İyi üniversitelerden birinde eczacılık okumak istiyorum. Normal bir üniversitede hukuk da geliyor. Eczacılığın önü kapalı diyenler var. Bilgisi olanlar yardım edebilir mi lütfen :(
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle eczacılık, bunu sormana gerek bile yok. Ortalık hukuk mezunu kaynıyor hakim savcı olamadıktan sonra ki torpilin yoksa mülakatta eliyorlar hiç bir anlamı yok. Fakat işsiz eczacı yok devlet alım yapıyor, ilaç firmaları alıyor ayrıca kendin eczanede açabilirsin. Ben daha hiç işsiz eczacı görmedim. İşsiz avukat gördüm ama. Yanlış anlama hiç bir bölümü gömmüyorum ama mantık çerçevesi içinde bakarsan kesinlikle eczacılık.
416 Yorumla
Soran+1 yılEczacılığa yasa geldi eczane açmak imkansız gibi artık onun dışında da iyi para alamazsın iş bulamazsın diyorlar
Cevap sahibi+1 yılKanunu biliyorum, belli bir nüfusa belli eczane düşüyor. Açamazsın diye bir şey yok. Biraz araştırırsın ve çok rahat açarsın, kaldı ki açma tek seçenek değil. Devlet de bile çalışsan döner sermaye falan en kötü ihtimalle 5.000 kazanırsın. En kötü ihtimalle 5 bin kazanacağın meslekte nasıl olur da iş bulamazsın diyorlar saçmalık, ya art niyetle söylüyorlar ya da cehaletten. Genelde eczacıların kapısında Audi, Mercedes. BMW falan durur belki dikkat etmişsindir.
Soran+1 yılDün görüştüğüm bir eczacı eczane açmak için artık noterlik gibi sıraya girmek gerekecek dedi bunun hakkında bir bilginiz var mı peki
Soran+1 yılVe eczacıların devlete girme yöntemi şartı nedir
Cevap sahibi+1 yılEvet, var. O sıra kontenjanı dolu olan yerde açmak isterseniz girilen bir sıra. Mesela İzmir Konak dolu ama sen Konak'ta eczane açmak istiyorsun. O zaman kapanan bir eczanenin yerine yeni eczane açma hakkı sıradaki kişiye geçiyor. Mesela İzmir Buca boş, oraya açabilirsin. Kontenjanı boş olan yere sıraya girmeden açabilirsin. Genel mantık bu.
Soran+1 yılYani şehir seçimi yapabiliyoruz girdiğimiz sıra ülke geneli olmuyor kendi istediğimiz şehir ve ilçe için sıraya giriyoruz doğru mu anladım?
Soran+1 yılSize de çok soru sordum kusuruma bakmayın. Günlerdir araştırıyorum ilk defa bu kadar bilgiyi sizden alabildim. Kura sistemiyle sanırım devlete atama nasıldır çok mu beklenir kolay mı oluyor atamalar? Özel hastanelerde hastane eczacısı olarak nasıl girilir maaş ne civarıdır? Bilginiz var mı acaba
Cevap sahibi+1 yılDevlete atama hızlı oluyor, KPSS falan yok. Diğer branşlar gibi beklemezseniz. Özel de diliniz ve statünüz ne kadar iyiyse ona göre maaş alırsınız. Devlette de çalıştığınız kuruma göre değişebilir ama söylediğim gibi en kötü maaşınız bile ülkedeki çoğu insanın maaşından çok daha iyi olur endişe etmeyin.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Günlerdir içimi karartıp beni umutsuzluğa düşüren ve vazçgeçmeme neden olacak şeyleri duyduktan sonra verdiğiniz bilgiler tekrar isteğimi arttırdı
Cevap sahibi+1 yılGenelde insanlar art niyetlidir, çoğu zaman yalan söylerler. Onları dinleme, araştır. İyi niyetinden emin olduğun insanlara kulak ver. :)
Soran+1 yılTekrar tekrar teşekkür ediyorum. İzniniz olursa sonradan eczacılıkla ilgili aklıma takılan soruları bu görüş altında sormak isterim
Cevap sahibi+1 yılMimarlık da çok güzel bir meslek ama iyi bir üniversitede okumak ve çok fazla gelişmek gerekiyor. Mimarlık da garanti çok iyi yerlerde olursunuz diyemem o sizin ne kadar istediğinize öz güveninize ve çalışmanıza bağlı.
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran arkadaşım, tabii ki buradan sorabilirsiniz.
Soran+1 yılTekrar teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun, gönlünüzdekiler hep hayırlısıyla yolunuzda olsun dilerim
Cevap sahibi+1 yılAmin, cümlemizin. :)
Eger kendi isini kurabilcek paran varsa eczacilik gayet iyi. Ama baskasinin yaninda calisirsan kazanamazsin pek.💋
10 Yorumla
+1 yılBirikimli değilsen hukuk da açık değil
Ortalık asgari ücrete talim eden aç avukat dolu. Fitratina uygun olanı sec. Mahkeme Salonu agir hukuk metinleri gürültü patirti mi yoksa sakin bir eczacilik hayati mi? Seçimin buna göre olsun. Evvela kendini tanı lütfen40 Yorumla
Tabii ki de eczacılık sorman hata etraf hukukçu kaynıyor
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi bölümü okumak istiyorsan onu tercih etmelisin.
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kendi zevki farklıdır. Ben tıp la birlikte bulunsa yine hukuk derim
00 Yorumla
+1 yılistediğini yap pişman olma ilerde
ikiside faydalı insanlara
dua et gelir çare00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılhukukta gelecek yok. ortalık dolu hukuk mezunu.
22 Yorumla
Soran+1 yılEczacılıkta da mezun çok ve yasa var eczane açmak zor artık
- +1 yıl
valla bugün serbest avukatlık yapmak istesen çevren varsa tamam, çevren yoksa 10 sene sürünürsün, net.
başkasının yanında sigortalı avukat olarak çalışırsan da 2000 alırsın. çalışma şartların illallah dedirtir.
+1 yılIyi bir universite ise eczacılık
12 Yorumla
Soran+1 yılAnkara veya gazi
- +1 yıl
Eczacilik iyidir o zaman
+1 yılhukuk kanks
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılhukuk tabiki
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(30-35)+1 yılHukukçuluk 😂😂😂
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı