- Ev & Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Yani benim gibi bir insan olursa tut şu işin ucundan diyebilirim. Zaten kendini bilen birisi ev sahibi temizlik yaparken yardım etmek isteyecektir. Ev işinde yardımın büyüğü küçüğü olmaz.11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklısınız.
En İyi Cevaplar
+1 yılEger evime bi kac saatligine misafir geldiyse tabikide yerinden kaldirmam en güzel sekliyle evimde agirlamak isterim. Cok samimi bi arkadasimsa sik glrüstügüm biriyse birliktede hazirlar birliktede yer iceriz bunda sorun yok. Yatiliya gelen misafirimse kac gün kaldigina bagli tabiki ama birlikte bazi seyleri yapmakta sakinca görmüyorum. Ama 3 günlük geöen misafirimede haydi evi dip köse temizlyioruz yapmam. Ortaligi toplarken bana yardimci olabilir.
Yani tamam misafir degerlidir misafire saygi hizmet vs önemldiir iyidir hosturda abartmayada gerek yok bence. Bende bir insanim neden birsürü isi tüm üstüme alayim yorulmus pert bi sekilde aman senn kalkma aman sen otur diyerek yorularak enerjisiz halde yanlarinda durayim?11 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel söylediniz (:
Hayır, yaptırmam.
Gelen kişiye saygısızlık olur bu. Çok samimi olduğum bir arkadaşım olmadığı sürece yardım beklemem gelenlerden.31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle.
- Ev & Yaşam konusunda 444 cevap paylaştı.
u +1 yılTemizlik falan yaptırılmaz fakat ben gidince çayları falan tazeliyorum :D onlarda yapsın bana ne
34 Yorumla
Soran+1 yılE yani bi zahmet dermişim😂
- +1 yıl
Yaniii yanii 😅💁♀️
- +1 yıl
Teşekkür ederim tatlım 🥰
Soran+1 yılRica ederim ☺️💙
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılYaptirilmaz ama bana yaptiriyolar ya hamarat olmak bazen cidden kötü mesela evi temizliyolar cok süper cam silerim tüm evin camlari bana kaliyo yemek yapılır senin pilavin guzel diye habire biseyler yaptiriyolar misafirlige gitmiyorum o yuzden😐🤦♀️
12 Yorumla
Soran+1 yılBi abla da bana demişti, herşeyi bil ama yapma.
- +1 yıl
Aynenn
evin has işi değil, kendi dağınıklık ve kirlettikleri olur, o sende toplar sen ona gidince.. ve tabiki dökülen her oyuncak toplanıp yerine konmadan bizim evden gidemez hiç bir çocuk.. merdivenlerde geri dönerler.
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
+1 yılUzun süre kalıcaksa düşünebilip etmesi lazım bence misal iki halam bizde kalmıştı yoğun bakımda hastamız olduğu için biraz uzun bir misafirlikti sonuçta misafir olduğu için her gün düzgün bir yemek düşünmek evi temiz tutmaya çalışmak onun yanında gelen misafirleri ağırlamak bizi epey zorladı iki halam da bu süreçte elini hiçbir şeye sürmediler gerçekten ben rahatsız olmuştum keşke bi işin ucundan tutsalardı.
11 Yorumla
Soran+1 yılYardım edeyim düşüncesi herkeste olmuyor maalesef.
+1 yılTemizlik falan yaptırmam ama birşeyler ikram ederken veya yemek öncesi ya da sorması sofra kurma bulaşık vs vs şeylerde yardım etmek isterse iş paylaşımı yaparım...
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu anlatmaya çalışıyorum. Teşekkürler.
- +1 yıl
😊😊
Bi arkadas bizi arabasıyls alip evine göturdu sonra arabayı yıkattirdi. 5 senelik arkadaşım iletisimi kestim. Konusmuyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılAmacı neymiş ki
+1 yılAaa her şey müşterek yahu.
Ben sevmem öyle kenards hizmet bekleyen misafir.
Sohbet ede ede beraber yaparız.12 Yorumla
Soran+1 yılO keyif de ayrı güzel.
- +1 yıl
Taaabbikiii
Gizli Üye(18-24)+1 yılNormalde yaptırmam ama benim küçük teyzem sürekli bize gelir mesela. Aramızda sekiz yaş var. Temizlik yaparken al kız şunu diye Vileda sıkıştırıyorum bazen. Yapsın işi ne mişafir mi sanki
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende onun evini defalarca süpürdüm. Biz bunları aştık
Soran+1 yılYakınlık derecesine göre değişiyor. Kimse demez zaten herkes ev işi yapacak hadi bakalım.
+1 yılBen evime gelene yaptırmam ama ben gidince yaparım 😂
15 Yorumla
Soran+1 yılKız yorma kendini 😂
- +1 yıl
Napim dayanamıyorum ki biz Kürt kadınlarda bu durum çok var kanımıza işlemiş artık
Soran+1 yılDoğulu kadınlar hastır (:
- +1 yıl
Teşekkür ederiz hanımefendi 🥰🥰
Soran+1 yıl(: (:
+1 yılBen yaptırmıştım. Daha doğrusu yaptırmadım ama yaparım dediğinde de peki dedim direk. 😅
11 Yorumla
Soran+1 yılİtiraz yok dan dan 😂
+1 yılYani mecburiyet değilde isteyerek bir şeyler yapılırsa güzel olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılKendisi yardım etmek isterse zaten bir şey diyemeyiz kırılır sonuçta.
- +1 yıl
Aynen öyle ama misafire misafir gibi davranmak lazım o zaman evine yerleşsin
Yaptırılmaz.. misafir naif biriyse kendi yardım eder zaten..
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru tespit.
+1 yılHayır yaptırılamaz kendisi yardım etmek isteyince bile reddediyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBazıları da o konuda yanlış anlayabiliyor.
- +1 yıl
Kibarca reddederim sonuçta misafir ne gerek var yorulmasına çok yakınım değilse eger
Hayır tabi ki, arkadaşım olursa yardım ediyorlar zaten. 😃
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel (:
Elimden geldiği kadar yaptırmam ama çok ısrarcı olursa da kendisi bilir
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bazıları çok ısrarcı o konuda.
yaptırmam evimin mutfağımın dolapları açılsın kurcalansın sağı solu ellenilsin istemem
12 Yorumla
Soran+1 yılHoş olmaz da zaten
Bu bir döngüdür. Eve gelen misafir yardım etmek ister. Ay kadına-adama zahmet veriyorum diyerekten bir işin ucundan tutmak ister. Ev sahibi ise misafire iş yaptırmak istemez. Bu şekilde karşılıklı iki kişi de rahatsız olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte aradığım cevap
+1 yılBen dayımlarda kalırken her işi yapardım. Onlar da yapma demezlerdi. Çamaşır, bulaşık, temizlik, çocuk bakımı, alışveriş vs. Tabi gidince 1 ay kalırdım
21 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
+1 yılYaptırılır kardeşim. Yiyip içip söçaklar ben de evin kızı olarak toplucam. Zaten gelmeden önce de temizlemişim. E yemek de yapmışım. Hayırdır açık büfe mi. sever kalkacak yapacak cıldırtmahon beni delirtmehinwe
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
Misafir varken temizlik yapiyosan zaten gel sende yap demek gibi birsey. Ama temizlik esnasinsa geldiyse yapar ya da yapmaz söylemek senin bilcegin is ya da onun insanlığına kalmis bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılYani bu da farklı bir bakış açısı ama doğru
+1 yılKalmaya gelen bir yerini kaldırıp yardım etsin bir zahmet, ama tek günlük veya sadece oturmaya geliyorsa hayır. Rica edilip yardıma çağırılabilir orası ayrı..
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyük sitem 😬😂
Kendim yapmaktan hiç gocunmam yani içimden bile geçirmem hiçbir şeye de yardım etmedi vs diye ama illa kalkıp yapıyorsa da engel olmam gerek yok derim sadece
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
+1 yılYaptırmayız kendi istese bile gerek yok yapılacaktır bişey yok diye geri çeviririz ama keşke yaptırsak :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
Evime gelen birisi herşeye razı olarak gelir, bunun bilincindedir.
10 Yorumla
+1 yılhayır yaptırmam çünkü ne yapabilir ki ben herşeyi yaparım zaten
10 Yorumlakendi bildigimden baskasini kabul etmeyecegim islere zaten kimseyi karistirtmam. ama siradan islerde neden olmasin arkadas olur hem muhabbet falan.. bence normal yani.
00 YorumlaNormalde ayıp olur ama elimden gelse yaptırırım yiyip içip gitmesi değil 😂 sadece yiyip içme için gelende var sohbet bahanesine
01 Yorumla
Soran+1 yılYemek bahane 😂
+1 yıl470 dönüm bi çiftlikte yalnız yaşıyorum ama gelen misafir istesede yapacak iş bulamaz yaptırılmaz misafir sadece keyfine bakmalı bence
02 Yorumla
Soran+1 yılYani olabilir
- +1 yıl
Olmayada bilir tabi kendi şahsi görüşüm bu
+1 yılYatılı geliyorsa Bi zahmet bir kaç işin ucundan tutuversinler. Yardım etmek amacıyla tabiki. Ben yatayım onlar evi silsin süpürsün demiyoruz.
01 Yorumla
Soran+1 yılE yani.
+1 yılsamimiyse aramızda lafı olmaz yapar yani ama samimi değilsem yaptırmam
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılEv işi yaptırmak ne kelime , yediklerinin parasını bile alıyoruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılYok artık 😃
- +1 yıl
E ne ya bedavaya mi hizmet edicez
+1 yılMutfak konusunda yardım isterim eğer yemeğe kalacaksa. Yoksa yardım istemem
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet, çoğu eder zaten bulaşık vs.
+1 yılEvet, gelen misafir de yardımcı olmalı. Toplum olarak alışık değiliz ama bunu doğru bulmuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılYaptırılmaz, çok yakınım bile olsa yaptırmam otursun keyfine baksın
01 Yorumla
Soran+1 yılE tabi yaptıran da var yapmak isteyen de yapmasın diyen de.
+1 yılMisafirliğin günü 3 dur sonra wc bile yıkamak zorundadır
02 Yorumla
Soran+1 yılEn yakın akraba ise olabilir
- +1 yıl
Uzak da olsa olabilir neticede otel de değil orası 😂😂😂
+1 yılTanıdık, ev sahibinin nazının geçtiği biriyse yaptırılır.
01 Yorumla
Soran+1 yılMisafir isterse yapar
Misafire niye ev işi yaptırırsın sonra da herkese alay konusu olursun 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılYapmak isteyenlere yaptırır mısınız demek istiyorum.
+1 yılSamimiyete bağlı ama bazı arkadaşlarım gelince hazır gelmişken şunları da yapalım mı deriz snsns
02 Yorumla
Soran+1 yılAradan çıksın 😅
- +1 yıl
Aynen ya iyi oluyor 😂
Gelsin ne istiyorsa yapsın, yap da demem yapma da demem, işyerime arkadaşlarım gelir, bazen derim ki çayborda git doldur iç 😀😀😀 hatta bi bardak da bana doldur 😀😀😀
02 Yorumla
Soran+1 yılMisafirperverlikte son nokta 😃
Evimde bir kural var sadece. Kusan temizler. Bakamıyorum, öğürtü duyunca ben de öğürüyorum.
00 Yorumla
+1 yılVideolarda yaptırıyorlar genelde ve mutlu sonla bitiyor.
00 Yorumla
+1 yılBen yaptırırım misafir olmayı düşünen varsa beklerim
01 Yorumla- +1 yıl
Her işi yaptırırım :)
+1 yılAkrabam ve yakın arkadaşlarımda dışındakilere asla ama yakın arkadaşlarım ve akrabalarım kendi evi gibi kullanacakları için sorun yok
01 Yorumla
Soran+1 yıl☺️☺️
+1 yılkalıcıysa bir iki gün sonra yardım edecek
12 Yorumla
Soran+1 yılYani düşünceli misafirse eder zaten
- +1 yıl
tabi öyle kendi düşünmesi lazm
+1 yılsamimi oldugum biriyse zaten kendisi yapar
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bencede yardım etmek ister
Kendi teklif ediyorsa seve seve
14 Yorumla
Soran+1 yılEve gelen misafir zaten yardım etmek isteyecek yani
Soran+1 yılYapan yapıyor, çoğu ev sahibi de istemiyor. Normal yani.
İlk iki gün yaptırılmaz pek
16 Yorumla
Soran+1 yılAyıp olmuş gerçekten
Soran+1 yılAbi sizin canınızı baya sıkmışlar belli. Böyle insanlar herkesin hayatında var maalesef.
+1 yılevet asıl onlar benden çok yapmalı benim işimi.
13 Yorumla
Soran+1 yılAbartma Bihter 🤣
- +1 yıl
haddini aşma cemilee
Soran+1 yıl😂😂😂
+1 yılMisafirin yakınlık derecesine göre değişir
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de, değişir.
+1 yılYakın arkadaşlarıma her işi yaptırıyom
11 Yorumla
Soran+1 yılYapsınlar bir zahmet diyormuşum😅
+1 yılBen yaptırıyorum hahahahh
11 Yorumla
Soran+1 yılAa😅😅
Kimin geldiği bağlı. yakin arkadaştır yapar
12 Yorumla
Soran+1 yılTabi yakın arkadaşlar yapar.
+1 yılHayır yaptırılması
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
+1 yılAblam Bana yaptırıyor :)))
12 Yorumla
Soran+1 yılYabancı değilsiniz sonuçta (:
- +1 yıl
:))) yaaa gıcık oluyorum ama :))))
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizde öyle şey olmaz misafir gelmeden önce ev temizlenir bide gittikten sonra temizlenir tamam
02 Yorumla
Soran+1 yılBizde de misafir gelmeden önce ev temizlenir lakin geldiği zaman yardım etmek isterse yardım eder. Çocukları olanlar da eğer çocukları bazı yerleri dağıttı ise ayıp olmasın diye toplar öyle giderler.
Cevap sahibi+1 yılAnladım bizde öyle bile olsa izin vermeyiz biz toparlariz misafire iş yaptırmayız
+1 yılEvet misafir dediğin her işi yapmalı mümkünse boya badanayı da aradan çıkarttırmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMisafirliğin bir adabı var. En fazla 1 hafta kalınır. Eğer bende kaldığı süre 1 haftayı geçiyor uzadıkça uzuyorsa yaptırırım. Misafiri ve misafirliği hiç sevmem.
02 Yorumla
Soran+1 yılTabi o da bir seçenek
Cevap sahibi+1 yılşu an bizde 1 aydır kalan misafir var ve hala kalıyorlar. Yemin ederim soğudum artık. 1 ay nedir ya insanın kendi rahatsız olur..
+1 yılYabancı değilse yaptırılır
10 Yorumla
+1 yılÇok yanlış yaptırılmaz
10 Yorumlayakınlığa ve samimiyete bağlı
10 Yorumla
+1 yılSamimiyet derecesine bağlı.
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği