Zaten kendi evimizde sürekli bir şeyler yaptığımız için misafirliğe gidince biraz rahat etmek istiyoruz :D Sizce kaynana evinde ev işi yapmak şart mı? Yapmayanlar ayıplanıyor gördüğüm kadarıyla.

Zaten kendi evimizde sürekli bir şeyler yaptığımız için misafirliğe gidince biraz rahat etmek istiyoruz :D Sizce kaynana evinde ev işi yapmak şart mı? Yapmayanlar ayıplanıyor gördüğüm kadarıyla.

Şart değil ancak lütuf olur ve aradaki sevgi bağı güçlenir. Iki bardak cay doldurmakla , su getirmekle , yemek yapmakla kimse ölmez. Benden yasca büyük insanların bana hizmet etmesi beni huzursuz ediyor. Hayir dualarini almak adina ben seve seve hizmet ederim hic de gocunmam.
Misafirliğe gittiğiniz yer kimin olursa olsun, iki bardak kaldırmakla insan yorulmaz da eskimez de.
Şahsen ben otururken kaynanam çay kahve yapsa, yemek pişirse utanırım ben. Elim ayağım tutuyor sonuçta. Yaşlılara hürmet etmek gerekir.
Elbette. Evlenince herkesin 2 tane anne ve babası olur. Ona göre hepsine ayırım yapmadan aynı hürmet ve saygıyı göstermek lazım. Mutlu evliliğin sırlarından biri bu. Çoook önemli diyeyim🤗
Cevap
10Cevap
Kimse kimsenin işini yapmak zorundadır değil, lakin yaşlıysa muhtac haldeyse yardım etmek insanlığına kalmıştır..
Kayınvalideler annedir ve gelinler de o evin kızıdır, misafir değildir ve büyüklere gönülden gelerek hizmet edilmeli
Kaynanasının evine gidince ev işi yapmayan damadı ayıplıyorlar mı o iki yüzlü yılanlar..
Bu ne körlük.
Tabiki de yapılması gerekli. Netice olarak anne babalarımız yaşlı insanlar, köstek değil destek olmak lazım.
Kaynanamın evi kendi alanıdır sonuçta gider gelirim elimi de sürmem hizmetçi miyim ya ben
hahaha :D
Niye seni gelin alıyor sanıyorsun 😂 bir- Temizlik için, iki- torun için. Klasik kaynana modeli.
Kendi anneni nasil yardim ediyorsan kaynanayida yardim edebilirsin
İhtiyaç varsa yapılır ama sen gelinsin diye olmayan işi yapmak zorunda değilsin tabii ki😄
o senin kaynananla aradanki bağ ile alakalı.
Yani adımız gelin ayda yılda bir gittiğimiz yerde iş yapsak nolir elimize yapışmayacak ya şart bence
nezaket icabı yardım edilebilir. yoksa kimse kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değil. gelinsen sende insansın. herkes kendi evinin işini kendi yapsın bi zahmet. burdan da kaynanalara duyurulur
Yaşlı insanlara yardım edelim. Özellikle akrabalarımız. Baktın dağınık kirli hemen yardıma koş. Yapabilse yapardı de. Elimize yapışmaz.
Elbette şart değil ama yaparsan senin için daha iyi olur
Tabiki mecbur değilsin sonuçta kendi evinin işide var ama yapmalısın
hizmetçi hisseden yapsın
Benim eşim annemin babamin hizmetçisi degil kimse de eşimden bunu talep edemez demek
Hayır şart değil.
Gelin geldi evi toparlar diye düşünürler
Sonra dedikodular başlar abla 🤭😂😂
Yani yapılması gerekiyosa yapılmalı tabi
şart tabii ki
Sart canim 😉
Sizlere omur. Ayaklarina masaj yapardim etegini operdim gittigimde
Kaynana dedigin annen konumua hiriyor annene yapiyorsan onada yap. İnsanlik icin
Vala mecbur yapılıyor 😃
Şart
Değil
Kafkas disinda kim yorum yapti engellemisim xjxjxjxj merak ettim ismi ne chxhx
Şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?