Anestezi (MYO) Bölümü Nedir?
Anestezi (MYO) bölümü, anestezi tedavi yöntemlerini uygulayan bir hastane bölümüdür. Bu bölümde, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları anestezi tekniklerini kullanarak hastaların ağrısını azaltarak veya ortadan kaldırarak ameliyat ve diğer tıbbi prosedürleri daha kolay hale getirmeyi amaçlarlar. Anestezi (MYO) bölümünde çalışanlar genellikle anesteziologlar, anestezi teknisyenleri ve anestezi hemşireleridir. Bu bölümler genellikle ameliyathane veya cerrahi bölümleri ile birlikte bulunurlar.
Anestezi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Anestezi bölümü eğitimi 2 yıldır. Bu eğitim sürecinde, anestezi uzmanlarına hem teorik hem de pratik eğitim verilir. Bu eğitim sürecinde, anestezi uzmanlarına ilaçların dozajı, uygulama yöntemleri, hasta takibi ve anestezi teknikleri gibi konular hakkında bilgi verilir. Anestezi bölümü eğitiminin tamamlanmasından sonra, anestezi uzmanları mesleki eğitimlerini sürekli olarak güncelleyerek ve düzenli olarak sınavlarla kendilerini sınamaya devam ederler.
Anestezi Bölümü Dersleri Nelerdir?
Anestezi Programında öğretimin ilk yılında temel anatomi ve fizyoloji, temel farmakoloji, mesleki uygulamalar, biyokimya, pozitif psikoloji ve iletişim becerileri, sistem hastalıkları-I, anestezi uygulamaları-I, reanimasyon-I gibi temel dersler verilir. İkinci yılda, sistem hastalıkları-II, anestezi uygulamaları-II, reanimasyon-II, sağlık hukuku, ilk yardım, meslek etiği, biyomedikal teknolojisine giriş, klinik anestezi, kalite güvencesi ve standartları, sosyal sorumluluk projesi teorik ve pratik olarak anlatılmaktadır.
Anestezi bölümü eğitimi sırasında aşağıdaki dersler verilmektedir:
- Anestezi ilaçları ve dozajı
- Anestezi uygulama teknikleri
- Hasta takibi
- Solunum sistemi fizyolojisi ve anestezi
- Kardiyovasküler sistem fizyolojisi ve anestezi
- Kan ve kan grupları
- İlaç etkileşimleri
- Anestezi sırasında dikkat edilmesi gerekenler
- Anestezi planlama ve yönetimi
- Anestezi yan etkileri ve komplikasyonları
- Cerrahi ve anestezi ilişkisi
- Anestezi teknikleri (genel anestezi, spinal anestezi, epidural anestezi vb.)
- Yapay solunum sistemi ve ventilasyon yöntemleri
- İntravenöz yöntemler ve uygulama teknikleri
- Anestezi sırasında hemşirelik hizmetleri
- Anestezi sonrası bakım ve takip
- Kan transfüzyonu ve ilgili konular
- Anestezi uygulama alanları (ameliyat, doğum, ağrı tedavisi vb.)
- Anestezi farmakolojisi ve ilaçların etkileri
- Anestezi sırasında ekip çalışması.
Anestezi Mezunu Ne İş Yapar?
Anestezi mezunları, anestezi uzmanı olarak çalışabilirler. Bu meslekte çalışan kişiler, ameliyat veya diğer cerrahi işlemler sırasında hastaların ağrısız bir şekilde uyuşturulmalarını sağlarlar. Ayrıca, anestezi sırasında hastaların vücutlarındaki tepkilerini ve solunum sistemlerini de takip ederler.
Anestezi mezunları, genellikle hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında anestezi bölümlerinde çalışırlar. Anestezi mezunlarının çalışma alanları arasında ağrı tedavi merkezleri, acil servisler, doğumhaneler ve ambulanslar da bulunmaktadır.
Anestezi Bölümü İş Olanakları Nelerdir?
Anestezi mezunları, genellikle hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında anestezi bölümlerinde çalışırlar. Devlet ya da özel sağlık kurumlarında iş imkanları oldukça yüksektir. Anestezi bölümü mezunları ayrıca, kendi özel prakslerini açarak da çalışabilirler.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 yıllık bu bölümün 4 yıllığı yok ataması yüksek biraz en son 83 ile kapadık
10 Yorumla
2 yıllık teknikerdir =amele (bende dahil)
10 yıllığı var oda tıp+tus tan geçer.
Anestezi okuyacağına paramedic oku ambulansın yetkisi sende başında toktor yoksa.13 Yorumla
Soran+1 yılTıp düşünüyorum ama puanim tıp fakültesine girecek kadar yüksek gelmiyor ama anestezi tutar sanırım hem gerçekten güzel bir meslek. Ama dediklerinizi düşüneyim teşekkür ederim
- +1 yıl
amele babandır adam gibi konıuş
+1 yılAtamasi cok sorunlu bir bolum ozel hastanelerdede kopek gibi calistiriyoelar bir farki yok birisi anestesi teknisyeni oburu anestesi uzmani unvaniyla calisiyorlar
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılanestezi 2 yıllık , 4 yıllık olanı için tıbbı bitirip tustan güzel bir netice alarak olur ancak.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. fersia var o okuyor ona sorsan daha sağlıklı olur.. benim bildiğim 2 yıllık
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu bölümü anlayamadım 2 yıllıgıda var 4 yıllıgıda
10 Yorumla
+1 yıl2 yillik atanma durumu yuksek. ozellikle dogu ve guneydogu illeri ve ilceleri icin
10 Yorumla
+1 yıl4 yıllık yok rüya görüyorsun cahil insan türkiyede sadece 2 yıllığı mevcut
00 Yorumla
+1 yıl2 yıllık sanırım
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne