- +1 yıl
Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları
Elektrik elektronik mühendisliği maaşları; mühendisin çalıştığı firma veya kurum, mühendisin bilgi birikimi, yabancı dil düzeyi yani akademik başarı seviyesi, iş deneyimleri gibi faktörlere göre değişmektedir. Bunlar dışında, devlette, özel sektörde ve yurtdışında maaşlar arasında oldukça fark bulunmaktadır.
Özel Sektörde Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları Nedir?
Elektrik elektronik mühendisliği maaşları özel sektörde büyük bir aralıkta değişir. Yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisi maaşı 5.500-6.900 TL aralığındadır. 2 yıl deneyimli yani kıdemli olan mühendisin maaşı 6.700-8.200 TL aralığındadır. 5 yıldan fazla deneyimi olan yani uzman mühendisin maaşı 8.200-9.800 TL aralığındadır. Yani ortalama, 7400 TL civarı bir maaş alırlar.
Devlette Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları Nedir?
Elektrik elektronik mühendislerinin devlette çalışmaları onlar için maddi açıdan daha iyidir diyebilirim. Özelde yıllar sonra kazanabileceğiniz maaşı devlette atandığınızda alabiliyorsunuz. Devlette elektrik elektronik mühendisi maaşı, 11.440 TL’dir. Devlette de kişinin kendini geliştirmesine bağlı olarak maaşı da artmaktadır.
Yurtdışında Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları Nedir?
Yurtdışında çalışmak için bilgi birikimi, deneyim veya sektörün öneminin dışında bir de gittiğiniz ülkenin dilini bilmeniz gerekmektedir. Ülkelere göre maaşlara bakacak olursak Almanya’da yılda 59.000 €, ABD’de yılda 91765 $, Fransa’da yılda 42000 €, Birleşik Krallık’ta yılda 37.230 £, Kanada’da 79.000 C$ yılda, Avustralya’da yılda 87.612 A$ kazanmaktadırlar.
Elektrik Elektronik Mühendisi İş Olanakları Nelerdir?
Elektrik elektronik mühendisliği iş olanakları ve maaşları oldukça değişkendir. İş olanaklarına baktığımızda; özel sektörde, devlette ve yurtdışında çalışmak için birçok seçenek mevcuttur. Telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanda çalışabilmelerinin yanı sıra inşaatlarda, şantiyelerde, büyük firmalarda, laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışmaları mümkündür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ağzı olan konuşuyor, çevresinde gördüğü birkaç vasifsizdan yola çıkıp bütün mühendisleri aynı kefeye koyup piyasanın altını üstüne getirmiş edasıyla atıp tutuyorlar. Devlette ne mühendisi olduğunun veya nereden mezun olduğunun önemi yok, kpssye girersin puanın yeterse mühendis olarak atanirsin ve alacağın maaş bellidir, 3500 civarı. devlette 2000 diyen var neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum. Ama devlete atanman çok zor alımlar çok az ve puanlar yüksek. Özel sektörde mezun olduğun okulla ve kendine kattiklarinla değişir maaş. Büyük şehirlerdeki iyi üniversitelerden mezun olursan ve isinde kötü değilsen başlangıç 3000-4000 olur. 3-4 yıllik tecrübeyle 5-6ya rahat dayanır maaşın. Daha sonrasında da önün fazlasıyla açık. yönetici pozisyonuna geçip 10bin ve üstünü de çok rahat alırsın. Sen kendine güveniyorsan ve iyi kariyer elde etmek için sıkı bir çalışmayı göze alabiliyorsan paraya para demezsin. Ama söyle bir durum var ÖSYMde 200bin sıralamaya girip de ücra köşelerde mühendislik okuyanlara mühendis diyemezsin. Böyleleri yüzünden zaten insanlarda mühendisler işsiz algısı oluşmuş. O sıralamayla kaliteli bir mühendislik eğitimi almak imkansız lise mezunundan bir farkın olmaz ki boylelerin piyasada 1500e çalışması gayet normal. Onların için en garanti yol devlet
10 Yorumla
ben elektrik-elektronik mühendisiyim... sana en net bilgiyi vereyim... kamudaki mühendis maaşları 3 başlıkta değişiyor.
1- b grubu standart kadrolar= 3500-4000 arası (arazi bakım ek ödeme vs tazminatlara göre değişiyor.
2- a grubu uzman kadrolar= uzman yardımcısı iken 3500-4000 uzman olunca 5000-6000 arası (ek göstergeye göre değişiyor.
3- KİT kadroları= bunlar özel kurumlardır DHMİ, THY, RTÜK, TRT, TSE vs... bunlarda maaşlar kurumuna göre değişmekle beraber 4000-6000 arasındadır.
özel sektöre gelince orası tamamen dipsiz kuyu... çalışacağın sektöre şirkete fabrikaya pozsiyona ve kişinin kapsitesine bağlı olarak değişiyor... mezun olduğun üniversitenin ayrıcalık sağlaması çok az bir yüzde için (%10) geçerli... ithalat ihracat firmalarının pzarlama ya da satış müdür pozsiyonları için yabanc dil şartıyla birlikte 5000-1000 euro aralıgındadır... ama geriye kalan %90 lık kısımda başlangıç maaşı 1000 TL bile olabilir.(şirketine bağlı) 3000 bin de olabilir... deneyime ulaşınca bu maaşlar 5000 tl nin altında olmaz...
umarım yardımcı olmuşumdur.30 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Arkadaşım karın tokluğuna çalıştırıyolar diyosun ama hatırlatırım tecrüben sıfır :) başlangıç olarak 1500-2 ile başlarsın, burun kıvırma hakkın yok. Anca aselsan veya daha başka büyük şirketlerde çalışacaksın ki seni tatmi etsin, ki oralarda bile standart bir mezunsan eğer korkunç paralarla başlayamazsın. Ben mühendis değilim, ama ulusal bir şirkete girdim pazarlama bölümüne, 1800 ve 400 ticket ile anlaştım. Burun kıvırma beğenmeme gibi bir şansım yok ama amerikada staj yapmış olsam bile tecrübem hiç ama hiç yok :)
10 Yorumla
- +1 yıl
çok profesyonel çalışma şartları olmadığı sürece özel sektörün en iyisi bile boktan. her türlü ayrımcılık, ezme, aşağılama her şey var özel sektörde. bir b*k olduğunu sanan ilkokul mezunu patronlar kendilerini üstün göstermek için mühendisi de önce ezmek 'bak sen mühendissin ama benden alıyorsun paranı' demek için nerdeyse karın tokluğuna çalıştırıyorlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
212Cevap
devlette mühendis kadrosu maaşları 3000 TL civarıdır başlandıç için (+,- 500 diyebiliriz) ama kadro almak çok sıkıntılı KPSS'si torpili falanı filanı AKP'li değilsen bulaşma derim.
Özelde şu algı yaygın "işi öğrenene kadar cep harçlığına razı olacak" kusura bakma ama durum böyle aslında mühendisler olarak buna direnilebilir. Ama daha sen bunu aklından geçirirken "ona cep harçlığı verme ben işi öğrenene kadar bedava çalışırım" diyecek yeni mezun meslektaşların olacağı için ilk bir dönem minimum 2 ay maximum 1 yıl cep harçlığına çalışırsın sonra becerine ve iş yerinin sana olan ihtiyacına göre bir maaş almaya başlarsın.00 Yorumla- +1 yıl
Kamuda giriş maaşı bekarsan dalına bakmaz, 3300 den aşağı almaz 10 yıllık filansan 3500 civarı. Evli ve eşin çalışmıyorsa 1 tane de çocuk varsa +200.
Tabi en kolay kazanılan, çevre mühendisi de ya da en zor kazanılan ve okunan elektrik elektronik mühendisi olman kamuda hiç ama hiç fark etmez.00 Yorumla - +1 yıl
özelde en fazla 1500 tl ile başlar tecrübe kazandıkça 2 ya da max 2.5 kazanır 5 yıl sonra falan, odtü mezunuysan durum biraz daha farklı olur, devlette 2.5-3.5 arası kazanır. ama normal bir üniden mezun olunursa gerçektende karın tokluğuna çalışır, odtü olmassa yazılmayacak bir meslek günümüzde.
00 Yorumla - +1 yıl
elektrik üzerine çalışırsan ne kadar alırsın bilmiyorum ama elektronik daha çok kazandırır her zaman. devlette en son baktığımda 3700 dü mühendis maaşı özellerde uçabilirsin de sürünebilirsin de. ama nerden mezun olursan ol 2000 den fazla maaş bekleme özelde kıdemin arttıkça verirler. not ortalaman ya da mezun olduğun iniversite mühendislikte bir yere kadar işe yarar. ne kadar iş biliyorsun adamlar ona bakar.
00 Yorumla bölümünle pek bir bağlantısı yok bu işin devlerte girersen fix. 3.225tl -+ 150tl oda bulunduğun konum ve/veya statü (muhendis, b. muhendis, saha muhendisi vs) özelde girdiğin fabrikada yaptıgın sözleşmeye göre prim ve zam alırsın mezuniyet sonrası 900-1500tl aarsı başlarsın 7-8 yıl içinde 4000-6500 arası artar hee çok mal birisindir max, 2000 de kalırsın kendini gösterir başarılı olursun 15000 de alırsın
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Elektrik Elektronik Mühendisliği okuduysan muhtemelen elektronik mühendisi olarak mezun olmuşsundur. ODTÜ ve Boğaziçi mezunu değilsen Türkiye'de bulunan tüm üniversitelerden her sene 200er mezun veren bir bölüm mezunusun demektir.
Elektronik sanayisinin bu kadar az geliştiği bir ülkede, kartların hazır olarak Çin'den geldiği bir ülkede her sene 8-10 bin mezun veren bir bölümden mezun olarak maalesef ne verirlerse razı olmak zorunda olacaksın.
Keşke Elektrik Mühendisliği mezunu olsaydın.00 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar verirlerse artık. Tecrübesiz birini kim çalıştırmak ister?
CV de yazabilecek bir iş deneyimi ve işi öğrenebilmek, tecrübe edinmek için başta yüksek maaş bekleme...
Bu arada okulda öğrendikleriniz ile hayatın pratikleri arasında dağlar kadar fark var...00 Yorumla - +1 yıl
Mühendislikte kazancın tecrüben ile eşit orantılıdır. Yeni mezun bir mühendis günümüz şartlarında 2000 tl civarı maaş alır.
Ama bu miktar senin hevesini kırmasın. Kendini ne kadar çabuk geliştirirsen ve işine sarılırsan çok kısa sürelerde bu maaşı 2 hatta 3 e katlayabilirsin.10 Yorumla Normal bir uzmanin 4500 aldigi kamuda muhendis ozellikle elektrik elektronik muhendisi daha fazla kazanir. Ama yeni mezunsun cok beklentin olmasin benim tavsiyem yurtdisina yuksek lisansa git imkanin varsa ondan sonrada donmezsin cunku avrupada en asagi aylik 5000 euro alirsin ki sana yeter orasi icin.
00 Yorumla- +1 yıl
büyük bir şirkette başlayabilirsen ki zor mesele. 2-3 bin civarı olur. etek boyunun kısalığı oranında maaşta artış gözlenebilir.
Devlette memuriyet olur 2 civarından başlar, yapacağın katakulli ortalaması sonucunda artış ve yükseliş gösterir. Bol şans10 Yorumla Ben Elektronik Mühendisiyim, Kendime ait şirketim var , ben üni zamanında da bir yerde Part time çalışıyordum yani kendimi yetiştirme anlamında biliyorsunuz malesef bizde okul döneminde verilen bilgiler çok yetersiz, kendini yetiştiremezsen yaya kalıyorsun, şimdi gelelim sorunuza, eğer çok istekli ve kendini yetişme arzusunda olan birisi olursa , 2.000+yol+sigorta ile başlanır bir senenin sonunda şirkete kazandıracakları, kendi durumu her şeyi ile şekillenmiş olur ve şartlar değişir.
10 YorumlaAsgari ücret 😀 gülüyorum ama ciddiyim başlangıç olarak iş veren bu parayı çok bile görür. Ama zamanla kendini geliştirir isen patronunu daa kazandırmaya başlarsan 2, 3, 4,5 bine kadar yolu var. Tabi bu kendini geliştirmen sana bağlı ne kadar kendini geliştirip ortaya birşeyler katarsan alacağın maaşta okadar artar. Bilmem açıklayıcı oldumu
00 YorumlaMaşallah amma çok sallayan olmuş :) Bilgisi olmadan fikir sahibi olmak zaten milletçe hastalığımız :)) Özel sektörde çalışacaksa eğer girdiği şirketten hangi şehirde olduğundan ve yabancı dil ws gibi etkenlerle çok değişkenlik gösterebilir. 1000 TL veren yerlerde vardır 3000 ile başlatan yerlerde yalnız 3000 ile başlatması için patrona aylık en az 9000 TL kazandırması da lazım kısaca artılarının çok olması lazım.
00 Yorumla- +1 yıl
1500 e başlayan da var 3000 e başlayan da.
ortalama 1500-3000 :)50 Yorumla Mezun olduğu üniversiteye bağlı olarak değişebilir ama bizim eski fabrikada büyük bir fabrika küçük değil başlangıç maaşı 800 900 1000 lira arası değişiyor. Fabrikada eğitimden iyice geçtikten sonrada maaşına belirli aralıklarla zam yapılıyordu.
00 Yorumla- +1 yıl
Üniversiteye göre değişir, eğer ODTÜ - İTÜ gibi, üniversitelerden mezun isen, maaşa maaş demezsin :) ama herhangi bir üniversite den mezun isen, mesela, tokat, karabük, sakarya, mersin, sinop yozgat sivas vb şehirler gibi, şehirlerden mezun isen ozaman maaş ı bırak, iş bile bulamazsın kardeşim:)
00 Yorumla - +1 yıl
kendini geliştirmezsen bir halt bekleme özel sektörde. devlette 2500-5000 tl arasında değişir kıdemine göre benim kuzenim tccd mühendis 4500 tl alıyor tabi harçrak felanda var...
00 Yorumla Devlette imza parası ile yüksek mevlalar kazanabilirsiniz. Mühendisler bu şekilde para kazanıyor zaten.
Bizim şirketimizde yeni mezun biri 2500 TL ile çalışıyor Eskişehir Üniversitesi mezunu.00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
boş yorum yapmışlar ben çok araştırdım zaten eem okuyorum bak devlette 3100 civarı maaşla başlıyorlar kuruma ve kıdeme göre 3500 e çıkıyor belki de daha fazla. özelde ise ne kadar aranan biriysen o kadar maaş alırsın. normal bir mühendis isen 2000-2500 ile başlıyorsun ama iyi bir mühendissen 4-5000 e kadar yolu var başlangıç olarak
00 Yorumla bizde çalışan yeni mezun mühendisler 1200 e başlıyo. devam ederse yükselir. ya da bir alanda çok iyiyse iyi para alır 2000-3000 mesela programlama !
00 YorumlaDirek Aselsana basvur hiç ugrasma ben elektrik Elektronik teknisyeniyim suanda 1500+ primle çalışıyorum aylık 2000 anca alıyorum sende az üstünde de olsa 2500 anca görürsün özelde Aselsan biraz daha avantajlı diye biliyorum
00 YorumlaÇok değişkendir şehir sektör beceri torpil deneyim ve kısmete bağlıdır. Net 1000tl den başlar 2200 e kadar Yoluvar. :) devlet te ise çakoşulan kurum kat sayısına göre ve atama iline göre değişir.
00 YorumlaBoğaziçi falan mevzunu değilse 2000 lirayla başlamazlar özelde 1500 le başlar 3 ay deneme süresi olur sonra otururlar maaşı konuşurlar bu iş böyledir
00 YorumlaKamuyu bilmem özel sektörde 2000-2500 altında işe başlama. İngilizce ve bilgisayar bilgin iyiyse 2500 ün altına inme
00 Yorumla- +1 yıl
Kamuda 3500-4000 arası özelde yarısından daha az olabilir. Ben okuyorum bitirince özelde çalışıp kendimi geliştirmek istiyorum para ikinci planda
00 Yorumla Sen 2 milyar sen 750 milyon...
Devlette 3000 3500 falan...
Özelde tecrübe sahibi olursan devletten daha çok kazanırsın ama sonuçta özel şirket...
Sen devlete kapat atmaya bak..00 Yorumlayeni mezun elektrik elektronik mühendisi olmaz. elektrik elektronik mühendisi olmak için 2 sene birinin yanında çalışması lazım.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 854 cevap paylaştı. liseyi elektronik elektirik - görüntü ses bölümü okuyordum sonra ben bilişime geçtim.
Sonuç olarak ben pc mühendisliği bitirdim
arkadaşlarım biyomedical bitirdi ve mühendisler ve işsizler asdf21 Yorumla- +1 yıl
sen çalışıyor musun?
- +1 yıl
devlette 2000 küsürdür özelde çok fark eder nerde çalıştığına bağlı 1000 lirada olur 5000 lirada olur
00 Yorumla Firmalara göre değişir iyi bir özel şirkette 3000 tl başlangıç devlet de ne kadar bilgim yok ama 2700 tl den başlaya bilir.
00 Yorumla1500-2500 arası. Bu sektörün içinde biri olarak söylüyorum ki, deneyimin olmadığı için çok komik rakamlar duyacaksın. 1500 dememin sebebi moralin bozulmasın diye.
00 Yorumla2-3.5 arası. Özelde şartlara göre kimisi zamanla bikaç kere katlayabilir.
Devlette kıdem aldıkça en fazla 1.5-2 katı olur. Devlet daha rahat olabilir. Çalışkan yetenekli kişi sıkılır ama.00 Yorumlaelektrik elektronik mühendisiyim ilk başta 1000 1500 teklif verebilirler ama bir 5 10 yıl sonra 3-5 binlikler alırsın iyi bir mühendisse
00 YorumlaEee odtüden çıkarsan daha mezun olmadan seni kaparlar 5-6 bine başlarsın öze üniden çıktın torpilinle gene 2-3 kazanırsın :)
00 Yorumla- +1 yıl
hiç belli olmaz valla ama genelde 1500 2000 arası değişiyor. istanbuldaysa biraz daha fazla olabilir mesafelerden falan dolayı.
00 Yorumla 1400-1600-1800 gibi skalalar mevcuttur. İK ya belli bir bütçe verilir. Kendini pazarlamana birazcık mezun olduğun üniversiteye bağlı. Şahsen işveren olsam 1.400 1.500 ile başlatırım. Her şey İK da biter.
00 Yorumladevlette statüye göre değişiri 2-4bin arasında. özeldede geçerli aynısı. hangi üniversiteyi bitirmişsin, kaç dil biliyorsun, uzmanlığın tecrüben nedir? çalıştığın şirket bunlar çok fark yaratır. 1000tlde alan var tanıdığım 10bin alanda
00 Yorumlabenim abimde elektronik mezunu 1.000 tl'den aşağı çalışmıyor :D en son maaşı 2,500 tl falandı :D
00 Yorumladevlette sözleşmeli olursa 4-5 binlira. özel sektör kurumsal firma ise 2.500 den başlıyor
00 Yorumla- +1 yıl
Özelde 2.000 2.4000 tl ile işe başlayabilirsiniz. Devlet için bir bilgim yok malesef
00 Yorumla Hangi vilayette çalıştığına bağlı olarak değişir. En az 1500 lira kazanabilir. Devlet işinde en düşük memur maaşının 2000 lira olduğunu hatırlıyorum.
00 YorumlaTam adamına geldin bende elektrik elektronik mühendisligi okuyorum...
Yani şimdi bu biraz yaptn işe bağlı ama 6.000 alan var yani00 Yorumlasadece sunu soyleyeyim sana türktelekomda elektrik elektronik mezunları en kötüsü 2 dil biliyor 7/24 çalışmak üzere imza atmışlar aldıkları maaş 1700 TL
01 Yorumla- +1 yıl
gel git bu soru yaaaaa bakiyim maaşıda iyimiş elektrikçi kocamı bulsak :D hahahaa
11 Yorumla- +1 yıl
Diplomayı alınca isterim sizi
devlet 3000 felan özelde de 1.000-10.000 arası değişir
00 Yorumla2200 TL en az fiyatı, en çoğunu şu ana kadar 7000 civarı gördüm. Ne kadar doğru bilmiyorum ama.
00 Yorumla- +1 yıl
gazi universitesi 2013 elektitirik muhendisligi bolum birincisi arkadasim ankamall migrosada sarkuteride calisiyor adida ali kemal durgun... aylik geliri 950 tl
04 Yorumla- +1 yıl
şimdi öyle olabiilir ama zamanla katlanarak artacaktır
- +1 yıl
tabi sarkuteri sefi oldumu en az 1500 alir
- Soran+1 yıl
bölüm birincisi ve şarküteride mi çalışıyo oha
- +1 yıl
ankamall migros sarkuteride 2013 gazi universitesi elektirik muhandisi bolum birincisi adida ali kemal durgun inanmasaniz ankaradaysaniz gidin arastirin
devlette alacağı miktar 3700 lira özelde niteliklerine göre değişir
00 Yorumla- +1 yıl
Bende elektrik okuyorum bizim fabrikadakiler 7 bin tl nin üstü alıyorlardı. Ama yeni atanan en fazla 3.5 bilemedin 4 alırlar
00 Yorumla - +1 yıl
Özel Değişiyor ya yani işi varsa aylık 2000 lira filan başlar
00 Yorumla - +1 yıl
mühendisler ilk başta özelde az maaş alıyorlar ama devlette 2500 3000 alıyordur
00 Yorumla şirketine bağlı daha çok ama ortalama 3000 TL civarı ile başlarsın bu para git gide artar
00 Yorumla- +1 yıl
Hacı ilk başlarda çok kazanamazsın ama sonra kendini geliştirirsen deli para kaldircaksin.
00 Yorumla - +1 yıl
Özelde 2500 3500 arası
Devlette 3000 5000 arası alır.00 Yorumla - +1 yıl
Özelnşirketlerde 2.500 tlden aşağı almaz devlet dairelerinde bu 3000 ve üzeri olabiliyor
00 Yorumla - +1 yıl
girdigi yere göre degişiyor
2000 alan da var 8bin alan da var00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
ozelde hic belirli olmaz asgari ucrete bile calistirirlar ellerine dusersen devlette 3000 den baslar 4500 e kadar yolu var kurumuna gore.
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 539 cevap paylaştı. ilk okul mezunu mahalle tehsisatçıları daha iyi kazanıyor...
00 Yorumla- +1 yıl
benım tahmınımce özelde 4bin alır devlette 2500 alır
00 Yorumla - +1 yıl
Calisacagi sehire gore degisir. İstanbul icin baslangic 2500 tl gibi olur. Ama 3 yil icerisinde 5 ile 6 arasi alir:)
10 Yorumla - Devamını Gör (201)
Detaylı bilgi