Kadın çalışsa da ev işi kadının sorumluluğunda... Ana sorumlu kadındır. Ancak erkek eşinin çalışıp çalışmasına bakmadan elinden geldiğince yardım etmeli, bazen eşi bir şey istemeden erkeğin kendisi yapmalı.
Bu karı koca arasındaki sevgiyi de artırır.
Erkek eline kumanda alıp salona geçip, kadın da mutfakta zaman harcar ve meşakkate katlanırken aslında ikisi de birbirinden mahrum kalıyor. Hâlbuki erkek de mutfağa geçse ve eşiyle olsa beraber geçirdiği vakitler daha da artıyor. Bu da evliliği güçlendiriyor.
Haaa bu arada hanımlar. 11 yıldır yalnız yaşıyorum ve bütün evin ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Ev işleri sizlerin dediği gibi çok ağır ve zor değil, hatta ekmek parası için yapılan dışarıdaki işten daha kolay ve hafif. Bu işleri ben astsubay kimliğimle yapabiliyorken sizlerin bundan kaçınmanız bana göre üzücü ve kadınların üzerinde kadın algısını alçatıcı bir etken olarak görüyorum...
Lütfen şu ev işleri konusunda şikayetlenmekten vazgeçin. Ben yaşadığım hayata bakınca inandırıcılığınız kalmıyor.
öyle bir dünyan asla yok evlilik denilen müessesede
eşi yorgun geldiyse eğer erkek te erken geliyorsa eşi gelinceye kadar temizlik yemek yapmalı.
hamile olan kadına asla kimyasal ile temizlik yaptırılmamalı bronşlarına zarar verir ve ağır asla kaldırılmamalı eşi ona ağır bir şey kaldıralacaksa beni bekle ben kaldırırım demeli ve ikaz etmeli. Temizlik olacaksa beraber yapılmalı yemek te buna dahil. şahsen evlilik adı altında olan herşeyin ben ortaklaşa yapılması taraftarıyım şahsen eşim olsa bu düşündüklerimi yaşatırım. herkesin karşısına iyi merhametli insanlar çıkmasını diler iyi günler dilerim...
Kadın eğer çalışmıyorsa bir görev olarak algılamasa dahi ev işleri ve yemeği yapmalı elbette. Fakat çalışıyorsa burada erkeğin de elini taşın altına koyması gerek. Becerebildiği konularda mutlaka eşine yardım etmeli. Ben akşam otururken eşim sürekli mutfakla çamaşırla uğraşırsa anlamı olmaz ki zaten. Hemen birlikte halledip oturup kahvemizi yudumlayalım.
Şu yüzyılda kadında çalışıp para kazanıyorsa erkeğin üstünlüğü yoktur her şey iş bölümüyle halledilmeli hatta erkek daha çok çalışmalı çünkü fiziksel anlamda daha güçlü bizim ailede babam ve annem bebekliğimden beri hep birlikte çalışırdı babam bulaşıkta çamşırda yıkardı ve sorun etmezdi
ben de farklı bir yönden yaklaşayım olaya bundan 50 yıl önce erkek olarak evleneceksen ne iş yaptığın ne kadar kazandığın sorulurdu şimdi de aynı şekilde ne iş yaptığın ne kadar kazandığın soruluyor eğer düşük maaşlı bir işte çalışıyorsan evlenmeye uygun görülmüyorsun maalesef şimdi 50 senedir bu durum erkek için hiç değişmemişken kadın için değişmesini beklemek sence ne kadar mantıklı?
Kadın çalışmak zorunda değil eğer evde kadın iş yapıyorsa evi derleyip topluyorsa bunu mecbur hissettiği için değil içinden gelerek yapmalı, istese hiç yapmaz yani hakkıdır. Herkes kendi işini kendi görmeli başkasına emir vermemeli