Biz sürekli yıkıyoruz kedimizi. Ama zararlı olduğunu duydum. Sizce kedi yıkamak zararlı mı?

Biz sürekli yıkıyoruz kedimizi. Ama zararlı olduğunu duydum. Sizce kedi yıkamak zararlı mı?
Kesinlikle yıkanmamalı. Kimyasal şampuanlar onların derilerine nüfuz ediyor. Zaten kedilerin dili antiseptik özelliğine sahip yani kendilerini yalayarak zaten temizleniyorlar. O kimyasallar da onlara zarar verir sadece.
Evet sonradan öğrendim bunu :/
Onlara özel profesyonel şampuanlar ile yıkanabilir. Fakat pet shopta satılanlardan bahsetmiyorum. Ama Buda bakım amaçlı ancak yapılabilir. IF san Bernard markasını öneririm. Konunun uzmanı olarak bunu söyleyebilirim. Onun harici kedilerin yıkanmasına gerek yoktur. Doğaları gereği bunu sevmezler zaten.
Kesinlikle yıkanmamalı. Pis olsa bile eve alınınca belli bir süre kendini temizliye temizliye tertemiz oluyorlar. Ben sokaktaki kedileri bile öpüp seviyorum kokmuyorlar koksa bile aşırı rahatsız edici derecede asla kokmuyorlar.
Benimde kedim var yıkamama gerek yok kendilerini temizliyorlar zaten bir de evdeler temiz taransa yeter bir de yıkamak evet zararlı hem kedi yıkanamaz durmaz suda hemde mantar oluyormus
Cevap
10Cevap
bence zararlı olabilir evet zaten onlar yalanarak temizlenirler
Kediler kendi kendini temizleyebilen hayvanlar zaten çok kirlenmedikçe yıkamamalıyız. Bu onları çok tedirgin edebiliyor.
https://www.youtube.com/embed/9oZLF0I_l-YBenim kedim sevmiyor zar zor bir kaç ayda bir yıkıyorum zararlı değil bence
Bizimkide sevmiyor ama yıkıyoruz havalar çok sıcak çünkü
zararlı olmasada pek tabsiye edilmez. kedi kendi kendini yalayıp temzlediği için yıkanırsa florası bozulur derler... rivayet muhtelif. ben yıkamam
Kediler doğaları gereği evde yaşamaz ormanda yaşar. kediyi yıkamak demek insanın kendini yalayarak temizlemesi ile aynı şey yani doğasına aykırı
Ben sadece tıraş ettirirsem veyahut bazen hastalanıyor her yeri salya oluyor o zaman yıkıyorum
Kendilerini temizlemeyi bırakırlar bir süre sonra zaten çok temiz hayvanlar sürekli kendilerini temizliyorlar yılda 1 veya 2 kere yıkamak yeterli
Bağışıklık sistemini bozuyormuş sanırım öyle duydum
kediler yıkanmayı sevmezler zaten
gerçi kedi kendi kendini doğal olarak temizliyor zaten
evet veterineler bangır bangır yıkamayın diyor
Kedi için zararlı mı bilmiyorum ama size zararı çok çok olur bilginize
10 yılda belki 100 defa yıkadım hiçbir şey olmadı turp gibi maaşallah. 🧿
Her Allah'ın günü yıkanmaz tabe 😂
Hani kedinin fotoğrafı nerede 😀
5 yıldır yıkamadım Bebek gibi kokuyor
Hayır değil
Zararlı değil.
Yılda en fazla 2 kez yıkanır kedi