Ben kedilerin çok çok zor durumda kalınmadıkça yıkanmaması taraftarıyım. Zaten kedi dostlarımızın da yıkanmak çok hoşuna gitmiyor. Bakınız şekil A😂 Peki sizce kediler yıkanmalı mıdır?
Herkes kendini temizliyor diyor ama benim içime sinmiyor. Sonuçta patileri kirleniyor. O kadar yere yatıp duruyorlar. Ben her şekilde yıkarım çiti çiti. 😂 başak burcu olmak bunu gerektirir.
Bence kediler yıkanmalı veya yıkanmamalıdan çok yıkamayı bilmeyen beceremeyen yıkamamalı. Ben hangi kediyi yıkarsam yıkıyım hiçbir sorun yaşamıyorum ama bazıları var kedi yıkamıyor 3. Dünya savaşo veriyor hayvana resmen eziyet ediyor. Haftada bir kedi yıkadığım da oldu ama şu an 2 3 ayda bir yıkıyorum mesela. Yazın yıkamak onlara da iyi geliyor. Benim baktığım kediler hep suya alıştı korkutmadan yıkadığım için... Kediler yıkanabilir. Ama beceremeyen hiç yıkamasın yazık hayvanların kulaklarına su kaçırıyorlar, korkutuyorlar...
Kesinlikle yıkanmamalı. Pis olsa bile eve alınınca belli bir süre kendini temizliye temizliye tertemiz oluyorlar. Ben sokaktaki kedileri bile öpüp seviyorum kokmuyorlar koksa bile aşırı rahatsız edici derecede asla kokmuyorlar. Arkadaşımın süs köpeği var her hafta banyo yaptırıyor ondan güzel kokuyorlar ldkdldkkdkd
Kediler yıkanmaz. Yıkamak bir kedi için özellikle de yavru bir kedi için yapılacak en kötü seylerden biridir. Çünkü kedi kendi temizliğini yapmayı daha çok sever. Sen yıkayarak. Hem kulağında mantar ve parazit oluşumlarına ön ayak olusturuyorsun. Hemde. Sahibim heni yıkıyor. Neden kendimi temizleyerek yorayim düşüncesine yol aciyorsun.
bırde kum koymus sıçsın diye , bunlar zaten çiş kaka yapıyor .
sıcmıs eşeliyor bide ön ayakları ile sonra evde yuruyor sana dokunuyor , pis kıcını yastıga koyuyor sonra donup kıcını yalıyor. dişleri bile fırçalanmalı listerine ile gargara yaptırılmalı bence.
Onlar kendilerini hijnenik bir şekilde temizliyor zaten. Yıkamak zararlı diye biliyorum. Ancak sokak kedisi sahiplenirseniz, ilk başta hayvanlara özgü bir şampuanla yıkanmalı, iyice kurulanmalı (ılık-sıcak ortamda), pire ilaci vb. kullanılmalı, aşıları yaptırılmalı
Kesinlikle katılıyorum dediklerinde çok haklısın zorunda kalmadıkça yıkamamalıyız kedileri.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben asla yıkamam baştan aşağı kakaya ya da yemeğe bulunması lazım yıkanması için tüy döküyor diye yıkayan madem tüyden rahatsizsın neden bekliyorsun kedi ve onun taranması gerekiyor yıkanması değil pire için yıkayanlarda var ona da pire damlaları var ve ev kedisinde mikrop parazit olmaz düzenli aşı ve ilaçlarını yaptıktan sonra insanlar kediyi strese sokacak bahane arıyorlar ya da gercekte kedi sevmiyorlar
Yıkanmamalı, bende 2 kedi biri siyam diğeri van kedisi siyam olan daha yaşlı van kedisini sonra getirdim. Van kedisi suyu seviyor diye benim siyamda ona baka baka suya alıştı ben yıkmasam da yüzmeyi seviyorlar birlikte.
Bizimki sürekli olarak bahçeye çıktığı için ben yıkıyorum bazen. Ama o da yılda 3-4 defa maksimum. Kediler zaten temiz canlılardır, evin içinde pıtı pıtı yürüsünler yıkamaya gerek yok gerekmedikçe.
Kesinlikle rutin olarak yıkanmamalı. 6 aylık kedim var ve hiç yıkamadım tüyleri olması gerektiği gibi sağlıklı ve benden temiz :D Kedi bu kendi kendini temizlemesi en sağlıklısı
hocam bir tane yavru kedim var doğalı 2 gün oluyor çok halsiz embriyo gibi duruyor annesinden uzakta duruyor sürekli hiç süt emmiyor gibi ne yapmam lazım çok halsiz zayıf duruyor
Doğumdan sonra ilk 12 saat içinde hiç emmediyse ya da prenatal (doğumsal) sakatlık ya da bir sorun varsa bir yaşama ihtimali az. Annesini emmesini beklemeden suni olarak kedi süt tozlarıyla biberonla beslemeye başlamalısınız. Her gün 4-5 damla sıvı kedi flora alıp içirirseniz bu ona destek olacaktır.
Yani ekstrem bir öneri olarak da şunu söyleyebilirim: Bir büyükbaş kliniginden "toro-brotizolam" diye bir ilaç var. Onu sorun. O ilaçtan her gün ağzına 1-2 damla damlatabilirsiniz. bu merkezi sinir sistemini etkileyen ve memeli hayvanlarda iştahı uyaran bir destektir. Çok etkili ancak en az bir o kadar tehlikeli bir ilaçtır.
Kedim 2 yaşına geldi neredeyse hiç yıkamadım veteriner hekimimde bakımlarını yaptırıyorum o kadar..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kediler çok temiz canlılar zaten sürekli kendilerini temizleme halindeler. Sene de 1 kere tüğ dökme döneminde tüplerini traş ettirdiğim zaman yıkatıyorum onun haricinde yıkanmaz yıkanmamalı
Kediler kendilerini temizleyen hayvanlar fircalamak disin da asilari yapildigi surece gerek gormuyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bunu bir örnekle anlatmak istiyorum:bir insan banyo yapmayı sevmiyo olabilir ve en fazla1 hafta boyunca banyo yapmazsa hijyen sorunları ortaya çıkıyor. Kedilerde de durum böyle onlar hoşlanmaya bile gerektiğinde yıkanmaları gerekiyor