Bana kalsa ev işleri bölüşülür ama genelde kadınların yapması daha iyi görülüyor, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Ev temizliğini kadın işi olarak mı görürsünüz?
Ev temizliği veya diğer bütün işler müştereken Hele ki evleneceğim bir kadını bulabilirsem ancak ben çok yapamıyorum... ben 2 sene önce bir kaza geçirdim trafik kazası yani benimle evlenecek kadının idi oluyor temizlik vs. ama ben de yapabildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
Evet kadın işidir ama. Ama! Ev hayat gecirilen bir yer olduguna göre erkekte kadında hatta cocuklar bile o evden sorumludur. El yatkinligi olarak kadın işidir demek istedim. Ama erkekte yalnız birakmamalı. Bunu demek istiyorum. Perde mi asılıyor erkek assın kadında kontrol etsin bir yerlere takilmamasi icin. Yemek mi yapiliyor, kadın dograsin erkekte ne bileyim karistirsin yemegi ya da ters duz yanmamasi icin yani takim calismasi gibi xD Hayalimdeki evlilikde boyle benim. Herseyin paylasildigi duzenli ev hayatı.
Kadın işi olarak görmem, bence saçma. Ama şöyle bi gerçek var, bi işe elinin yatkın olması önemli bişey, benim elim mesela temixliğe pek yatkın değil ve beceremiyorum, o yüzden bi ablam var geliyo temizliğe veya annem bazen el atıyo veya arkadaşım geldiğinde el arıp yardım ediyo falan. Kadın işi diye görmek değil bu aslında, işi becerebilmek ile alakalı.
Ev temizliğini genel olarak insan işi görüyorum, sonuçta hepimiz aynı ortamlarda yaşıyoruz, aynı kirliliği yayıyoruz, aynı eşyaları dağıtıyoruz, temizliği de ona göre aynı şekilde yapabiliriz ;)
Hayır tabi ki. Her kim müsaitse o temizlik yapmalı. Temizliği kadın işi görmek o kadar saçma ki. Bu cinsiyetçi bir yaklaşım. Eğer eşleri çok yoğunsa kadınlar da çalışmıyorsa tabi ki temizliği onlar yapmalı ama kadın işi değil tabi ki.
Hangi yüz yılda yaşıyoruz Allah aşkına ama doğru hala bu düşünceye sahip olan geri kafalılar var dünyada kadınları hizmetçi gibi görenler. Bu çok kadınları aşşağıyıcı bir düşünce yapısı bence artık insanların bu düşünceden kurtulma zamanı geldi. Evde birtek kadınlar yaşamıyor sadece onlar yemek yemiyor sadece onlar kirletmiyor. Eğer aynı evde yaşıyorsanız evin her bireği için geçerlidir. Eğer yemek yemeği biliyorlarsa temizlik yapmasını da bilecekler , yok öyle ye iç masadan kalk git 😑 Ortaklaşarak yapılmalı ev işlerinin kadını erkeği olmaz.
evet bu konuda kesınlıke şuphesız kı ev ısı kadın ısıdır bunun boluşulwesını asla kabul etwıyoruw awa ıllakı blusuleceksek de uzerıwe dusenı yaparıw bunu ıcın eve yardıwcı hızwetlı ayarlarıw ben bılıyoruw kı ev ısı gercekten cok zor ve hanıwların üzernde ne kadar ağır yük oldugunu cok bılıyoruw ve ben ne gerekıyorsa yaparıw yukunu hafıfletwek ıcın ben ev ısı yapwaw yaptırırıw bu ısı weslek edınwıs kısılere bırakırıw
Maalesef evet. Çocukluğumuzdan beri kendi annemden bile örnek vericem olursam bize şunu öğren bunu öğren bak evlenince diyecekler annesi hiç bişey ogretmemis biz evi işi vs yaparken erkek kardesimde gezer tozardi. Misal eşim kendi çorabını alıp sepete atamayacak kadar aciz yetistirilmis hep biri arkasını topladığı için aman oğlum sen uyu boş ver ben yaparım diyen bir annesi vardı. Yani demem o ki eskiden gelen ataerkil bi sistem içinde yaşıyoruz. Bunun kırılması zor bir süreç.
Herkese göre değişiyor ama genelde Türk toplumuna göre öyle diyebilirim. Gün geçtikçe bizim ve bizden sonraki kuşağın bu tarz sorunlar yaratacağını düşünmem. Bana kalırsa bu sadece kadına ait bir iş olmamalı. Eşit olunmalı.
Her şeyden öte insan bulunduğu alanı sahiplenmeli ve her gereğini layıkıyla yerine getirmeli ki bağımsız olabilsin, güçlü kalabilsin. Böylelikle kendine saygı, başkalarının sana saygı göstermesini de beraberinde getirir. 🥂🌼
ilk kendi evimi temizlemeye başladığımda sürekli bir yerler kalıyordu unutuyordum vs. Bir süre sonra ordan burdan okuya okuya değişik temizlik sırları keşfettim. şu an acaip güzel temizliyorum. Eve gelen yardımcımı soruyor :D
Evde 2 kişi yaşarken ve 2 kişinin de aynı ihtiyaçları varken neden kadınlara yükleniyor sonuçta yemek içmek uyumak bunlar eşit ihtiyaçlar değil mi ama bulaşık yıkamak bulaşıkları temizlemek denilince neden kadın akıllara geliyor her iki taraf da eşit miktarda görev paylaşımı olacak şekilde yapılabilir
maalesef evet hele birde çocuk olduysa kadın bir oraya bir buraya savrulurken koca bey kumandasiyla beraber koltukta keyif yapar anlayışsız bir şekilde anne kuş perişan anne kuş yıkık 😆
Ben ona Ev temizliği demiyorum Evin temizliği diyorum ki bu konu evde yaşayan herkesin sorumluluğu. Herkes derli toplu olursa o evde rutin işler dışında iş olmaz.
Nedense Türkiye'de temizlik dedin mi kadın işi olarak görülüyor ama yanlış bir düşünce neden erkek temizlik yapamaz mı yapar şu ayrım kayrım işi bir bitmedi gitti
Ev temizliği demek kişinin bulunduğu yeri temizlemesi demektir. Bunun cinsiyeti olmaz. O evde kadın kaldığı kadar erkekte kalıyor. Her şey paylaşılmalı ve ortak yapılmalıdır. Tek başına bir cinsiyete yıkılması doğru değil.
Çünkü nikâh masasında hastalıkta ve sağlıkta dedin mi iş bitmiştir benim için hayatı beraber yaşayacaksınız her şey eşit ev işini kadın yapar diye kanun da yok. Not: Bu arada bende bekarım 😂😊🦅
Ben ona Ev temizliği demiyorum Evin temizliği diyorum ki bu konu evde yaşayan herkesin sorumluluğu. Herkes derli toplu olursa o evde rutin işler dışında iş olmaz