24 yaşındayım ve liseyi bitiremedim daha hala dışardan okuyorum üniversiteye anca 26 yaşında falan başlayabilirim çünkü 2 senede lise anca biter. O yaşa kadar okuyacak param da yok zaten okumadan meslek sahibi olamaz mıyım? Kursa falan giderek? Lütfen yardımcı olun çok mutsuzum
Cevabın nedir?
Öncelikle herşey için geç kaldım deme ama sınıfta kalarak okuma sürenide uzatmaman lazım dediğin bu olay dünyanın sonu değil. Önceliklerini part time işlere ver yani yarı zamanlı hem iş bulman kolay olur hemde ders çalışmak için zamanın. Yok ben tam gün bir iş istiyorum dersen kendimden örnek veriyim eğitim zamanım hiç uzamadı ama 25 yaşındayım sadece hafta sonu iznim olduğu bir işte çalışıyorum ve hiç bir işe zamanım kalmıyor. Bu yüzden part time iş ve bol bol ders çalış tabi okumak istiyorsan yoksa başka önerilerim var?
25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ilgin için uzun uzun yazmışsın. Şimdi benim durumum tam olarak şöyle, 1 senede 3 sınava giriyoruz ve her sınavdan en fazla 35 kredi alabiliyoruz. Hesaplarıma göre her sınavdan 25 kredi aldım 2 senede 150 kredi yapıyor, şimdi 48 kredim olduğuna göre 2 senede anca bitiyor lise. Ben de 26 yaşında olacağım. Bu zaman diliminde ve bu yaşta garsonluk vs yapmak beni çok yorar zaten zayıf bir bünyem var. Düzgün bir iş bulmak istiyorum ama mesleğim olmadığı için bu çok zor
- +1 yıl
Bir cümlem bile işinize yararsa ne mutlu bana :) hesabınız doğru ancak yine kendimden bir örnek verip detaylandırmak istiyorum ( lütfen yanlış anlamayın böbürlenmek nefret ettiğim bir özelliktir örnek olsun diye detaylı yazıyorum) Üniversite hayatım ineklemekle geçti ve bölümümün birincisi olarak mezun oldum ( nükleer mühendisliği falan değil turizm :D) ve hem stajlar olsun hemde öğrenme isteğimden otellerde ön büro ve diğer departmanlarda çalışmaya başladım. Ankara yı biliyormusunuz bilmiyorum ama buradaki oteller genellikle iş adamarına hizmet verir ve bu insanlar işleri için geldiğinden hep çok gerindirler. Neyse bünyem kaldırmadı sonra büyük bir özel şirketin Ankara araç sorumlusu oldum bir süre sonra kendi işimi kurdum ve sonu hüsran oldu. Motosiklet ile ilgilenmeye başladım ve işi öğrendim ve şuanda motosiklet satışındayım mutluyum. Çok uzattım özür diliyorum son olarak okuduğunuz bölüm bazen hiç bir işe yaramıyor. Artık önemli olan işi öğrenmek değerli olan bu.
Soran+1 yılİçimi çok rahatlattınız çok teşekkür ederim çok iyi bir insansınız
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim o senin iyi niyetli yaklaşımın istersen beni ekleyebilirsin. Xper henüz yükselmediği için mesaj yazamıyorum ama bu sıkıntıyı çözünce aklına ne soru düşer ise elimden geldiğince cevaplarım ya da en azından araştırırım. :) dilerim herşey istediğin gibi başarılar ve mutluluklar içinde olur
Bir yandan liseyi açıktan bitirirken meslek edindirme kurslarına gidebilirsin, İSMEK'in çok güzel kursları var. Başka arkadaşlar da bahsetmiş, benim de bildiğim kadarıyla iş bulma hususunda da yardımcı oluyorlar. Yüksek öğretim konusunda meslek yüksek okulları seçtiğin alana göre daha faydalı olabilir. 4 yıllık bölüm mezunlarının 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına daha işsiz kalma oranı daha yüksek.
10 Yorumla
Halk eğitimin kurslarına katılıp sertifikalarını alıp iş aramalısın iyi kötü iş bulursun çalırken de liseyi ve üniversiteyi dışardan açıköğretim şeklinde bitirip beraber yürütebilirsin başka da yapacağın bir seçeneğin yok malasef.
10 Yorumla
böyle durumlarda bilişim sektörüne yönelin yazılımcı olur kurslara gidin sertifika alın en azından iş bulabilirsiniz
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
+1 yılIyı bır meslek sahıbı olmak ıcın erken okumak gerekmıyor. artık halk egıtım merkezlerı ıs sahıbı olmak ısteyenlere kurslar acıp sertıfıkalar verıyorlar bunları degerlendır bu sertıfıkaları alman ıcın okulun bıtmesı gerekmıyor yeterkı sen ısteklı ol
12 Yorumla
Soran+1 yılHangi kursa gidebilirim sizce? Hangi branş mesleki açıdan işimr yarar
- +1 yıl
Mesela tanıdıgım bır cok kısı kuaforluk olsun dıkıs nakıs ve pastane uzerı berılen kursları bıtırdıkten sonra ısteyen kendı ısını kurdu ısteyende calısmaya basladı
Takma kafana... diploma hersey değil belki bir kariyerine yok ama yinede bir şekilde hayatın vardır... Ayrıca herkes diplomalı eleman olacak diye birşey yok mavi yakalı yüzlerce çalışan var.. vasıfsiz eleman olarak da çalışırsinız üzmeyin kendinizi
10 Yorumlaİsmek meslek edindirme kurslarını incele netten , üstüne para da alırsın kurs görürken.
30 Yorumla
+1 yılne desem bilemedim. o yaşta lise mi kalır? üni. bile kalmaması lazım. çok yanlış seçimler yapmışsın ve zamanını boşa harcamışsın. eğer artık birşeyler olsun diyorsan kendine güvenip daha çok azmetmeli liseyi bırakıp meslek öğrenmelisin ;)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılliseyi bitir kpss ye sıkı calıs memur ol memurun yaşıda yok üstelik
14 Yorumla
Soran+1 yılNe memuru olabilirim acaba? Ya çok sevindim bu duruma ne yapabilirim ki acaba
- +1 yıl
ne memuru oldugunun önemi yok düz lise bitirdiysen yüksek puan alıp düz memur olabilirsin hani masa basında ıturup kagıt yazan pc kullanan falan ama yüksek puan almalısın sana önerim şimdiden kpss ye calıs ama bu sene giremezsen 2018 de girersin
Soran+1 yıl2 seneye kadar puanlar daha da yükselir ya da kpss kalkar diye korkuyorum
- +1 yıl
lise mezunu iş bulur yine üstelik bayan hem kocan bakıcak sana işsiz olsanda
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılSes gelsinhttps://vocaroo.com/i/s1phvapQ4r2S
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 392 cevap paylaştı. Olmuyorsa neden zorluyorsun ki?
İlle çalışmak zorunda değilsin.. İyi bir ev hanımı olabilirsin..02 Yorumla
Soran+1 yılEş adayı yok
+1 yılnerdeydin abi 24 yaşına kadar sen, aklın nerdeydi? mesleki eğitim kurslarına falan git. ama liseyi mutlaka bitir en kısa zamanda.
00 YorumlaYemek yapabiliyorsan belki bir yerde is bulabilirsin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. 27 yasindayim benimde meslegim yok okuyamadimda evde kaldim isimde yok
01 Yorumla- +1 yıl
şu an naptınız çok merak ediyorum
Evinde internet ve Bilgisayar var ise Para kazanacagin Bir kaç bilgi verebilirim
00 Yorumla
+1 yılkursa felan git sertifika al basla bir ise bence,,, ben bak 28 yasindayim hala mezun olamadim! bosuna zaman kaybetme universite okuyayim diye..
00 Yorumla
+1 yılElinin altında internet var, çizim programlarından birini öğren 2D ya da 3D dışardan çalışabilirsin..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Emsallerin dirsek çürütürken sen ne yaptın?
00 Yorumlakültür merkezlerinin kurslarınagit işkurada başvur
00 Yorumla
+1 yılOlabilirsin tabi kızsın sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlen evlen ver kurtul modeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşkura başvur.
00 YorumlaEvlensene
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı