Arkadaşlar kuzenim bu yıl 11. sınıfa başlayacak ve yeni yönetmeliğe göre bu yıl ders seçecekler. Kuzenim iç mimar olmak istiyor ve çok araştırdı, hatta beraberde araştırdık. Şimdi bakıyoruz iç mimarlık olan üniversitelerden bazıları sayısal ile bazıları eşit ağırlık ile alıyor. Hatta bazı üniversitelerde ikisiyle de alıyor ve aynı dersleri veriyor. Kuzenim iç mimar olmak için eşit ağırlık mı seçmeli yoksa sayısal mı az bir zamanı var ve kafası karışık. İç mimarlık eşit ağırlık mı yoksa sayısal mı? Yardımcı olun KS ailesi!iç mimarlık sayısal mı
İç Mimarlık Bölümü için Eşit Ağırlık mı Sayısal mı Okunmalı?
Selamlar. İç mimarlık, mimarlık mesleğinin bir dalıdır. İç alanların tasarımını yaparlar. Modası asla geçmeyecek ve her dönemin meslekleri arasında sayılır. İç mimarlar için tasarımcı da diyebiliriz. Hem iç mekan düzenlemelerinde rol alırlar hem de dekorasyon ve tasarım işlerinde. İç Mimarlık güzel bir meslek ancak bu bölümü tercih edenlerin kafası karışık. Mimarlık sayısal mı sözel mi yoksa eşit ağırlık mı sorusu çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Merakınızı gidermek isterim.
İç Mimarlık Eşit Ağırlık mı Sayısal mı?
İç mimarlık hangi puan ile alım yapar?
İç Mimarlık bölümünün sözel puan ile alım yapmadığını söyleyebilirim. Sözel bölümü sosyal bilimlerden oluşur bu yüzden İç Mimarlık bölümü ile alakasızdır. Çoğu kişi İç mimarlık bölümünün alım yaptığı puanın üniversiteye göre değiştiğini söyler. Kimi üniversiteler eşit ağırlık puanı ile kimi ize sayısal puan ile alım yapıyor denir. Ancak bu doğru değil. Türkiye'de İç Mimarlık bölümü olan üniversiteleri araştırdım ve hepsi de sayısal puan ile alım yapıyor arkadaşlar. Bu yüzden eğer İç Mimarlık okumak istiyorsanız sayısal derslerden hazırlanmalısınız ve sayısal sınavına girmelisiniz. İç mimarlık sayısal mı sorusu gibi merak edilen bir başka soruya cevap vereyim.
İç mimarlık ve çevre tasarımı eşit ağırlık mı? sorusuna da cevap vermiş olayım. Sanırım bazı üniversitelerde İç Mimarlık eşit ağırlık puanı ile alım yapıyor diyenler İç Mimarlık bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü karıştırıyorlar. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü eşit ağırlık puanı ile alım yapıyor. İki bölüm de çok benzerler ancak iç mimarlık ve çevre tasarımı okuyanlar hem iç hem dış mekan tasarımı yaparlar. Tercih yaparken bu iki bölümü karıştırmayın lütfen. Biri sayısal biri eşit ağrılıktan alıyor.
İç mimarlık eşit ağırlık mı? sorusunun kafalarda yarattığı karışıklığı giderdiğimize göre bir de mimarlık bölümüne bakalım.
Mimarlık Eşit Ağırlık mı Sayısal mı?
Mimarlık sayısal mı?
Mimarlık bölümü mühendislik bölümü ile bağlantılı bir bölümdür. Ciddi uzmanlık ister. Büyük yapıların tasarım düzenlemelerinde ve mühendislik tasarımlarında rol oynarlar. Bu yüzden hayati önem taşıyan bir meslektir. Hatayı affetmez.
Mimarlık eşit ağırlık mı? cevabı hayır. Mimarlık da İç Mimarlık gibi sayısal puan ile alım yapar. Ülkemizde Mimarlık fakültesinin olduğu tüm üniversitelere baktım ve hepsi sayısal ile alım yapıyor. Bu yüzden sayısal derslere hazırlanmalı ve AYT sınavında sayısal sınava girmelisiniz.
Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri Mühendislik bölümü gibi matematik bilgisine sahip olunması gereken bölümlerdir. Bu yüzden eşit ağırlık puanı ile alım yapmaları mantıksız olacaktır. İç Mimarlık ve çevre tasarımı bölümü daha çok tasarıma odaklı bir meslek olduğu için eşit ağırlık puanı ile alım yapılması uygun görünmüştür. Bence de mantılı olan budur.
Bölüm eşit ağırlıkta ama hiç iç açıcı bir bölüm değil. Ben mimarlık istiyodum ama Eşit a. Okuduğum için gidemeyeceğimi anlayınca iç mimarlığı keşfettim o çok da iyi bir meslek değil yani 150 hatta 200 binle bile gidilebilen sıradan (bence kötü) bir bölüm
Ya ben de aynı dertten muzdaribim. Bu sene mezuna kalmaya karar verdim ve hala bölüm araştırmaktayım. İç mimarlığı zaten istiyorum ama tercih döneminde tercih yapacakken maalesef sayısal yazıyordu her yerde. Tamam TM den alıyor... herkes böyle söylüyor fakat bir tercih yapmak istesek nasıl yapacağız? Sonuçta ne zaman üniversitenin sitesine girsem sayısal yazıyor ama ben eşit ağırlıktan hazırlanıyorum nasıl tercih yapacağım?