Ev temizliğini kadın yapar diye bir algı var. Neden bu kadının görevi olarak görülüyor? Bu düşünce bence son derece yersiz ve incitici.. İnsanlar işlerine geldiği gibi görevlendirmeyi çok seviyorlar. Ama konu para olduğunda, 'ilk buluşmada parayı erkek ödesin' dediğimizde kadın erkek eşit oluyor birden bire nedense... Eşitlik konu ev temizliği ve düzeni olduğunda rafa mı kalkıyor?
benim bir erkek olarak şöyle bir normum var: avcı ve toplayıcı olan benim. peki temizlik kadının görevi mi? veya kadının görevi nedir? burada şöyle bir şey söylemek isterim: müşterek yaşamda görev paylaşımı, kişilerin uygun oldukları çalışma şekline göre kendi tercihleriyle belirlenmelidir. toplumlarda genellikle tek tip insanlar üretmeye odaklanıldığı için, temizlik işi kadınların hastalık seviyesine getirdiği bir iş olduğu için ve erkekler bütün gün evde olmadıkları için sanki kadının göreviymiş gibi benimsenmiştir. ama aslında o kadar basit bir görev dağılımı yoktur. görev dağılımı tamamen bireysel ve çiftlere özgü bir konudur. eğer temizlik işlerini kendisi üstlenmiş ve yapmıyorsa, o zaman sorun vardır.
Görevi falan diye değil. Erkek ve kadın olarak bir yaratılış var. Fıtrat diye bir şey var. Erkek ne kadar yaparsa yapsın bu işi kadının yaptığı kadar güzel, düzgün olmaz. O yüzden kadının uğraşması daha doğru. Ha yardım edilmesi gereken konu olur elbet erkek yardım eder. Ama öncü kadın olmalı.
Hayır tabi. Ya artık böyle yere eğilip canı çıkarcasına yerleri neredeyse çiteleme işi rafa kalktı her şeyin bir aleti, erdevatı var. Pahalı da değil öyle. Bu kadar zor olmamalı bir yerleri temizlemek zaten ortak alan, yaşanılan yer hele bir de çocuk varsa hijyenik olmalı her yer.
Görev deneyelim ama kadın eli değmesi biraz daha farklı oluyor ben hiç haz etmem temizlik işinden mesela elimde bezle falan etrafı silmek falan bana göre değil elime ben çekiç alırım o da bez alsın gül gibi geçinir gideriz 😂😂
Erkekler kadından ziyade köleyle evlenmek istiyorlar sanırım. Eğer kadın çalışmıyorsa ve erkek çalışıyorsa elbette kadının yapması daha mantıklı ama iki kişi de çalışıyorsa ev işi tek bir kişinin üstüne yüklenemez
Keşke böyle bir soru him varolmayacak bir kafa yapımız olsaydı toplum olarak. Kimsenin aklından böyle bir şey geçmeseydi ve herkes hayatın müşterek olduğunu bilseydi keşke.
Ev işleri o kadar zor değil zaten, sadece hepsi tek bir kişinin üstüne yığılınce kötü oluyor. Biri bir ucundan diğeri diğer ucundan tutsa kısa sürede halledilecek işler.
Hayat müşterektir. evli değilim ama hem temizlik hem yemek yaparım. hiç bir zaman tek tarafa sorumluluk yüklememek lazım. evlilik paylaşmaktır ama parayı değil iyi ve kötü herşeyi.
Evlensem eşimle yaparız hem eğlenceli olur. Bence paylaşmalılar bu isleri artık yeni nesil bir kendine gelsin hele hanımları çalışıyorsa hepten yardım etmeleri lazım..✂️
Ev işi kadının işi erkek ise avlanır gelir 😂😂😂şaka bir tarafa bayan çalışıyorsa eşi yardim etmeli ve çocuk bakımı konusunda falanda yardımcı olabilir yani 🙏🙏
Aslında herkesin ucundan tutması gerekir tamam kadınların yapması daha çok baskın geliyor ama evi temiz tutmakta önemli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yok Bülent Ersoy ablamızın işi, kadın erkek çocuğunu iyi yetiştirmediğiniz için bunlar oluyor sonra hep bı dert yanma hep dert yanma. Komşumuzun iki tane erkek çocuğu var kadın bir iş yaptırıyor anlatamam.
En İyi Cevaplar