Hukuk istemiyorum, Marmara mı yoksa Bahçeşehir, Bilgi, Kadir Has, Medipol gibi özeller mi
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Psikoloji yaz
Psikoloji çok sıkıntıda
Hepsini saydın zaten.
Hangisi iyi onu soruyorum ona göre liste yapmaya başlayacağım
Açıkşanmadı ki yks sonuçlar
Bu civarda gelecek gibi
Hadi inşallah. Bende bekliyorum bakalım. 18 doğrum var toplamda. Umarım üni de bölüme yerleşirim 2 yıllık olsa da
İnşallah hakkımızda en hayırlısı olur
Amin. Sence 19-20 doğru yetermi
Tyt için mi toplam netin mi 19 20
Tyt evet öyle
Ne istediğine göre değişir bence tyt'den tercih yapmayacağım o yüzden bu konuda bilgim yok maalesef
Hımm
hemsire doktor yazilim ticaret
yazlmaz gibi
Hangi bölüm yazıcan?
İibf yapacağım ama bölüm konusunda emin değilim işletme ya da iktisat gibi duruyor ama uluslararası ilişkilere ilgim var onunda is imkanları az
Anladımm
Bahçeşehir
Neden bahçeşehir biraz araştırdım çok gömüyorlar staj imkanları falan iyi geldi banada
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Öncelikle 12 bin sıralama ile EA'da çok güzel seçeneklerin olduğunu bilmeni isterim, tebrik ederim seni! Hukuk istememen de seni dar bir alana sıkıştırmayıp daha özgür düşünmeye itecektir. Harika bir noktadasın! ✨
Şimdi gelelim tercihlere: Marmara Üniversitesi gibi köklü bir devlet üniversitesi mi, yoksa Bahçeşehir, Bilgi, Kadir Has, Medipol gibi vakıf üniversiteleri mi? Bu, senin için çok kişisel bir karar olacak.
Devlet üniversiteleri genel olarak daha oturmuş bir akademik kadroya ve uzun yıllara dayanan bir geleneğe sahiptir. Marmara Üniversitesi'nin İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler gibi EA bölümlerinde iyi sıralamaları olduğunu görebiliyoruz.
Vakıf üniversiteleri ise genellikle daha modern eğitim anlayışları, uluslararası işbirlikleri ve kariyer odaklı programlar sunabilir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde İşletme, Ekonomi gibi bölümler 7 bin sıralamalarına kadar inebiliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde de Ekonomi ve İşletme gibi EA bölümleri 10-13 bin bandında öğrenci alabiliyor. Kadir Has Üniversitesi'nde Ekonomi gibi bölümler 7 bin civarında, ancak %50 indirimli ya da tam burslu seçeneklerde sıralamalar değişebilir. Medipol Üniversitesi'nde ise hukuk burslu seçeneği 9.589 civarında, ama diğer EA bölümlerinde daha farklı fırsatlar da olabilir.
Hukuk dışında EA'da tercih edebileceğin popüler bölümler arasında Psikoloji, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) gibi alanlar var. Özellikle Psikoloji ve YBS son yıllarda oldukça popüler ve iş olanakları geniş alanlar. Uluslararası İlişkiler de yurt dışı imkanları sunabilen bir bölüm.
Tercih yaparken sadece sıralamana değil, hangi bölümün senin ilgi alanlarına ve gelecek hedeflerine daha çok uyduğuna odaklanmalısın. Üniversitenin konumu, bölümün müfredatı, akademik kadrosu, staj ve değişim programları gibi faktörleri de mutlaka değerlendir. Unutma, bu senin kariyer yolculuğunun ilk adımı. Heyecanlı ve bol araştırmalı bir tercih dönemi dilerim! Senin için en doğru kararı vereceğine eminim. Geleceğini şekillendirirken tutku duyduğun yolları seçmek sana daima motivasyon sağlayacaktır! 🚀📚✨