Bütün kaportayı komple yaladı hâlâ yalamaya devam ediyor. Kedilerin tükürüğü antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahipmiş, bence yıkamaya gerek yok çamura girip kendini rezil etmediyse. 😃

Bütün kaportayı komple yaladı hâlâ yalamaya devam ediyor. Kedilerin tükürüğü antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahipmiş, bence yıkamaya gerek yok çamura girip kendini rezil etmediyse. 😃

Valla şu an pireli. dış parazit yapmiyolar sokaktan sahiplendim yavru iki aydır pireyi yok edemedik , sprey pire tozu ve şampuan kullanıyorum. iki haftada bir yıkayın dedi vet. arada pire şampuanı ile yıkıyorum mecbur.. bu arada iyi gelen bişey var mı pireye?
Veteriner dış parazit için bir şey yapmadı mı?
Hayır sprey yapıldı sadece ama işe yaramadı.
Şampuanla yıkandıktan iki dün sonraya kadar bişey yok sonra pireler geziyo. nasil bitmedi küçücük hayvanda anlamıyorum.. pire taragiyla ters düz her şekilde tariyorum yok
@Neveragain6 bi' fikrin var mı?
Kaç aylık veya kaç yaşında?
@Neveragain6 merhaba.. bugün 4 ay bitti
Merhaba bu arada, peki veto'ya ne zaman götürdünüz?
@Neveragain6 iki hafta oldu.. daha önce aradım , altı aydan küçüklere dış iç parazit yapmıyoruz dedi. sprey yapıyoruz dedi tamam dedim kapadım kendim pire tozu , damlası ve şampuanı aldım denedim geçmedi gittim veteriner sprey yaptı iki gün sonra şampuanla yıkayıp tarayın dedi. yaptım yine var yine var.. bilmiyorum nasıl bitecek.
Toz dışında damla yazmışsınız onu ense yerine uyguluyor musunuz peki? Bu damla pire anca ısırırsa etkili olur (ölür) yani siz damlayı uygulasanız da pire ısırmıyorsa ölmeyecektir. Onun dışında (iç) dış parazit yapması gerekiyor, ya ağıza ilaç ya şırınga ile. Bunun için başka bir veteriner'e danışabilirsiniz. Ben 3 haftalık yavrulara dış parazit yaptırdım çünkü, yani yapması lazımdı. Onun dışında tararken önerebileceğim şey tarağa iki üç damla sirke damlatmanız olacaktır. Pireler sirke kokusunu sevmezler ve gelmezler. Bunun dışında kedinizin ense yerine yine aynı şekilde iki damla sirke damlatabilirsiniz haftada 3 kere olmak şartıyla (!)
AMA kedinizin cildini bunu yaptıktan sonra düzenli kontrol etmeniz de gerekir, bazı kedilerde cilt bozukluğu (deri dökülmesi) yapabilir.. Hemen kurtulamayabilirsiniz fakat pirelerin ölü bir şekilde kedinin yattığı yere döküldüklerini az az görebilirsiniz, yıkamasanız da düzenli olarak normal bir tarakla (pire tarağı değil, tüy tarakla) da taramanızı öneririm her gün..
@Neveragain6 önerileriniz için çok çok teşekkür ederim valla eskiden de kedi besledim ve hekimin öyle demesine bende şaşırdım ilkkez yavru kedi besliyorum o yüzden biseyde diyemedim. en az 6 ay olmalı dedi. damla evet kullandım o da fayda etmedi pireler koca koca yattığı yerde şimdiye kadar bir kere canlı olarak gördüm. sirkeli tarama dediğiniz şekilde de yapıyorum. derisini kontrol ediyorum ve şükür bı sorun yok. ağızdan ilaçları biliyorum evet ama inanın vet. olmaz dedi küçük dedi.. başka veteriner kliniğine götürmem gerekiyor galiba.. birde size sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.. benim kedim dişi ve ben hiç kızginlasmadan kısırlaştırma yaptırmak istiyorum sizce bu ay doğru bı ay mı?
Rica ederim.. Damla ve düzenli olarak tarama olayını denemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında dişi olduğu için de 5 aylığı doldurması daha uygun olur kısırlaştırmak için. 1, 1.5 ay daha beklemenizi tavsiye ederim.
@Neveragain6 çok çok teşekkür ederim ilginiz için sağ olun.🌺. peki biraz daha bekleriz 😍
Rica ederim ne demek, kolaylar gelsin..(: 🦋
@Neveragain6 teşekkürler 🧚
@Сильвия Şampuanı varmış zaten fakat pire hâlâ varmış.
@Сильвия sürekli tariyorum ama kurtulamadim.. devam edicem teşekkürler 🙂
Bir kedimizi sokaktan aldık alalı bir kere bile yıkamadık çünkü kendisini çok güzel temizliyor.
Diğer kedilerimi kirlenmedikleri sürece yıkamıyorum. Sadece dışarıda gezenleri üç ayda bir yakalayıp yıkıyorum yoksa onları okşadıktan sonra elde kir kalıyor🥱
Cevap
4Cevap
Çok kirlenmediği sürece yıkamaya gerek yok.
Ben Minnoş'un ne zaman yıkanıp yıkanmayacağını anlayabiliyorum, beyaz kalan renkleri de siyaha dönüyorsa.. Gerek var ama sıklıkla değil, gerçekten gerektiğinde sadece.
Benimkisi çıldırıyor insan sesi gibi bir bağrışı var suyu katiyen sevmez 🙅♀️🙅♀️ o yüzden ıslak mendille bazen çok kötü kokarsa o zaman temizliyorum
Kediler yıkanmaz çok nadir durumlarda yıkanır ama o zamanda kafası yıkanmaz bu aralar instada çok görüyorum foşur foşur dalinle yıkıyorlar🤦🏼♀️
Evet rengi beyazdan griye dönmediyse yıkamaya gerek yok.
Yıkarm ben köpüklerm dalinle bir güzel
Islak görünce iğreniyorum . d
Kediler yıkanmayı hiç sevmez..
yıkanmalı
Yıkanmaz
Varr
Bence kedileri herzaman yıkamamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?