allah ne verdiyse yiyor açlık belasına biz ne yiyorsak onu yiyor zeytin, peynir, pekmez, ekmek, makarna, zeytinyağlı fasulye, pilav, sahanda yumurta, patates salatası her şeyi yiyor
her şey lüks oldu kardeşim çıkıp ailece bir cafede çay içmek bile lüks oldu bugün bir çay 7 TL kendi ülkemizde yaşayamaz olduk nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum
Cevap
12Cevap
Bence lüks oldu
Bizde 3 yildir kopek besliyoruz ve apartmanda yasiyoruz, gercekten cok zor. Tuvaleti icin gunde 2 kez disari cikariyoruz eve asla yapmiyor Allahtan, yilda 2 kez killarini kazitiyoruz cok dokuldugu icin 400 lira bi kesim. Cici kopegimize proplayn mamalar aliyoruzki saglikli buyusun diye sjsjsjsj cidden cok pahali ha cocuk dogurup buyutmussun ha hayvan ayni sey bence
Hayir lüks degil ben besliyorum tayop baba lüks dedi... 170 lira kisirillastirimis mama aliyorum... 5 muhabbet ksuu besliyorum 1 kedi ve bahcedeki yavru kedileri besliyorum... hayvan sevgim var bu degisik anogrwmisi olanlar püks diyip hayvan canını önemsemedigi anlamina gelir.
fotografa koydugunuzun bir yaban hayvani oldugunun farkindasiniz degil mi? icerigin fotografini degistirmezseniz sikayet edecegim cunku hayvanlari koruma kanununu ihlal ederek egzotik turleri satin almaya ozendiriyorsunuz
Ben zaten o sorumluluğu almayı hiç istemem kendi kendime anca yetiyorum.
Ama genel olarak tabi bu durumlar dahilinde lüks diyebiliriz.
Maması var temizlik gerekçeleri var veteriner masrafı var...
Aynen. Bi de aldığın kuru mama kesmiyor salam sosis istiyor keratalar
Satın almaya karşıyım. Sahiplenilebilir. Ama mama fiyatları, aşı fiyatları uçmuş durumda
Aşırı lüks nefes almak
Yaşamak lüks
Bize göre değil bu dünya
Değil gerek yok evde beslemeye karşıyım tamam sevebilirsin felan ama evi çok kirletirler
Şimdi artık otobüse binmek bile lüks oldu her şey lüks artık :(((
Allah tan nefes almak beleş
Aynen
2 kedim var. Mama ve kum masrafı yoruyor insanları tabii. Besleyecek olanların iyice düşünmesi lazım yapabilir miyim diye
Evcil hayvan falan değil ya insanın kendisini beslemesi lüx artık. Elimi neye atsam kat be kat zamlanmış durumda
Cok haklısın
Kendimizi zor besliyoruz artık fasfakir olduk evcil hayvanım olsa besleyemem🥲
Lüx kedi köpeklerde pahalı
Gereksiz geliyor.
Bana göre değil, ben korkuyorum hayvanlardan
Lüks oldu mk ya mamalar çok pahalı of
Benim köpke benden iyi besleniyor valla
Lüks tabi en skimsonik mamalar bile pahallandı
Bilmem olabilir
Resmen öyle
Galiba
Evet.
E lüks zaten
Banada lüks geliyor her şey ateş pahası oldu.
Değil ben besliyorum
Biraz oyle oldu sankii
evet lüks olmuş
Oldu valla
lüks
Türkiye için evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?