lise son sınıf öğrencisiyim üniversite de iktisat bölümü okumak istiyorum.size göre bölümün zorlukları nelerdir bi de bitirince hangi mesleği yapmayı düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılİşletme mezunuyum yurtdışında okudum. çift diplomam var 3 dil biliyorum ve bölümümle alakalı 10 a yakın sertifikam var. Arkadaşlarım mba(master businees administration) master yaptı ve hala işsizler. Neden dandik yerdeyim. Çünkü yeterli puanı alamadım. Ve daha önemlisi doğru yönlendirilmedim.
https://www.youtube.com/watch?v=tBzD7mNECBY
Torpil yok. Beni tatmin eden bir işte çalışmıyorum.
Kpss a grubundan en çok alım bizim bölümlerden yapılır. Fakat alım sayısı az ve çok nitelikli olman lazım.
Bir defa a grubu puanın şu yıl en az 80 olmalı.Kurumlar en az 75 80 ister. Senin zamanına bu en az 90 olur ki pek kolay değildir almak.
Kpds puanın en az 70 olmalı. Bazı kurumlar 80 ister bunu
Bunları aldıktan sonra kurum kendi sınavını yapar.Normalde testtir ama bazı kurumlar yazılı sınav yapmaya başladılar. Bundan da en az 70 almalısın. Bu da haliyle yükselecektir.
En sonunda mülakat olur. Sayısını bilemem. 1 2 3 vs. Burda torpil devreye girer. Ankara'da dayın yoksaşu şarkıyı söylersin.
Ve bütün çabaların boşa gider.
Açıköğretimi olan bölümleri okumamak lazım. Bölümümde çok iyiyim ingilizcem de türkçe paragraf soruları gibi çok iyiyse devam et aksi halde vazgeç bu sevdadan.10 Yorumla
+1 yılHerkes işletme, iktisat vb. bölüm mezunu hem üniversitelerin kontenjanlareı çok fazla hem de hemen hemen her üniversitede var bununla birlikte açık öğretimde de bu tip bölümler okutuluyor ve de talep yok denecek kadar az, işsizler ordusundaki yerini almak istiyorsan seçebileceğin bir bölüm.
01 Yorumla
Soran+1 yılmezun çok olduğundan iş yok diyorsunuz da ben her gün gazetelerde bakanlıkların hemen hepsin de kpss'ye girip iktisat,işletme,ekonometri mezunu aldığını görüyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılortalama bir sayısal düşünme yeteneğine sahipsen ve teorik açıklamaları anlayabilecek düzolduğunu düşünüyorsan genel olarak sosyal bilimler formasyonunun gerektirdiği sözel yetenekler gibi bazı özelliklere de sahip sen oku güzel bir bölüm ben 6 sene önce mezun oldum hayatımın en zor dönemleriydi
00 Yorumla
bende iktast okuyorum öncelikle matematikle aran iyiyse tercih et değilse sakın etme.iktisatı bitirince devletde pek çok yere girebilirsen kpss ve kpds den iyi bir not alırsan iyi mevkilere gelebilrsin ayrıca özel kurumlarda banka vb. çalışabilirsin..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
18Cevap
+1 yıliktisat mezunuyum finans ekonomi ile ilgili bir iş yapıyorum eğer iyi bir üniversitede iktisat okumayacaksan sonradan mba yada yüksek yapmayacaksan ve 2 tane dil öğrenmeyeceksen ayrıca mezun oılduktan sonra gidip te çoğu insan gibi muhasebecilik yapacaksan hiç düşünme derim ;)
13 Yorumla
Soran+1 yılben bölümü bitirdikten sonra bakanlıklarda müfettiş olmayı düşünüyorum
- +1 yıl
o zaman iyi bir torpile o yoksa yüksek derecedeki bu 95 ten aşağı değil iyi bir kpss puanına ama iyi bir torpilin olursa kpss ye bile girmene gerek yok hatta yukardakilere bile :)))
sana tavsiyem şu. eğer iktisat okurken aynı zamanda kurumların sınavlarına ve kpss ye ciddi şekilde hazırlanırsan çok güzel yerlerin sınavlarını kazanıp müfettiş, uzman, denetçi vb olabilirsin. ama bunun için iyi ders çalışman lazım. bunu göze alıyorsan gir almıyorsan başka bölüm seç
00 Yorumla
+1 yılbankacılık sigortacılık şirketlerin finansman ve idari planlama gibi sektörlerde iş alanı bulabilirsin
10 Yorumlaşimdiki aklımla o yaşta olsam asla işletme iktisat okumambende işletme mezunuyum bankalarda çalışabilirsin ama şartları hiç iyi değil şu an kpss de alıyolar bu bölümlerden ama yüksek puan almak lazım .yerinde olsam daha iş yapan bir bölüm okurdum
00 Yorumla
+1 yılKim ne derse desin, sen o bölümü oku. İnsanlar amacı olmadan ve sevmediği bölümü okuyunca işsiz kalıyorlar.
30 YorumlaBölümün içeriğini bilmiyorum da baya iş talebi oluyor ancak bu bölümden mezun olan sayısı çok fazla . Onun için mezunolduktan sonra aşırı bir rekabet oluyor. Sıkıntı yaratabilir.
00 Yorumla
+1 yılo değil de link
00 Yorumlaokuyacaksan iyi bir üniversite tutturmalısın kıyıda köşede kalmış çok tanınmayan üniversitelerde okursan işsiz kalırsın ya da iş olanakların fazla olmaz.. gerçekten istiyorsan ve iyi bir üniversite tutturabilirsen güzel bölüm :)
00 Yorumlasakınnn ben erciye üni iktisat bitirdim ama bitene kadar bende bittim ... git öğretmen ol baska bişe ol hemsire ol daha ii
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an hangi işte çalışıyorsun?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılKendine güveniyorsan oku.Bi boğaziçi ya da odtü'de okursan ve çabalarsan işsiz kalmazsın.
00 Yorumla
+1 yılkim nederse desin gercegi degiştirmeyecek o bölüm mezularının %70 işsiz
00 Yorumlakim ne derse desin normal bir üniversiteden(odtü bilkent boğaziçi mülkiye harici9 bu bölümü bitince
güzel bir kızsan bankacı
orta güzel bir kızsan muhasebeci
çirkin bir kızsan ev kızı olursun. ya da saçma sapan burgerking gibi işlerde çalışırsın.
durumuna göre yorumla artık geleceğini.08 Yorumla
Soran+1 yılmemur kafası:) insanları dış görünüşüne göre meslek söyleyenini de ilk defa görüyorum:) insanları dış görünüşüne göre yargılamayız ama ben ne çirkinler gördüm bankacılık mesleği yapan.yani şunu kafana sok sevgili montella bankacılık,muhasebecilik ya da başka meslekler hiç fark etmez güzel çirkinliğe bakmaz kendini geliştirmeye, kültüre bakar...
Soran+1 yılo zaman ben de sen öyle san diyeyim;)))
Soran+1 yılkime derdini anlatmaya çalışıyorsun ya da neyin derdindesin bilmiyorum ama babam banka müdürü zaten benim:) mülakatlarda ne dolaplar dönüp dönmediğini bilirim:)
Soran+1 yılahaheey şimdi senin derdini anladım ben şişman ve gözlüklü yazmışsın demek ki seni zamanında çok geri çevirmişler üzülme montellaa:)))
Soran+1 yıldemek ki efendi kardeşimizin de söylemesiyle dış görünüşe bakılmıyor:)) dış görünüşten önce insanın kültürlü,bilgili ve kendini geliştirmesi önemli yoksa güzel olmuşsun ama kafanın içi boşsa neye yaraaaar?
uluslararası okuyrm diplomat dicem kimse inanmıcak :) bankalara yönelmeyi dusunuyorm
02 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı olsun senin için:) hangi üniversiteye gidiyorsun peki?
Çok fazla mezun veriyor, iyi bir ünv. nin olmadıkça çok düşünme derim, bankacılık, devlet daireleri iş olanakları arasında ama mezun çok iş az, bence meslek bölümlerine yönel, doktor,eczacı,avukat vb.
00 YorumlaYabancı dilin varsa özel sektörde de devlette de iyi bir işe sahip olabilirsin.
00 Yorumlasayısalın yoksa bulasma o bölüme...Ben işletme okuom tek hedefım bankacılık
00 Yorumlaçok mezunu olan bi bölüm açıkçası kendini çok geliştirmen lazım ve de çevre lazım
00 Yorumlaaklın varsa iktisat okuma :D
12 Yorumla
Soran+1 yıldiyosuun
bitirince çokkk zengin olacaksın...
10 Yorumla
+1 yılaç kalırsın çok üst düzey olmazsan
00 Yorumla
+1 yılBedava kazansam gitmem.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıling şart...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbölüm çok zor kapasiten yoksa okuma
01 Yorumla
Soran+1 yılmesela zorlukları neler?
+1 yılhiç bulaşma...
00 Yorumla
+1 yıliyidir
boldur00 Yorumlayok denecek kadar az
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz