Arkadaşlar kardeşim eşit ağırlık öğrencisi fakat bu bölümü seçtiğine pişman çünkü veterinerlik okumak istiyor. Eşit ağırlık olduğu halde sayısala girip veterinerlik kazanabilir mi? Bu mesleği önerir misiniz birde belki aranızda okuyan veya hekim olan vardır.
Cevabın nedir?
+1 yıl3. sınıf veteriner fakültesi öğrencisiyim. Tm olduğuna göre matemetiginde sıkıntı olduğunu sanmıyorum o halde biyoloji ve kimya konularına ağırlık verirse rahatlıkla kazanabilir. Tek sorun puanın düşük eğitim zorluğunun yüksek olması. Sayısal puandan alıyor olabilir ama kesinlikle sayısal bir bölüm değil daha çok ezberleme gerektiriyor çünkü çok fazla ders ve konu var. Kesinlik ders çalışmaktan sıkılmayan birisi olması lazım çünkü bizim bölümde sınav zamanları tam bir eziyettir. Vizeler 1 ay sürer bu arada derslere devam edilir. Ayrıca baraj sistemi var yani en azından bizim okulda böyle 1 ve 2. Sınıftan başarısız ders olduğunda 4. sınıftan ders alınamıyor bu yüzden çok fazla dönemi uzatan arkadaş var. 5 yılda bitiren insan sayısı genelde az ama çalışılırsa hiç bir engel yok. Bunları bilerek gelmesi yararına olur. Hayvanları seven onlara yardım etmeyi meslek haline getirmek isteyen birisi için bulunmaz nimet ben tavsiye ederim kesinlikle özellikle erkek egemenliği olan bir meslek dalında daha fazla bayan olmalı diye düşünüyorum. Kardesinize başarılar :)
13 Yorumla- +1 yıl
Merhaba şu an meslek lisesi birinci sınıfım acaba zahmet olmaz ise veteriner olmak için ne yapmam geren soyoeyebilirmisin yani hangi derslere ağırlık vereyim sağlığa mi geçeyim ya da uni de ne yapayim
+1 yılTm olduğu halde fizik/biyoloji/kimyasını iyi tutarsa kazanabilir, ama kendi başına ne kadar olur orasını bilemem, zor bence :/
01 Yorumla- +1 yıl
Yok özel okula geçme ihtimalı var ya da etüt merkezi falan, yardım alacak yani.
merhaba . ben hukukcuyum. asagida arkadasin biri tm tembellerin gittigi yerdir demis. hukukcular tm den cikar ve ulke hukuk duzeniyle yonetilir. butun uyusmazliklar hukuk ile cozum bulur. Hukuk okumanin ve hukukcu olmanin zorlugunu da herkes bilir. her bolumun lendine gore zorluklari vardir. veterinerlik bence super bir bolum. ben hayvanlari cok seviyorm ve benm de bir kopegim vardi. o donemde bircok veterinerle tanistim ve hepside cok iyi isine saygi duyan ve disarodaki insanlarinda saygi duymasi gereken bir meslek. benim kuzenimin biri de3 sinif veterinerlik. veterinerligin avantaji sayisallar icin puaninin cok yuksek olmamasi. biraz yuklenirse kazanma ihtimali yuksek. insan hayallerinin pesinden gitmeli
04 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsunuz. Çalışınca yapıyor aslında ama uğraşmak istemedi sayısal derslerle o yüzden seçti ama pişman oldu. Hukuk gibi bir bölüm zaten küçümsenemez. Ya veterinerlik istiyor ya da dil bölümü meslekleri (ingilizce öğretmenliği, tercümanlık) falan düşünüyor. Siz hangisini önerirsiniz?
- +1 yıl
Ben zaten mimarlık okuyorum ama onun böyle şeylere pek ilgisi yok. Yabancı dili iyi diye güveniyor ama iş sıkıntısı olabilir diye ona önermedim bende. Veteriner Hekimlik için çalışsın bakalım, teşekkürler :)
+1 yıleşit ağırlıkçının sayısalda başarılı olduğu nerde görülmüş? Varsa da nadirdir, eşit ağırlık (bana göre) tembel sayılan insanların gidebileceği bölümdür, başarılı olsaydı zaten otomatikmen sayısal okurdu.
06 Yorumla- +1 yıl
Biyoloji ve kimyası gayet iyiydi. Fakat fizikle uğraşmak zor geldiği için tm seçti ama pişman oldu. Sayısalda okuyan arkadaşları biyoloji sorularını getirip kardeşime çözdürüyor, tembel falan değil yani.
- +1 yıl
Benim için biyoloji sözel sınıfındadır
- +1 yıl
Bu arada ben kardeşiniz için demedim yanlış anlamayın ve kusuruma bakmayın genel konuştum, ama biyoloji ve kimya lisede sözel gibi birşey, ama sanırım kardeşinde o yetenek var yazdıklarından anladığım kadarıyla, bir fizik yüzünden vazgeçmemeliydi bence, biraz ağırlık verdim mi onunda altından kalkabilirdi.
- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsunuz sayısalcılar kimyadan 02 alırken o sınavlardan 98 97 alan okuldaki tek kişi olarak eşit ağırlık seçtim. Bölümün zekayla azimle değil istekle ilgili olduğunu unutuyorsunuz.
- +1 yıl
Bu kadar saçma bir yorum görmedim bu durumda sozelciler noluyor ultra tembel mi wkwhwiwj bunu bir sayılsalci olarak söylüyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıldiş hekımlıgı okuyorum kaca gıdıyo arkadasın
04 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım değil kardeşim. 11. sınıf bu sene.
Cevap sahibi+1 yılpardon. sayısal dersleri tamamlaması lazım benımde kardesım gıdıyo kımyadan mol atama calıssın fızıkten vektor atıslar moment momentum vs vs eger tamamlarım dıyorsa gecsın pekı degısım olabılıyor mu kardesımın okulu 2. donem alan degıstırme yok dıyor.
- +1 yıl
Yok şu an değişim fakat seneye özel etüt merkezi gibi bir yerden ders alıcak.
Cevap sahibi+1 yılseneye gidicekse cok konu kaybeder ve bu konular lys konusu unıv sınavında hep cıkıyo dersaneye baslasın ıkıncı donem
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne