Bi grup yıkanabilir diyor bi grup ise yıkanamaz?
SİZCE HANGİSİ?
SİZCE HANGİSİ?
öncelikle selamlar
Öncelikle, aşırı derece ihtiyaç duyulmadığı sürece kedileri yıkamamak gerekir. Kediler, steril bir dile sahip olan canlılardır. Kendilerini yalayarak temizlediklerini görebilirsiniz. Eğer kedinizin tüylerine, dili ile tamizleyemeyeceği yapışkan maddeler bulaşmışsa, o zaman yıkanması gerekir.
Kedilerin tüyleri sık ve incedir. Bu nedenle kediler yıkandıktan sonra tüylerinin kurutulması oldukça zordur. Havluyla kurulamaya çalışsanız bile, tüylerin dipleri mutlaka ıslak kalır.
Saç makinesi sesinden de korktukları için kedi yıkama işlemi oldukça zahmetli bir hal alır. Yıkama sırasında mutlaka kedilere uygun olacak ürünler kullanmanız gerekmektedir.
Eğer illa kedinizi yıkamanız gereken bir durum varsa Öncelikle banyonun sıcak olduğundan emin olun. Küvetin 5 santim derinliğinde ılık su koyun. Akan suya da dikkat etmeniz gerekir.
Kedinizin küvetten kaçma ihtimaline karşı tehlikeli eşyaları etraftan kaldırın. Onu banyoya zorla sokmayın, nazik davranın.
Ilık su ile kedinizin tüylerini yavaşça ovalayın ve onu suya alıştırın. Tüylerin ıslanmasının ardından kediler için özel olan şampuanı alın ve ovalayarak uygulayın. Şampuanı çok fazla dökmemeye özen gösterin ve kedinizin ağzı ve burnuna girmemesine dikkat edin.
Baya açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim:))
Cevap
8Cevap
elbetet temızlık onemlı ama malesef kedıler bu durumdan cok hosnut kalmıyorlar daha zıyade kendı temızlıklerını kendılerı yapmaya calısırlar.
Zift, zamk, kan, ya da çamura bulanmadıkça kediler yıkanmaz.
İşte bu yüzden kediyi evde beslemeyi uygun bulmuyorum hayvanın doğasına aykırı.
Yikanmaz kedi kendi salgiladigi tükürüğü ile temizleyebilir
Bence yıkanır ama bu durum kedinin hoşuna gider mi? Bilmem yıkaması biraz zor olur.
Aşıları yapıldıysa eğer çok sık değil nadiren yıkanmalıdır.
Yeni sahiplenince yıkayabilirsin ama onun dışında gerek yok kedilerin kendini temizlediğini herkes bilir zaten günün yarısını kendini temizlemekle geçiriyorlar. Ayrıca kedim pis diye sürekli yıkarsan daha çabuk kirlenir yıkandıkça yağlanacaktır.
yıkanmaz çünkü onlar kendileri dilleri ile kendilerini temizliyor ancak tararken ellerini ıslatıp tüylerine sürtebilirsin ellerini
Peki sokaktan sahiplendiysem ve eve almak istiyorsam sacede elimi ıslatarak temizlemem yeterli olur mu?
Kedileri yıkamak doğru bir davranış değil ama eğer sokaktan eve getireceksen yıkıyabilirsin şampuanları var bakabilirsin
yıkanmaz hasta olurlar kedi senden temiz
Kaba olmana gerek yok güzel bir şekilde söyleyebilirsin
Yıkanır
Ben yıkarım.
yıkanmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?