Hangisini öğrensem bana iş hayatında olanak sağlar?
Çince
Korece
Japonca
Diğer
Hepsi
Hepsi aynı dil değilmi yiiaa
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İyi sormuşsun guzel sormuşsun da hangi iş? Ne iş yapacağına gore çok farklı olabilir
Ya genel olarak. Yazılım diyelim
Ya işte burda dünyada söz getiren ülkeden çok Türkiye'de söz getiren ülke hangisi o önemli yani sonuçta burda çalışacaksın. Kore aralarında aramızda en çok etkileşim olan ülke genelde kore kökenli firmalarla anlaşmalar falan yapılıyor. Yani bence en çok işine yarayacak olan o olur
Anladım, açıklama için teşekkür ederim:)
Çince bil. Fabrikada ayda en az 5000 garanti.
Cevap
5Cevap
dünya ekonomisine çin hakim olduğuna göre çince bilsen akarsın
hiçbiri gerekli değil, beş para etmez diller en iyisi ingilizce
Korece öğren Yt kanalı aç tebriks 15 yaş altı bir sürü fan edindin
Bana en sempatik gelen japonca
Cince cok zor
Arapça malum her yer Suriyeli
Onlarda orta doğulu
Japonca
Çince daha mantıklı çünkü çinin nüfusu çok fazla
Japonca
Çince
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Sorunuzu post edeli 1 yıl geçmiş, sorunuz hala güncel mi bilemiyorum. Güncel olabilir düşüncesiyle kendi deneyimlerimden paylaşmak isterim.
Kariyer yolculuğunda sağlam bir basamak olsun, daha iyi maaş almama destek olsun, ya da kendi işimde para kazandırsın diye bir düşünceyi aklınızdan çıkarmanızı öneriyorum.
Bu tür ya da benzeri düşüncelerle Japonya'ya gelmiş ama kısa sürede havlu atıp gitmiş çok insan gördüm. Üzgünüm, harcanan paraya da emeğe de yazık oluyor. Aylar, haftalar, günler, kişinin ömründen boşuna harcanmış olabiliyor. Üstelik bu sancılı sürecin arkasından yaşanın düş kırıklığının travması hemen onarılamıyor.
Hangi dili öğrenmek üzere harekete geçiyor olursanız olun, ancak ve ancak o dili öğrenmek ilginizi çekiyor, size keyif/hoşluk veriyor, neşelendiriyor, mutlu ediyorsa öğrenme süreci başarıyla tamamlanır. Aksi taktirde sıkılır, er ya da geç bırakırsınız.
Belirtmek isterim ki, hangi dile yatkınlığınız olduğuna ya da öğrenmenizin daha iyi olacağına yalnızca kendiniz karar vermelisiniz. Başkalarının görüşlerini dinleyebilirsiniz ama son kararı siz kendi akıl süzgecini aracılığıyla verebilirsiniz.
Uzak Doğu dillerini öğrenmeye koyulmadan önce Uzak Doğu kültürünü gerçekte ne kadar merak ettiğinizi, tanımak istediğinizi sorgulamanızı öneririm
Her toplumun kendince özgün sosyo-kültürel özelikleri var sizden o dili öğrenirken tüm bu özellikleri de öğrenmeniz beklenir. Bu konuda objektif olarak araştırma yapmanız, kendinizi Çin Kore, Japonya kültür yapılarından hangisine daha yakın olduğunuzu test etmeniz, yararlı olabilir. Örneğin Çin, Kore ya da Japonya hakkında kaç adet belgesel izlediniz, hangi ünlü romancıları beğenirsiniz ve hangi kitaplarını okudunuz, bu ülkelerden 10'nar adet şehir adı sayabilir misiniz vb.
Kariyerde yükselmek, para kazanmak gibi amaçlarla değil, sevdiğiniz ve merak ettiğiniz için bir dili öğrenmenizi öneririm. Boşuna masraf yapmaktan kurtulursunuz.
20'li yaşlarımda profesyonel turist rehberliği yapıyordum. O yıllarda abim bana şöyle demişti: "Halil, sen bu rehberlik işini çok severek yapıyorsun. Sana para vermeseler gene de yapar mıydın?" Yanıtım "Evet, kesinlikle yapardım" olmuştu. Bana kalırsa, bu yanıt aynı zamanda bildiğim dilleri öğrenme sürecimi de açıklayan bir yanıt olmuştu. Para kazanmak amacıyla değil ama sevdiğim için dil öğrendiğimden dolayı, rehberlik işi kendiliğinden "yan ürün" gelişmiş oldu.
Hem tek kuruş harcamadan Türkiye'de gezmediğim nokta kalmadı, hem de üstüne para kazandım, yüzlerce ilginç insan tanıdım. İşte o zaman bir kapı başka kapıyı kolayca açıyor. Sonraki yıllarda yalnız Türkiye'de değil, yüksek lisans için bulunduğum San Francisco bölgesinde de rehberlik yaptım.
Bir de bu açıdan bakmanızı öneriyorum.