Merhaba ben dil öğrenmek istiyorum İngilizcem iyi seviyede,daha kolay öğrenebileceğim bir dil daha öğrenmek istyrm yardım pls. Türkçeye en yakın dil hangisidir?türkçeye en yakın diller
Ya millet kafadan sallamış yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar. Türkçeye en yakın diller;
Bir değil iki dil öğrenmelisin Arapça ve Japonca
Türkçe Ural Altay dil ailesine mensuptur. Ural Altay dil ailesine mensup olan tüm dilleri çoook rahat öğrenirsin ama para eder mi her dil hayır etmez. Aralarında en değerli dil Japoncadır. Sakın ön yargılı yaklaşma eğer Japonya'da yaşamayacaksan çook fazla kanji bilmene gerek yok. Türkçeye yakın diller olarak Japonca'yı veriyorum bu yüzden.
Japonca Türkçe'den kolay bi dil. Neden kolay hemen açıklayayım. Örneğin "ben okula gidiyorum" derken Türkçe'de gitmek fiili gidiyorum a dönüşüyor burada ama Japonca öyle değil. "ben okul gitmek" kelimelerinin Japonca karşılığını bilsen yetiyor çekim ve zaman yok yani.
Japonca'yı araştır çok basit bi dil 6 ayda bitirilebilecek bi dil kendisi. Türkçeye en yakın dil hangisidir sorusuna bir nebze cevap verebilmişimdir umarım.
elbetteki azerice ve türkmence aslında kazakçada yakın bizde kaşık onlarda kasik bizde kelebek onlarda köbelek bizde karpuz onlarda karbız :))) fakat bazı kelimelerimiz onların dilinde çok kötü anlamlar taşıyor bi nevi yer değiştirme olmuş..
Azerice, Türkmence, Kazakça değil Azerbaycan Türkçesi, Türkmen Türkçesi, Kazak Türkçesi demen lazım. Bu dillerin hepsi Türkçenin diyalektleridir. Türkiye Türkçesine göre Azerbaycan ve Türkmen Türkçesi yakın lehçedir. Yani sadece söyleyiş farklılıkları vardır. Türkiye, Kıbrıs, Balkanlar, Azerbaycan, İran (Tebriz=Güney Azerbaycan), Kırım, Gagavuz, Suriyedeki Bayırbucak Türkleri buralarda konuşulan tüm Türkçeler Oğuz Türkçesi=Batı Türkçesidir Kazak, Özbek, Tatar Türkçeleri yani Orta Asyada konuşulan Türkçe Doğu Türkçesidir. Türkiye Türkçesiyle benzer yönleri de var (cümle yapısı, bazı ekler, kelime çoğaltma, söz varlığı gibi...) farklılıkları da var bazı kelimelerde ses ve şekil farklılıkları vardır bizde z olan bir ses onlar da r olmuştur biz de “yıl” denirken onlarda “jıl” denilmektedir böyle çoğaltılabilir.
Türkçeye en yakın dil moğolcadır. Onun dışında Ural Altay Dil Ailesine mensup diller yapı bakımından yani cümle yapısı, kelime türetmeleri bakımından benzerdir. Mesela Japonca, Korece, Finceyi kolay öğrenirsin. Fincede r’ler çok baskındır.
Ural-Altay dil ailesinin, Ural ve Altay olarak iki kola ayrılmasıyla, Altay kolu Türki dilleri oluştururken, Ural kolunun oluşturduğu diller de Türkçeye en yakın diller klasmanına girmiştir. Fince ve Macarca gibi.
ingilizce ileri derece değilse diğer dillerle uğraşmak gereksiz yani toefl 100+ civarı bir seviyedeysen fransız, çince, ispanyolca veya almanca öğrenebilirsin
Ama gerçi bu daha tam belli değil sayılmıyor sanırım Arapça saçtan Arapça Çünkü birçok kelime geçmiş Türkçe'ye Arapça'dan çok fazla ikileme geçmiş Türkçeye Arapçadan ve çok yakın üslupları var Bu nedenle Arapça olabilir
En İyi Cevaplar