+1 yıl#SelamGençlik 🍀
Regl izni suistimale fazlasıyla açık bir konu. Yüzdeye vurursak regl döneminde çok az kadın aşırı derecede zorlanıyor. Genellikle bu zorlanmaların asıl nedeni başka bir kadın hastalığı oluyor, mutlaka kadınlar her yıl doktorlarına kontrollerini yaptırmaya dikkat etmeliler. Bir de bazı kadınların bu dönemi manipülatif amaçlarla kullandığı bilinmeyen bir konu değil. Diğer çalışanlara ve genel ekonomiye haksızlık olur regl izni diyorum. Her çalışanın kendisine ait izin hakkı var zaten. Regl izni kesinlikle genel izine dahil olmalı. Vicdanlı ve akıllı bir kadın neden izin raporu alacağını gayet iyi bilir.. #TubaSueda 🍀10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBöyle bir ayrımcılığa gerek yok bence. Çünkü her kadının özel günü ağrılı geçmiyor ayrıca. Çalışılmadığı günler de muhtemelen maaşından kesilecektir, bu düşünce ile zaten ağrılı geçenler bile kabul etmeyecektir. Gereksiz bir izin uygulaması olmuş olur bence.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ♥️
+1 yılDiyelim ki bir iş yerinde 10 kadın çalışıyor. Bunların da hastalık günleri yaklaşık olarak aynı zamanlarda başlıyor ve bitiyor. Buna göre;;
-Bu kadınlar aynı anda izin kullanması durumunda işler aksar mı?
-İşveren her ay 1 hafta kadınlara bu izini verir mi?
-İşveren kadın yerine erkek çalışan isteme hakkına sahip midir?
-Böyle bir düşünce uygulanabilir mi?20 Yorumla
+1 yılBuna biraz kadın gözüyle değil de patron gözüyle bakmak gerekir. İşlerin aksamasına sebebiyet verir. Belki 1 gün olabilir ama. Onun dışında madem kadın erkek eşit olmalı diyorsunuz. Böyle bir ayrımcılık yapılmamalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Uzaktan davulun sesi herkese hoş gelir. Ama gel gör ki kadınların regl dönemi çok çetin geçer. Hele ilk günlerinde şiddetli ağrılarla baş etmek zorunda kalırlar. Devletin resmi tatil yapması daha iyi olur. En azından kadınlar ayda bir kere regl iznini devlet garantisiyle kullanabilir.10 Yorumla
+1 yılRegl izni olmalı ama herkesin bildiğim kadarıyla periyotu aynı değil. Kiminin 4 gün kimin 10 gün bu dengeyi nasıl bulunacak. En az günü olana göre mi verebilecek en çok gibi olana göre mi? İş yeri veya kamu kurumunun o aradaki personel eksikliği için çalışma çizelgesi hazırlamasi lazım. Hani düzgün bir çalışma çizelgesi tutulursa olabilir. Kadın çalışanların kendi aralarındaki durumu söz konusu olacağı için iş planı lazım.
10 Yorumla
+1 yılDüşüncede oldukça iyi bir fikir gibi görünse de (özellikle de kadınlar için) bu yaptırımın iş yerlerinde olumsuz sonuçlar doğuracağı su götürmez bir gerçek. En büyük problem ise personel yetersizliği ve işlerin aksaması olur.
20 Yorumla
+1 yılNasıl bir şey olduğunu hiç bilemeyeceğim için yani o pisikoloji, sancı vb pek bir şey diyemem ama illaki bir cevap vermem gerekirse uygulanabilir demek istiyorum.
10 Yorumla
+1 yılbi dur sakin.
aylık döngü.
zaten az gelişmiş üretimi olmayan ülkeyiz . oyle seylerle vbakıt kaybedecek durumumuz bulunmuyor .20 Yorumlaİşini bilen kültürlü çalışan bir kadın her zaman o durumu kolaylıkla atlatıyor..
20 YorumlaO zaman oldu anasını satayım kadınlar çalışmasın beleşten para alsın her şeyi izin yok öyle bir şey ya
10 Yorumla1 haftalık değil de 2 günlük olmalı diye düşünüyorum. En siddetli olduğu 2 gün, her ay izin verilmeli. Çünkü bu sancı ağrı cok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer kadının ağrılı geçmiyor. Ağrılı olan da rapor alıp istirahat edebiliyor zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUygulanmasına gerek yok çünkü çok az kadın bu gününü ağır geçiriyor hem bu durumda erkek personele daha çok rağbet olur işveren açısından düşünmeliyiz çok ağır geçiren rapor alabilir
00 Yorumla
+1 yılÇok ağır geçirenler varsa olabilir
10 Yorumla
+1 yılIyi olabilir.
17 Yorumla- +1 yıl
Erkeklere haksızlık olur mu?
- +1 yıl
Neden sükutu-u hayal?
- +1 yıl
@Periyodik_ Bu konuyu sizinle konuşamam.
- +1 yıl
Mesaj atarsanız yeter. Tanımadık biriyle konuşmak daha rahat olabilir.
- +1 yıl
@Periyodik_ şaka mısınız?
- +1 yıl
Hayır.
- +1 yıl
Zorlamadım. Dilerseniz dedim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayır uygulanması doğru değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır uygulanmamali
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmalı.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka
00 Yorumla
+1 yılEvet uygulanmali
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026