Olmalı
Olmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

mobbing yap
işe başlarken evlenecek misin, evliysen çocuk yapacak mısın gibi saçma sorulara boğ
hamile kaldı diye işten çıkart
hakettiği parayı verme
kadın diye üst düzey yönetim kadrolarına alma sonra regl izni... Ne kadar GÖSTERMELİK
pozitif ayırımcılığı bu kadar mabadından anlayan ve uygulayan başka bir yer var mıdır acaba? PR için yapılmış belli. Ve bunu pr olarak kullanmak da hangi a. ptal PR ekibinin işi bilemedim. Çirkin bir durum bence. Ayrıca o iş 1 günle olmuyor. Gerçekten regl dönemini ağır geçiren bir kadına 1 gün yetmez.
Bunu bir çok kişi anlayamıyor, bizim gibi toplumlarda kadın regl olduğunu bile saklamak zorunda kalıyor, regl kadın hârammış gibi bir bakış açısı var.
Doğrudan olmalı derseniz işverenler kadın çalışan işe almak konusunda isteksiz olur. Ya daha düşük maaşlar karşılığında çalıştırma şartı koşarlar ya da erkek çalışanları tercih ederler.
Onun yerine herkesin ihtiyaç duyduğu zaman istediği gibi kullanabileceği ücretsiz izin hakları olursa hem herkes çalıştığı kadar para almış olur, hem de kadınlara işe alımlarda o derece şüpheyle yaklaşılmaz.
Tabii bu bile dezavantaj olarak değerlendirilir. Bazı sektörlerde o kadar sorun yaratmayabilir ama birçok iş kolunda her gün orada olması gerekiyor çalışanın. Biriktikçe halletme modeli çalışmıyorsanız, orada yeri doldurulamaz bir konumda her an yaşanabilme potansiyeli olan durumlara cevap vermeniz bekleniyorsa bunu yapamazsınız. Bu durumda o durumda olan kadınlar ya izin almayacak ya da gözü bozuk olanın pilot olmaması gibi başka bir kariyer planlayacak gençliğinde. Çevremde hiç çalışamayacak kadar kötü regl olan kadın görmedim. İnsan acaba abartılıyor mu diyor bu sorun. Çok kötü regl geçiren insanlar olduğunu biliyorum ama sayıları ne kadar?
Harika bir tespit, bilibilinçli insanların hâli bir başka oluyor.
Anketin sonuçları şaşırtmadı. Erkekler bu sancılı dönemi bilmedikleri için bunu pozitif ayrımcılık olarak gördü ve empati de yapamadıkları için genel olarak hayır şıkkını seçtiler görüldüğü üzere.
Oysa adet dönemini her kadın aynı oranda konforlu bir şekilde geçirmiyor ne yazık ki. Bazı kadınlar ateş, baş ağrısı gibi adet öncesi sendromuna yakalanıyor, bazı kadınların doğum sancısından beter ağrıları oluyor. Yine bazıları fazla kanama geçirşyor, baş dönmesi oluşuyor, halsizlik de cabası.
Yine bunlara ishal, kabızlık i, şişkinlik gibi dışkılama farklılığı da etkileniyor. Adet döneminde genelde ishal tarzı bir rahatsızlık oluşuyor mesela.
O yüzden bu tarz günlerde kadınlara karşı anlayışlı olunması taraftarıyım beyler tekrar düşünün lütfen, bir ishal olsanız yüzünüz sapsarı oluyor. Kadınlarda buna kanama ve ağrı da eşlik ediyor.
En azından 1 günlük bir regl günü verilebilir bu dönemi çok ağır geçirenler için diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
kesinlikle olmalı mesela benim çok ağrılı geçiyor mutlaka 2. günü izin alıyorum kamu belki yapar böyle bir proje olursa ama özel sektör sanmıyorum herzaman acımasız özel sektör çünkü..
İzin de ücretli olmalı. Senin kaç gün sürüyor?
Hem kadınlar iş hayatında olsun istiyoruz hem de onlara kolaylık sağlayacak adımlar atmıyoruz. Bunun adı ikiyüzlülük, eski eşimin 10 gün sürüyordu.
Anket yüzdelerine baktın mı, olmamalı diyen hemcinslerin de var. 😊
Empati kurma yeteneği hemen hemen hiç yok ülkemizde.
O yüzden ne mutlu edebiliyorlar nede mutlu oluyorlar
Cevap
29Cevap
Ya pozitif ayrımcılık konuları düşünülürse zor gibi gadası
Olmamalı diyen 3 kişide erkek XD
Ağrısı yoksa ve kanaması yoksa elbette engel değil lakin ben gibi ağır atlatanlar var. Başım çatlıyor karnım deseniz cidden birisi tekme atmış gibi aynı şekilde vajinamda da ağrı oluyor göğüslerim aşırı hassaslaşıyor uykusuz hissediyorum üstüne çok kanamam oluyor menarojim var. Ben gibi olan kadınlara kesinlikle izin verilmeli. Cidden olmamalı diyen erkekler olmadığı için böyle demeleri kolay. Bu durumu 1 hafta boyunca her gün yaşadığınızı düşünün. Empati lütfen
Ağrıyı en iyi çeken bilir. Kadının regl olduğunu söylemesi bile ayıp sayılan bir coğrafyada yaşıyoruz, şunu gözden kaçırıyorlar kadının regl olması demek çocuk sahibi olabiliyor demektir.
@Heinkel Sen benim gibi 1 hafta günde 1 bardak kan dök üstüne bu ağrıları aynı anda yaşa görüşürüz diyeceğim ama böyle bir şey mümkün değil o yüzden kes sesini
Eşitliği bu şekilde Regl izininden mi vuruyorsunuz? Dayanma gücümüz var diye izin kesinlikle olmalı her kadının Karın ve baş ağrısı olur. Nasıl verimli olalım işimizde? Nasıl konsantre olalım? Bilmeden konuşmayın zaten isteseniz de bilemeyeceğiniz bir durum en azından empati yapabilirsin.
Penisine tekme yediğini düşün illa empati ya hani, o acıyla çalış bakalım ve iş yerin sana izin vermesin bak bakalım nasıl ayar olursun
Kesinlikle katılıyorum erkekler çoğu zaman halimizden anlamıyorlar. Bende çok çok zor geçiriyorum sancım o kadar fazla ki yatakta iki büklüm ediyor geceleri kanamam çok fazla oluyor filan baya sıkıntılı bunlar bir kaçı daha
Şimdi şöyle düşünelim benim çalıştığım yerde 15 tane falan kadın çalışıyor. Her hafta ikisi üçü işe gelmezse kim dolduracak onların yerini? Dublör falan mı? İş gücü kaybı ne olacak? Hadi doğum izni vs anlarım da ota moka izin saçma. Ayda 4 ile 8 gün arası izniniz var madem öyle 1 ay boyunca izin yapmayın haftalık izninizi toplu kullanın.
Regl her kadın için olmasa da çoğu kadın için sancılı bir süreç hem fizyolojik hem de psikolojik olarak. Bu durumu yaşamayı biz istemiyoruz ve bu durumlarda izin kullanabilmemizin hakkımız olduğu düşüncesindeyim. Görüş belirtmek isteyen erkeklerin de bu sancıyı denerken günlerini geçirmelerini ve bu şekilde tecrübe etmelerini isterim.
Nenemin zamanı belki ilkel çağdı, her şey çok çok daha güzeldi cocuklugumu özlüyorum, ne izinininden bahsediyorsunuz, Tarlada bağda bahcede doğum yapıp işine devam edenler varmış. 2022 senesindeyiz tabiki şartlar çok çok daha iyi, fakat Regl döneminide kullanmaya gerek yok. Erkeklere de izin verecekler o zaman.
Boyle birsey olsun. Hemcislerimin ne regl halleri biter nede agrilari. Acip bakamiyacaklarina gore. neye gore izin verecekler? Toplum olarak pek durust deyiliz.
Dürüst olmadığımız için tam da bu yüzden böyle bir şey olmaz.
Her meslekte bu izin icra edilemez. Masa başı çalışan kadınlar için olabilir sadece. Ben öğretmenim ve her ay 1 hafta dersler boş geçmesi demek eğitim-öğretimin aksaması demektir. #KızlarBirAdımÖne
Bence siz öğretmen değil EĞİTİMCİ'siniz.
Yorumunuzu okuyunca bu belli oluyor.
Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlamadım şu an 😊
Tabii ki iyi bir şey, herkes öğretmen olabilir ama eğitimci olamaz. Kız kardeşim de öğretmen.
Ağız alışkanlığı olduğu için öğretmen diyoruz.
Çok teşekkür ederim o zaman🌸
Estağfurullah asıl ben siz ve sizin gibi Eğitimcilere teşekkür ederim.
🙏🙏
Saçmalayın Allah aşkına, sanki yılda 1-2 defa olan bişey, bence bunu çok abartıyorsunuz regl olmak kadının hayatının bir parçası her ay oluyorsunuz bu kadar abartmanın anlamı yok. Normal tatil ile birlikte ayda en az 10 gün çalışmamak demek iş sahibi olan kadınlar bunu düşünsün 10 gün çalışmayan kadına tam maaş verir mi?
Regl izni kaç gün olacak?
Regl olduğunu kim denetleyecek?
Her regl olan sağlık kuruluşundan rapor mu alacak?
İzin hakkı tanınınca onun için de yol bulunuyor elbette ki.
Kimi kadının özel günleri zor geçiyor, kimisi için ise sıradan bir günmüş gibi. Zor geçen kadınlar için böyle bir ayrıcalık düşünülebilir aslınsa ama günümüz şartlarında sağlıklı halimizle bir çalışmak zor.
Türk milleti bunuda suistimal eder onun için verilmesin
Türk milletinin büyük çoğunluğu neyi istismar etmiyor ki.
Çok bir şey istemiyoruz ayda 2 gün verilse harika olur👌🏻
Ağrıların yoğun olduğu günler yeterli diyorsunuz.
İlk 2 gün için izin verilebilir. Bu kadınların en doğal hakkı. Tabi biz ülkemizde bırakın böyle izni, daha regl olacak kadının pedini dahi aşamadık. Ayıplar arasında kendini koruyor.
eğer bu olursa türkiye de ki feminazilerin elinde "eşitlik" kozu kalmaz. Olabilir mi? olabilir. Ancak Camille Paglia hesabı regl denen alarm saate biyat etmiş olurlar.
Olmamalı, pozitif ayrımcılığa karşıyım.. Regl oldugunda kendisini iyi hissetmeyen rapor alabilir boyle bi durumu sacma buluyorum.
Bize tanınan hak sadece regl dönemine mi ait olacak.
Sanki her özel şirket etik kurallara göre hareket ediyor.
Saçmalık başka bir şey değil.
olmalı, avrupa'da bazı ülkeler izin veriyor.
lazım hele 2. ve 3. günler şart en azından 2 gün olmalı :d
biz de 31 çekmek istiyoruz niye bize izin yok
İş yerinde 30 dakika mola verile bilinir
olmalı dayanamıyorum çok zor karın ağrısı bide ped tutmazsa korkusu yeter 😑
Bu korkunun nedeni regl olma utancı mı yoksa başka bir şey mi?
yoo kan lekesi
Onun da nedeni bilinç altına yerleşen toplumdaki ayıp ve günâh algısıdır.
ama karnım ağrıyor ayakta işle birlikte zor
Elbette zor bunu biliyorum. Günlerce ağrı çeken bile var.
Eşitsek ne izni saçmalamayın, yok değilsek boş konuşmayın iş yapın. Derim hep bu ve benzer konulara
Regl olmuyorsun. Eşitlikten kastımız hak zaten allahım Türk insanlarına akıl ver.
Penisine tekme atıldığını düşün? Hemen hemen benzer acılar eminim ki. Eşitliği izinle kıyaslamışsın bir de bu hak olarak değil tamamen fıtrat durumundan kaynaklı bir durum. Zaten fıtrat olarak eşit değiliz bu yüzden eşitliği açmanız bayağı komik
Suistimal edilir
Olmamalı
Türk milletinin büyük çoğunluğu neyi istismar etmiyor ki.
olmalı çünkü bazen öyle bi ağrı ve kasılma oluyo ki adım atmak imkansıza dönüyo
Bazı Avrupa ülkelerinde böyle bi izin var diye duymuştum
MK doğum iznini zor veriyorlar ☺️
Gergin sınırlı oluyolsrlsr isyerinde
Gerek var mı emin değilim
ilk 3 gün kesinlikle izin olmalı
İlk gün izin olabilir.
Kötüye kullanmamak şartı ile olmasını destekliyorum
Bn reglm şu an keşke ise gitmesem 🤣
Bence olmalı
Ne zamanki dinci yobaz zihniyet iktidardan inerse bir de bütün kadınlar birlik olursa mümkün olur
Saçmalık.
Erkeklerdeki grip gibi bişey bu regl
3-4 olmali bence
Olmalı tabiki
Olmalı
Olsun..
Olmalı
Evet bence 😔
Ne alaka ya bu kadar da abartmayalım
Hayır
Erkekler ne owlcsk
Kesinlikle evet