Bende her gün patron un çenesini çekip sinir oluyorum her sabah. O zaman bana da patronun çenesini çektiğim için izin verilmesi lazım. Günlük 3 saat ücretli izin versin. Maaşımdan eksilmemesi gerek ya da 1 hafta boyunca yarım gün çalışayım. ha şöyle olabilir ; Regl iznini 1 haftalık alsınlar ama ücretsiz olacak bir şekilde (maaşiından kesilecek gitmediği o hafta). Bu durumda da ayrımcılık olacak çünkü kimi kadında regl dönemi aşırı ağır geçerken bazısında da inanılmaz hafif ve ağrısız geçiyor. Öncelikle siz kadınlar kendi aranızda ki ayrımcılığı bir çözüme kavuşturun da sonra böyle bir şey izin verilmeli mi verilmemeli mi diye tartışın.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ayrımcılık ve böyle bir izin gelirse kadınlara yarardan çok zarar getirir.
Böyle şey olsa bir kadın olarak kadınlara iş vermem. Düşünsene haftanın 5 günü çalışan bir işletmeyim 20 kadın elemanın var her iş gün biri regli iznine çıkma ihtimali var benim 20 elemana ihtiyacım var biri regli izninde olduğu için 19 eleman kaldı bir fazla eleman daha tutman lazım ki işler yürüsün. 🤷♀️Neden bunu yapıyım mal mıyım? Hepsini erkek seçerim. İki üç kadının adet günü keşişir o gün daha fazla elamanım olmaz.🤦♀️
İşim gücüm yok birde diğer kadınların regli günlerini takip edicem🙄böyle bir şey olmayacağına göre kadının lafına güvenicem arayıp "bu gün regliyim gelemicem" dicek, neden güveniyim. Belki kafasına göre tatil yapmaya karar verdi. Kanıtlasın gelip indirsin panto---Hem erkeklere eşitsizlik oluyor, erkeklerinde kendilerince fiziksel, psikolojik ya da hormonal sorunları oluyor. Erkeklerin ağrı eşiğide bizden düşük grip oldumu bize göre kanser olmuş gibi oluyorlar.🙃Erkeklerde bir çok farklı izin lazım. Zaten kadın 8 ay doğum izni alıyor. Ne güzel çok tatlı filanda banane ben iş verenim zararına iş yapıcak değilim, batıyım mı? İyilik yapıcaz diye batarsak bir sürü insan işsiz kalıcak.
Yorumlara baktım da çoğu bayan arkadaş izin verilmeli diyor tamam izin verilsin haklarıdır da bu konuda herkes anlayış göstermeyebilir zaten kadınlara karşı bir ayrımcılık var böyle bir izin olayı çıkarsa iş tamamen ayrımcılığa dönüşür halden anlamayan o kadar kadın erkek varken o izin alıyor bize neden izin yok diye söylenir dururlar böyle birşey olduğu taktirde iş verenlerin çoğu kadın eleman çalıştırmaz. Ayrım yapılır dediğim de şöyle açıklayayım iş veren kadın işçi çalıştırıp aylık cumartesi pazar tatil olan yerleri de düşünürsek aylık 8 gün izin var buna birde Kadın hastalıkları için 2 günde izin koyarsak 10 gün yapar. Zannetmiyorum ki işverenler bunu kabul etsin.
Zor soru. Şimdi iş yapmaya engel olacak kadar mı her kadında emin değilim. Üstelik regl izni zorunlu hale getirilirse kadının işe gelmediği günler için maaşından kesilebilir yok eğer kesilmezse şirketler daha az kadın seçmeye başlar. yok eğer buna da müdahil olunursa şirketler alımlar için kriterler uydurmaya başlar ve bahanelerle kadın alımını azaltır.
Regl ortalama 5 gun surer ve genelde 2 gunu sancili agir gecer diger gunler bu iki gune oranla daha yasam surdurulebilir gunlerdir bence her sirket /is yeri her ay kadinlara istedigi 2 gunu regl donemi icin izin olarak vermeli zaten her kadin asagi yukari hangi gune denk geliyor bu agir gunler bilir ona gore izin kullanabilir. Ayrica erkeklere sesleniyorum yasamadiginiz bir aci icin atip tutmayin yok o zaman bana da izin verilsin vb gibi bos yorumlar yapmayin yasamayan anlayamaz daha 3-4 ay once gece acidan uyandim rahatlatir diye banyoya gitmek isterken bayilmisim gozlerimi bir actim koridorda yerde yatiyorum. Daha gecen ay 1 gunu oyle agir gecti ki koltuktan dahi kalkamadim siz ne kadar inanmak istemeseniz de hayatimizi ciddi anlamda etkiliyor. Cok iyi hatirliyorum orta okulda yine sabah sinava gitmek icin hazirlanirken bayilmakla uyaniklik arasi garip bir sersemlikle yere yigilmistim kalkamamistim ve sinava girememistim (ailemde herkes ise gittigi icin kimse yoktu evde benle ilgilenecek) Ayrica bu atip tutan erkeklere sesleniyorum madem bu kadar kolay bunun simulasyon yapan makineleri var 2 gun sadece 2 gun o makine ile ise gidin bakalim hayatiniz nasil etkileniyor.
Bence hakkımız. En azından ilk gün verilmeli. O ağrıyla sancıyla iş yapmak işkence. Bı arkadaşımla aynı yerde çalışıyorduk. Kız müdürden izin alıp gitti. Açık açık söyledi. Ben gerçekten bu konularda çok çekingen im. Bu da ergenlikte ailemin tavırlarından kaynaklı oldu. Annem bana hep ayıp bişey gibi söyledi durdu. 26 yaşındayım markete ped almaya bile gidince utana utana alıyorum.😔😔
Bence ayda 1 gün verilmeli. Kadından kadına değişir regl sancısı bazen tahmin edilemeyecek ağrılara dönüşebiliyor o zaman istesende iş yapamazsın zaten. Bende isterim niye ayrımcılık var diyenlerde acı çekene 1 günü çok görüyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok zaten.
Evet verilmeli, ayrımcılık değil çünkü böyle bir izin verildiği taktirde regl olan bütün kadınlara verilecek. Aynı koşulları yaşayan (evet regl sürecini tüm kadınlar aynı şekilde yaşamıyor ama sonuçta hepsi regl oluyor ve hepsi yaşadığı bu sürecin ortak zorlukları çekiyor) tüm kadınlara aynı koşullarda verilen izin ayrımcılık değil haktır.
acikcasi ben cok eskiden beri hem okullarin hem de sirketlerin bu konuda kadinlara musemma gostermesi taraftariyim. her ne kadar bazi insanlar anlamasa da gercekten cok agrili ve sancili bir surec. tamam herkeste ayni olmayabiliyor ama sonucta bunun cektirdigi ciddi bir agri var. onuda gectim okulda ya da is yerlerinde adet donemi geldiginde inanin rahat edilemiyor. ben bir ogrenci olarak soyluyorum dersi dinleyemiyorum. dinledigimden de verim alamiyorum. bu yuzden kesinlikle her kadina bu konuda izin verilmesi taraftariyim
tabii ki kaygilairnizi anlayabiliyorum ancak kadinlar regl sureclerinin agrili gectigine dair bir belgeyi doktor kontroluyle rahatca alabiliyorlar. merak etmeyin kadin beyani esastir diyip kimse ellerine rapor vermiyor. belirli kontrollerden geciyorlar ve agri duzeyi (1-10 arasinda) 7 ve ustu olan kadinlar agrili regl donemi geciren kadinlar olarak adlandiriliyorlar. bu belgeyi almak yaklasik yirmi dakikayi doktora ayirmak kadar kolay. ben amerika'da yasadigim icin burda durumlar bu sekilde ama turkiye'yi bilmiyorum tabii ki. ornegin amerika hukumeti elinde 'severe painful menstruation' belgesi olan kadinlara hem okullarda hemde is yerlerinde iki gunluk bir izin hakki taniyor. buna karsilik kadin isci sayisinin azalmamasi icinde buna uygun bir yasa cikartarak durumu engelliyorlar. ayrica iki gunluk izin alan kadinlarin ise maasinda bir azalma yapilmiyor cunku aldiklari belge bir doktor raporu ve bu duruma ne okullar ne de sirketler mudahale edemiyor. bir amerikan olarak sunu rahatca soyleyebilirim ki halkta bu durumumuza karsi gayet duyarli ve bir sorun yasanmiyor. ayni yaptirimlar turkiye'de rahatca uygulanabilir bence
Ayrıca maaşın ödenmeside bence kabul edilebilir bir şey değil bu yılda 1-2 kere grip olma ya da sadece ilkbahar başlangıcı alerjisi filan değil. Allahın her ayı 2 günü izin alan biri benle aynı maaşı alsa gayette hoş göremem. Ayrıca burası Türkiye kadın gide arkadaşı olan doktora kendine belge aldırtır ya da tanıdığının doktoruna gider belge alır. Doktorun kararına bile mutlak olarak güvenmem.
Ben hakkımız olduğunu düşünüyorum. Regl gününde iken ağrı günlerimiz de değişiyor kimimiz ilk günden kimimiz daha sonra ki günlerde ağrı çekiyoruz bu günlerde izin verilmeli. regl iken ağrıdan çalışmıyorsun ki bir şey yapmaya kalksak bel ağrısı karın ağrısı çekiyoruz ayrımcılık olduğunu düşünmüyorum erkeklerde de böyle dert olsaydı aynı fikri belirtirdim bazı kadınlara bu günlerde çalışmak eziyet gibi geliyor
Ayda bikere raporlu olsan nolacak? Illa yillik iznine ne gerek var. Kimisi haplarla idare edebiliyor. Sonucta evdede olsak dayanilmicak haldeyse hap kullancaz.. bazen haplarda fayda etmiyor.. endometriosisi veya baska türlü rahatsizligi olanlar var ama bunu raporla ispatlayabilirler diye düsünüyorum zaten ://
Bir bayan olarak şahsi düşüncem. Regl iş hayatını ve hayatın akışını olumsuz etkileyen bir durum değildir.. bana göre.. Her ay regl olunduğunda kadınlığı ve doğurganlığı hatırlatan bir durum bence
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayrımcılık, fiziksel sorunu olan herkese kadın erkek demeden izin verilir zaten.
Kadınlar arasında bile ayrımcılığa yol açar bir kadın izin aldığında ağrılar içinde boğuşurken bir kadın bu izni gezmek tozmak için kullanır. Ne eşitlik olur ne de adalet.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca zaten iş verenin gözünde en az 4 en fazla 8 ay doğum izininden dolayı çalışmayan elemanız birde aylık izinler gelirse kadına iş vermezler ki haklılar neden her ay 1 gün çalıştıramıyacağım eleman alıyım ben de olsam iş vermem, hayır kurumu değil bu.
hayır bu her kadına verilmeli değil. bazı kadınlar regl dönemlerini çok ağır geçiriyorlar, bazıları ise o gün spor dahi yaparlar. bu kişiye özel olarak ele alınmalı.
@QNøbødy bu fizyolojik bir şey erkeklerinde çeşitli hastalıkları olabiliyor zaten ama böyle bir teklif sunulmuyor. Biz kadınlar güçlüyüz istediğimiz zaman elde edebiliyoruz istediğimiz şeyi. Böyle bizi ayıran güçsüz gösteren haklara gerek yok. Bize gerçek sosyolojik haklarımızı versinler, bunlarla savaşmalıyız.5-7 gün süren vücudumuzu yenileyen bir değişim için değil.
@QNøbødy kendini feminist falan sanıyorsun ama Feminizm kökenini sorsam, tarih boyunca kadınların verdiği savaşı sorsam ne yanıt verebilirsin acaba. Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim benimkide farklı yaklaşım bir fikrin olabilir ama bunu üslubunla, açıklama yaparak savunmalısın böyle saldırgan bir üslupla değil. Benim istediğim böyle küçük şeylerle kadını güçsüz göstermemek gerçekten kadının güçlü olduğunu göstermek. Ama hak sadece bizi ayrıştırır.
Çok haklısın bu konuda Ophelia Allah kadını böyle erkeği böyle yaratmış hala o buna vermeli şu şuna vermeli diye boş boş konuşuluyor o zaman kanser olan insan hiç işe gitmesin
Regl ölüm falan değil
Benim annem karın zarı kanser hastası Babam da Prostat hastası
Annem 4 ay hastanede yattı 4 ay serumla beslendi şu an torbalı ve yemek yiyemiyor doğru düzgün yediği an ağrı giriyor onun ağrısı normal ağrı değil kemikler kopacak gibi bir ağrı kendisi söyledi
Ve her şeye rağmen o kadar acıya rağmen Hala evde iş yapıyor yani bıraksak çalışmaya gidecek o halinde. Kadın evet güçlüdür ama kimse benim Annemin yaptığını yapmaz asla yapmaz bizide bırakır evide bırakır ne uğraşıcam der gider
Ayrımcılıkla alakası yok regl asiri basit bir sey değil bazı kadınlar cok rahat geçirirken bazıları hastaneye gitmek zorunda bile kalıyor çok kötü olanlar var kesinlikle verilmeli
Yani kendi adıma konuşuyorum bence verilmeli çünkü inanın ilk gün ızdırap gibi geçiyor diğer günlerde öyle ama asla ilk gün kadar değil yani en azından ilk gün verilmeli diye düşünüyorum ama tabiki böyle bişey mümkün değil her güzel şeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan insanlar mutlaka olacaktır.🤷♀️
Keşke olsa ya wn azından bir güncük izin keşke yapsalar. Sadece san kuaförü duydum bu konuda özel günler için kadın çalışanlarına birkaç gün izin veriyorlarmış. Darısı diğer iş yerlerine inş 😅
Erkeklere bak sen nasıl da yükselmişler işte erkek beyni o kadar basit, ne kadar empati yoksunu yazık. Şimdi yorumuma gelip laf anlatmaya çalışar da olacak 😂😂 gelin gelin size lafım çok
Tembellikle alakası yok asla. Ben çektiğimiz acının izin gerektirdiğinden bahsediyorum. Çoğu kadın ilk 3 gün yattığı yerden kalkamıyor buna rağmen izin alamıyor muyuz? Kesinlikle kabul edilemez.
@NaneKokusu143 Aç az bir araştır ya, regl ağrısı öyle klasik karın ağrısı gibi değil. Evet, herkesin ki ağrılı geçmiyor ama geçenin de hayatı kayıyor 5 gün içinde. İnternette regl olduğu için serum yiyen, hastaneye kaldırılan insanlar var. Yaz burada arama kısmına regl sancısı diye millet ağlıyor her regl dönemim aşırı sancılı geçiyor, ne yapacağımı bilmiyorum ağlıyorum yardım edin diye. Sen karnında aşırı derece de bir sancı varken çalışabilir misin? kusma, baş ağrısı, bel ağrısı, bacak ağrısı gibi şeyler de yapabiliyor.
Doktora gidecek doktor verirse rapor alacak o zaman. Doktor karar verecek oh ne ala reglm her ay 5 gün izin alayım. Başım ağrıyor bu akşam seks yapmayım. Mayasirim azdı ise gitmeyim. Siz kizlar çiçek bile sizden daha dayanıklı be. Eskiden avrat denirdi ne yigitti o hatunlar sırtında odun bile çekerdi.
@NaneKokusu143 Oturalım 50 yıl öncesini mi konuşalım, ne alaka? regl dönemi sancılı, ağrılı geçenlere tabii ki izin verilecek. Bizde izin versinler diye konuşuyoruz zaten, rapor alsa bile gitmeyecek işe zaten iki türlü de gitmiyor neyin lafını yapıyorsun? hayatında kaç kere regl oldun sen ya, gelmiş boş boş konuşuyor eskiden kadınlar yiğitti kukunuzdan kan geliyor diye izin verilmeyecek diye.
Biz her seferinde rapor almak istemiyoruz. Bu bir ihtiyaç ve bunun raporsuz karşılanmasını istiyoruz. Eski dönem şartları yeni dönem şartları diye de bir etken var ama şu an bunu asla kıyaslayamazsın. Zaman değiştiği gibi insanlar da değişiyor ama gördüğüm kadarıyla siz o eski dönemin cahil kafasında kalmışsınız
Elinize iğnenin ucu batsa izin, rapor ay canım yandı dersiniz sizler ne biçim mahluklarsiniz ayol. He eskiler gibi yiğit değilim curugum demede cahilsin yaftalamasi yap bana sen.
Her regl olan kadın 5 gün yatmıyor hiç 5 gün yatanı görmedim ben sağlam engelli olmayan bı insan en ağır gripte soğuk algınlığında bile 2-3 günde taş gibi oluyor. Regl den öleni yatanı duymadım ben özel sektörde ve kamuda binbir dertle çalışan o kadar işçi varken ayda bir yaşadığınız sancı için izin dilenmekte nedir
Keşke o 5 gün regl sancısından yatan kadınların çektiği sancıyı çekebilsen. Tüm kadınlardan bahsetmiyoruz bunu 3 gün hiç bir şey yokmuş gibi atlatan da var 10 gün yatak döşek yatarak atlatan da. Biz sadece hakkımızı istiyoruz.
Buna laf anlatılmaz, biliyorum bu tipleri bunlara haklısın sus demeden vır vır vır saatlerce boş boş konuşur bunlar. Baksana, o kadar şey diyoruz gelmiş alakasız şeyler diyor. Bi koyacam görecek kadınları, bye
... İzliyorum nick'li edepsiz, başka zavallı ağrı sızı çekenlerin derdinden nemelanmak senin ki hakkını almak değil. Siz kadınlar ne alsanız yok mu dersiniz ben bilirim sizin gibi yosmalari. Tembel kalt*k seni!
@NaneKokusu143 Onu senin annen gibi o*rospular yapıyor aslan parçası, herkesi kendi annen gibi sanma. O*rospu çocuğu seni, s*ktır ol hadi. Biraz daha bir cinsiyete, bir insana küfür edersen yemin ederim senin şurada anandan girer babandan çıkarım. O salladığın kadın senin nasıl gelmişine geçmişine sövüyor görürsün o zaman, o ettiğin bütün küfürleri alır anana sokarım senin. Susuyorum susuyorum bak cidden haddini fazlasıyla aştın.
Terbiyeyi, kadın olmayı da senden öğreneceksek işimiz yaş. Bilmem bilir misin ama dinime küfreden müslüman olsa diye bir lafımız var şu an tam da bu durumdayız. Eleştiri yapabilmen için önce kendini geliştirmelisin.
Bence verilmeli. Çünkü regl olduğumuz zaman çalışma kapasitemiz ister istemez düşüyor. Yorgunluk, karın ağrısı ve regli çok gelenler için taşma durumu oluyor ve kendimizi rahat hissedemiyoruz. O durumda çalışsak ne olur çalışmasak ne olur ? Bence izin verilse daha uygun ve kadınlar için daha rahat olur.
Kesinlikle vermeli. O ağrıyı çeken bilir. O yüzden regl olduğumuzu anladığımız an o günü izin olarak geçirmeliyiz. Ama gelde bunu erkek patrona anlat. Hatta kadın patron bile sorun çıkarırken nasıl olacak bilmiyorum
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vermemeli. Regl bir mazeret olmamalı. Sonuçta erkekler de kadınlardan daha dayanıksız sitrese ve acıya. Ne eşitliğe ne de mantığıa sığar bu durum.
Bir yandan haklı bir düşünce ama bu bizim seçtiğimiz bir olay değil ne yazık ki. Ağır bir soğuk algınlığında rapor alabiliyorsak, regl zamanı ağrımızda olan bir artışta buna neden olabilir.
Kadın Erkek eşittir deniyor ama kadına ücrette, izinde maaş da kanunda bir çok alanda daha fazlasi veriliyor.
Eğer iş açısından o kadın deniliyordu, erkeğe daha fazla ve ağır çalıştığı için DAHA FAZLA UCRET VERİLSİN! Kadına öncelik ve artı tanınıp aynı maaş verilmesin, ADALETSİZLİK KALKSİN!
SONRA izin hakkı? Tamam anlayışsız değiliz , annelikten ötürü en bariz bir durum olabiliyor, o zaman da ona göre mesaisi olsun.
Kanunda öncelikleri? Neymiş nafaka?
İyi evlen, ortada kıyamet gibi neden yokken hemen boşanmaya kalk. Bu hakkım bu hakkım diye sömür, üstüne nafaka.
BU NADİL ESİTLİK ADALET.
bir de regl dillendirin, oh ne ala.
Daha da isteyin , istemezseniz ayıp olur. Manikür izniPedikür izniAğda izniMemem şişti izniKicim ağrıdı izniBaşım döndü izniAşerdim izni
nasil ki bir insan hastalandiginda doktor raporuyla ise gelmediginde maasi az verilmiyorsa. kadinlarin adet donemi icin de ayni sey gecerli olmali. kimse bize bir hafta tatil verilsin demiyor zaten ama en azindan en agrili gunlerin oldugu ilk bir iki gun bu musemma gosterilebilir. yoksa bizde merakli degiliz o agriyi cekmeye
Ansyleey bu size yaramaz kabul et etme patronlar böyle bir kanun çıkarsa teker teker kadınları işten çıkarır yok regl izni yok hamilelik izni daha da farklı şeyler çıkar sonra erkekler iş hayatında neden daha önde ye geliyor işveren neden ayda 2 gün sırf tamamiyyen normal bir mevzu için izin versinki buda bir iş sonunda ve adamlar bu konuda zarar edecek iş konusunda balığın kabuğunu kalın almak bile binlerce dolara mal oluyo iş konusunda daha fazla zarara girerler ama dersenki ben o günlerin ücretini talep etmiyorum olur o zaman ama hakkın olan bişey var çok fazla ağrıdığında bikaç saatlik çıkabilir bu haktır ama dersenki ben gidecem 28 günlük iş ayının 10 gününü regl için izin alacam ve bide aynı maaşı alacam orda dur derim çünkü burada ne hak var ne hukuk kadın haklarını savunacam diye erkeklerin hakkını yiyorsunuz
Ayrımcılık!!! Erkek-kadın ayrımcılığı konusu tartışmalı olabilir ama bu iznin getiriceği daha bir çok etken var.
Mesela eğitim; bir sınıfın kadın öğretmeni var ve bir sınıfında erkek öğretmeni. Kadın öğretmen her ay 1 gün izin alıyor🤷♀️Eee o öğrenciler ne olucak onlara ayrımcılık olmayacak mı? Erkek öğretmeni olan öğrenciler daha şanslı olucak. Ayrımcılık değil mi bu?
Kadınlar arasında ayrımcılık olucak bazı kadınlar bu izni keyfe kader kullanılcak. Ağrısı olan kadınla olmayan kadın bir mi?
Hayır ayrımcılık değil tabi ki. Sonuçta biz erkekler de regl olsaydık o zaman ayrımcılık olurdu. O kafayla bakarsan doğum izni de ayrımcılık olur. Şu ayrımcılık lafını her ota b. ka kullanmayın lütfen. Bu durum bir bayanın elinde olan bir durum değil. Bu sebeple bir şey daha söylemek istiyorum. 10 kadın ve üstü kadın çalıştıran işletmeler de bünyelerinde kreş açmalı ve her çalışma günü yarım saat ekstra izin vermeli. Bu kesinlikle olmalı...
Ya tabi yaaa... Verilsin tabi, dogum yaptin yoksun, sut izni yoksun, basim agridi yoksun, isim cikti yoksun, sagdayim isim bitmedi, soldayim isim bitmedi, Eeee regl oldun yoksun... Baska? Baskasi, kadinin is hayatindaki yeri !! yoksun ki olsun is hayatinda yerin ya.. kesinlikle boyle birseye karsi olurum.. Net!!
Bence kesinlikle vermeli!!! Bu bir ihtiyac kadinin elinde olan bir şey değil, benim çalıştığım yerde kadınlar regl olduğu halde işe geliyor acıyorum hem pis pis de kokuyorlar burnumun diğeri sızlıyor hem onlar için hemde bizim için kesinlikle verilmeli bu benim düşüncem
ben avrupa standartlarına uygun çalşyorum bu konuyu halk. i. uzm. mız ile görüştüğümüde kadınlara olan ınce duyarlılıgımızdan dolayı ağrıları çok olan hanımlara düzenli olarak günü geldiğinde 2 veya 3 gün izin veriyoruz bence kadınlar bu izini hakk ettiklerini düşünerek veriyorum
Verilip verilmemesini bilemem bu kararı vericek yetkili merci ben değilim. Sadece şöyle bir bakış açısı eklemek isterim regl somut olarak bir farklılık sağlamadığı için (kanama olduğunu biliyorum ama kimse açıpta göstermez kanıtlamak için) regl olmasa dahi izin alarak bunu suistimal etmeye çalışan insanlar illaki olur bu yüzden böyle bir adım atılmıyor olabilir.
Bize de boşalma izni verseler mi acaba? Ayda iki saat işe gideriz heralde. Bilmiyorum ama ben mantıksız buldum ya. Tamam ağrı sızı oluyo da böyle bir izin vermek de biraz şey geldi bana. Ne bileyim biraz aşağılayıcı gibi. Sen reglsin bugün ortalarda gözükme en iyisi dağıtırsın şimdi ortalığı der gibi olmuyor mu?
Ağrı çektiğim için dün gece saat 3 de yattım yine sabah 7 de ağrı çekerek uyandım. ağrının nasıl bir sey olduğunu bilmeden bu sekile yorum yaparsan aldığın linç bunun yanında hiçbir sey kalır. ayrıca az ağrı çeken kadınlar bile bunun içine girebilir, çünkü ruhsal olarak da değişiyorsun. şeyinden kan gelse görürüm seni.
Ya tamam size cüzzamlı muamelesi yapsınlar okey bişey demedim. Bu ifadeyi de ben icat etmedim başka bir konuda yine sizin gibi feministler böyle şey mi olır diye parlamıştı ordan geliyor. Benim tek derdim eğer öyle bir izin lazımsa versinler okey ama bana da biraz dışlanıyormuşsunuz hissiyatı veriyor. Tek dediğim bu. Hayır ağrının da ne olduğunu bilmiyorum tamam ama uğraşını da iyi biliyorum bir o kadar da ağrısı azalsın diye uğraşan da benim yani. Sanki ağrısına sızısına bi laf ettim ya.
Ortada şöyle bir sorun var. Bazı kadınlar ağrısız sızısız veya hafif ağrıyla geçirirken diğer kadınlar çok şiddetli ağrılar geçiriyor. Şimdi şiddetli ağrı geçirenlere evet verilmeli ancak bunu dürüstlükle uygulayacak insan olacağını zannetmiyorum.
Pilot kadınlarda regl oluyo, hiç evinde gri eşortmanını çekip söylenen pilot kadın görmedim ama. Regl meselesinin biz türklerin abarttığı bir mesele olduğunu düşünüyorum.
Yeter mi kadınlara. Ver ver yetmiyor tabi. Ayrıcalıktır. Haksızdır. Erkeklere de testis ağrısı izni verilsin. Olmadı mı? O zaman saçmalamayın, oturun oturduğunuz yerde. Kadınlara ayrıcalık tanımak için bu kadar çaba gösterilir mi ya?
Feminizm haklar eşitliğidir. Feminist olan kişilerin bunu kabul etmesi karşılığında erkeklere de belli haklar verilmesi gerektiğini düşünmeliler aksi takdirde pozitif ayrımcılık istemekten fazlası olmuyor.
Eğer ki bunu kabul edemeyiz, canımız acıyor diyorsanız sorununuzu inandığınız tanrıya iletebilirsiniz.
Fikrim regl olduğu zaman bikaç saat izin alabilir ama günlerce 3-10 gün arası izin verilmesi şirket ve regl olan birey için iyi olmaz çünkü çok ciddi bir zmaan kaybı şirketler bunun yüzünden erkek çalışan çalıştırmaya başlayabilir yani kadınlara yaramaz
Zaten ağrılara tahammül edmediği için izin alıyor gidip dinlenmesi daha mantıklı ha snein dediğinde yanlış değil doğru ama iş hayatı her zmaan aynı olmuyo
Evet o konuda haklısın. Garsonluk gibi yapılması için illa iş yerinde bulunulması gereken mesleklerde verilen izin sürecinde çalışmadığı halde o günlerin parasını alması saçma olur lakin evden yerine getirebileceği bir hizmet veriyorsa bu süreçte evinde, kendi konfor alanında bu hizmeti vermesi daha mantıklı.
Knk regl sandığın kadar hafif bişey değil. Regl sancısı yüzünden kalp krizi geçirip ölen kadınlar var. Çok yaygın olmasada regl’nin hayati riski vardır. Özellikle regl sancıları ilk 1. Gün çok ağrılı geçiyor o yüzden sadece 1 gün izin yeter
gerçekten kötü geçirenler doktor raporu alsın bununla ilgili regl olduklarında otomatik 1 gün ücretsiz izinli sayılsınlar gibi birşey olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
mantıken ve vicdanen bunun ayrımcılık olduğu ortadayken kadın merkezli dünya sisteminde olduğumuz şu yüzyılda hak diye verilecektir bence. kadınlardan daha çok çalışıp kadınlardan daha geç ve daha az emekli olan erkekler buna da ses etmez zaten
Eğer kadınlara böyle bir ayrıcalık tanınacaksa erkeklere karşılığında ne verilecek? Diyelimki ikisi de aynı maaşı alıyor. Birisi daha az iş çıkarıyor. Bu farkı kadın neyle kapatacak?
bu kadinin dogasindan gelen bir sey. emin olun o kadar agriyi ve aciyi cekmeye bizde merakli degiliz. o yuzden elimizden gelen bir sey yok. nasil bir insan hastalandiginda doktor raporuyla ise gelmediginde maasi az verilmiyorsa. kadinlarin regl donemleri icin de ayni sey gecerli olmali
@ansyleey O kadarını biliyoruz. Ancak söylediklerin benim soruma cevap değil. Bir parton iki kişi çalıştıracak. Birisi kadın birisi erkek. Aynı maaşı verecek ama kadın daha az çalışacak. Bu hem patronun hoşuna gitmez hem de diğer çalışanların. Diğer çalışanlar farkın ödenmesini ister. Ben daha çok çalışıyorsam daha çok almalıyım derler. En nihayetinde işin içinden çıkılmaz bir hale gelir. Sana iyiniyetle söylüyorum. Böyle bir talep kadınların işsiz kalmasına sebep olur. Ne istediğinizi düşünerek isteyin.
tabii ki kaygilairnizi anlayabiliyorum ancak kadinlar regl sureclerinin agrili gectigine dair bir belgeyi doktor kontroluyle rahatca alabiliyorlar. merak etmeyin kadin beyani esastir diyip kimse ellerine rapor vermiyor. belirli kontrollerden geciyorlar ve agri duzeyi (1-10 arasinda) 7 ve ustu olan kadinlar agrili regl donemi geciren kadinlar olarak adlandiriliyorlar. bu belgeyi almak yaklasik yirmi dakikayi doktora ayirmak kadar kolay. ben amerika'da yasadigim icin burda durumlar bu sekilde ama turkiye'yi bilmiyorum tabii ki. ornegin amerika hukumeti elinde 'severe painful menstruation' belgesi olan kadinlara hem okullarda hemde is yerlerinde iki gunluk bir izin hakki taniyor. buna karsilik kadin isci sayisinin azalmamasi icinde buna uygun bir yasa cikartarak durumu engelliyorlar. ayrica iki gunluk izin alan kadinlarin ise maasinda bir azalma yapilmiyor cunku aldiklari belge bir doktor raporu ve bu duruma ne okullar ne de sirketler mudahale edemiyor. bir amerikan olarak sunu rahatca soyleyebilirim ki halkta bu durumumuza karsi gayet duyarli ve bir sorun yasanmiyor. ayni yaptirimlar turkiye'de rahatca uygulanabilir bence
@ansyleey Bu durumu işveren işe alırken çözer. Erkek işverenlerden bahsetmiyorum sadece. Kadın işverenlerle de görüştüm ben. Derdiyle uğraşamam, gider erkek çalışan alırım diyorlar. Düşününce bu sadece kadına kötülük yapmak anlamına gelir. En nihayetinde iş veren ve çalışan arasındaki ilişki ticari bir ilişki. İşveren bir para ödeyip karşılığında iş gücünü satın alıyor. Kim aynı parayı ödeyip daha az hizmet veya ürün almak ister? Ağrılı olması durumu insani bir şey. Bunu anlıyorum. Bir çalışanım bunu gelip söylediğinde de ikiletmeden eve gönderiyorum. Ben bireysel bir tutumdan bahsetmiyorum. Bunu genele yaydığınızda "kadınlar erkekler kadar iş çıkaramaz" sonucu çıkar ki bu da kadınlara haksızlık olur. Tekrar düşünün derim.
onceden de soyledigim gibi amerika hukumeti kadin iscinin azalmasini onleyecek bir yasayi zaten cikardi. bu yuzden isverenlerin kadin isci tercih etmemisi gibi bir sorun soz konusu degil. zaten isveren kisiyede gereken yardim hukumet tarafindan yapiliyor. yani ortada magdur olan kimse yok
@ansyleey Hükümet yardım yapıyorsa oradaki ticaretle alakası olmayan vatandaşlar aradaki farkı ödüyor demektir. Yani vatandaş mağdur oluyor. Ayrıca liberal bir ekonomide bunun işleyeceğini sanmıyorum. Neden bu mühendisi almadın da diğer mühendisi aldın diye kimse soramaz. Aradağım nitelikteki mühendis buydu der çıkar işin içinden. Böyle konularda kanun çıkarmak hiçbir sorunu çözmez. Her zaman patronun borusu öter.
@ansyleey Batmaz olur mu? Sadece onlar değil. İhtiyacı olmadığı halde sosyal yardım alanlar, değerinden yüksek maliyetlerle yapılan ihaleler, devlet katındaki şatafat... Maalesef buna razı bir çoğunluğun hatalarının bedelini hep birlikte ödüyoruz.
amerika'da multeci sayisi ulkenize gore cok daha az ve amerika hukumeti multecilere yardim yapmama konusunda gayet israrci. ayrica vatandaslara yapilan yardimlarda cok secici ve dikkatli bir sekilde yapiliyor. her konuda vergilerimiz ulkenize kiyasla cok daha az
Ayrıca Arabistanda daha yeni kadınlar araba süre bilme izni aldı onda bile yanında kocaları olması lazım nerde fırsat allah aşkına, türkiyede bir kadın araba üretmeye kalksa ne derler "sen kadınsın otur oturduğun yerde erkek işi bu"
Bu kadar dar bakış açısıyla bakılmaz. Arabistan'da yaşamıyoruz. Senden daha zeki ama bir o kadar da aptl feminist kesim var işleri güçleri feminanlık ne bilim be teknoloji şunu kabul edeceksin. Çoğu buluşu erkekler yapmıştır. Bana yalan bilgilerle gelme bunu ister kabul et ister etme erkeklerin buna kafası daha çok basıyor.