Sorum net denemelerim iyi ODTU bilgisayar istiyorum fakat çevremdekiler tıp oku hayatını kurtar diyor bilgisayara aşığım hayallerim de var tıp okuyup yazılım dersleri alabilirsin diyenler var sizce saten tıp dersleri zor değil mi üstesinden kalkabilir miyim?
Cevabın nedir?
Tıp dersleri zordur ve hep ezber oturup sabahlayacaksın. Mühendislik zeka ve çalışma atıyorum elektrik için konuşuyorum hoca sana bir devre veriyor onu lablarda tasarlıyorsun veya matematikten dif laplace falan alıyorsun bir kısmı ezber ama bir kısmı zeka mühendislik iyi bir üniversitede okunur ben pişman değilim açıkcası baba zoruyla tıp yazanlar şu an isyandalar arkadaşlarım için konuşuyorum.
22 Yorumla
Soran+1 yılEzberim iyi aslında ama yanlış yolda milyonlarla yürümek yerine doğru bildiğim yolda tek başıma yürüm en güzeli galiba
- +1 yıl
Tıp garanti meslektir o açıyla bakarsan yaz ama iyi bir üniversite mühendislik tıptan iyidir. Bizim üniversiteden mezun olan ve en iyi bilkent öğrencisi olarak gösterilen kişi şu an appleda çalışıyor. Tabi bu uçuk bir örnek. Mühendisliklerde de çok iyi paralar var heleki yurtdışında isen.
+1 yıltıp okuyup yazılım dersleri almaya vaktin olur mu? saçmalık. ben ftr okuyorum. kaldı ki bayağı kasıyor tıp. hergün sabah akşam... Bilgisayar çok güzel tıp da güzel. bence sen İSTEDİĞİNİ seç. Boşver aileni diğerlerini
12 Yorumla
Soran+1 yılİnsanları dinlemeyi onlara psikolojik olarak yardım etmeyi çok seviyorum o yüzden tıp seçersem psikiyatriyi seçebilirim kaldı ki insanları kesmek pek bana göre değil daha hayvanları severken ona zarar vereceğim diye korkuyorum
- +1 yıl
anlaşıldı insanlar ile muhattap olmak istemiyorsun ama yine de yardımcı ve üretken olmak istiyorsun. ve kafanı kullanıp bundan çok para kazanabilirsin. ben mekatronik mühendisliği 2. sınıf terkim. çok süper bir bölüm. ama işte benim hayalim pilotajdı. yapamadım bıraktım. derslerim iyi olmasına rağmen. Çok süper bir bölüm olsada, istemediğin işi yapma, o bölümü okuma. Sonra benim gibi bu yaşta 1. sınıfa başlayabilirsin başka bir bölümden. dikkat et.
Şu kağıt parçalarına değer veren insanları dinleyip hayatini mahvetmeye değmez, paradan önce hayaller vardı, bende bilişim ogrencisiyim ve kod yazmak kadar guzel bir duygu yok, iyi dileklerim seninle olsun, yureginin sesini dinle,
21 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun başkasının yönlendirmesinden pişman olacağıma kendi yolumda pişman olurum daha iyi
Gizli Üye(25-29)+1 yılOdtu bilgisayar tabiki. Tip okuma sevmiyorsan pisman olursun. Odtu bilgisayar mezunlarinin is bulmama sansi var mi allasen. Buyuk paralarla oynuyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılKendi işimi yapmak istiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
10Cevap
+1 yılBilgisayar Mühendisliği zeka gerektirir tıp ise yetenek. Tıp seçip sonra çok üzülebilirsin. Bir doktor arkadaşım bu sınavda Türkiye üçüncüsü olup tıp seçtiği için çok pişman. İnsanlarla uğraşmak her anlamda çok zordur. Herşeyden önce sabır ve özveri ister. Kazançları ise bilgisayar mühendislerini güldürecek kadar düşük.
21 Yorumla
Soran+1 yılPara elin kiridir saten nasip olursa kazandığım paraların çoğunu yardıma muhtaç insanlara vermek istiyorum
Eğer Mühendislikte kendini çok geliştirebilirsen Kesinlikle Bilgisayar.
Nirvanaya ulaştığın zaman senden daha kralı yoktur.
Parasal olarak düşünecek olursan en basit örnek Bill Gates.
Adam Dünya'daki tüm Tıptan mezun kişileri maaşa bağlasa parası 80 yılda bitmez :D30 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilgisayara asiksan bilgisayar oku kesinlikle. Sakin tip falan dusunme. Sevdigin ve istedigin seyi oku. Dunyanin en zengin adami bilgisayarci bosver baskalarini.
12 Yorumla
Soran+1 yılTek korkum sektöre ayak uydurup uyduramayacagım misal yaptığım projeler tutulur mu çok yaratıcı biriyim aslında
- +1 yıl
Kesinlikle bilgisayar sec. Yaraticiysan bide cok hizli ilerlersin sirkette. Daha sonra belki kendi firmani kurarsin. Kendi iyi oldugun alanlarda ilerle. Ne konuda iyiysen onun uzerine gidip farklilas baskalarindan.
tıpı kazanacak adamın burda ne işi var diyesim geldi :)
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında hesabımı 1 yıl önce ders çalışmak için kapattım fakat donduruluyor sanmıştım ama komple silinmiş bu hesabıda dün açtım sadece soru sormak için
+1 yılİstediğin bölüm neyse onu oku ki ileride başarılı olabilirsin. Sırf puanın yetiyor diye tıbba gitme isteksiz. Mühendislik ile de hayatını kurtarabilirsin.
10 YorumlaOdtü de bir mühendislik kazanabilirsen ne ala tıpın bir değeri kalmaz çünkü özelde mühendisler deli para alıyor. başlangıç için bile 3 4 bin tl en az.
10 Yorumla
+1 yılOdtü elektronik oku s.. tir et tıpı biz okuyoz da noluyo? Daha çok para var, dediğin üniversiteyi kazanabilirsen.
10 Yorumlatıp tabii ama istiyosan istemediğin bir mmesleği yapmak içinden gelmezz çünkü bir süre sonra ama tıp herzaman iyidir bende istiyorum
10 Yorumla
+1 yıltıp seçmedim mühendislik yazdım pişman mıyım değilim neden çünkü sadece param sebebiyle bana saygı duyacak bir çevreyle hayatımı geçiremem. insanlar zayıf varlıklar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bilgisayar mühendisliği okuyorum mesela o yüzden derslerini zorluğunu falan çok iyi bilirim. ikisini aynı anda götürmen imkansız, yani ikisi de zor ve ağır bölümler birini seçmelisin
30 Yorumla
+1 yılTıp iş garantili bir bölüm ama sevmeden yapılamayacak bir bölüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe okuyorsun? Bilgisayar mühendisliği tabiki
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. birisini seç onda iyi ol.. ve senin ne istediğin önemli. aklın karışmasın
00 YorumlaNeyle mutlu olacaksan onu seç
10 YorumlaHayallerinin peşinden git.
10 YorumlaHayalin neyse onu sec
10 Yorumla
+1 yılSevdiğin işi yap kimseye bakma
00 YorumlaTıp okunur mu olm istediğin şeyi yap sikerler
00 Yorumla
+1 yılPc birşeye değişme m matematik hariç tabi 😆😑
00 Yorumla
+1 yılTıp fakültesi
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıltıp tabiyki
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabiki tıp
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem