Her yerde illa tecrübe istiyorlar, hak tanıyında yapalım tecrübe, en az 2 sene 3 sene istiyorlar birde. E bir yerden başlamak lazım ki tecrübe olsun öyle değil mi? Sizin düşünceleriniz neler?
Her iş görüşmesinde tecrübe istiyorlar. Hiç çalışmadan nasıl tecrübe edinebiliriz?
Bu bir paradoks ve bu durumda olan milyonlarca genç var, zaten bu yüzden beyin göçü yaşanıyor, deneyim istiyorlar çalışma saatleri belli değil, her işi yaptırıyorlar maaş? Asgari ücret.. Oldu o zamaaan ben kaçiyimmm..
O yüzden tecrübe edinmek için düşük standartlı bir iş yerinden başlayacaksin staj eğitimi gibj düşün herseyi öğren sonra daha iyi bir yere başvuru yap.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen zaten düşüncem o yönde ama toplumsal bir sorun bu tecrübesiz alan çok çok nadir
Aynen dostum bir yerden başla ki tecrüben olsun. Özeller almıyor mu?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tecrübesiz alanlar çok az ve onlarda iyi hastaneler değil. Zaten başlangıçta lüks hastane olmasa bile kötü bir hastanede de çalışmak istemem. Amele gibi çalışıp az maaş almayı istemiyorum yani, Acıbademde tanıdık vardı ona derim bir bakalım hayırlısı.
aslinda hükümet yasa cikarmali. bir is yeri mecmuren XX kadar deneyimsiz eleman calistirma mecmuriyetindedir diye. Almanyada böyle. Yoksa yeni okulunu bitirmis olanlarin hic biri kolay is bulamaz.
Şimdi başvurduğun iş yerine bağlı sen çok iyi bir iş yerine girmeye çalışırsan olmaz belli bir standartları oluyor çünkü bende yaşadım seni yaşadıklarını o yüzden alçaktan yükseye doğru çıkacaksın biraz sabır et
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen zaten düşüncem o yönde ama toplumsal bir sorun bu tecrübesiz alan çok çok nadir
Aynı sorundan muzdarip bir insanım Ankara'da özel hastanelerde bakıyorum hemşirelik bölümlerinden mezun ama illa deneyimli olacak, anne karnında kazanacaksak deneyimi
Herhangi bir mezbahada anestezist olarak çalış al sana tecrübe diye çık karşılarına sonuçta modern kesimhaneler de var ülkede sonra bu ne derlerse tecrübe dersin olursa işine olmazsa zikime
Staj diil yapmanız gereken tanıdık birinin yanina gidip el pratikliği öğrenmek ücret almadan. Özel hastanelerde gerekirse 2 ay yatmadan serviste kosmaniz lazım ki pratiklik kazanasiniz
Devlette alim varsa calis devlet kadrosuna gir. Hem deneyim istenmiyor hem de garanti is. Ozel hastanelerde sirkulasyon cok olur. Seni yollar baskasini alirlar deneyim kazandiktan sonra bile.
Her yastan insan başvuru yaptigi icin normal. Bide resmini çizdiğin iyi olmuş 😒
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
O her yaştan insanlarda mezun olduklarında tecrübesizlerdi. Yeni mezunuz yani napalım o kadar boşa mı okuduk gidip tarla sulayacak halimiz yok herhalde. Bir yerden başlamak lazım ki tecrübe olsun..
En İyi Cevaplar