Bir işe girdiniz. İş dünyası biraz rekabetçi biliyorsunuz ki, kendinizi nasıl kanıtlar ve öne çıkarsınız?
Cevabın nedir?
Öncelikle çalıştığım yerin çalışma biçimine kurallarına bir sadık olurum sonra ise benden istenileni kendime sorarım. "Benden istenilen, beklenilen ne?". Örnek veriyorum ben "Front-end Developer" işini yapıyorum benden istenilen temiz kod veya temiz bir bir arayüz ise önceki çizimleri inceler ve varsa rekabetleri gözden geçiririm. Sonra ise şirketin karakterine göre işime başlarım. Buradaki kilit nokta iletişim. Karşıdaki kişi ile konuşma biçimi düzgün olmalı. Asla ve asla çakallık ve yalakalık yapmam.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ne kadar çok başkalarını ezersen üste çıkman o denli kolay olur. İş dünyası bu acımasız insanlarla dolu. Peki iyi niyetli olursan n'olur bu sefer kullanırlar seni bir mertebeye gelsen bile kullanırlar. İnsanoğlu böyledir işte. Yalakalık bambaşka bir olay zaten onu anlatmaya gerek bile yok.
20 Yorumla
- +1 yıl
Açıkçası rekabet etmekten işimizi yapamıyoruz noktası bıkkınlık verici iş dünyasında. Herkes oraya kendini göstermeye geliyor, fakat başkalarıyla rekabete, ezmeye falan gerek yok bunun için. Iş verimi düştüğü gibi saygısızca bir olay. Rekabet edilen ortamlarda bulunmam kısacası. Pozitif yerleri tercih etmeli herkes de.
30 Yorumla
- +1 yıl
Bunun için çabalarsanız aksine aksiliklere boğulup kötüye giden izlenim oluşturursunuz. İşi iyi anlayıp yeteneklerinizi de kullanıp sadece istenileni zamanında yaparsanız iyi bir izlenim kendiliğinden oluşacaktır. En önemli nokta istenilen şeyi eksik ve fazlasız teslim etmek
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
41Cevap
- +1 yıl
İş arkadaşlarımla aramı iyi tutarım, iş yerine uygun profesyonel giyinirim, takım ruhuyla çalışırım, soru sorarım, iş yeri hakkında bilgi edinirim, sürekli not tutarım, başarılarımı kaydederim, yeni bir hedef belirlerim, araştırmacı olurum ve yeni bir iş olduğu zaman önce ben talip olurum.
22 Yorumla Hiç bir şey yapmam. Tek yarışım kendimledir. Ne kadar verirseniz iş veren bir o kadar çoğunu ister ve bize çay kaşığı ile veriyorlar. Neden kendimizi yoralım. İnsanız yapabildiğimiz kadar neyse onu yaparız. Asıl işveren bana kendini kanıtlasın bakalım bize ne değer veriyor.
20 YorumlaGiderim Rakip Firmanın Patronuna Kafayı Gömerim Sonra Güvenliklerden Bir Temiz Dayak Yerim İşten de Kovulurum Yok Bu Olmadı :D Fazla Girişken Ve Fazla Zeki Olarak Anlatılanları Çabuk Kavrayıp Üzerinden Daha Değişik Fikirler Planlar Sunarak Ama Dikkat Et Yaşlı :Kurtların Dikkatini Çekiceksin Ayağını Kaydırmak İsterler Sonra
10 Yorumla- +1 yıl
Şu anda herkesi gözlemliyorum. Yaptığım ve yapacağım işlerde farkındalık ve diğer rakiplerime oranla daha profesyonel davranıyorum. Tek dezavantajım güven ve tecrübe eksikliği. Zamanla piyasanın bir numarası olabiliriz. Çünkü gerçekten farkındalık yaratmaya
Başladık hem fiyat anlamında hem iş anlamında.10 Yorumla - +1 yıl
Kendimi kanıtlayabileceğim fırsatları iyi kullanmaya çalışırım. Rakiplerimi gözlemlerim, onların deneyimlerinden "onlara çaktırmadan" yararlanmaya çalışırım. Kimseye bel bağlamam, işimi aldığım eğitim sayesinde en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırım. Her şeyden önce kendime güvenirim.
20 Yorumla Diksiyon, kılık kıyafet temizliği ve ütüsü, kendini çok iyi ifade etme, vizyon ve misyon sahibi olduğumu göstermek... Daha dün derste gördük ikinci meslek için kursa gidiyorum
10 Yorumla- +1 yıl
İşimi en iyi şekilde yaparak, insan ilişkilerimi güçlü tatarak ve asla rekabete girmeyerek. Az daha unutuyorum yaptığımız işi de çok sevmemiz gerek.
20 Yorumla - +1 yıl
Yalakalık yaparak. Çok çalışır ya da kendinizi geliştirirseniz yükselemezsiniz. Bu kurumsal gibi görünen ama kurumsal olmayan şirketler için geçerlidir.
10 Yorumla - +1 yıl
Adaptasyon sürecini atlattiktan sonra zaten kendi is becerilerimi ortaya koydugumda bu otomatikmen fark edilir.
10 Yorumla Özellikle birşey yapmaya gerek yok işini en iyi şekilde ve doğru yap doğru ol kendiliğinden olacaktır
10 YorumlaŞu an iş yerimde öndeyim zaten bunun sebebiyse insanlarla fazla muhabete girmemem olabilir.
22 Yorumla- +1 yıl
sen başarılı değilsin ki ama
- +1 yıl
@MetinBıcakcı nerden biliyorsun gördün mü?
- +1 yıl
Kanıtlama gereği duymam alındıysam zaten vardır bir ışık bende dnnd
21 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Profilinde ki resmi nasıl yaptın hangi uygulama nolur söyle
13 Yorumla- +1 yıl
Photoscape uygulamasından. :)
- Cevap sahibi+1 yıl
Çok sağol 😊
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
İşimi en iyi şekilde yaparım. Öyle kendimi göstericem diye her şeye atlamam.
20 Yorumla Kendimi kanıtlamadan çok rekabetin akışına kapılırım ne kadar sevecen görünseler de ilk zamanlar fazlalık olarak görürler
10 Yorumla- +1 yıl
Ben pasif kalanım sessiz sakin yani hiç kanıtlayamam
40 Yorumla - +1 yıl
Ahaha O masadaki pozisyondayım yemin ederim sajgdskgkldsgakljd
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kendimi kanıtlama mı :D Niçin? Patron daha fazla kazansın banada 3 5 kuruşunu koklatsın diye mi? İşi ben yapayım o kazansın öyle mi?
Bana göre değil bu işler, bu yüzden sektörde kendi işimi kurup büyüttüm.10 Yorumla Hiç uğraşmam öyle kendini ispat falan. Rakibim olmaz çünkü.
10 Yorumla- a+1 yıl
Tüm işlerimi titiz ve düzgün şekilde serice yaparım. Beğenmek ve görmek onların elinde.
10 Yorumla - +1 yıl
Eksik gördüğün şeyleri takım arkadaşlarınla değil üst düzey yöneticinle paylaşarak olabilir.
10 Yorumla İşimi daha dikkatli ve düzenli yapmaya gayret göstererek kendimi kanıtlarım.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Fazladan efor
Iyi ilişkiler, güleryüz
Şirket ve yöneticiler hakkında olumsuz diyaliglara girmemek.10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. Ilk zamanlarda gozlem ve alisma evresi
Alisinca pusu evresi
Sonra ilerleme evresi...10 Yorumlaözel sektörde kıdem işlemez :) devlet dairesinde hep bir üstün vardır. kasma kendini ama adil ol. vicdanen çalış keyfine bak
10 Yorumla- +1 yıl
Kalite bilgi beceri er ya da geç kendini belli eder zaten bunun için kimsenin yaltakcısı olmaya gerek yok verileni yap yeterli
10 Yorumla Neysem onu yaparim zaten begeneceklerdir :) Şu an da da oldugu gibi
10 Yorumla- +1 yıl
çok calısırım sonra da adım cıkmıstır it gibi her boku bana yaptırırlar
10 Yorumla - +1 yıl
onlara en iyinin kim olduğunu gösteririm..
çok çalışırım..
mesai kavramım yoktur.10 Yorumla Çok çabalamak gibi kasıntı durumlar oluyor.. ama ben free takiliyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Zamanla ne kadar hırslı tuttuğunu koparan aldığı paranın hakkını veren birisi olduğumu görürler
20 Yorumla Kendimi kanıtlamak için ilk ayda o adrenalin ile işime hız katabilirim. İkinci ayda ise işe daha çok hakim olurum.
10 Yorumla- +1 yıl
Daha çok çalışarak kanıtlayabilirsin zekice işler yapılmalı yapmak için yapılmamalı
10 Yorumla Yaratıcı ligimi konustururum basit olmam kendime guvenirim işime oddaklanirim
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Maasla guzel giyinerek kımse ıyı calısan yalaka ınege degıl guzel bakımlı kadına bakar dıkkat cekımı daha kolay yukselmesı de cok gordum aptal ama bır yere gelmıs kısı
10 Yorumla - +1 yıl
çok çalışarak bazısında da yalakalık yaparak oluyor
10 Yorumla - +1 yıl
kendime guvenirim ve cok calisirim anlamadigim konularda sorarim kiöseye hava atmam ve sozumun arkasında dururum ve asla kimseye ozenmem
11 Yorumla- +1 yıl
mantıklı dawranıyosun
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bunu zaman gösterir soyle yaparim ya da boyle yaparim denmez.. ama genel olarak kendine guvenmek kendini gostermek ve kanitlamak icin baslica kosul buna dikkat edilmeli :)
10 Yorumla Bana verilen işi istenildiği gibi yaparım. Bu kadar
10 Yorumla- +1 yıl
millet 3 yapıyorsa 5 yaparım...
20 Yorumla arı gibi çalışarak
kural ihlali yapmayarak10 Yorumla- +1 yıl
Düzenim ile 😊 çalışma şekli vs.
10 Yorumla - +1 yıl
Agirligimi ortaya koyarim herkese yüz vermem
10 Yorumla - +1 yıl
Kanıtlama çabaları İçine girmem Neysem o
10 Yorumla Daha fazla çalışarak ✩
10 Yorumla- +1 yıl
elimden geleni yapar ve kimseyle rekabete girmem
11 Yorumla - +1 yıl
Onların kurum olarak kendini ispatlaması lazım.
21 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 538 cevap paylaştı. Çok çalısıp hatasız olmam yeterli
10 YorumlaFikir düşünürüm ve bu fikri paylaşırım
10 YorumlaÇabalayarak. Nitekim çabaladım ve kanıtladım da.
10 YorumlaGözlemlerim önce.. gözumü acarim😁😈😈
10 Yorumla- +1 yıl
Iyi dürüst ve çalışkan olarak
10 Yorumla - +1 yıl
Gercekten candan calisirim
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 734 cevap paylaştı. alfa erkeği döver, en güzel kadınla öpüşürüm.
10 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı hareket ederim
10 Yorumla - +1 yıl
Isimi en iyi sekilde yaparak..
10 Yorumla - +1 yıl
İşimi düzgün bir şekilde yaparım sadece
10 Yorumla Sadece işime odaklanırım
10 Yorumla- +1 yıl
İşimi seviyorum ve dürüstlüğümle.
10 Yorumla Çok çabalayarak. İşimi titizlikle yaparak
10 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(79)