İş gücünün büyük kısmını kadınların oluşturduğu şirket yöneticisi, regl tabusunu kırmak için bir şeyler yapmak zorunda olduklarını hissetmiş. Basına yaptığı açıklamada şöyle demiş: "Bir yönetici olarak çok fazla kadın çalışanın regl döneminde çektiği ağrıya tanık oldum. Bu yüzden izin istemek zorunda kalınca suçluluk duygusuna kapılıyorlar ve durumu dile getirmektense masalarında sessizce oturmayı tercih ediyorlar" dedi.
Yeni izin politikası yalnızca kadınlar tarafından değil, erkek çalışanlar tarafından da sevinçle karşılanmış!
Türkiye'de de kadınlar regl izni kullanabilsin.
Türkiye'de uygulanmasın.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İngiltere'de bir şirkette, çalışan kadınlar artık regl izni kullanabilecek! Türkiye'de de aynısı olsun ister miydin?
Özel Günler & Hijyen konusunda 498 cevap paylaştı.
Çoğu hemcinsimin yazdığı görüşleri ve yaptıkları yorumları okudum. Regl ya da diğer adıyla adet dönemi erkeklere göre sıradan ve basit olarak görülüyor. Oysa, bir çok kadının fizyolojik yapısında bu evrenin yarattığı tesir değişkenlik gösteriyor. Yani kimilerinde hafif ağrılar, kasılmalar ile geçip giderken kimilerinde ağrının dozajı, hissedilen kasılma, acı, yer yer baygınlık ve yoğun halsizlik beliriyor. Tabii, bizim erkekler rahat... Ye, iç, s*ç ve süreci tekrar edip çalış. Ancak, kadınlar için her şey o kadar kolay değil. En basitinden kendi ailemdeki "kadınların" yaşadıklarını gözlemlemek bile bu dönemin dişiler üstündeki şiddetli tesirini gözler önüne sürmekte gayet iyi bir örnek. Türkiye gibi "kadın" özürlü bir ülkede böyle bir uygulama olacağını açıkçası pek sanmıyorum. Ancak, bazı şirketlerin bu yönde bireysel olarak adım atacaklarına inanıyorum. Tabii isterlerse...
@ixedos Yaşamış gibi yazmak? Evet, yaşamış gibi yazdım. Annemle, kardeşimle, akrabalarım arasındaki bayanların çektikleri sıkıntı ve acılarla yaşadım. Anladım, idrak ettim, empati kurdum, hak verdim, kötü olduklarında ve yardıma ihtiyac duyduklarında destek oldum. Yani, evet yaşamışım! Şimdi, o sığ aklını, fikrini ve zikrini alıp yok ol!
2 kisi çalışılan bir yerde yanındaki insanın sırf kadın diye ayda bir hafta gelmediğini düşün. Yapılacak herşey üstüne kalsın sonra gel burda tekrar ahkam kes kadınların regl dönemi hakkında, Biz hastayken bile izin alamayan bir güruhuz çevrendeki kadınlarin reglini yaşıyorsan ki hepsi farklı zamanda sen sürekli regl gezen nadir bir türsun kardeşim mübarek olsun.
@uzgunkukla Şuraya ne kadar dil döksem de o kıt zihninizle algılayabileceğinizi açıkçası sanmıyorum. Parmaklarımı yormaya bile değmezsiniz. O derece yani...
@uzgunkukla sana tek cevabım ölene kadar bendeki şu sancıları ruh değişiklerini saçma sapan ağlama isdegininin olmasıni yorgun bittgin gez işlerini bende keşke erkek olsaydım da her ay 6gunum böyle geçmeseydi
Bu "Regl İzni" İngiltere'de sadece "Bir şirkette" verilmiş.
Yani ülke geneli değil ki Türkiye'yi, oradaki bir şirketle kıyaslayalım...
Hadi gel biz yine kıyaslayalım. Regl sancısı kızların dediğine göre gerçekten berbat birşey, empati yaparak anlıyorum onları.
Ülkemizde böyle bir izin olsa suistimal edenler ortaya çıkacaktır. Yıllık izninden düşerek gelmesin desen reglini unutacak kızlar var, yeterki yıllık izinden düşmesin.
Kısaca hiçbir ülkede bu izin olamaz. Anca böyle kadın yoğunluğu olan, reklam yapmak isteyen bir iki şirkette olur..
Genetiklerden mi kansızlıktan mı bilmiyorum şahsen bende regl ağrısı bazen inleyerek yatakta günlerce kıvranmama can çekişmeme sebep oluyor. Ama yinede bunun için özel bir izin olmasını istemem. Ayda sadece 3 hafta çalışmak ve herkesle eşit maaşı almak.. ne bileyim. Ayrıca kadınların bunu fazla kullandığını düşünüyorum. Reglyim trip atabilirim. Reglyim rahat rahat kalp kırabilirim. Reglyim bana izin verilsin. Herkes regl arkadaşım. Bütün kadınlarda var. O halde tarlada çalışan, ağır araç kullanan, amelelik yapan kadınlar var. bir sana mı regl? Amelelik yapıp ağır kaldıran kadın da okuyor uzaya çıkan astronot kadında. O kadını her ay bir kere dünyaya mı indirsinler. Ben bazılarının fazla şımarıkdığını bazılarınında suistimal ettiğini düşünüyorum. Yorumların çoğunda o yönde şeyler var zaten oh bir hafta tatil falan.. yapmayın bu kadar.
Olmasını isterdim tabi. Ancak Türkiye'de kadınlara bir doğum iznini bile çok gören ve bu yüzden seçimini erkek eleman almaktan yana kullanan zihniyet değişmedikçe çok zor.
Ayrıca Avrupa'da regl, doğum, emzirmek gibi konular ülkemizde olduğu gibi tabu olarak görülmüyor. Hamile kadının bile 'o işi' yaptığını göstere göstere sokakta dolaşmasından rahatsız olan bir ülkeyiz ne yazık ki.
Medeni olabilmek için daha çok fırının ekmeğini yememiz gerekiyor. Üzgünüm ancak durum bu kadar açık ve net bana göre.
O Avrupa ülkeleri doğuran anne bulamadığından yapıyor onu. Medenilikten değil. kadını amele pazarına süren Avrupa kadını ne zaman düşünmüş şimdi düşünsün.
@uzgunkukla Yaşadığım yerin geçmişi değil şimdiki durumu ilgilendiriyor beni. Öyle de olması lazım. Ülkemizde de kadın günümüzde amele, hem evde hem de ilişkilerde. Üstelik onu bu hale getirenler de batı medeniyetinin geçmişini eleştirenlerin ta kendisi. Ne kadar garip bir çelişki değil mi ;)
"Regl döneminde kadınların regl olduğunu belli eden ve inisiyatif gösterilmesi için bir aksesuar takılsın mı?" diye bir soru sormuştum ve hemcinslerimden bunun utanç verici olduğu yönünde fazla duvarlı cevaplar almıştım. Erkekler bize nazaran çok daha bilgili ve açık görüşlü bu hususta. Bence harika bir uygulama ve Türkiye"de de olmalı. Regl ağrısı zaten sağlıklı kadınların yoğun yaşadığı bir ağrı değildir ve yoğun ağrısı olmayan bir kadın bunu kaytarma olarak kullanmaz. Güzel soru, teşekkürler ksBence :)
Atar yapanlar komple regl gününde jhkdfjh Ya arkadaşlar nedir bu modern insandaki rahatlık falan :D komple uzay mekiği dizayn ediyor gibi tripler hakkımızı isteriz demeler? Bir tek siz kadın değilsiniz bir tek siz acı çekmiyorsunuz. 3. dünya ülkelerini geçtim kendi ülkemizde bir yandan sırtında bebesi bir yandan ay başı bir yandan tarlada sapan sürmesi tarzı analarımız kadınlarımız var sen o gün çok rahatsızsan rapor al kardeşim zaten bu sağlık problemi sağlıklı insanda yatağa düşürecek kadar ağrı olmuyor. Yine çalışkan Türk gençliği forumu coşturuyor.
Ne güzel bir uygulama bu? Allah'ım okurken resmen orgazm oldum. Sınavlarımda yaşadığım kabus ağrıları anlatmak dahi istemiyorum. Bir kere annemi aradım hoca izin vermez diye o aldı geldi. Eve gidesiye kadar kus, ağla, öl, Çok yaşa...
Tabii abartmamak gerek 2 demiyorum sadece 1 gün bile yeter. Aşırı şiddetli ağrılı oluyor. 2 tane hap ve üstüne bir iğne yiyorum. Tam kesemese de ağrıyı ufak tefek ağrılarla 2 gün geberiyorum. Kasıklarımda bir şeyler patlayacak gibi oluyor sıkıyorum vuruyorum karnıma patlamıyor gidiyor tekrar.
Penis sahibi insanların nasıl bir şey olduğunu hiç anlamayacakları ağrı çeşididir bu. Ötenazi uyguluyorum sinirden.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben bir bayan olarak karşıyım. En basitinden periyodum belli olacak, sonuçta bu benim özelim. Ayrıca sağlıklı bir 6-8 gündür. 1 hafta aralıkla 14 gün adet olan bir arkadaşım var. Ayda en az 2 hafta işe gitmemek demektir bu. Ayrıca bu büyük bir imtiyaz olur. Eşitliğe aykırıdır. Evet kadın çok sancılanırsa, ki hiçbir zaman dayanılmayacak olduğunu düşünmüyorum sadece aldığınız ağrı kesiciler bir sonraki sancının çok daha şiddetli olmasına neden olabilir, 1-2 gün yıllık izninden alabilir zaten. Böyle bir uygulamayı gerekli görmüyorum. Bundan 100 yıl önce de 2000 yıl önce de adet de adet sancısı da vardı. Ancak hiçbir zaman bu kadar büyük mesele haline gelmedi. Bayanlar! Gün boyu yatakta kıvranırsanız tabiki de geçmez, ovun sıcak su koyun, 3. güne bile bir şey kalmıyor.
Uygulanmasın dedim çünkü benm ağrı olmuyor 2 gün sürüyor hatta şu 2 aydır olmadım bile bundan 2 yıl öncede 6 ay kadar olmamıstım ama doktora gttıgımde bır sıkıntım olmadıgını söyledi o yüzden o ağrı nasıl bişi bilmiyorum ^^
Yasadigimiz yerse is bulmak bu denli zorken ve tum insanlarimiz yani sira bayan olarak dar zihinler tarafindan esit tutulmazken boyle bir sey fazla tepkiye neden olur malesef ki varilacak yer sadece adabiyla oturup ses cikarmamamiz gerektigi hatta ve hatta suistimal edilerek sacma eylemlerede ortam hazirlar bunca sorunlar varken birde bu gibi seylere ortam hazirlamamali batidan ornek alinacak baska konular varken bu konuya takilmamaliyiz. Sonuc olarak korkarim ki "Bayanlar calismamali zaten" kanisina varilabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlar abartıyor diyen arkadaş emin ol kadın olsan anlardın hele ilk gün öyle bir karın ağrısı oluyor ki kasıklar çok fena ağrıyor resmen yerimden kalkamıyorum allahım geçsin artık diye dualar ediyorum yaşamayan anlamaz. Kesinlikle regl izni olmalı ben Şu an okula gidiyorum ve regl olduğum zamanlar gidemiyorum çalışacağım zaman ne yapacağım diye şimdiden düşünüyorum. Hani bir yerinizi üşütürsünüz çok kötü ağrır ya onun 3 katını düşünün. Geçmesine geçiyor tabi ama geçene kadar ne çektiğimizi bilmezsiniz otobüsle gideceksiniz oturamıyorsunuz ayaktasınız 1 saat deli gibi kıvranıyorsunuz ama kimseye söyleyemiyorsunuz teyzelere yer veriliyor siz anca durduğunuz yerde dualar ediyorsunuz, yolda yürüyorsunuz uzun süre ayakta kaldığınızda daha da şiddetleniyor illa oturmanız hatta uzanmanız lazım, oturuyorsunuz birden sızıntı hissediyosunuz rahatınız kaçıyor ama kimse halinizden anlamıyor annlamayıncada sinirlerimiz bozuluyor... çok zor çok
"Türkiye'de de kadınlar regl izni kullanabilsin." dedim ama is verenler muhtemelen daha az kadin isci alacaktir ve bu uzun vadede kadinlarin aleyhine olacaktir.
Bence bu uygulama kadınlar için gerekli çünkü bizi büyüten , yetiştiren geleceğin anne babası yapan bu insanlara olan minnet borcumuzu bu şekilde odeyebiliriz ve de bizi 9 ay karnında taşıyan veya gelecekteki nesilleri de taşiyacak olan anneye ayda iki gün izin vernekte çok gelmesin artık. Ama bu regl izni işyerinde öyle ulu orta konuşulmasin çünkü sonuçta mahremiyet denen bişey var ve az önce yorumların bir çoğunu okudum ve o regl iznini istemeyen bazı erkekler var onlara da iki çift lafım var kimse bir başkasının yaşadığı şeyi yaşamadıkça onu gerçek anlamda anlamış sayılmaz. Ve unutmayın bugün biz bayanların yaşadığı sancıları sizler birer bayan olup çekseydiniz kim bilir regl yüzünden cinnet geçiren kaç kadın vardı bu ülkede.
Henüz düzenli olarak iş hayatına baslamadim. Ama staj ve part-time iş yaptım şimdiye kadar. Ayda bir yöneticimden izin aldım farklı bahanelerle. Dişim agriyo basım agriyo diye bahanelerle. Şansına hep erkek denk geldiği için yalan söylemek zorunda oldum. Çoğu zaman saatlerce ağrı çekerken etrafa gülümsediğim oldu. Biraz düşünülsek zaten...
Erkeklete karsi cok büyük haksizlik oldugunu düsünüdügüm icin uygulanmasin. Her ay 1-2 ay boyu ben gitmeyim ise ozaman :D senede bu 24 izin günü eder. Cokmu notmal bu. Bosuna agir ilaclar kullanilmiyor. Disinizi sıkın yani. bende en az 700 mg hap kullsninca durabiliyorum, agei hissetmiyorum ama durmada eve gitmek olmaz.
Düzgün şartlar altında uygulanırsa uygulanmasın diyemem lakin kadını ötekileştirmekten çok da ileri gidebileceğini sanmıyorum. En azından yaşadığımız şartlar altında. Buralarda kadın zaten öteki, ayrıca toplum olarak bunu utanılacak bir şey kategorisine koyuyoruz. Kadınların rahatlıkla bunu dile getirip bir de iznini kullanabileceğini sanmıyorum. Ayrıca her kadın, her ay yaşamıyor bunu. Bizim çakallıklar ortada, şirketi batırır bu politika bizde. ya da kadınları, bilemedim.
bir ara reglim cok fazlaydi ve cok kansiz kaldim. Tedavisi de 3 ay surdu anca duzelebildi. Tabi o regl donemlerimde dinlenemedigim icin yorgunluk katlandi. Sadece reglnin 2. Gunu ise gitmeseydim bana yeterdi. Dayanamiordum reglyken calismaya. Isi biraktim.
Uygulansın türkiyede neden uygulanmıyor heryerde olmalı bu aslında en azından ilk 2 günü alınabılmelı ızın boyle bır hak olmalı durumun kotulugune gore ınsan karar vermelı o agrı sonucta hastalık sayılmıyormu cok sıddetlıde olabılıyor bu ıs performansınıda etkıler
Ayda 2 izin gunu olsa mesela bunu mudure gıdıp durumu dırekt soyleyerek ızın ısteme zorunlulugu olmaz kı karnım agrıyor dıyıp ızın alınabılır mudurde o kadar anlayıssız degıldır herhalde durumu cozer zaten boyle bır durum olursa 2 gun ızın olucagı ıcın o kısıye kalmıs ıster gıder o 2 gunde ıster gıtmez ızın almaya bıle gerek yok
Ota çöpe izin kullaniyoruz zaten o zaman hafta sonu izni kullanmayip o gunlerde kullanalim cok mantiksiz bence birde %90 bayan kullanilsin demis kendimizi dusunmek yerine biraz ulkemizi dusunmemiz lazim ölmüyoruz sonuçta o günlerde yunanistanin batmasinin sebebi az calismakdan unutmayalim...
buradan mümkün değil yapmazlar ama yapsalar çok iyi olurdu. maksat kaytarmak değil, kimisininki çok sancılı geçiyor. normal şiddette geçen için bile çok zor. ben evde oturuyorum yine de çok zor. çalışanlar için daha kötüdür. ayrıca bazı yerler o kadar yoğun olur ki tuvalete gitmeye fırsat olamayabilir, engel olabiliyorlar... gerçekten değiştirmeye fırsatı olamayabiliyor kadınların. bu yüzden bence olsun. 5 gün olmaz ama bir iki gün olmalı en şiddetli geçtiği gnnler.
Ağrıların yoğun olduğu üç gün için izin verilebilir. Benim çok ağrılı geçmediği için bu konuda çok sıkıntı yaşamam. Ama regl sancısı yüzünden yataktan çıkamayanlar var, anlayışlı olmak lazım. Buna ölümüne karşı çıkan erkekler muhtemelen o acıyı bir gün çekse anında doktora gider, rapor alırdı. Uygulamanın adaletsiz olduğu düşünülüyorsa regl için izinli olduğu günlerin mesai saatini diğer günler telafi etmeleri istenebilir.
Ne gerek var. Dogal bir surec bu zaten, her ay 3 gun kadinlar izin almaya kalkarsa patronlar kadinlari ise almayi tercih etmeyecek. Onu gectim, regl oldugu icin izin almak bana biraz bahane gibi geliyor. KIZLAR. DAYANAMICAK MIYIZ BUNA? BU KADAR GUCSUZ MUYUZ KI IZNE IHTIYAC DUYALIM?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ereksiyon değil ama aybaşı izni alırsa erkekler, süper olur. reggl dönemi ağrılı geçiyorsa bu bir bozukluğa işarettir max 3 gün regl için ideal süre. bunun dışında regl öncesi seks izni verilmesini tercih ederdim rahatlayıp öyle performans gösterelim işimizde.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence izin verilmesin çünkü ben sancı çekmiyorum abartıyorlar diyen hanım kızlarımız. Bütün herkesin bedeni aynı mı? Sen sancı çekmiyorsun diye bize ne? Kaldı ki yarın uygulanacakmış gibi suistimal den bahsediyorsunuz. Şükret sancın yok diye. Çok vıdı vıdı yapma. Böyle birşey olsa bile gidip müdürüme söyleyip acilden raporumu alıp Paşalar gibi 2 gün yatıyorum. Kesilen benim param sonuçta. Boş yapmayın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben işteyken yakalandığımda ambulans çağırıyorlar hap işe yaramıyor o derece oluyorum ilk gün bacaklarım belim karnım başım ağrıyor midem bulanıyor yerimden kalkacak durumda olmuyorum kıvranıyorum yemek yiyemiyorum 2. Ve 3. Gün bile geçmiyor karnımdaki ağrı bence türkiyede de olmalı en az 3 gün olmalı izin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir kadin olarak soyluyorum ki regl agrisi erkeklere iskence cektirilmek icin uydurulmus bir palavradan baska bir sey degildir izin olsun diyenler ulkenin gelecegini ve verimini dusunmeyenlerdir herkes ay basi geldiginde duzenli olarak adet gormez kimi her ay kimi ise y ayda bir zor gorebilir kiminin 1hafta surer kiminin 2gun kimi ise adet gormez kisirdir bu o kisilere ve tum erkeklere saygidsizlik olmakla birlikte ulkenin is gucune ve gelecegine vurulabilecek en buyuk darbelerden birisidir
Turkiyede bu işin bku çıkar uygulanmadı için daha coooook ekmek yememiz lazım. Lakin bir kadın gerçekten zor geciriyorsa bu donemi izin almalı diye dusunuyorum. Mesela ben ağrılı yaşamam ve izin almak istemem.
Ah be kuzum özellikle kış aylarında kalın giyinmeyince neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. sırf geceleri uyuyabileyim diye gündüz ağrı kesici kullanmıyorum. sadece gece kullanıyorum zamanla bağışıklık oluştuğu için. çok boktan birşey
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Regl agrisi kisiden kisiye degisebiliyor benim regli bitene kadar yataktan cikamayan arkadasimda var regl basindan sonuna kadar gezen tozan enerjisi dusmeyen agrisi olmayan arkadasimda var kendimi ornek verirsem benim sadece ilk gun sancim olur sonra gecer. Yani bu kadar degisken bisey icin boyle genel bir izin bence suistimal edilir diye dusunuyorum
bana göre kadın erkek eşitliğini sağlamaya çalıştığımız şu zamanlarda çok büyük ayrımcılık olur erkekleride düşünmek gerek bu sefer onlar biz böyle istekler isteyince abarttığımızı düşünüp desteği bırakacak.
Kesinlikle kullanılmalı. Bazıları bu acıyı hiç hissetmiyor ama şahsen ben ölüyorum yataktan kalkamıyorum iş yerindeki bütün milletin burnundan getiriyorum. Öyle olacağını iznimi alırım mis gibi yatarım evimde
Olsun en az 2 gün fakat bizde olmayacak sistemdir :) Bir kere kızlarımız regli gününde olduğunu yansıtmak istemez, keşke bunda çekinme falan olmasa ama geneli böyle. Olursa da beyaz yakalılara olur, mavi yakalılara yansımaz kolay kolay.
Bu ülkemizde uygulanmamalı çünkü bu sefer iş verenler bunu bahane ederek kadınları daha kolay işten çıkarırlar. Ki ülkemizde kadının iş olanakları belliyken "pozitif ayrımcılık " derken iş hayatından ve sosyal yaşamdan uzaklaşması anlamına gelir.
Eğer kadın erkek eşitse, hayata karşı eşit şartlarda savaşacaksa uygulanmaması lazım. Kimse kimseye görme engelli diye, çolak diye, işitme engelli diye ayrıcalık göstermiyor. Ayrıca ömür boyu birkaç kere olacak bir şey olsa neyse, periyodik olarak olan bir şey. Kadınların işe alınmasında önyargı oluşturur. Kimse 4 haftanın bir haftası işe gelmeyecek birisini işe almaz.
@mydeath Doğuştan engelli olanla olmayan da doğal olarak eşit değil. Tamam saygı duyuyorum. Kötü bir dönem, sıkıntılarınız olabilir ama bu tarz bir yaklaşım profesyonel değil. Mesela her birkaç haftada bir kesinlikle migrenim tutar. Tuttuğu zaman resmen sürünüyorum. 15 saat kadar uyuyorum ve ertesi gün hiçbir şey yiyemiyorum ama bunu dışarıya yansıtmak acizlik göstergesidir. Bunun devamında da çıkıp eşitlikten bahsetmek bu durumda biraz absürd kaçıyor.
@mydeath Geçmiş olsun demekten başka yapabileceğim yok maalesef. İnsanlar kanser olduğu için işten atılıyor, kapitalist sistemde kimse böyle bir işe evet kimse demez bence.
"Kimse 4 haftanın bir haftası işe gelmeyecek birisini işe almaz." Aklı başında cümle bu. Ekonomi finans makro mikro dengelerin ne olduğunu bilmeyenler izin olsun diye atar tutar. Olsun diyenler işveren olup fabrikasında 100 kadın çalıştırıp hergün işe gelmediği halde 25 kadına maaş ödesinler o zaman görelim olsun diyebilecekler mi? Alkışlıyorum seni kardeşim.
En mantıklı cümle buydu "Kimse 4 haftanın bir haftası işe gelmeyecek birisini işe almaz." aynen öyle , kadınlar bunun bir fayda olacağını sanıyor , daha asgari ücreti bile vermeyen iş yerleri varken, sizce kadınlara konulan bu kuraldan sonra kadınları işe alır mı?
En gerçekçi yorum ben işveren olsam ticari kara uygun olmadıgı için aynen böyle düşünürüm. Eşitlik varsa ağrısa da işe gidilicek kızlar damardan ağrı kesici yeseniz bile
Tebrik ederim çok mantıklı bir yorum. 👏👏👏 kadınlar işsiz kalmayı göze alıyorsa izin olsun. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi suistimal eden çok olur. Regl olsa da olmasa da izine çıkanlar olur diye düşünüyorum.
Türkiye'de millet ya da insan olsun bir izin var diye abartır daha çok izin almak isteriz. İngiltere'deki gibi insanlar gibi dürüst insan bulamayacağımız için bu izinler Türkiye'de olsa bile doktor belgesi olsun ve patronun belirlediği doktor olursa olur. Bu ülkede insanlar üşkaat yapmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Haklı değil miyim? Bu ülkede ne kadar dürüst insan çıkar önce onu araştırmamız gerekir ve ona göre yasaklar ve izinler kurallar gelmelidir. Asla ve Asla unutmamak gerekir ki bir kötülüğü iyi bir şey diye düşünen çok insan var. Örnek vermek gerekirse okulda baban ilk dönem yemekhane parası verdi ama ikinci dönen vermedi. Sonunda arkadaşlar ne dedi git bir şey olmaz ilk dönem gördüler sana sormazlar bile dedi. Böyle düşünen kul hakkı yediğini düşünmeyen insanlar böyle olunca bazıizinler Türkiye'ye gelemiyor. Artık gerisini sen düşün https://i.hizliresim.com/RkB5bG.png
patron da doktara izin vermemesini söyler :) sonuçta patron belirliyor tutmaz bu bizim ülkede her iki tarafta kendi çıkarını düşünür patron nasıl daha fazla çalıştırabilirim diye işcide nasıl daha fazla kaçabilirim diye
Mantıklı bir şey, bazı kadınlar zor geçiriyor o dönemi, çoktan olması gereken bir şeydi zaten.
Ama nasıl belirleyecekler ki kimin ne zaman regl olduğunu? Mesela 2500 kişinin çalıtığı bir şirkette hangi kadın hangi gün regl oluyor nasıl anlaşılacak? kötü niyetli olan biri , işine geldiği gün reglim diyip işten kaytarabilir.
Bir de kadınların regli ayda 5 gün falan sürüyor, hangi iş yeri çalışanına ayda 5 gün izin verir ki?
yani tamam regl kadınların doğasında olan bir şeyde, Erkek eşşek gibi 1 ay boyunca çalışacak, kadın 5 -7 gün tatil yapacak her ay.
Bence kadınlara regl izni verilmeli ama çalışma süresi farkından dolayı da erkek daha fazla maaş almalı.
Türkiye'de erkek işçi bile düşünülmüyorken yanlış anlamayın ayrımcılık olsun diye söylemedim işçi kısmının büyük bir bölümünü erkekler oluşturduğu için yazdım. Kadınları hiç düşünmezler full mesai yapıp 1 pazar mesaisine gelmesen ki mesai denen şey zorunlu değilken yemediğin laf kalmaz. İşçiysen senin hastalığın derdin sıkıntın patronunun umrumda bile olmaz. Normaldede zaten şu koşullarda kadınların söz geçirmesi dahada zor oluyor erkek işçiyi bile takmıyorlar. Sırf diş agrıma dayanamayıp izin istemiştim izin aldım gittim dişimi çektirdim. Bütün özel tatil günlerinde işte 19mayısı filan fistanı çalışmama ragmen o 2 günlük yövmiyemi kesmişler az daha dövüyordum lavuğu haram ettim kalan paramı alıp çıktım yani anlayacağınız patronların geneli insan değildir. İşçileri sadece birer köle olarak görürler evet kölelik şekil değiştirdi eskiden tamamen köleydin şimdi evden işe işten eve gelen bir köle oldun.
Saçmalık, o zaman iş hayatına girmesinler. Okurken sınav günü regl olduklarında sınava girmiyorlar mıydı? Regl günlerinde hayatla bağlarını koparıyorlar mı? Kaldı ki bizim ülkemizde çoğu kadın bu süreci bir hafta kadar falan yaşıyor, bazıları daha da uzun. Ay zaten 4 hafta yani böyle bir izin uygulaması olursa hiçbir kurum kadın çalışan istemez ve kadınlar iş hayatından tamamen soyutlanır ki bunu isteyen kesim de var, onların ekmeğine yağ sürmek olur sadece. Gerekli önlemleri alıp çalışmaya devam etmeliler. Her ay kadınların bu izinleri kullanması demek, kadının iş hayatından elini eteğini çekmesi demektir, kesinlikle karşıyım.
Oldukça mantıklı fakat Türkiye bunun için henüz hazır değil. Çünkü 1) kısa zaman içinde etiketlenmeye gidecek belki de kadınlarımız rencide edileceklerdir. 2) Lisede her hafta asgari olarak haftada 3 kere "Hocam tuvalete gidebilir miyim?" ciler aynı mantıkla izin kullanmak adına türlü kurnazlıklara başvuracaklardır. 3) Özel sektörde işveren, kadın çalışana izin kullandırmaklar zorunda olacağı için "verimlilik" adı altında erkek çalışan istihdam etmeyi yeğleyecektir. Bu da kadın erkek arasında fırsat eşitsizliğine dönüşecektir.
Türkiye henüz buna hazır değil. Ama umarım hazır olacağı günleri de göreceğiz =)
Özel Günler & Hijyen konusunda 699 cevap paylaştı.
Bana saçma geliyor, bu tür şeyleri kabul etmek kadınların erkeklerden daha zayıf ve iş konusunda tercih edilmemesi gereken insan muamelesi görmesini teşvik eder, tamam kadınlar ağrı çekiyor da, bir yolunu bulmaları lazım artık, bu kafada aktiviteler kadınlara popülizm yapıyor, ama genel anlamda fayda sağlamıyor.
Bazen diyorum acaba bizler kadınlara sürekli ayrıcalık göstererek onlara iyilik mi yapıyoruz yoksa kötülük mü? Düşünsenize ben bir kadın olsam varya bana sürekli gösterilen ayrıcalıkta şunu düşünürm, arkadaş ben aciz değilimki niye bana sürekli ayrıcalık tanıyolar, bende mücadele edebilirim , bende güçlü biriym diye çıkarım yani abi.
@küçükçılgınmidye işte sorun orda ya , erkeklerinde geçirdiği zor süreçler var, ama kadınlara sadece çalışan için değil her yönüyle bir kolaylık sağlanıyor. Bu sağlanan kolaylıkları görmemek körlüktür bence. Dünyayı tanımayan bir uzaylı gelse dünyaya, bu kadar çok fırsat sağlanan cinsiyete , sanırım ihtiyacı var, güçsüz diye düşünür.
Ama hayır kadın güçlü, sanırım almanyadaydı bir anket yapılmış , kadınlara sağlanan kolaylıklara kadınların çoğu hayır cevabını vermiş, nedeniyse kadının olduğundan güçlü olduğunu, her yönüyle sağlanan kolaylıklara ihtiyacı olmadığı vurgulanmış.
erkekler hangi zor süreci geçiriyormuş bir örnek verir misin grip mi oluyorlarmış :D ben her hangi bir kolaylık göremiyorum işe alınma haricinde eşek gibi çalıştırılıyorlar hangi kolaylık olduğunu söylersen açıkça o zaman daha iyi anlayabilirim seni. Kadının güçsüz olduğunu ya da erkekten daha güçlü olduğuyla ilgili birşey söylemedim. Ama bir erkek olarak kadının o dönemde nasıl olduğunu bilemezsin ve iyi ki bilmiyorsun erkekler eğer regli döneminden geçiyor olsaydı kadınlar kadar tahammül edemezlerdi buna emin olabilirsin.
-Senle ilgili öyle bir iddiada sunmadım zaten nerden çıkardın bunu güçlü güçsüz meselesini? -O dönemde nasıl olduğunu bilebilirim ama tam olarak bilemeyebilirim. Belkide sizin yapınız çalışmaya uygun değildir? hani herşeyde kadınla erkeği eşit tutarsınız ya?
Herşeyde sorun çıkarıyorsunuz, doğum diyosunuz süt diyosunuz regl diyosunuz, fiziki olarak güçsüz eziliyoruz diyosunuz, her şeye bahane üretiyosunuz, bizde bu yüzden tüm insanlıkta kadın diyolar destek sunuyoruz, doğum diyoruz destek sunuyoruz, kadına saygı gösterilir kadına hiç hakaret edilirmi diyip baş üstünde tutuyoruz niye mi? çünkü ihtiyacınız oldugunu okadar bastırıyorsunuzki
Bunu diyincede kızıyosunuz biz güçsüz değiliz diye , evet arkadaş siz güçsüz değilsiniz, ama okadar çok herşeye ağlıyorsunuzki (hakaret baabında asla değil) güçsüzlüğünüzü bastırıyorsunuz. Artık bir toparlanın, mantığı ele alın, Dimdik durun.
Türkiye'de böyle bir olay'a İSLAMİ olarak izin verilmez.
İng. Abd vs. Bu ülkelerde zaten cinsellik gibi bir ayıp mahrem bilmemne olayı yok. O yüzden regl olan insanı kimse umursamaz. Fakat burada olursa kadın işe gelmediğinde 1 gün sonra. ( Kadının anavatanı kan ağlıyormuş işe gelmedi lan keşke karı olsak ) gibi muhabbetler çıkar.
Bu izni turkiyede çıkarsınlar kadınların yarısı işsiz kalır benden uyarması. Zaten doğum nedeniyle pek çok kadın işten çıkarılırken birde her ay bir haftayı bulan izinleri hiçbir işveren kabullenmez. He derseniz devlet memurlarına , onlar zaten senenin yarısında çalışmıyor ki. Bırakın regl olmayı komşusunun düğünü olsa 15 gün rapor alıyor :)))
Ücretleri ona göre hesap edilecekse uygulanabilir aksi bir uygulama pozitif ayrımcılık olur. Zira her regl döneminin 2 ila 7 gün arasında sürdüğü düşünülürse yılda 24 ila 84 gün arasında işe gelmeden elde edilen gelir oluşur. Ortalama olarak ise yılda ortalama 54 gün yapar ve asgari ücret üzerinden hesaplarsak yıllık net 2340 liralık bir haksız kazanç olur. Ve işe gelinmeyen bu 54 gün kendi iş yükünü bir başkası sırtlanmış olacağından adil olmaz.
Özel Günler & Hijyen konusunda 316 cevap paylaştı.
o iş bence patronda. adam keyfi haftaiçi iznide verebilir. çarşamba günü. ama devletin parası heba edilmemeli. o mantıkla bakarsak erkeklerde insan. onlarada aynı denklikte bir izin düşünülebilir. kafa izni. kafa dinleme izni. yıpranma izni. hayatı yaşama izni vs. ben denklikten yanayım.
Bana kalırsa ufak izinler kadınlar için gerçekten iyi gelebilir. Ama bu ülkede "Hamile kadınların sokağa çıkması terbiyesizliktir." "Kadınların sokakta kahkaha atmamaları gerekir. "Karılarınızı dövebilirsiniz" diye saçma, aptalca! yorumlar yapan hükümeti temsil eden parti üyeleri var. Bunada kılıf uydurur ve kendilerine yaraşır cevap verirler. Sevgili milletimizde her zamanki gibi bu sözleri güzellikle karşılar. Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin
Kesinlikle isterim. Hatta bir yönetici olarak bunu gerekli yerlere görüş olarak sunmuş birisiyim. Sebebine gelince; çünkü regl olan bir kadın işteyken ( ki bunu hemen anlarım ) kendi işlerini doğru dürüst yapmadığı gibi başkalarının işlerini de aksatıyor. Gereksiz tripler, gereksiz gerginlikler, gereksiz işler... Gerek yok kardeşim. Allah bile sana izin veriyor. Dövlet te vermeli :) destekliyorum
Kadınların okula gitmesi gerek, Kadınların eşit miras hakkına sahip olması gerek, Kadınların dövülmemesi, öldürülmemesi gerek, Kadınların toplum her noktasında erkek ile aynı statüye sahip olması gerek, Kanunlarla korunuyor olsada, gerçekte bu algının tüm erkek hemcinslerimin kabullenmesi gere, Regl iznini o zaman düşünebiliriz...
Özel Günler & Hijyen konusunda 438 cevap paylaştı.
tarlada çalışırken doğum yapan anadolu kadınından regl döneminde izin isteyen modern kadına vay bea demekten kendimi alamayıp kadınların bu evrimine şaşırsam da günümüz hayatında regl dönemindeki bir bayanın trip kapris vs sini çekmektense onların bu dönemlerini bir kapsül içinde dünyadan soyutlanmış bir halde geçirmelerine bile karşı çıkmam desteklerim yoksa bu gidişle dünyanın onunu bir regl tribi getirecek
Olsun tabi ama ülkemiz bunu kaldıracak kültürel seviyeye sahip değil ki.. Düşünsene erkek çalışanları; - X hanım yine iptal + İçim kan ağlıyor... Bu tarz rencide edici durumlar bence daha da artar. Millet olarak halen daha bunları aşamadık. En azından şu anda regl olduklarını anlayabilen sayısı çok çok az
Hayır ! Kesinlikle Uygulanmamalı. Çünkü burası TÜRKİYE, erkeklerin nasıl abaza, kızlarla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuzdur ( her erkeğe demiyorum ülkenin %90 erkeği böyle ) şimdi böyle birşey olsa şakasınada olsa yaş hiç farketmez regl mi oldun nası oldun nası geçti filan gibi soru soracaklar ve normal olarak değil bunu dalga gecerek soracaklardır benim görüşümle kesinlikle uygulanmamalı.
Olmamalı hafta tatili senelik izin şu bu derken bir sürü tatil oluyor üzerine hasta olunca felan rapor alınıyor iş verenlere yazık olur 1 yılda 6 ay zorla çalışılır ozaman işverene yazık olur ki ülkemizde uyanık insan çok bayan yerine bay eleman çalıştırırlar artık...
Regl izni gelsin gelmesine ama; vahşi kapitalizm, çalışan kadınların, maaşlarına anında el atar böyle bir durumda. Kaç gün regl izni kullanılırsa, o kadar gün, maaştan kesilebilir diye düşünüyorum. Çünkü kapitalizmin çarkları böyle böyle dönüyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
@Mandarinia Ulan aptal herif, MALIN teki olmasan normal bir yoruma hakeretle cevap vermezsin.. Ulan geri zeka ne bicim ailesiniz, anan adet günlerinde adet sancisini senlemi paylasiyor, bu ne genislik... Empati kurmusmus, burda sedece kadinlara YAAAAG cekiyorsun aptal herif, kadinlarin yasadiklari aciyi sen nasil bilirsin, yoksa üyelik mavi, fake, sen kadinmisin.. SIGIR, önce ADAM ol..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dayanamayan calismasin kadinlarin %75 i %50 den dusuk verimle calisiyor ya da hic calismiyor cocugu okula birakcam alicam suydu buydu derken hic adam akilli calisan orta yasta bayan gormedim. Genc kizlar iyi de orta yaslilar fisss onlara maas bile cok
Üstüne birde regl izni ee oldu başka? Sanki biz erkekler gibi ağır işlerde çalışıyorsunuz da izin istiyorsunuz. :D Bence bu kadarı da fazla zaten bir çok haktan faydalanıyorsunuz. Regl sancısının da 1 gün sürdüğünü düşünürsek bu iş olmaz.
Uygulanmasın. Zaten kendilerince adet zamanı, adetten önceki hafta ve adetten sonraki hafta diye evrelere ayırıyorlar. Geriye 1 hafta kalıyor zaten. Ülkede hizmet oranında ciddi ölçüde azalmalar meydana gelir. Gerek yok.
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Anketler > İngiltere'de bir şirkette, çalışan kadınlar artık regl izni kullanabilecek! Türkiye'de de aynısı olsun ister miydin?
En İyi Cevaplar