Soru yukarıda
İngilizce hariçtir.
Sizce fransızca nasıl?
İngilizce hariçtir.
Sizce fransızca nasıl?
Cevap
11Cevap
Şu an ki. uluslararasi ilişkileri düşünürsek.. Arapça.. Rusça.. Çince..
Çok zor diyorlar rusçaya, Fransızca nasıl
Getirisi zorluğuyla eş değer mıdır peki?
Yinede genel bakarsak konuşulduğu ülkeler, internetteki kaynaklar ve diğerlerinden ayırt eder mi rusça
Rusça öğren bence , aşık olunacak bir dil ! Fransıca da iyi de çok kalın bir dil gibi arapça misali. Rusça bana daha narin ve huzurlu geliyor
Aşkın dili denilen bir dil kaba olamaz bence. Gırtlaktan ses var fakat rusça almanca gibi dillerde de var.
Fakat rusça düşünsem de çok zor diyorlar. Kafamda rusça, Fransızca, Japonca var ağırlıklı olarak
İngilizceyi mecbur öğreniyoruz zaten fakat şahsen bayıldığım bir dil yok şuanlık.
Fakat japonca anime izlediğimden dolayı hoş, Rusça zor olduğu için özel, Fransızca ise kulağa hoş geldiği için ilgi çekici kılıyor. Kararsızım. İngilizce öğrenmeyi yarıda bırakıp farklı dile mi yönelsem
Dünyanın ortak dili olsaydı bu kesinlikle İngilizce olurdu
En muhafazakar ülkelerde bile bu dil konuşula biliyor
En çok yarayan tabiki İngilizce derim
Almanca. Bizde teknoloji alman ekolüdür. O sebepten sanayi vs gibi sektörlerde ingilizceden sonra almanca gelir. Ticaret için arapça ve çince düşünülebilir. Karı kız düşürmek için de rusça derim 🙃
Mesleğinle alakalı türkiyede en çok türkçe yarar tabiki. Ama otomotiv sektöründe Almanya teknolojide japon çin kore sağlık sektöründeysen hangi ülkede çalışmak istşyosan onun dilini bilmek zorundasın.
İspanyolca, dünyada İngilizceden sonra en çok kulanılan dil.
Fransızca yaramaz bence almanca olabilir
Ya rusça ve japonca nasıl
çince olsa sadece turkiyede değil her yerde işine yarar ama bir yerde okumuştum çince öğrenmek yedi dil öğrenmeye eş değermiş, onun dışında türkiyede en çok almanca ya da arapça öğrenmek işine yarar
Fransızca ve almanca cv içinde iyi olur mühendislikte yabancı dil global şirketler için baya önemli fransızca ve almanca bunun için çok iyi olacaktır
şu an Türkiye de en çok kullanılan yabancı dil arapça.
KESINLIKLE ALMANCA.. Ben yurtdisinda yasadim icin almanca cok lazim oluyo türkiyede inanin bana
İngilizceden sonra almanca gelmekte. Almanca şu an liselerde de eğitim veriliyor.
Arapça
Ya fransızca
Fransa'ya temaslı bi sınırımız olmadığından onu gerekli görmüyorum
Peki ya rusça?
Önemlidir tabi
Çok zor diyorlar
Yok onları dinleme ben öğrenmeye çalışmıştım bir kere, evet dolambaçlı bir dilbilgisine sahip ama öğrenilmesi zor bir şey değil irade ve ısrar varsa
Arapça
Ya fransızca
Almanca.
Ya fransızca
Çince Rusça Arapça
Ya fransızca
Rusça ve japonca nasıl? Zor diyorlar, getirisi yüksek olur mu
Zaten Çinnden sonra Rusça geliyor Arapcayi soylemeyim Suriyeliler var zaten biz zaten ülker arası en çok Çince Rusça ile iç içeyiz Ingilizce zaten var Arapca da Suriyelilerden geldi Arapcanin hükmu pek yok galiba ulkeler arasi iş baglaminda filan ama isteniyor çeviri çunku bu ücunün iyi getirisi var dedigin gibi Japonya ve Koreceyi düşündüm onlar hakkinda bilgim yok ne kadar var ne kadar yok bende Korece ve Japoncayi seviyorum ikisini de öğrenmek isterdim
Kararsızım. Hepsini öğrenmek istiyorum ama ilk hangisiyle başlasam bilmiyorum.
Anime izlediğim için japonca çok severim.
Fransızca çok hoş geliyor ve müzikleri severim.
Rusçayla pek bağım yok aslında ama farklı alfabe kullanması ilgi çekiyor.
Rus ve ingiliz
Ya fransızca
Almanca ispanyolca çince
İtalyanca ve Arapça mutlaka işine yarar
Ya fransızca
Yani sen bilirsin tabi ama bu dillerde para var çünkü fazla tercih eden yok
İtalyanca belki ama arapça çok popüler oldu artık
almanca
Ya fransızca
Ya rusça
Arabic
Rusça veya Almanca
suriyece
Rusça, İngilizce
Suriyece iyidir
net arapça araplar kayniyo ülkede ya
İngilizce
Fransızca, Rusça
Türkçe
Arapca
İngilizce almanca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Bir şeyin işe yarayıp yaramaması ortam, durum ve kullanım şekline göre değişir.
Üst düzey Çince bilgisi milyonlarca Çinli arasında yaşayan ve bir fabrikada tüm gün vida çeviren birisinin işine belli bir oranda yararken, Çin'den çok büyük bir sipariş almak isteyen bir firmanın Çince bilen tek elemanının işine başka bir oranda yarar.
Bir kasabada tahta kaşık yapan bir marangozun İtalyanca öğrenmesinin önemiyle, İtalyan otomotiv sektöründe çalışmak isteyen bir makine mühendisliği öğrencisinin önemi aynı oranda değildir.
Çat ve pat bir İspanyolca Madrid'e turistik geziye giden bir aile için oldukça faydalı olabilirken aynı İspanyolca seviyesi Cervantesin romanlarını orjinalinden okuma isteğini karşılamaya yetmez.
Peki "Türkiye'de en çok hangi yabancı dil işe yarar?" dersek cevabım tek başına hiçbiri olacaktır.
Eğer yabancı dilinize eşlik eden bir meslek ve beceri yoksa diliniz sadece bir hobi amaçlı kalır.
Örneğin çok iyi derecede İtalyanca bilen birisinin tek numarası buysa birkaç sene içinde onun tüm yapabildiklerini çeviri programları alasıyla yapacağı için işi pek kolay olmayacaktır.
Ancak aynı kişi çok iyi derecede İtalyanca bilgisine üst düzey iletişim teknikleri, güzel yazı yazma becerisi ve üstün bir iş ahlakı eklerse durumlar çok başka olur.
Sevgilerimle.