Kaç günden beri bölüm araştırıyorum her bölüm mü kötü olur arkadaş her bölüm işsiz. Bende artık ilgimin olduğu bir alan yazmaya karar verdim, çok küçüklükten beri hep laboratuvarda çalışanlara, kimyacılara ilgi duymuşumdur zaten liseye ilk geçtiğimde de kimyager olucam diyordum :D Universite olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü istiyorum, okulun en iyi alanı kimya mühendisliğiymiş ve ingilizce eğitim veriyor. Sizce nasıl iş imkanı ve maaşları falan alanın?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Her yıl 43 tane ayrı üniversiteden öğrenci mezun oluyor. 20 kişi olsa 43*20=860 bende bir kimya mühendisiyim. Büyükşehirlerden Kocaeli İstanbul İzmir veya Tekirdağ da yaşamiyosan ayrıca yazma. Yok ben özelde calisamam şartları ağır kpss kasarim dersen o da nanay her yıl 3 veya 4 kontenjan var. Tip kadar zordur okuması velhasil kelam sana getirisi olmaz. Bizde hayallerle okuduk. şu an Kocaeli gibi bir yerde düz memur maaşına 3 vardiya çalışıyorum. Haftada 1 gün tatilim var. Kurban bayraminda herkes tatildeyken çalıştım. Aldığım mesaiyi de devlete vergi olarak ödedim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bir iyteli olarak cevaplayım. Kimya mühendisliği bizim okulda gayet iyi bir bölüm. Bu konuda gelebileceğin en iyi okul. İş imkanıda açık. Hatta dyonun genel müdürü galiba bizim okulun kimya mühendisliğinden mezun. Ama tercihini iyi yap. Bırakıp şbpye geçmiş insanlar var, bu bölümde iki sene okuyup. İyte hakkında bilgi vermek gerekirse, çok çalışmanı isteyen bir okul. Hocalar öğrencileri hat safada zorluyorlar. Buradan klasik üniversite ortamı bekleme. Dağın başında, kulüpleri diğer üniversiteler kadar işlevsel olmayan, kampüsün bir ucundan bir ucuna neredeyse hiç insan görmeden yürüyebileceğin bir okul. Fakat yinede en iyi kimya mühendisliği eğitimini burada alırsın diye düşünüyorum.
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bizim okulun mühendisliklerinden mezun olup işsiz kalan duymadım.
Soran+1 yılSiz hangi bölüm okuyorsunuz acaba? Bende araştırdığımde odtü'den sonra en iyi kimya müh. burda olduğunu gördüm. Kimya mühendisliği dersleri çok ilgimi çekti, ilgimi çeken bir şeyde de zaten çalışırım. Ama iş bulma konusu biraz sıkıntılı hatta internette herkes işsiz. O yüzden korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılŞbp. Dediğim gibi ben işsizlik sıkıntısı duymadım mühendisliklerde. En kötüsü yurt dışında yükseğe gidersin. Bizim okulun yurt dışı bağlantılarıda gayet iyi bildiğim kadarıyla. Hocaların öz geçmişine bakarsan hepsinin en az bir yurtdışı post-graduate i phd si felan vardır. Ayrıca düşünüyorsan Erasmus konusunda da sıkıntı çekmezsin diğer üniversitelere nazaran, öğrenci sayısının azlığından dolayı.
Soran+1 yılValla bilemedim kimya müh. ile veterinerlik arasındayım
Cevap sahibi+1 yılSende bir kimya mühendisliği, bir veterinerlik, öbür yorumlarına baktım, çevre mühendisliği. :D Bence en ilgili olduğunu seç. İngilizce bir bölüm okumak her türlü avantaj tabii ki. İş bulma konusuna gelince, ben bu iş bulma işinin biraz da kişisel becerilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Sevdiğin işi yapıyorsan, o işte iyiysen nereye gidersen git iş bulursun.
Soran+1 yılYa doğru diyorsun ben aşırı kararsız bir insanım 1 dakikada 100 kere fikir değiştirebilirim :D Çevre istemiyorum aslında ama İTÜ olması beni çekiyor. Veterinerlikle kimya müh. arasındayım.
Cevap sahibi+1 yılVeteriner bir tanıdığın varsa konuş derim. Ona göre karar ver. Ne yapabilirsin, neleri göze alabilirsin bil. Ama bizim okula gelirsen işsizlikten korkma, okulun kimya mühendisliği , ieee , inovasyon gibi kulüpleri var. Network konusunda sıkıntı çekmezsin. Veteriner olmak için mühendislik bırakan insanlarda var bu arada bizim okulda.😅 Sırf puanım yüksek diye geliyorsan , ya da işsizlik korkusu ve para kazanma hevesiyle geliyorsan iki kere düşün. Sevdiğin işi yapmak seni her zaman daha mutlu edecektir.
Soran+1 yılMezun olunca iş bulamama gibi birşey benim için söz konusu olmamalı çünkü aileme yük olmak kesinlikle istemiyorum. O yüzden ilk mezun olunca 500 lira bile verseler yinede işe girip köpekler gibi çalışmak istiyorum. Kimya müh. çalışma alanları lablar falan çok ilgimi çekiyor. Öte yandan da veterinerlikte hekim oluyorsun iş imkanı daha geniş gibi.
Cevap sahibi+1 yılSana kimse şu bölümü oku, kesinlikle işsiz kalmazsın diyemez. Ama veterinerlik sırf iş bulmak için seçilmez. Hem zor bir meslek, hemde eğitimi çok ağır. Bence üçünün arasında en iyisi iyte kimya mühendisliği.
Soran+1 yılSanırım bencede öyle :D Ya gerçekten İYTE Kimya mühendisliğine bu kadar önem veriyor mu? Hiç okuyan tanıdığın falan var mı memnunlar mı? Kimya mühendisliği seçicem büyük ihtimalle ya çünkü içimde kalır hayat boyunca.
Cevap sahibi+1 yılHazırlıkta her bölümden insanla tanışıyorsun. Elbette benim de kimya mühendisi arkadaşlarım var. Bizim okul kimya mühendisliğine gerçekten önem veriyor. Geçen dönem kimya kongresi felan düzenlendi, seminerler felan olur her sene. Ama bırakmayı düşünen arkadaşlarım var, sevenler var. Değişiyor. Genelde bizim okulun her bölümünde olabildiğince ders çalışmak zorundasın. Bırakmak isteyenler genelde yanlış tercihler nedeniyle istiyorlar.
Soran+1 yılOf hala karar veremedim ya şu iş imkanı kafamı karıştıyor yoksa meslek tam benim için on numara beş yıldız yani :D Liseye geçtiğimden beri hep laboratuvar ortamında çalışmak istiyorum kimya ile uğraşıcam dedim hatta bir ara bilim insanı olucam diye geziniyorum :D Mühendislikte istediğim bir alan kimya mühendisliği tam isteklerimin harmanlanıp bölüm haline gelişi.
Cevap sahibi+1 yılBen işte sıkıntı çekmeni düşük bir ihtimal olarak görüyorum ama öğrenciliğinde de aktif biri olman lazım iş sıkıntısı çekmemek için. Dediğim kulüplere katıl, aktif rol al , stajlara katıl. Benim tek sıkıntım, yarın birgün "bana iyteyi seç diyen kıza lanet olsun" dememen. Genelde biz iyteliler derslerden bunalınca, ya da izmire gidiş sıkıntısından bunalınca , ya da kampüste herhangi vahşi bir hayvan görünce " bana bu iyteyi yazdırana lanet olsun" diyoruz. Ama eğitim kalitesi ve iş imkanı gayet iyi.
Soran+1 yılVahşi hayvan mııı :D Aşırı merak ettim kampüsü. Kimya müh. binası ayrı güzel diyorlar ne kadar doğru bilmem ama.
Cevap sahibi+1 yılBinaların hepsi Yen'i ve güzel. Kimya mühendisliği binasıda öyle. Yılan felan var, domuz, fare , çiyan vs... Ben şu ana kadar bir tek çiyanı gördüm. O da yaz okulunda. Diğerlerini görenler var, ama ben şimdiye del görmedim. Umarım bu böyle devam eder. Bunları görmek istemiyorsan yaz okuluna kalma derim, ders çalış kalma😂
Cevap sahibi+1 yılAyrıca iyte bir aile gibidir. Başka hiç bir üniversitede ortak mizah anlayışına sahip olan bir grubu toplayamazsın ama iytede herkes iyte milliyetçisidir. m.facebook.com/profile.php?id=112929508750737
Soran+1 yılSeneye İYTE'de görüşmek üzere, kimya mühendisi geliyor :D
Benim arkadasim kazandi sevmedi bolumu tekrar hazirlandi bu yil kimyagerle kimya muhendisini ayni kefeye koyuyorlarmis hatta kimyager tercih ediyirlarmis daha az ucret vermek icin halbuki o adamin muhendislik derslerinde ebesi opuluyor. Tercih etme derim ben kimyager olsan hastanelerde idrar kan testi incelersin girebiliyorsan kriminal lab a gir ama o da zor polislikle alakali
Iyice arastir kardesim.02 Yorumla
Soran+1 yılVeterinerlik seçicem o zaman ya yorumlar baya kötü çevremde de
bizim siniftaki kizlar baya ilgiliydi bayanlar icin iyi bir bolum sanirim. ben nefret ediyorum o ayri :D
02 Yorumla
Soran+1 yılya İzmir yüksek teknoloji kimya müh. seçicem ya da itü çevre müh. karar veremedim :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
+1 yılHangi meslekte olursan ol ama en iyisi ol. Yani kendine hangi alanda güveniyorsan o işi yap. İşini iyi yaptığın sürece işsiz kalma ihtimalin de yok zaten.
10 YorumlaGayet güzel zaten ingilizce varsa iyi para her zaman var sen dil öğrenmeye bak
Isı de çabuk bulursun02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes işsiz kalırsın diyorda her yıl bu kadar öğrenci giriyor hepsi mi işsiz boğaziçi ilk 6 binden alıyor kim. mühendisliğine.
Kimyada artık iş bulmak çok sıkıntı bence yazma veteriner ol ondan daha iyi
16 Yorumla
Soran+1 yılveterinerlikte de büyükbaş istemiyorum klinik istiyorum bilemedim valla
- +1 yıl
Odtü kimya mühendisliğinden mezun arkadaşım asgari ücretle çalışıyor 2 sene hazırlığı geçemedi üstüne okulu okudu o kadar emek asgari ücret onu da çevresi rica minnet soktu işe İstanbul üniversitesi veteriner den geçen sene mezun arkadaşım ise anında 3 bin tl ye doğa kolejinin çiftliğinde işe girdi veterinerlikte büyükbaşta iyi para var bana kalırsa ikisi de seçme başka bölümlere bak derim de senin tercihine göre konuşuyorum
Soran+1 yılValla hangi bölüme baksam iş imkanı yok ki
Soran+1 yılSağlık derken? FTR okuma diyorlar, diyetisyenlikte öyle 2023 yılında aşırı fazlalık olacakmış. Hemşireliği de ben istemiyorum.
+1 yılKimya mühendisliği ile laboratuar ne alaka, laboratuarda çalışacaksan git deney yap, kimyager ol.
00 Yorumla
+1 yılSınavı tekrar lütfen deneyiniz.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
napcan orda
Soran+1 yılKötü mü ya o kadar
- +1 yıl
Sen bilin
+1 yılBende kimyager olmak istiyorum 🙋😂
04 Yorumla
Soran+1 yılAşırı ilgi çekici ya, ama ülkede iş imkanı pek yok malesef :/
- +1 yıl
Evet gerçekten öyle hayallerimi suya yıkıyor bu iş imkanı olmaması
Soran+1 yılHem çok istiyorum hemde korkuyorum girmeye of :D
- +1 yıl
Allah kolaylık versin inşallah en iyisini secersin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. pek iş alanı olduğunu sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılokuma
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
itü odtü mühendislik geri kalan çok ucuz ücretlere çalışıyor ya da işsiz mühendislikte
- +1 yıl
deneyimin gücü konuşuyor gördüğün gibi zengin koca bul ya da işini kur boşver üniyi
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıl zaman kaybı
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki temel mühendislik
Cevap sahibi+1 yılHani iş imkanı
+1 yılNe yaptin? Gittin mi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri