Hem bilgisizlik hem de çok şey biliyorum edası. Hayranım bu yeni nesle... 3.000 TL ye kadar çıkmıyor. Direk 3.500 ve üstü ile başlıyorsun kamuda. Bunun için diplomada mühendis yazması yeterli. Hangi ve ne mühendisi... Bu sorulmuyor kamuda... Ayrıca taş patlasin diye bir deyim yok. "Taş çatlasin" diye bir deyim var. Sanalda geçirdiğin vaktin sadece %10 u kadar kitap okusan, bu cehalet ortadan kalkar... Ayrıca sataşmak gibi bir derdim de yok...
sırf yorum yazmak için yazıyorsunuz... temsili tahmini ne demek ya? arkadaş bir soru sormuş demek ki merak ettiği bir konu... bilmiyorsan niye yorum yapıyorsun... yorum yapılacak bir soru değil ki bu!!! bilyorsan söylersin... bilmiyorsan ses etmezsin... canım ülke ne hale gelmiş ya... her konuda her fikre sahip olma hastalığı kanser gibi yayılmış resmen...
ben devlette uzman yardimcisiyi. turkiye gercekleri bunlar millet niye kpss ye asliyo saniyosunuz iyi para iyi gelecek icin.1800 tl iyi niyetli 1000 tlye calistiran ahlaksizlarda var
vaktin varken ogretmenlik okuyacaktin sabahtan oglene kadar calis 3000 tl maas. bu devirde muhendislik okunmaz.2 yillik kicikirik att lerden bile daha az maas aliyo muhendisler
bende elektrik elektronik bölümü okuyom :( çok zor napcksam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
KAmuda maaşlar bir süre sonra gram ileri gitmez iken özelde kendini geliştirirsen çok daha yüksek maaşlara çalışabilirsin yurtiçi yurtdışı (İç dış yıkama :D )
Onlar işin içerisinde değiller paso sallıyorlar. Ha bazı kişiler var tekniker ama kendisine mühendisim diyor. Onların da aldıgı maaş 1500-200 zaten o yüzden öyle biliniyor. Bir mühendis 1500tl maaş almaz. Eğer alırsa ben ona mühendis demem zaten, vasıfsızdır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
215Cevap
Bak şimdi devlette iyi maaşla başlarsın ama hep aynı kalırsın pek yükselemezsin. Özelde düşük maaşla başlarsın ama çok yüksek maaş alabilirsin
sen ne kadar iyi biliyorsan işi okadar para alırsın
yeni mezunlar piyasada mn 1500 max 2000 le başlar mezun olduğun üninin de etkisi var D:
teknik kadrodaki devlette çalışan mühendisin maaşı 3000 TL civarında, kariyer memurların (uzman yardımcıları) 3300 civarında.
5 bin alanda var 2 bin alanda 30 bin alanda işini iyi yaparsan alırsın parayı
yeni başlayan için dedim
Bende elektrik elektronik teknisyenyim mühendislik düşünüyorum staj gördüğüm yerde yeni giren biri 2.300 alıyordu
30 bin mi kafan mi güzel ben bile o kadar almiyorum
@Berinazi hacı abi elektrik elektronik mühendisi var ataj gördüğüm yerde mühendis ama müdür yav yeni başlayan için söylemedimki
Eğer büyük bir firmada yönetici vasfında çalışıyorsa o zaman 10 belki 15 e kadar çıkar ama normal muhendisse ilk giris 2000 2500 TL
1100-1500 arası özelde başlarsın... daha üstünü alan nadir... çok mühendis işssiz gezen veya 1000 lira civarında çalışan çok
2500 ile 3000 calisma yerine gore degisiyo tekniker 2000 teknisyende asgari ucretin yuzde 60 fazlasi yane 1470 felan
kocalarinizi meslegine gore seçmeyin. insan olsun diye seçin.
saçma sapan konuşma kendim için soruyorum elektrik elektronik müh. 3. sınıf öğrencisiyim
pardon kuzum :))
6-7 senelik meslek hayatı olan arkadaşım 6.500 TL maaş alıyor.
arkadaşın 1 senedir doğru düzgün iş bulamıyor. Bulduğu bir iş var 1400 küsürdü..
abim yeni işe girdi 2.5 milyar alıyor özelde çalışıyor şimdi.
Düğün ne zaman evlilik var gibi :D davet ette bizde gelek :D
Ben de elektrik Mühendisiyim. Sanıyorum ilk işe başladığında en az 3.000.-TL alırsın bence.
off bu lysci tayfa bol maaşlı bölüm derdine düştü her sene olduğu gibi bırakın bu maaş işini sevdiğiniz bölümü okuyuuuuun
ben elektrik elektronik müh. 3. sınıf öğrencisiyim yalnız.
LYS ci tayfa:)))
Devlet'e kapağı attığın zaman 3.000'e kadar çıkar , Özelde taş patlasın 1.500 - 1.750
Ben de ondan olcam. Devleti sevmiyom tek tapanca olsam kaç yaparım? :D
Hem bilgisizlik hem de çok şey biliyorum edası. Hayranım bu yeni nesle...
3.000 TL ye kadar çıkmıyor. Direk 3.500 ve üstü ile başlıyorsun kamuda. Bunun için diplomada mühendis yazması yeterli. Hangi ve ne mühendisi... Bu sorulmuyor kamuda...
Ayrıca taş patlasin diye bir deyim yok.
"Taş çatlasin" diye bir deyim var.
Sanalda geçirdiğin vaktin sadece %10 u kadar kitap okusan, bu cehalet ortadan kalkar... Ayrıca sataşmak gibi bir derdim de yok...
@MösyöArafta , burada temsili olarak tahmini rakam yazıyorum doğruluk veya yanılma payı olabilir
sırf yorum yazmak için yazıyorsunuz... temsili tahmini ne demek ya? arkadaş bir soru sormuş demek ki merak ettiği bir konu... bilmiyorsan niye yorum yapıyorsun... yorum yapılacak bir soru değil ki bu!!! bilyorsan söylersin... bilmiyorsan ses etmezsin... canım ülke ne hale gelmiş ya... her konuda her fikre sahip olma hastalığı kanser gibi yayılmış resmen...
2000-2500 başlangıç için.
Bunun altına da çalışmayın zaten
Özelde 1500 -2000 alır her yık 500tl ile 1000 tl arası zam alır,5 yıllık 4000- 5000 kazanır sonra yükseltmek zorlaşıyor
2.000 ve ustu en kötü ama ilk girişte kimse 3000 vermez tas catlasin 2500 sonra performansa gore değişir
ilk başlangıç 1500 sonra 2-3 ay çalış çık 2200 alırsın şantiye mühendisi olarak görev yapıyorum kendini pazarlamana bağlı
ben devletteyim. devlette muhendis 3300 ile baslar.3 ayda 1 400 tl arazi tazminati. ozel sektorde arcelige arkadasim girdi 1800 tl aliyo dusun yani
oha l*n neden o kadar düşük özelde?
mühendis olduğuna emin misin? teknisyen falan olmasın?
ben devlette uzman yardimcisiyi. turkiye gercekleri bunlar millet niye kpss ye asliyo saniyosunuz iyi para iyi gelecek icin.1800 tl iyi niyetli 1000 tlye calistiran ahlaksizlarda var
boşuna okumuşum o kadar demek ki
vaktin varken ogretmenlik okuyacaktin sabahtan oglene kadar calis 3000 tl maas. bu devirde muhendislik okunmaz.2 yillik kicikirik att lerden bile daha az maas aliyo muhendisler
afedersin ama böyle ülkenin içine edeyim, yurtdışında çalışma şansı var mı mühendisin
var ama iyi baglanti lazim. bence kpss ye asil a grubu kurumlari gozet. yata yata 3500 4000 alirsin
eski sevgilim 2 bin civarında başlamıştı biraz daha fazlaydı
Çalıştığı yere bağlı olur.
Ama genel olarak 1000-1750 arası olabilir. :)
Kamuda 2500-3000 gibi... özelde 2binde olur 10binde.
özel sektör 3 milyar alır devlet sektörünü bilmiyorum..
Özelde 2.60 tl ama senin kidemine bağlı başarılı olursan bu taa 15 bine de cikar
parasını bilmiyorm ama özelde bence para daha iyidir
Abimde elektirik elektronik müh mezunu ilk çalıştığın da maaşı 2000TL di.
Hangi üniversiteden mezundu
Benim calistigim kurum da 3500 ilr basliyor elektrik muhendisleri ;)
isdemirmi orası
Ttk. Zonguldak.
özelde 1500-2000 arası verirler.
devleti kurumuna göre değişir 2000 den aşağı olmz
2.500-3.000 devlet özel fark etmez özelde artar maaş hızla eğer iyi bir çalışansan devlette çok değişmez
Ben elektrik teknikeriyim 1600 alıyorum deneme süresinden sonra 2000 buluyormuş kıdemli olduğunda 3000 yakın bişey
özel max 1800 bence
devlet 2200 falan
kuzenim 10 yıldır e e müh. sanırım 4 bin falan alıyor devlette
İş bulamama ihtimali de var. Türkiyede Tıp Fakültesi okumadığın sürece işsiz kalma ihtimalin var.
kamuda 3000-3500... özelde binerler sırtına vururlar kırbacı vururlar kırbacı
Özelde yerine göre değişir.
1500 tl veren yerde vardır 2000 tl de.
Kamuda 3500-4000 tl alır.
tam tersi degil mi
Kişinin Kendini ne kadar geliştirdiğinede bağlı. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali
Mezun oldugun okul ve ortalaman önemli yaptığın stajlar önemli
2500 TL'den başlıyor diye biliyorum. Makine mühendisi bir arkadaşım var, o da 2500 TLden başladı.
İyi de sen bunu burada niye sruosun okadar yıl okurken hiç mi bilgi sahibi olmadın ya da bu bölümü seçerkn
bende elektrik elektronik bölümü okuyom :( çok zor napcksam
KAmuda maaşlar bir süre sonra gram ileri gitmez iken özelde kendini geliştirirsen çok daha yüksek maaşlara çalışabilirsin yurtiçi yurtdışı (İç dış yıkama :D )
Ulan ben boşuna mı okuyom 1500 kendi baslicaksam asagri ücret 1600 lira
devlette 3000 alırsın ama kazanması atanması zor ozelde de 2000 falan anca
özelde benim yanında çalışan var şimdi yeni mezun 2000 alıyor :D ben 4 alıyorum :DD
kendin için mi yoksa koca adayı mı seçiyorsun. olur mu olmaz mı diye :)
kendim için.
Becerebilir ama sogur sonra evlenmeden yapmamak gerek
Millete bakma sen yeni mezunlar özelde 2.500 devlette 3,500 tl alır bundan düşük çalışmaa :)
kişisine göre değişir 1.500 diyelim ortalama giriş olara özelde
Sen bir bayansın erkek olsaydın iyi maaş alabikirdin maalesef ülkemiz öyle
yani sanırım ortalama bir 3000 tl alır
ilk calıstıgında bişey bekleme
2500 aliyo benim dayim :)
Hangi uniden mezun
Ozelde 1500den basliyor
Sallama teknisyen bile 2500 aliyo
1500-2000tl nereye giderse gitsin...
özel 1000-2000
devlet 2000-2500
Sorumlu 1500-200 arası
uzman 2000-3000 arası
Hemen iş bulamasın burası Türkiye 😊
Devlette 3000 TL alır, özelde 1500 TL verirler.
özel 1000-1500 devlet 3000 tl civarı
İstanbul'da (ortalama) 2500-3000 civarı alır.
Ama yeni mezun için. Tecrübe arttıkça katlanır.
O değil de, bilmeyenler bu işin içerisinde olmayanlar ne de güzell sallamış öyle la.
dudağım uçukladı 1500 nedir herkes aynı şeyi diyo resmen vasıfsız işçi ile aynı maaşı alıyolar gibi bişey o kadar okumaya rağmen
Onlar işin içerisinde değiller paso sallıyorlar. Ha bazı kişiler var tekniker ama kendisine mühendisim diyor. Onların da aldıgı maaş 1500-200 zaten o yüzden öyle biliniyor. Bir mühendis 1500tl maaş almaz. Eğer alırsa ben ona mühendis demem zaten, vasıfsızdır.
1500diyenler dogru demis kimse yeni baslıyana 2500-3000 vermez en iyisine bile
Ben İstanbul için söylüyorum. Kimse ortalama veya ortalama üstü bir mühendise 1.500tl vermez. Verseler bile o mühendis kabul etmez.
Issizlik onu bekler :D
elektrik elektronik mühendislerinin işsiz kaldığını pek duymadım
:D genel psikoloji