İşe alındım bir kaç güne başlayacağım ilk kez çalışacağım çok zor mu olur benim için? Yorucu mudur?
Cevabın nedir?
sakın sakın sakın hayatımda gördüğüm en saçma kurumsal firma
git esnafın yanında çırak olarak başla daha iyi nedenmi inanmakta zorlanabilirsin karar senin:
-işe girerken 170 veya 190 saat gibi (standart işçiler 240 saat çalışır) saatlerde çalışcan yani rahatsın 3 te 5 te çıkıcan partsın derler ona göre maaşın asgariden az olacak derler
-ben günde 16 saat çalıştırmaya diretince çıktım sabah 8 akşam 12:30 mesaimi olur l*n insan haklarına aykırı
-fazla mesai ücreti yok maaş asgariden düşük güya partsınız
-yemek parası yok aldığınızın 3/1ii yemeğe gider
-yol parası zaten yok
-mola yok:dediğim mesai saatlerinde:10 dakika aşağıda yemek yemek için yalvardım 12 saat mesai yap 10 dk mola yap sonra bir 3 4 saat daha çalış
-dışardan yemek almama mağazanın yanındaki fırından pohça almama izin vermedi şerefsiz illa marketten satın alacam
-biraz işin kaşarı olursan sana full derler o zaman asgariden az üst bişi laırsın 950 falandır heralde şimdi geçen sene 900 falandı
ama ilk girenlere 700 800 arasıydı
-görev tanımı yok mağaza müdürü paspas yapıyor
-asla ihtiyaç kadar elemanları olmaz şehrin en işlek mağazasında müdür dahil 3 kişiydik
-haftasonu izni yok l*n böle şeymi olur ben gittim bana diyolarki bz bir aydır hiç tatil yapmadık neymiş işler yoğunmuş banane l*n sanki mesai ücretide verecekler zırnık yok
- sabah 8de geldin akşam 7 8 çıkarsan sevin üsttübne takla at tam çıkış saati çıokamazsın derlerse sus
-diyelim erken çıktın cezalısın (erken 12 saat çalışma) ertesi gün ve günler fazla çalışcan
ama korkmayın gün zaten 24 saat 25 saat çalıştıramazlar
-a. q marrketi sana poşet bile göndermez müşteriye rezil olursun gibi şeyleri saymam bile
-kasada fazla çıktı onların eksik çıktı cebinden ver zaten 30 liraya çalışcan
sikerler öyle işi sömürge zihniyeti güya hepsi müslüman tayfa
ister inan ister inanma ben 5 gün sabredebildim he şu gerçek sigortayı hemen yapıyorlar ama sırf işe girerken yaptığın masrafa acıyon
onlarda farkında her girene kaçar bu gözüyle bakıyolar
sen bilirsin20 Yorumla
+1 yıla101 de arkadaşım çalışıyor üzgünüm işin kolayı olmaz her işin kendine göre bir zorluğu var ben aile şirketindeyim ve bende oyun dünyasında yerimi almak için kendi ayaklarım üzerinde durmak için başka işte calısıp birikim yapıcam ama senn işin kasiyerse fark etmiyr benim arkadaşım hem kasaya hem raflara hemde gelen malı indirip yerleştiriyor yoğun br seklde tabi hep oyle olmuyor ama arada zorlanıcaksın pes etme basarıcaksın arkadaşım.. o calısanlar nasıl çalışıyor snn onlardan eksiğin yok iyi br iş parası garanti tek zorluğu dediğim gibi mal gelmesi yerleştirmek felan
08 Yorumla- +1 yıl
emin ol seviceksin işini ilk günler tabikide zorluk cekiceksin alışma zamanın alışmak zaman alır ama basarıcaksın alıştıktan snra kolay gelick emin ol okadar kolay gelicek ki eylenerek yapıcaksın yorumlara baktımda kmsenn pek bilgisi yok gibi exper için cevplyıp gtmsler adeta neyse konumuza dnelim braz zorlandıktan snrası cok kolay temizliğide maza kapanmadn önce yapıyorsun ama hep birlikte tek basına yapıcaksın derlerse müdüre söle o halleder herkez yardım etmek zorunda iş yeri elemanları seni yeni bulup sana yıkmaya caısırlarsa müdüre sole korkma ve işi seviceksn gerçi sevicegini söledim ya neyse. D hayırlısı olsun inşallah güzel geçer :)
- +1 yıl
o heyecan herkezde ilk günlerde olur arkadaşım :) heyecan yapmak aslında işine odaklanmana bile olanak sağlar biliyomusun :)
- +1 yıl
bana bak gözlerime bak yapıcak sın becericeksin zor bişey değil benim arkadaşım kankam kız oda kız ama yapıyor a101 de çalışıyor oda senn gibi sen nye yapamayasın aynaya git kendine bak ve sunu tekrarla ben başarırım başarabilirim benim neyim eksik yapıcm de güven ver br insan sadece kendine güven verir ve sende kendine gven ver yapıcaksın bende yapıcagına ınanıyorum hadi beni onurlandır yap ve beni onurlandır :)
- +1 yıl
kesinlikle hadi bakalım beni hayal kırıklığına uratma ve basar ben buna inanıyorum cani gönülden seni destekliyor ve yapabilecegne inanıyorum ;)
+1 yılBen Bim'de çalışmıştım, yaz aylarında gerçekten zorlayıcı ama alışırsın :) Yalnız temizliği, ürün yerleştirmeyi filanda siz yapıyorsanız dişlerini biraz göster yoksa tüm işi sana yıkarlar. Yinede biraz insanlarla kaynaşmaya, kibar olmaya filan çalış. Sonrasında çok faydasını görürsün :) İyi çalışmalar şimdiden
02 Yorumla- +1 yıl
Bişi değil canim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
27Cevap
+1 yılKomünistlerin yeridir... Hele ki birde siyaset ile bir muhabbetin varsa birde ak partiliysen çekeceğin var kardeş... Hayırlısı olsun hakkında... Benden sana tek tavsiye, kasaya geçme sakın!!! Ve mümkün oldukça kameraların olduğu yerlerde çalışıyorken görün... Ezdirme kendini...
01 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok büyük bir hata yaptın.
Bak oada sistem şöyle sana derler şu şu saatler çalışacaksın ama iş öyle değil diyorlar idare ediver eleman yok diyorlar ama bilerek eleman almazlar sonradan. Ondan sonra kasadan eksik çıkabili senin mesai saatin dışında olsa bile o kasanın eksiği senden alını ödemezsen işe gelme diyorlarmış. akşamcıysan gece geç saatlee kadar tutuyorlarmış. Zaten çalışanların zırt pırt bıakmasından belli her şey.00 Yorumla
+1 yıleski kız arkadaşım da bim de çalışmıştı aynı düzen bence zor değil bir bayan için o kadarda sıkıntı edecek işlerin çıkacağını zannetmiyorum çünkü kız arkadaşımla konuştuğumda rahat diyordu hesap kitap işi sıkıntıya sokmaz diyorsan mesela kasiyerlik tarafı bence sıkıntısı yok gerisi kolaymış
00 YorumlaÇok kolay Gerçekten..
ama Kasiyer olarak mı?
#Just.01 Yorumlaİliğini sömürürler, kemiğini çitlerler. Hayırlı olsun. Günde 25 saat çalışmaya hazır ol. Her işi yap, kasiyerlikten, paspasçılığa.
00 YorumlaKasadaysan çok sıkıntı yaşamazsın sıkıcı ama yorucu olmaz
01 Yorumla
+1 yılsanırım kasiyer olarak
hesabın iyi ise zorlanmazsın06 Yorumla- +1 yıl
sadece sen olmazsın o zaman sanırım
bir kaç kişi daha olur
evde temizlik yapıyormuş gibi olacak zaten
rafları düzenlemek ürün yerleştirmek evde toz almakla eş değer
tabi yorucu olacaktır ama saatlerce sürmez tabi
reyonlarda işin bitince oturursun kasiyer koltuğuna rahatça hesabını yaparsın :)
bu benim görüşüm
siz daha iyi bilirsiniz - +1 yıl
sen kızsın diye tüm temizlik işlerini sana verirlerse zaten ordaki erkeklere erkek mi derim ben
oranın sorumlusu ben olsam bütün erkekleri işten çıkartırım bütün işleri zaten sen yapıyorsun erkeğe ne gerek var diye
agır işleri erkekler yapar çünkü bazı ürünler agır olur sanırım
sizde raflarla ilgilenirsiniz - +1 yıl
evet bak o güzel olurdu
en azından konuşup iki çift laf ederdin
işiniz de çabuk biterdi
ama yine de erkeklerden yardım görüp çabuk iş bitirilir
ama iş bittikten sonra yalnız oldugun için can sıkıntısı başlayabilir
sorun değil ama ya çok çabuk geçer zamanın
+1 yılhayırlı olsun kardeşim yok yaa zor bir yanı yoktur ama yorucu olabilir çünkü bütün gün ayakta olacaksın sanırım
00 Yorumlainsanlar ile uğraşmak seni yorabilir :) onun dışında sanmıyorum birde malları depoya götrürüken yorulursun
bol şans :)00 YorumlaNe işin var a101' de? Daha düzgün bir yer bul bence
02 YorumlaBoku yedin a101 demek hamallık demek ful koli yüklücekler sana hadi kolay gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayırlısı olsun zor mu bilemicem ama Allah yardımcın olsun..
00 YorumlaBol şanslar, iyi çalışmalar.
01 Yorumla
+1 yılÇok eğlenceli olacaktır 😀
00 YorumlaÇok kırmançi gelir :D
00 Yorumla
+1 yıla101 cemaatin marketi mi acaba?
00 YorumlaHangi sehir? Hangi magaza peki?
01 Yorumla
+1 yılmarket sürekli ayakta olacaksın b uyorucu olabilir
02 Yorumla- +1 yıl
tüm gün ayaktasın o zmn kolay gelsin
Sanmıyorum. A101'in kavala'sı güzel boll bol ye 😄
00 Yorumla
+1 yılilk gün zor olur :-)
05 Yorumla- +1 yıl
zaman geçer işte sap sap durmaktan daha iyi :-) alışırsın bence
- +1 yıl
bende iş arıyorummmm bu arada :-)
Gizli Üye(30-35)+1 yılA101 harca harca bitmeez
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi güzel bir kız 101 de çalışır mi ya
00 Yorumlabugün A101 yarın A102 bu işler böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbime gırdım ben de kasa fenaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılak partiliysen hemen istifa et
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 809 cevap paylaştı.
+1 yılZor.
00 Yorumla Bimde başla
00 Yorumla
+1 yılYOOO
00 Yorumlayorucu tabi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı. Başarılar
00 Yorumla
+1 yılyorucudur tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzannetmem
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 418 cevap paylaştı. Bumlar fetocu
00 Yorumla