Kalıpçılık ve torna tesviye işlerini öğrenmek istiyorum. Burada konuştuğum biri '13-14 yaşında başlasaydın olurdu ama bundan sonrası düşündürüyor' demişti. Öğrenmeye çok meraklıyım, azimliyim de. Pes etmem. Ama Cidden öyle mi? azmetsem de bu yaştan sonra bu işi öğrenemez miyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 3 sene önce kendime bir ofis tutup burada hobi amaçlı bişeyler yapmak istedim 27 yaşında iken yani. Tuttuğum ofis isyerime çok yakındı. Düşünürken aklıma tesbih imalatı geldi ve bunun için önce bir torna makinası gerekliydi. Torna yı aldım takımı dizdim. Ama nasıl yapılacağını bilmiyordum ve ustamda yoktu. İnternetten izlediğim bir kaç video ile yetinerek başladım çalışmaya her akşam devam ettim. 3 ay sonra ilk tesbihi tamamladım ve birisi ısrar ile onu benden satın aldı. ikinci, üçüncü, dördüncü derken günde bir tesbih yapmaya başladım artık motifler felan çalışmaya başladım. Ve yaptığım her tesbih satılıyordu. Şu anda o ofiste 4 eleman çalışıyor ve işi büyütmek istemiyorum. Çünkü diğer işlerimin önüne geçmeye başladı. Günde 30 35 tesbih çıkıyor ve hepsi satılıyor. Hemde tüm dünyaya.
Sana ufacık bir başarı hikayesi... hemde 1. ağızdan şu anda yaşım 30 ve artık bütün işlerimi olduğu gibi bırakıp bu işe yönelmeyi düşünüyorum. Ama bu aradada kendime yeni hobiler edinmeye çalışıyorum ;)
Yani sen yeterki iste yapamayacağın hiç bir şey yok...93 Yorumla
Soran+1 yılofisi ne kadara tuttun?
- +1 yıl
adam yazmıs sorudugu soruya bak
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılBabam 90larda güvenlik otomasyon işi yapıyordu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne full otomatik bariyer sistemi, İhlas Holding'in tüm kurumlarının ülke çapında güvenlik sistemlerini yapmışlığı, Ziraat Bankası'yla anlaşıp bankanın güvenlik firması olmuşluğu, Kapalıçarşı esnafına çalışmışlığı var.
2001 krizinden sonra bir süre çalışamadı. Sonra zımpara makina otomasyonu işine girdi yaklaşık bir 2004 yılında falan.
O zamanlar mekanikten falan pek çakmayan, fizik konusundaki bilgisiyle hareket hesabı yapabilen ama malzemeden, işlemeden falan hemen hemen hiç anlamayan, makina imalat bilgisi çok zayıf bir adamdı.
Şimdi Dünya çapında zımpara imalat makinalarının en büyük 4. ihracatçısı.33 Yorumla
Soran+1 yılvay be o kaç yaşında girdi helal olsun :-)
- +1 yıl
14 senede falan. O sıralar 37 yaşında falandı.
Soran+1 yılvay be anladım teşekkür ediyorum motive ettin beni
öğrenirsin ya o arkadaşın saçmalamış meslek edirdirme kurslarına gir bu meslek lisesinde okulun ders sonunda hocalar tarafından teknik dersler veriliyor öğrenirsin zor değil sende bu merak oldktan sonra azim olduktan sonra çizim yapmaya elin yatkınsa masa başı iş bile bulur rahat edersin
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yıl13-14 yaşındakini alacaklar ki sigorta yapmayıp az para vererek çalıştırsınlar. Ama 20 yaşındaki birine öyle yapamazlar. O yüzden düşünmüşler. Sen istersen yeni bir meslek öğrenebilirsin tabii ki. Kimsenin sana yapamazsın demesine izin verme!
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
85Cevap
şimdi o 13-14 olayı nasıl oluyor ben sana söyleyim. 13-14 yaşında babası veriyor mesleğe bir elemanı ustasıda yeri geliyor kulağını çekiyor yeri geliyor azarlıyor vs anlayacağın 13-14 yaşında bir çocuk bu söylediklerimi gurur yapmaz sözümü dinler bastırırım diye söylüyor. şimdiye gelirsek düşünüyor bu çocuk 20 yaşında ee bu yaptıklarımı yapsam çocukluktan geldiği gibi terbiye edemem kendime göre diyor. hiç bir alakası yok arkadaş istersen 40 yaşında ol önemli olan elinin becerisi yani. fiziksel işler yapabilecek bir yapın yoktur o ayrı ama bu artık meslek öğrenemez mantığı çok saçma ve sığ sen azmettiğin yolda git ona göre bir usta bul kendine.
00 Yorumla
+1 yılBilinmeyenleri çok olan bir denklem.
Eskiden zorunlu eğitim barajının bugünkü gibi olmadığı zamanlarda yani, bu durumun canlı örnekleri daha çoktu. Mesela çocuk okumuyordu, ve eğitim yolunda devam etmemeye karar verdiğinde zaten 12 küsürlerinde oluyor ve zanaat öğrenebileceğim bir atölyede çalışmaya başlıyordu. Aldığı işi bilen ustalardan eğitim de zaman içinde o kişiyi zanaatkar bir usta yapıyordu. 17-18lerinde kalfa 20lerinde ise dükkan açabilecek hale geliyordu. Ama bugün bambaşka... Ne eğitim sisteminin zorunluluğu buna el veriyor, açıkçası ne de o şekilde iş öğrenebileceğin usta kaldı. Diyelim ki ustayı buldun işe girdin; zamanın varsa bence elbette öğrenebilirsin, ama ciddi efor ve zaman alacaktır bu. Allah yolunu açık etsin... Bakış açını tebrik ediyorum.00 YorumlaOgrenirsin neden ogrenemeyesin o zaman universiteye gidenlerde ogrenemez hic birseyi okulda bunu ogretiyorlar zaten zamanla ve emekle olur hersey dusunki universiteye basliyorsun meslegin ogreniyorsun hic bir farki yok okula baslayanda senin yasinda basliyor
00 Yorumla
+1 yılbence severek yaptığımız bir işde ustalaşmak daha kolay. bu yüzden öğrenme konusunda yaşın önemi yoktur fakat iş verenler veya işi öğreneceğin yer; ayak bağı olacağını düşünüp yaşından dolayı seni istemeyebilirler Fakat gerçekten yapmak istiyorsan git 1-2 iş yerinde ezilirsin sonra olması gereken süreçte devam edersin
00 Yorumla
+1 yılÇok öğrenmek istiyorsan şu an meslek eğitim dersleri veren MEB bağlı çıraklık eğitim merkezleri vardır. Burada sana istediğin alan ile ilgili eğitim verılmektedır. Yani öğrenemezsin diye bırsey mevcut değil şu an çoğu vasıfsız eleman çıraklık eğitimi ile kurs görüp usta oluyor.
10 Yorumla
+1 yılkanka öğrenirsinde nasıl bir meslek düşünüyorsun bence o çok daha önemli. Öğreneceğin meslek aletlerle ilgiliyse tamir falan oralarda öğrenirsen ileride parasını kazanabilirsin iyi kötü ama dediğin yaşlarda yapmış olmanın avantajı söylenen seyleri o kadar takmıyorsun şimdi sana birisi bir şey söylese sıkıntı olur öyle şeyler
02 Yorumla
Soran+1 yılben artık kafayı yemiş durumdayım. Biri gelip ağzına s'çayım dese bir kulağımdan girer öbüründen çıkar. Babadan abiden zaten bir sevgi göremiyorum onlar da üstüme gelsin istiyorlarsa.
- +1 yıl
abın babandan ne goruyorsa onu yapmıyor sende buyuk ıhtımalle onu yapıcaksın yapmamaya ozen goster sen oyle olma
+1 yılöğrenirsin öğrenmesine de zor be kardeş , o kadar çok incelik gerktiriyor, malzemeyi bilmelisin , kayıpları önceden görebilmelisin , yaş 20 olduğu için para beklentin olur , üstüne düşmezler yani epey zor anlayacağın..
01 Yorumla
Soran+1 yılyok para beklentim yok düşükten başlamadan olmaz biliyorum
aslında ogrenırsın sadece ustanın şunu getir şunu yap etrafı supurtmesı falan zoruna gidecektir küfür bile etmeye kalkışır ustalar ufaklara yapabılırler ama büyüdükçe olmuyor sana öğretecek adama bağlı ve işi kapma hızına baglı dıyebılırım.
10 YorumlaInsan isterse her seyi yapar. Bir suru basari hikayeleri goruyoruz duyuyoruz. Insanlar ne kosullardan gecip neler yapabilior. Her sey kafada baslar ve biter
10 Yorumla
+1 yılÖğrenirsin meslek edindirme kursları var rahatlıkla kavrarsın ayrıca abarttığı kadar zor değil
10 Yorumla20 yaşından sonra ustanın nazini çekebilecek misin? Sürekli getir götür işleri, azarlanmalar, müşteri yanında rencide edilmeler.. Bunlar yaşanacak. Sabrederim diyosan neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılÖgrenirsin tabii. Benim tanidigim 40ında işe başlayıp 50sinde ustalasmıs olan bir kac kisi var. Yeter ki calıskan ol, azmini yitirme 😉 insanlar kendisinin basaramayacagi seyi, baskasininda basaramayacagini düsünür.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar o yaştan sonra doktorluk ogrenip metalle degil insan bedeninde ustalık yapıyor. Tabiki öğrenebilirsin hatta azimli ol master guru falan ol 👍 millet yookkkk ya desin hikayeni duyunca.
00 Yorumla
+1 yılAbim bu islerin basinda eleman yetistiriyor. Sadece cok daraltiyolar baslarda dayanabilirmisin bilmiyorum agir gelebilir ama isi kapinca super para var bide rahatlik.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen gülme
+1 yılpsikopat_hatun diyor Kİ kim demiş onu ya :D babam oto boyacısı tornacılığada bakıyo 30 yaşında adam başlamış çalışmya yeni öğreniyor yaşla alakası yok sen iste
10 Yorumla
+1 yılyasın daha çok genç , benim dayım 45 yasındaydı , gitti sınavlara girdi tıp okudu Şu an hem doktor hem avukat...
oradan pay biç kendine.31 Yorumla- +1 yıl
Ohaa masallah 😨
+1 yılKalıpçılık iyi de torna tesviye öldü be kardeşim. CNC öğrenebilirsin artı olarak tasarım programlarına yönel solidworks gibi
11 Yorumla
Soran+1 yıldirekt cnc kursuna gitmem saçma mı olur?
Öğrenmenin yaşı yoktur güzel kardeşim. Ablamın tanıdığı bir stajyer var 48 50 yaşlarında avukatlık stajı yapıyor, sen düşün.
20 YorumlaNiye ogrenemiyesin ya ogrenirsin istersen
Sen herkesin sözüne bakma zaten çoğunluk önce yapazmazsin der
Herkes her b. ka muhalefet00 Yorumla
+1 yılonu bilmiyorum ama lise düzeyi kpss sinavı var agustos 9 da kyıtlar başlıyor ona bir gir şansini derim ben :)
00 Yorumla
+1 yılben 30 umdan sonra dördüncü meslegimi öğrendim mesele yaşla ilgili degil senin merak istek ve cabanla alakalıdır
00 Yorumlaolabilirsin çok tanıdığım askerden sonra meslek yaptı
02 Yorumla
Soran+1 yılaskerliği tecil ettirsem küçük işletmelerde iş bulabilir miyim?
Soran+1 yılyaptıkları meslekler nelerdi peki?
+1 yılYazılım ve teknoloji alanında geliştirebilirsin kendini. Sınırı olmayan bir dünya. Yeteri kadar uğraşırsan çok iyi kazançlarda yakalayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılEvet bende boyaciolmak istiyorum olur mu bu ysstan sonra
12 Yorumla- +1 yıl
Olur neden olmasın bende 20 yaşındayım erkek kuaförlugu düşünüyorum
- +1 yıl
@taşdemir01 sen 21 yaşındasın galiba
ben şu an 20 yaşındayım bende kuaför olmak istiyorum İnşallah olurum azim edip çok sıkı çalışacağım
+1 yılAzmin sonu başarıdır diyorum ve seni 3 evetle uğurluyorum :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün Avatar Atakan varya survivordaki onun hayatını okudum adam 17 yaşında boxa başlamış yüzlerce başarısı var türkiye ve avrupada. Müsabık sporcuların genelde spora başlama yaşları ortaokul falan yani hiçbirşey için geç değildir.
00 Yorumla
+1 yılİnsan heryaşta herşeyi öğrenebilir ama iğrenç bir bölüm ben lise ve Üniversitede de okuyorum hala atölyeler leş gibi yağ pas makina kokuyor hiç heves etmiyorum o bölüme ama kader kısmet :D
00 Yorumla
+1 yılistedikten, inandıktan ve azmettikten sonra yapamayacağın bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılweb/android programlama dilleri öğren. en fazla 3-5 ayını harcarsın.
00 Yorumla
+1 yılögrenilir aslında..
ama sana sabır gösterecek bir usta lazım
iyi niyetli bir usta00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenmenin yaşı yoktur kardeşimç
Bakma sen millete.00 Yorumla
+1 yıl40 yasindan sonra bile sifirdan bir meslek ogrenebilirsin...
00 Yorumlabence gerçekten istiyorsan denemelisin. bir sürü insan bunu yapıyor. yolun açık olsun..
00 Yorumla
+1 yılÖğrenirsin.. Azmettiğin sürece öğrenemeyeceğin bir şey değil..
00 Yorumla
+1 yılbence öğrenilir yani sonuçta 25-30 yaşından sonra okul bitirip meslek sahibi olan insanlarda var
00 Yorumla
+1 yılÖğrenmenin yaşı yoktur. İstek ve hırs olduğu sürece öğrenemeyeceğin hiçbir şey yok
00 Yorumla
+1 yılmimar sinan ilk eserini yaptıgında 55 küsür yasındaydı sen ne konusuyon degısık
01 Yorumla- +1 yıl
tas koprudur selımıyedır sulaymanıyedır bu tarz seylerı yaptı ve hala sırrı cozulemıyor. nasıl taslar kubbede destek saglıyor nasıl bır muhendıslık ornegı bunlar diye hala cozulemıyor.. 500 deprem atlattı hala ayakta ;)
okuyarak evet ama vasıfsızsan zor.. kişiye göre değişir şahsen ben kaldıramam çıraklığı
00 Yorumla
+1 yıl25 yaşında meslek sahibi oluyor insanlar neden 20 ne ki daha çocuk sayılır
00 Yorumla
+1 yılöğrenmenin yaşı yoktur kardeşim :) neden öğrenemeyesin ;)
00 Yorumlaben tornacıyım emin ol tamamiyle 1 yılda öğreniyosun
03 Yorumla- +1 yıl
1 yıl sürüyor mu torna öğrenmek :)
- +1 yıl
@AçılnMakineMühendisi Tamamiyle makinayı tanımak yapabileceği şeyleri bilmek hangi malzemeyi hangi devirde hangi parçayı hangi kalemle vs bunları 1 yılını alır mikrometre kumpas bunları çok iyi bileceksin
- +1 yıl
Ben lisede okurken öğrenmitim. Ölçüm aletlerini zaten çok iyi biliyordum ama 1 hafta sürmedi tamamıyla kavramam. Tabi bu sırada birkaç kalem kırmış olabilirim
Öğrenebilirsin sanayi bölgelerinden birine git Cnc üzerine bir yere gir ordan kendini kanıtlayıp öğren.
00 Yorumla
+1 yıl60 yaşından sonra bire öğrenilir. Yeterki azimli olun.
00 Yorumla
+1 yılBu azim ve kararlilikla ogrenirsin. Yasin gec degil. Uzerine iyice dusup performans alabilirsin.
00 YorumlaÇok biliyo o calisirsan olur ogrenirsin sanki 50 yasindaymisin gibi konusmus boşver
00 YorumlaDaha yaşın kaç ki ya tabiki öğrenirsin. Git ustaya öğrenmek istiyom de yeter.
00 YorumlaBilgi 5 harflidir 5/4 ü ilgidir. İlgin varsa olursun bana güven
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah sağolun
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılNan ben 30 dan sonra 13 yıldır yaptığım işi bırakıp farklı bir işe bulaştım ya senene diyon? 0_0
09 Yorumla
Soran+1 yılne işe bulaştın hangi işi bıraktın?
- +1 yıl
Oti yedek parça işinden boya imalatına :)
Soran+1 yılbirisi burada sen şimdi girsen tak sökten başka bir şey yapamazsın sana bu yaşta eğitim vermez kimse dedi. Bu külliyen yanlış değil midir?
- +1 yıl
Aynen öyle ;-) halt etmiş ;-)
Soran+1 yılanladım teşekkür ediyorum çok. İş hayatında tecrübeli biri olarak iş hayatında tecrübesiz olan bana önerin ne olur peki?
- +1 yıl
Azimle çalış senin çalışkan biri olduğunu ve " bu çocuk yapar" demelerini sağlamalısın ;-)
( Ben 30 yaşımdayım ve geçici olarak girdiğim işte teknisyenlik teklifi geldi... tipsizliğime o teklif gelmedi bilgim mi? 0_0 Yok sadece malzemeyi tanıyorum yetiştirmek üzere bir sene senden çok şeyler beklemiyoruz diyorlar hafif işler verecekler öğreneceğim zamanla ;-) Ve bu o fabrikada bir ilkmiş bilmeyen adamı öyle yere almıyorlarmış AR-GE... :) )
Soran+1 yılhakkında hayırlısı olsun sevindim :-)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Ben 30 yaşımda bunu becerdiysem sen 20 de ağlıyorsan kusura bakarsan bak ama "yazıklar olsun" derim... NET.
Soran+1 yılinşallah başaracağım ama ilk iş deneyimim olacak. garanti olsun diye başka bir yerle görüştüm iş için paraya ihtiyacım var çünkü. bazı torna atölyeleri de askerliği şart koşuyor ya onun için. bir iki ay kadar çalışacağım o arada trna atölyelerini gezeceğim mantıklı midir?
+1 yıltabi olur ben ogrenciyim ama arkadasimla boya yapip para kazanicam hemde neslek edinmis olurum. orda burda komilik garsonluk muavinlik yapacagina git neslek edin neslegi olan kisi ac kalmaz nereye gidrrse gitsin. bence azim edip ogrenmelisin
00 Yorumlaben inşaat mühendisiyim 30 umdan sonra bankacılık öğrendim, asıl o yaşlarda herşey öğrenilir
00 Yorumlaogrenirsin. iskura basvur meslek eğitimi verecekler.
00 Yorumla
+1 yılAzmettikten ve istedikten sonra önüne hiçbir şey geçemez diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılİstersen atomu parçalarsın moruk yeterki hırs azim ve beynini kullan
00 Yorumla
+1 yılkardeşm tabiki olur yaşı olmaz böyle şeylerin sen o diyene bakma çok bilmiş onlar eğerki azmin ve isteğin varsa Allahın iznyle herşeyi yaparsn
00 Yorumlaaga bu soru o kadar koaly cevaplancak bir soru değil , ne mezunusun nerde yaşıyosun diploman neye yönelik bunları bir cevapla
00 Yorumla
+1 yılKalipcilik deyince anladigim. tek sey insaat
Ama ogrenirsin skinti etme. Ustana kalmis bir is ve sen tam zamanindasin.00 Yorumla
+1 yılValla Bende Yeni bir Meslege Atılcam ama Bendede Aynı düşünce Var. )
00 Yorumla
+1 yılCnc ogren kapak olsun onu diyene olur kardes yasa degil heves ve sevkle yaparsan her yasta olur
00 YorumlaBen 25 ten sonra öğrendim hem de elektrik senin içinde olsun ve yaptığın işi sev yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu millet zaten 19 20 yaşında üniversiteye başlıyor sen neyin kafasındasın
00 Yorumla- Devamını Gör (101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler