Seneye üniversite öğrencisiyim açıktan okuyorum ne yaparsam yapayım maddi olarak yardım etmiyor babam, 4 kişi okutuyormuş da ev alacak falan her şeyi benden üstün görüyor bunlar bahane şimdi kardeşim mezun olsaydı onu gönderdiler kardeş arasında ayrımcılık yapıyorlar beni sırf servis parası vermemek için imamhatip lisesine yolladı oysaki güzel bir lise kazanmıştım kendi hakkımla , ana hakkımı yediler şimdi kardeşimi okutuyorlar lise 2 yi bitirdi üstelik onların üzüntüsünden bir rahatsızlık geçirdim her hafta hastaneye gidiyorum bana yapmadıklarını kardeşlerime yapıyorlar böyle diyince de şımarıksın diyorlar sen dua et açıktan okutuyoruz diyorlar ordan da çıkarıcaktılar tedaviyi bırakırım dedim her neyse sizce ne yapmalıyım? reşitim ama hastalığımda var hedefim 9 eylül üniversitesi hemşirelik bölümü eğer kazanırsam orada kendime hayat kuracam ailemi silmeyi düşünüyorum benim hayatımı karartılar açık liseye göndererek. Sizce Nasıl kazanırım? ya da kazanabilir miyim? Sayısalım bu arada 😞 tamam her şeyi ben yapıcam sizden bir şey beklemiyorum ama ilerde sizde benden bişi beklemeyin dedim çok sinirliyim ya
Cevabın nedir?
+1 yılSoru detay ve insanların görüşleri.. Şu yaşadığın durum. Baban okuma arzunu desteklemiyor hayallerine değer vermiyor sen her ne kadar kötü de kardeşlerine merhamet edip babanı şikayet erimiyorsun. Bir yandan hakli bir yandan haksızsın.. ama sonunda bir intikam arzusu da var. Intikam zevk verir ama mutlu etmez huzurunu bizar5daha doğrusu yeşermek isteyen huzurun üzerine beton atar o intikam duygusu. Huzur belki gelir çeker ama onu ne kadar istediğin önemlidir.
İnançlı misin bilmiyorum ama biz insnlar iki türlü sınanıyoruz. Sabrımız eksikse sabırla şükrü eksikse şükürle... şu yasadigin durumu yaşayan insanlar var zorluklarla ne bedeller ödeyerek özgürlüğünü eline alıyorlar. Kimisi pişmanlık duyarken kimisi kendini keşfediyor.
Uzatmak istemiyorum kscan ben dershaneye veya bir özel eğitim almadan üniversite kazandım kendim çalıştım kendim okudum. Hamd olsun. Şu yaşadığın durumun benzeri birşey bende yaşıyorum vefa borcum var ödeyince sonlandırıcam.. ama sana sigel söyleyeyim insan bedel ödemeye hazır olmayınca yapamıyor bedel ödemeye hazırsan yapman gereken bedeli ödemek o bedel zamanın sabrın emeğin duzenli ve istikrarli çalışman okuman olacaktır. Acılı bir süreç ama meyvesi güzel.00 Yorumla
Erkek olsaydin cik git izmire hem calis hem dershaneden hazirlan derdim ama kizlar icin tek basina ayakta kalma durumu biraz daha zor. Ben senin yerinde olsam izmirde öğrenci evlerini arastirir dershane saat ve gunlerini arastiririm universitede bekar evinde kalan kizlarla bir eve cikip hem ev hem dershane ucretini karsilayabilirim diyorsan durma git derim
14 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi gidersem beni bulurlar ve yakalanırsam çok kötü olur , evlendiredebilirler beni. Daha önce şehir dışına çıkmamıştım ama
Soran+1 yılBabam çok kindar biri tamam nefret ediyor olabilirim ama onun kadar vicdansız değilim sonuçta öz ailem bunlar tamamen kaybetmek istemem
+1 yılIste hayat boyle acimasiz. O kadar insan var okumak istemez ailesi pesinde dolanir drrshaneye yazdirir aman okusun diye. Bir o kadar da insan var okumak icin cok caba gosterir ama elinde turlu imkansizlar olur. Ya ailesi okutmaz ya maddi durumu olmaz. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Ama pes etmemissin. Baskasi olsa amaan der birakirdi. Ama sen hayallerinin pesinden gitmeye calisiyorsun. Keske elimden bir sey gelse. Yardim edebilsem. Neyse fikir vereyim o zaman. Simdi kadar pes etmedigin gibi bundan sonra da sakin pes etmesana kendimden ornek vereyim. Benim de onumde cok sorunlar var ama pes etmedim etmeyecem. Hayallerimin pesinden gidecem. Ben de seneye sinava girecegim çocukluk hayalim olan hemsireligi kazanmaya çalışacağım. Kendime guveniyorum calistiktan sonra her is olur. Sende kendine guven. Gerekirse gece günü calismaliyiz ama o bolumde olmaliyiz. Idtersen sana mesaj atatim konusalim birbirimizi motive edelim. Ne dersin belki aynı üniversite de ayni sirada otururuz
02 Yorumla
Soran+1 yılIns 😊 hayirlisi diyelim mesaj atmak istersen ozelim acik
+1 yılYapabilirsin. Inadına oku.. Çok çalış. Sadece okumaya odaklan. Sonrada onları sil gitsin. Köprüyü geçene kadar hayattaki son şansınmış gibi oku. Sonra kazanınca bana yazarsın kazandığını gösteren belgeyle. Sana başvurabileceğin bütün bursları önüne sericem. söz veriyorum. İnşaAllah kazanda gel.
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok tesekkür ederim abla 😊 Desteğin için
- +1 yıl
Kazan gel. Bende eylulden itibaren InsaAllah Izmirdeyim. :) Sana destek olurum. Yeterki kazan gel.
Soran+1 yılİnş diyelim 😊
- +1 yıl
İnşaAllah.
Soran+1 yılSana takip atıyorum o zaman abla 😅 Bu hesapta kalıcımısın üniversite hakkında pek bilgim yok zamanı gelince sana soracağım bir kaç soru olabilir
- +1 yıl
Kaliciyim canim. Sorarsin yardimci olabilecegim konuda mutlaka yardim ederim. :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
36Cevap
açıktan kazanabilirsin. ama notlarını düşürür. yine de hemşireliğe girersin. bak ne yap biliyor musun? fen lisesinden arkadaş edin bağlantı kur not al. iyi geçin. çoban bile tıp kazanıyor. kazanabilirsin. her şeyin mantığını çözmeye çalış. öğrenirsin yaprsın. zaman bulmaya çalış zaman çok önemli
14 Yorumla
Soran+1 yılSadece kaynak kitaplardan çalışsam geçebilirmiyim bide lise kurslarına gidiyorum şu hafta sonları olan ordan liselilerle takılıcam bakalım çalıştırırlarmı
Soran+1 yılHayirlisi ☺ durumumu bir hocaya anlatmsitim ozel ders verecekti , bakalim ya yapisiriz bir tanesine
Eğer gerçekten okumak istiyorsan ailen madem okutmuyo arkanı bile bakmadan git oku bence hem çalışıp hem okuyan çok tanıdığım var yeni arkadaşlıklar kurup yeni düzen kuran arkadaşlarım var eğer kendi ayakların üzerinde durabileceğini düşünüyorsan kendine güveniyorsan git oku
20 YorumlaÜzüldüm durumuna ayrıcalık yapmak nedir ya nasıl böyle bir baba benimde var 2 çocuğum elimden geleni yapmaya çalışıyorumki okuyup iyi bir yerde meskek edinsin diye üniversiteyi bitirecek bu ay sonu umarım sende az ederek çok çalışır başarırsın kuzum babalara yazıjlar olsun seni diğer kardeşlerinden ayrim yaprıği için
10 Yorumla
+1 yılAllah yardım cın olsun ben senin yerinde olsam. Kazanıp giderim ailemi silmem de onlara karşı yalan söylerim 19 eylül ünisi diyorsun büyük bir ihtimal kazanırsın hırslısın iş bulup çalışırsın bir yandanda okursun bende senin giniydim ve şu an ailemle aram iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılAileme 4 yıldır kin besliyorum onların yüzünden sağlığımdan oldum okulumdan oldum geleceğimi karartılar lisede destek olsaydılar sağlık meslek lisesi mezunuydum şu an üniversiteye başlıcaktım bu sene , resmen parayı benden daha önde tutuyorlar onların gerçek yüzünü şimdi gördüm
- +1 yıl
Ozaman senin babanın kemiğini s*keyim
Senin için dua edeceğim. İnşallah rabbim sana hedeflerine ulaşmayı nasip eder. O zaman o para delisi baban senin kıçından ayrılmaz. Çözemediğin her türlü soruyu bana gönderebilirsin. Her konu her soru tipi. Sana anlatırım.
02 Yorumla
Soran+1 yılCok ama cok tesekkurler 😊 takip atiyorum o zaman
Dershaneler çok pahalı oyuzden açık öğretimin aksam liseleri var bunun içinde en azından parttime bir is bulabilir iki taraflı çalışa bilirsin sakin yılma mücadele etmekten vazgeçme bende açıktan liseyi okudum ve ayriyetten açıktan üni okuyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılAkşam liseleri ne işe yarıyor? Akşam saatlerimi gidiyorsun?
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
+1 yılBende ilk okul da okulu bırakmak zorunda kaldım kardeşlerim okusin diye hepsi uni mezunu ben orta okul bende açıktan liseyi bitirdim simdi uniyi nasıl yaparım onu düşünüyorum bazrn fedakarlık yapan den olmalisin
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden ben fedakarlık yapıyorum üstelik maddi durumumuzda yerinde bir evi bir arabası var üstüne bir 80.000 birikmişide var isterse beni dersaneyede yollayabilir bilerek göndermiyor sana paranı ilerde ödeyecem dememe rağmen ya bir baba kızına bunu yapar mı
- +1 yıl
Ona bisiy diyemem bizim durumumuz yoktu mecburdum ama durumunuz varsa
+1 yılHemşirelik kadar yorucu bir iş mi var hastalığım var madem kendine daha iyi bir hedef seç bence. Ailenin okutmuyor oluşunu da valilik ya da cumhurbaşkanlığına bildirebilirsin
14 Yorumla
Soran+1 yılKuzenimi neyin tumorunden kaybettik hemsireligi kendime hedef koydum kanser hastalarina umut olmak istiyorum sanki buna mecburmusum gibi hissediyorum kendimi
- +1 yıl
Doktor ol o zaman hemşirelerin işi artık maalesef hayâllerindeki gibi değil çoğu kendisine itilen evrak işleri lağma ve kan alıp testi doktora sunma gibi işlerle ilgileniyor
Soran+1 yılDoktorluk cok zor 😅
- +1 yıl
En azından kutsal bir iş ve aldığın para tüm yorgunluğuna değer
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. Krediler ve yurtlar bunun için var. Alacağın kredinin yarısıyla yurdunu ödeyebilirsin, kalan yarısı da senindir. Ek iş yaparsan çok rahat yaşarsın. İşin olmazsa genelde aç gezersin ama öyle böyle okursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılHastaligim adina maas cikaricam 2 ay sonra basvuru yapicam ins cikar ayda 1.000 tl o zaman babamada muhatc kalmam kendime ayri evede cikarim tedavimide olabilirim bakalim hayirlisi ama ins cikar ya o maas benim kirtulusum olucak
Zor durum, bazılarıda işte o kadar imkan varken okumazlar... Eğer gerçekten istiyorsan ve azimliysen kendin çabala derim, part time bir işe gir ihtiyaçlarını karşıla :/ Umarım her şey istediğin gibi olur.
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm senin için ailenin arkanda durması gerekirken böyle davranmamalilar. Nasıl doğurduysalar öyle sahip cikmalari lazım. Kaç kurtar kendini bunların arasından sen çaba göstermeye çalış ben inanıyorum basaracagina.
00 YorumlaHem hastalığımdan dolayı fazla yorulmayacağım bir iş istiyorum diyosun hem hemşire olmak istiosun. hemşireler yorulmuyolar mı acaba? Çelişkili konuşuyosun. bence senin çalışmaya niyetin yok
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmasaydı buralara kadar gelemezdim lise 1 de bırakırdım okulu
Soran+1 yılBenim tedavi bagisiklik sistemini zayif dusuriyorlar bu yuzden halsiz dusuyorum hatta tedavi gunu narkoz vermis gibi uyuyorum 3 saat en az ve hemsire olmak cocukluktan hayalim keske bunlari soylemeden once biraz empati kursaydin ben kolumda serumlarla ders calistim acikogretime gecmeme ragmen pes etmedim bu kadar okuma hevesim varken hakkimi yemeleri zoruma gidiyor
+1 yılDiğer kardeşlerinde cinsiyet farklı yüzünden mi ayrımcılık yapıyorlar sen kız onlar erkek gibi mesela? Diğer türlüyse baya tuhaf
16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Erkek üstünlüğü malesef
Soran+1 yılAlakasi yok babam sadece ayrimciligi bana karsi fark ettim bir kiz kardesim 2 erkek kardesim var kucuklugumden beei bana yapmadigini birakmadi sanki onun oz kizi degilim gibi muamele goruyorum kucukken ondan siddetde gordum hic bir kardesimi dovmrdi bugune kadar , ben onu sokayet etmeyene kadarda beni dovuyordu
- +1 yıl
Çok tuhaf öz olduğuna emin misin
Soran+1 yılBilmiyorum 😓
Ailenin yardımına gerek yok. Sen kazan burs ya da kredi bir şekilde okursun devlet yurtlarında kalırsın. Ama onlar senin ailen. Ne olursa olsun onları silmeyi düşünme. Elbet anlarlar hatalarını
00 Yorumla
+1 yılBence Şu an evi terket bir ogrenci evine cik aileni arama sorma uni sinavina gir iyi bir hayat kur yillar sonra cik karsilarina
04 Yorumla
Soran+1 yılKaç defa evden kaçtım buluyorlar kolumdan zorla tutup eve götürüyorlar üniversite kazanmadan o evden çıkmam biraz zor
- +1 yıl
Banda ozeldem yazsana ben sana yardimci olabilirim
Soran+1 yıl1 cperim yazamıyorum
Soran+1 yılXperim*
+1 yılKyk yurtlarına başvur. Yoksa çok zorluk çekersin. Okul zamanı da yarı zamanlı çalışırsın. Şimdiden bir işe girip kenara para at
03 Yorumla- +1 yıl
Sen bakma yorumlara. Gayet de gidersin, okurdu da
Soran+1 yılşu an lise 3. Sınıftayım uzaktan üniversite okumamam için yapıyorlar belkide bilmiyorum
- +1 yıl
Önce kazan. Derslerini kötü etkileyecek şekilde çalışma. bir şekilde olur gider
+1 yılşu an sinirlisin acele karar verme. Aile silinmez ilerde pişman olursun sabret düzelir inş. Üzüldüm senin adına umarım herşey istediğin gibi olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım 😊 Teşekkür ederim
Bak güzel kardeşim dimdik bir iş bul ve çalış bir yandan da oku bir insanın isteyip de yapamayacağı şeyi yoktur
10 Yorumla
+1 yılPolise gidiyorsun benim okumama babam engel diyorsun onu hapse atıyorlar sonra sende okuyorsun bu kadar basit
14 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama babamı hapse yollayamam 3 kardeş sokaktamı kalsın
- +1 yıl
O zaman okuma evlen ya da çalış babana para ver
Soran+1 yılİlerde kendi ayaklarımın üzerinde durursam bidaha yüzümü dahi görmeyecekler böyle intikam alıcam
- +1 yıl
Peki
Ne oluyorsa aileden oluyor zaten, üzüldüm. Her konuda yardımcı olurum çözemediğin soruları falan ya da başka birşey ne olursa yardımcı olmaya çalışırım.
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ediyorum takipte kal o zaman 😅
Sen üniversiteyi kazan zaten bir sürü burs çıkıyo ben kazandığımda burslarım vardı. Elbet aç bırakmazlar biraz da onlar gönderir para
01 Yorumla- +1 yıl
Hani lise mezunuydunuz ozi
+1 yılAile yeri ve boşluğu doldurulamayan tek gruptur. silme dik dur hayalinin peşinden git ama aileni silme.
00 YorumlaÖncelikle annen ve baban cahil insanlar fazla onları kafana takma. Yapman gereken tek şey ileride bu insanlara mecbur kalmamak için okuman gerek okuman içinde çok çalışman lazım.
00 Yorumla
+1 yılHiç ailene fırsat verme sakın içinde ukte kalmasın bu oku git şikayet et korkma yap bunu kardeşim okumak kadar güzel bişey yok
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın canım neden bana böyle yaptılar diye düşünüp üzme kendini çalış kazan ve kendi hayatını kurtar sonra da istersen görüşür istersen görüşmezsin
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Üzüldüm adınıza. Düşüncelerin çok güzel. Çok sıkı çalışırsan istediğin okulu okur ve başarırsın. Sana başarılar diliyorum
00 YorumlaHenuz cıddı kararlar almak ıcın yasın cok kucuk bence aılenle sorununu cozmeye calıs ıstedıgın bolume calıs kazanırsan gönderırler bence
01 Yorumla
Soran+1 yılYa kendimi yırttım resmen umurlarında değil beni kaybedeceklerini bilmelerine rağmen paranın derdindeler kazanırsam oaranızı geri ödeyecem dedim başta kabul ettiler sonra gene hayır diyorlar üstelik öz babam ya
+1 yılÜzülme bende aileden muzdaribim berbat bir ailem var krndileriylr ayni evde yasiyorum konusmuyorum yani yalniz degilsin aynisini ben dusunuyorum calismaya basliycam yakinda bilmiyorum neler olucak sen hayirlisini dile sıkma canını dua et allah a
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılNedir bu kız çocuklarının anne babadan gördüğü zulüm. Savunmasız diye her türlü dişi geçiriyorlar.
00 Yorumla yaş olmuş 18 artık kendi bacağından asılacaksın. parttime çalış okumana devam et
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun Bende hazırlanıyorum uniye inşallah hem okuyup hem calısıcam
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel hayal
Maddi Durum kötü desem ev alamaz, Yanlış bir düşünce
00 Yorumlagittiğin şehirde çalışırsın sabrın sonu selamettir Allah yardımcı olur
00 Yorumla
+1 yılKeşke maddi durumum olsaydı ve sana yardım edebilseydim :(
11 Yorumla
Soran+1 yılMaddi olarak kimseden beklentim yok yinede teşekkür ederim
Hem calısıp hem okuyan alesinden destek göremiyen cok kişi var ikisinide aynı anda yapabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama ben işe girebilirmiyim ki herhafta hastaneye gidiyorum hastalığım var kan ile alakalı
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim 😊 Sadece benim çok yorulmamam gerek hastalığım çalışmama engel değil
Bu sene üniversite sınavına girecek misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılSeneye
- +1 yıl
Sıkı bir çalışma yap gerçekten çalış ama düzenli istikrarlı sınava gir kazandığın belgeyi eline alır almaz git. O zamana kadar 3-5 ne biriktirsen kardır bir yerde az da olsa birikim yap. Zaten sana burs falan da verirler okulunu oku. Ailendir affet nidalarını sallama sana imkan vermeyenler yarın öbür gün belki çevrende fıldır fıldır dolanırlar onlara rağmen yaptığını hatırla onlar sayesinde yapmadığını hatırla ve evet aileni bırak geride bas git.
Soran+1 yılKazanirsam zaten pesimde dolanacaklar
hastalığını ayrı konuşuruz eğitimini ayrı
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yılImam hatip mi okuyorsun açıktan mi
08 Yorumla
Soran+1 yılİmamhatibe gönderdikleri için liseyi bırakmak zorunda kaldım ve tabi sağlık sorunlarım nedeniyle
- +1 yıl
Devam et açıktan olsada oku
Mücadeleyi birakma
Soran+1 yılAma bu şekilde kazanmam çok zor😒
- +1 yıl
Evde mi hazirlanacaksin sınava
Mezun oldun mu
Soran+1 yılEvet evde okuyorum seneye mezunum
- +1 yıl
Evde hazırlanan da var ama temelin yoksa zor biras
Soran+1 yılO yüzden canım sıkkın ya 😒 Resmen geleceğimle oynuyorlar
- +1 yıl
Etrafinda yok mu sorularını sorabileceğin biri mesela
Kazansan bile gidemezsin. Geçmiş ola
02 YorumlaHaklısın ama şu an ergen damarın tuttu silme felan
01 Yorumla
Soran+1 yılSen baban yüzünden sağlık meslek lisesini 15 puanla kaçır sağlığından ol okulundan ol üstüne üniversiteyede göndermesin sen sizmezmiydin? Hemşirelik benim çocukluk hayalim ben bu mesleğe aşığım üstelik maddi durumumuzda yerinde hani parası olmasa anlarım şimdi ben değilde kardeşim mesun olsaydı onu okutacağından %100 eminim
hem çalış hem oku burs filan bulursun belki
01 Yorumla
Soran+1 yılAçıktan okuyorum burs alamam ki iş dersen herhafta hastaneye gidiyorum
Kendi imkanlarınla okumaya çalışmalısın.
00 Yorumla
+1 yılburs bulmayi denedi mi?
00 YorumlaKendine İnan çalış kazan
10 Yorumla
+1 yılSenin babanda benimki gibi şerefsiz
10 Yorumla
+1 yılbuna diyecek bişey dmek zor
00 YorumlaMadddi durumlarımi yok
03 Yorumla
Soran+1 yılMAddi durumu olmayan biri ev alabilir mi sence
Soran+1 yılBilmiyorum ya çok sinirliyim
Çok çalış kendin kazan ama hiçbir zaman pes etme
00 YorumlaHayat kurmak o kadar kolay degil
00 Yorumla
+1 yılPara yoksa ne yapsınlar bacım
03 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumumuz iyi abisi
- +1 yıl
Okumuyorum 😀
+1 yılOkutmalaarı ıcın baskı yapmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılDenemediğim şey mi sanıyorsun?
- +1 yıl
Haklısın gerçi
Öz evlat mısın bence onu bir araştır
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet en azından öyle diyorlar annem 14 yaşındayken evlenmiş
Soran+1 yılVe evin ilk çocuğu benim
Boyle anne babaya aciyorum gercekten
00 Yorumlacok üzüldüm keske okutsaydi
00 YorumlaAilen katledilmeyi hak ediyor
10 Yorumla
+1 yılÇok üzücü bir olay ya
00 Yorumlabence bıraz daha ustelemelusin bu konuyu..
00 YorumlaKaç gell ben okuturum
00 Yorumla
+1 yılAynı dertten muzdaripiz kuzum 🤦
00 YorumlaÇalış abla sendr
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği