Kocasının ağzına üzüm salkımı uzatan bir külkedisi olmak istemiyore ejidufjf😂
Kadın ev işi yapmak zorunda mıdır?
Kocasının ağzına üzüm salkımı uzatan bir külkedisi olmak istemiyore ejidufjf😂

Erkek evi mümkün olduğu kadar temiz tutmaya özen göstermeli elinden geldiğince yardım etmeli elbette.
Eğer kadın çalışmıyorsa evet temizlik işleriyle kadın ilgilenir ama dediğim gibi eşi de mümkün olduğu kadar yardımcı olmalı çıkardığını çıkardığı yerde bırakmamalı.
Eğer kadın da çalışıyorsa o zaman erkek evi süpürüyorsa kadın da sağı sola temizler yani iş bölümü yapılır.
Ama bazıları ev işi meselesini aşırı abartmış artık çamaşırlar çamaşır makinesinde yıkanıyor bulaşık desen yine makine de yıkanıyor geriye kalıyor yerler cam vs ve bunu yapmayı kölelik olarak görüp kendini bu tarz şeylerle modern sananların sayısı çok fazla.
Bilmiyorum evliliğin ne olduğunu düşünüyorlar ama ben asla temizlik yapmam diyenleri evlenince görelim bir de.
Soru saçma, ben erkeğim bazen aylarla yalnız yaşamalı oluyorum, ev işlerini kendim yapmak zorundayım neden? Çünki hayvan deyilim dimi? Benim evim temiz olmazsa, küçük bir eşyamın eğri durursa rahatsız olurum, aynı zamanda arabamın içi de temiz olmalı yoksa binmem, ben tüm bu işleri kendim için yapıyorsam, kadın da ev işlerini kendisi için yapmak zorundadır, komşu yapacak değil herhalde
Son cümlenize katılmıyorum efendim. Kadın da kendisi için diyorsunuz ama o evde kadın bir tek kendisi yaşamıyor o ev temiz oluyorsa ailesi için temizliyor oluyor bu durumda tek cinse yönelmektense iş bölümü yapmak daha mantıklı
Ha anladım kadının ailesi varmıymış? Ben yalnız olarak düşündüydüm, söz konusu aileyse valla başkalarından bana ne? Zerre ilgilendirmez beni tanımadığım insanların hayatları hikayeleri ama şu bahs ettiğimiz kadın benim eşim olsaydı tabiki de ev işlerinde yardım ederim, ben böyle gördüm hep, babam anneme hep yardım ederdi, eniştelerim de hep ablalarıma yardım ediyolar ev işlerinde, yani bizim ailede böyle. Kadınlar erkeklerin prensesidir
Size bir teşekkür etmek istiyorum genelde birine tezat bir görüşte bulunduğunda kaba hakaretler alıyordum ama siz farklı olarak kendi fikrinizi güzelce tekrar dile getirdiniz işte böyle durumlarda fikrinize saygı duyarım 💫
Yok ya ne teşekkürü rica ederim, niye kaba olalım ki? Tartışmıyoruz ki, iki medeni insan gibi sohbet ediyoruz
Neden zorunda olalım ki? Tabii ki hiç bir kadın hiç bir şeyi sadece kendine dikte ettirilien görevler diye yapmak zorunda değil. Bu bir kenarda dursun.
Diğer yandan, asla ama asla evime harcadığım emeği, zamanı zorunluluk olarak görmedim. Bu sorumluluktur bana göre. Tek başına yaşasa da evli de olsa baba evinde de olsa fark etmez. Ben bunun sürekli erkeklerin kafasına kakılmasından da rahatsızım.
İstemeyen yapmasın bu kadar basit ama yapan da şikayet etmesin.
Kadının sorumlulukları ayrı erkeğin ayrı. Erkeklerle sidik yarıştırmaya gerek yok. Ev hanımları için söylüyorum evde iki soğan doğramak evi geçindirmekle bir değil. Erkeklerin sorumlulukları daha ağır. Çalışan kadınsındır ortaklaşa olabilir. Ama sabah kocayı işe gönderip akşama kadar kıçı devir yat olmaz.
Cevap
136Cevap
Kadının evine bağlı olması ve ev işleriyle ilgilenmesi onun oraya hapsedildiği ya da hizmetçi olduğu anlamına gelmez. İnsanın evi onun huzur ve mutluluk yuvasıdır.
Kim söylüyordu o şarkıyı ya hani şey diyordu "zorunda mıyım zorunda mıyım"😂
Zorunda değiliz ama zorundaymisiz gibi bir algı var. Aynı algı farklı konularda da var.
Bu konuyu konuşmak bile çok abest , yani erkeklerin tepesine daha ne kadar yük binecek aklım almıyor, utanmasaniz çocuğu da erkek doğursun diyeceksiniz , çalışıyorsa ortaklaşa yapılmalı , ama evde oturup akşama kadar yatmak için evlenmedi sanırım bu kızlar , nasıl ki erkeklerden para ekmek vs vs bekleniyor erkek maharetini göstersin isteniyorsa , bir ev hanımı kadın da maharetini göstersin bir zahmet , evliliğin ilk önce ne anlama geldiğini bilmek lazım yorumlara bakıyorum da herkes kızı erkeği boş yapmış , evlilik bireysel bir nöbet değil , iki kişinin karşılıklı anlayışı içinde oluşur , nikah masasında ne soruyor memur iyi günde kötü günde diyor , erkekte bazı şeyleri bilmeli , örneğin ben yemek yaparım evi camı halıyı aklınıza gelen herşeyi yaparım ama kadinlar bunu basitlik olarak görüyor onu napicaz , armut piş ağzıma düş yok öyle , evlenmeyin mecbur değilseniz kardeşim , babanızın evinde yan gelip yatiyordunuz zaten
1.) Ev işi yapmak yaşamak için yapılan sıradan bir durum. Evlensende evlenmesende ev işi yapmak zorundasın. Evini derli toplu tutmak külkedisi yapmaz kimseyi
2.) Erkekler ev işlerimde yardımcı olsunlar anlayışlı olsunlar kişisel olarak derli toplu olsunlar başka birşey istemem. En çok anlaşılmayan erkekler genelde aşçı ve temizlik takıntılı olanlar oluyor her şeye kulp koşuyorlar çevremde çok gördüm.
Yuvayı dişi kuş yapar ne yardan geçilir ne serden. Kızlar size taktik ay aşkım bunu yapamıyorum ay hayatım söyle diye sokun eşinizi ev işlerine ucyndan bucağından yaparken zaten ay senle vakit geçirmesi de ne hoş diyerek psikolojik yönlendirme yapın daha sonra işleri kendi aranızda paylaşın böyle daha zevkli bence. Ne kadın külkedisi nede adam beyaz atlı prens
Evet zorundadir.
Erkekte zorundadir.
Ben oyle yardima falan da karsiyim.
Beraber yapilacak her sey.
Ev iside beraber yapilacak, cocukta beraber buyutulcek.
Sanki hepsi kadının gorevi de erkek yardim eder oldu.
Ayni evde yasiyoruz ev isi benim gorevim beyim isine geldiginde yardim edecekmis oldu.
Zorunda değil bu bir sorumluluk ve görev dağılımıdır. Erkek güçlüdür kadına nazaran para kazanmakla yükümlüdür bu nedenle dışarıdaki isler ondan sorulur. Kadın daha narındir güçlüdür ama erkege nazaran daha azdır onda anaclik bahsedilmiştir evi temizleme yemek yapma çocukları bakma gibi görevlerde kadına aittir. Bu belirli kalıplar dışında iki tarafta birbirine yardım edebilir ve yükünü hafifletebilir.
Tamamen yapmak zorunda değilsin, ben eşime her konuda yardım etmek için elimden geleni yapıyordum, hayat bu müşterekdir yani, her gün yardım ederim bir kaç gün yapabildiğim şeyleri ben yaparım, bazen yemek yapmadıysan burger vs getiriyorum hayat derdim ama kadınlar tercih etmiyor sanırım ki eşim tarafından boşanma yoluna girdik bile
Sormayi deneseydin nedenini durup dururken hicbi sorun yokken boşanmiyordur o kadin amca kandirma kendini
Ben kendimi kandırmıyorum eşim anlaşamıyoruz diye diye kandırdı kendini, vallahi evde yardım olsun, inanılmaz derecede narsist annesine katlanmak olsun, ilgi alaka olsun, sevgi ve saygı olsun herşeyi yapıyordum, ben anlamadım hâlâ anlayamıyorum, o yüzden sevmemiş diye düşünüyorum sevdim diyor başkası var desem ona bile toz konduramiyorum yani hatalı benim kesin ama nerde
Iste anlaşamiyormuşsunuz bir konuda ve gayet ciddi bir konu olabilir. Evlilik terapisine giderseniz hatanizin ne oldugunu daha iyi anlayabilirsiniz belki. Çünkü tek biseyi doğru yapmakla hallolmuyor
Gittik bebeğim, eşim piskologa da ayarlandı, hem haksız hemde bana beni savunmuyorsun diye çıkıştı benim yapacağım bişey kalmadı, anlayacağın narsist ebeveynin yetiştirmiş birini idare etmek zor, hemen hemen her konuda haksız oluyor hataları çok fazla ben yine olsun büyüme şeklinden böyle yapıyor dedim hep alttan almak büyük hatam oldu, ailesinden göremediği sevgiyi şefkati gösterdim ama kurtaramadım annesinin söylemlerinden olay bu yani
Allah allah ihtirasli bir kadin galiba yazik olmuş
Ben sessiz sakin ve sabırlıyım ama eşim annesinden dolayı sinirli stresli ve sabırsızdı, ben çok dil döktüm yapma etme diye o çok hakaret etti boşanalım dedi en küçük tartışmada bile, yaşadığı hayat yüzünden öyle maalesef, ben halen onu kurtarma çabasındayım, teşekkür ederim konu dışına çıktık kusura bakma lütfen
Sade ve kadına yuklenmemeli bu ev iş yemek vs ortak beraber yapılmalı hayat paylasmaktir ev paylaşmaktır işler de paylasilmali tek bir birey üstlenirse kadında erkek de olsa eşitlik bozulur. Erkek eve para getirir kadın ev işi yaparsa erkek uste çıkar tam tersi kadın eve para getirir erkek iş yaparsa kadın işte çıkar bu olmamalı hepimiz eşitiz 🌸
Hayır değildir. Zaten eğer eve ekmek parası getiren bir iş kadınıysa bunu yapamaz ama daha fazlasını yapar bir iş kadını ev hanımından. Eğer işi gücü yoksa tabiki bir zahmet yapsın ama dediğim gibi eve ekmek parası getiriyorsa böyle bir zorunluluğu yoktur zaten yoğun programı nedeniyle buna vakti de olmaz.
Onu yapma bunu yapma, akşama kadar oturun koltukta. Eşin işten yorgun gelip sana yemek de yapar. Lafa gelince hayat müşterek, işine gelmeyince yapmak zorunda mıyız 😒 Hayatı paylaşmayacaksanız ne diye evleniyorsunuz o zaman 😒
Çalışan kadından ev işi beklemek olmaz. Hep beraber yapılır yapılacak ne varsa.
Zorunluluk değil.
Bir kadın istediği için yapar. Sevdikleri için..
Abartmayın şu durumu kadın ev işi yapması kadar normal bir durum yok. Yardım edilecek yerde erkek yardım eder. Hele evde oturan kadın bunu yapması gerekir bunlar mecburi değil ama eşe ikramdır. Eşinde sana saygı sevgi anlayış göstermeli. Hem evde otur hem adam çalışsın para getirsin bizde yiyelim ! Onlar hayvan değil insan !
Valla hiç de temizlemek zorunda değiliz kalksın yardım etsin eşek başı yok burda. Evleniyorsak bir şeyleri paylaşıyorsak temizliği yemeği bulaşığı daha bir çok şeyi birlikte yapmamız gerekir hiç kusura bakmasın
Elbette zorunda değil. Ama bir kadın hem çalışmayack hem eviyle ilgilenmeyecekse niye yaaşıyor? O zaman erkeklerde çalışıp ev geçindirmesin. Eğer eşitlikten bhsedeceksek her iki tarafın haklarındn bahsedelim..
Kadın yuvayı çekip düzenlemekle görevlidir
Erkekte o evin ihtiyaçlarını karşılamakla.
Özellikle çalışmayan bir bayansa elbette evi temizlemek durumundadır
Bir aile birliğinde ev düzenini sağlamak için ev işleri yapılması önemlidir. Ama bu görevin sadece kadına yüklenmesi asla doğru değildir. Aile fertlerinin kadın erkek fark etmeden hepsinin görev bölümü yaparak ev işlerine katkıda bulunması gerekir.
Kadınında erkeğinde görevleri vardır.. Erkek yerı gelir ev işlerinde yardım eder eşine ağır eşya kaldırma vs ama kadın dediğin zaten evinde derli toplu temiz titiz olur.. Olmalida.. Evi çekip çeviren yuva haline getiren kadındır. .
Yahu kim kirletiyor, kim dağıtıyor da bu ev işi dediğimiz şeyi; "ben yapmam hizmetçi miyim ben" diyenler oluyor? Ee dağıtmayın kirletmeyin o zaman yapacak iş de olmaz. Orası senin evin, niye eriniyorsun ki yani. 😅
Ev işi cinsiyet değil insanlık işidir. Aslan yattığı yerden belli olur. Temiz olunmalı. 4 kadın arasında büyüdüm evde çatal bıçak tabak nerededir bilmezdim bile öyle hazırcı rahat büyüdüm. Ablamlar evlendi annemin yaşı ilerledi sağlık sorunları çıktı ben yardım ettim. Son Yıllardır yalnız yaşıyorum temizliğimi, yapabildiğim yemeği yapıyorum. İçim rahat ediyor. Ev işini her insan yapmak zorunda.
erkek kadınını nasıl ona buna muhtaç etmemek için çalışmak zorundaysa kadının erkeğine hizmet etmeside zorunda herşey cinsel ilişkiden ibaret değil o zaman neden evleniyoruz
Yapılacak şey en fazla iki ev süpürüp toz almak. Yeri gelir iki taraf da bir şeyler yapar. Bunu kadın zorunda mı kadın şöyle mi kadın böyle mi diye farklı yerlere çekip polemik yaratmaya çalışılmasını saçma buluyorum. Yeni nesil kadınlara kalsa hiçbir şey yapmayacaklar..
Bu durumu kategorilendirmek bile saçmalık olur.
Dalağını toplamanın
Bozulanı düzeltmenin
Kirleneni temizlemenin cinsiyeti olmaz ama karakteri olur...
Ya bunu ev temizliği adı altında düşünmek ne kadar doğrudur bilemem bence yaşadığın yeri temiz tutmak gereklidir. İki taraf da çalışıyorlar ise iş bölümü yapılmalı ama tek taraflı ise birinin de eve bakması gerekir ev işimden sonra sosyalleşebilir. Bence bunların hiç biri engel değil
Zorunluluk kelimesi kulağa hoş gelmiyor ama bu işleri birinin yapması lazım.. herkes üstüne düşeni yapıversin bir zahmet
Zorundadır ya da pislik içinde yasamaya mahkümdur kendi bilir. temizlikci tutup emir verebiliyosa başka
Sizde nasil
Tabikide ben yapıyorum
Esiniz diyormu yoksa isteklimisiniz
Hep yapılmış gördükleri için Kimse demesine gerek kalmıyo kendim yapmam gerekenleri biliyorum. İki haftadır halsiz ve hastayım çok zorlansamda biseyler yapıyorum
Himm tebrik ediyorum. Sizi. Peki calisiyokusunuz ayriyeten
Kadın bekar ise temizlik adına bunu yapmak zorunluluğuna sahiptir. Çünkü kimse kirli bir evde yaşamak istemez değil mi? Şayet kadın evli ve ev hanımı ise temizliği onun yapması gerekir. Çalışıyorsa da eşiyle birlikte temizlik yapmalıdır.
Temizlik imandan gelir erkek de kadın dq temizlemek zorundadır ama şartlara göre değişir
Kadin erkek esit diye diye yakinda adamlardan cocuk yapmasinida bekliycez bak demedi demeyin😂
Bak bu konuda haklısın 😂😂😂
Diiiil tabiki ama zekama ve yeteneklerime saygı duyacak, bu yüzden hizmet edecek bir kadınım olsun isterdim elbette ki 👍
Eşi çalışıyor kendisi bütün gün evdeyse yapmak zorundadır kendisi de çalışıyorsa eşiyle iş bölümü yapar
Değildir
Pislik içinde yaşar o zaman sonra da büyük ihtimalle boşanır
Temizlige cok merakliysa kocasi yapsin temizliği kadinin vazifesi degil ev işleri ister calissin ister calismasin. Hizmetci arayan para verir tutar
@GeriDöndümBebek Kadının değil evde boş duranın vazifesi kadın çalışsa adam evde otursa o zaman da adam yapacak bu hizmetçilik değil iş bölümü biri eve para getirmek için çalışıyorsa diğeri de evin temizliği ve yemeğiyle uğraşır çünkü bunlar da para kadar ihtiyaç olan şeyler çalışmayan bir kadın temiz ev istiyorsa kendi yapsın derse kocası da televizyon izlemek istiyorsa elektrik faturasını kendi ödesin der ortada evlilik falan kalmaz çünkü evlilik biriyle hayatını birleştirip iş bölümü yaparak birbirine yetmektir
Hayat müşterek eşim saatlerce daha iyi bir hayat yaşamam için çalışıyorsa benimde birşeyler yapmam gerek diye düşünüyorum
Değildir. Sadece hayat şartlarını bölüşmek zorunda kalıyorlar.
Size yardım eden erkeklere kılıbık diyorsunuz sonra da ağlıyorsunuz
Herkes evinin temizliğiyle ilgilenmelidir temizlik imandan gelir bütçesi varsa yardımcı tutar yoksa paşa paşa yapacak.
Mesleği yoksa evet, ama erkekte işten gelince yardım etmesi lazım. Eğer kadında işte çalışıyorda birlikte yapsınlar, yani birisi ütü yaparken diğeri evi süpürsün mesela, zaten evlenmenin bir diğer amacı ise evdeki yükü 2 ye bölmektir 😊
Ne kadın ne erkek hiçbir şeye zorunlu değildir, nasıl mutlularsa öyle yaşasınlar. İsteyen yemek yapsın, isteyen karısını, isteyen kocasını dinlesin, isteyen birbirini..
Böyle bir düzen hala var mı ki? Herkes evde de kendi işini kendisi yapmıyor mu artık. Kadınlar da para kazanıyor, erkekler de yemeğini yapıyor pekala.
Yapmak zorunda değil her ne kadar kadın yapıyor olsa bile erkeklerinde bir ucundan tutması lazım
Herkes işini yapmak zorunda yapmazsa sıkıntılar çıkıyor
Kadın ev işi yapmak zorunda değildir sonuç olarak onunda hayatı vardır kadın sadece yapmak istediği için yapar ev işlerini zorunluluk yoktur olmamalı.
Cevap veriyorum Kocasının ev işlerini değil kendi ev işlerini yapmak zorunda çünkü pislikte yaşanmaz 😉
Kadında erkekte fıtratına, kişiliğine, yeteneğine ve müsaitliğine göre iş yapacak. Hayat müşterek.
😂😂😂evi bok götürsün aman sal gitsin recep ivedk gbi mendile sar camdan aşağı yelle 😀
Zorunda tabi. Kim yapacak ben mi yapacağım?
Kalk gız su getir 💌
Değil ama herles bir şeyler yapmak zorunda bence ortak bir yaşam sonuçta
Parasıyla temizlikçi tutulamıyorsa erkekte kadında iş yapmak zorunda
tabiki zorunda değil ben erkeklerin yaptıgı her işi yapabiliyorum onlarda yapabilirler
Tek başına yaşıyorsa evet
Birileri ile yaşıyorsa yardım alabilir
Erkek yardım etmiyorsa, kadın da yapmak zorunda degil.
değil, zaten bu düşünceye sahip olanlar eskide kalmış, eşitlik bilmeyenlerdir
Kadın ev ısı yapmak zorunda ama hem calısır hemde ev ısı yapar
Ortak Kullanim alanlarinda is bolumu yapilmasi sarttir.
Ev işi olmazsa ev pislikten geçilmez o yüzden birileri yapmak zorunda
Kadın erkeği yok bu işin, kendi hayatının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, yaşam alanını temiz tutamayan az yeyip hizmetçi tutsun, parası da yoksa bokunda boğulsun.
asdşlk :D Şükür elim ayağım tutuyor , allah kula muhtaç etmesin, hiç sevmem pasaklı insanı
Erkek çalışıyorsa zorunda kadın çalışıyorsa ortak olmalı ya da kadın çalışıyorsa erkek zorunda evlilerse ben yapıyorum ama
Ev temizlenmek düzeltilmek zorundadır kadın diye değil insan diye adlandırmak lazım bekar evinde öğrenci yurdun da ebesi gelip temizleniyor erkeklerinini duruma göre evliyse yapar birisi ya da ikisi
Bak diyelim ki evlisiniz ve eşin çalışıyor tabiri caizse eve ekmek getiriyor ev için çabalıyor sen de bu durumda bir şeyler yapmak zorundasın çünkü bu sadece onun sorumluluğu değil
Zorunda değildir ama hicbir kadının evini pis, bakımsız bırakacağını sanmıyorum genlerimizde var😂🙈
Hayır değildir... Doğum bile sırayla yapılmalıdır...
Çünkü amaç, oraya doğru gidiyor... 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?