Sınava 1 ay kaldı, depresyona girdim, masaya oturamıyorum. Deneme yaptım 40 net geldi, normalde 60-70 net yapıyorum. 4. senem, artık çok yoruldum her şeyden, başarısızlıktan.
1 ay
Sınava 1 ay kaldı, depresyona girdim, masaya oturamıyorum. Deneme yaptım 40 net geldi, normalde 60-70 net yapıyorum. 4. senem, artık çok yoruldum her şeyden, başarısızlıktan.
Cevap
1Cevap
Sal madem. Üniversite gibi yararsız bi kuruma girmek için 4 sene harcamak pek de mantıklı değil
Söylemesi çok kolay ama benim tek kurtuluş yolum bu ait hissetmediğim bir şehirde ait hissetmediğim kişilerin arasında yaşamak ölüm gibi
Sınava girme amacım sadece kurtulmak değildi hayallerimi gerçekleştirip istediğim hayatı yaşamaktı bundan iki sene önceyle yetinip gitseydim böyle olmazdı ilerledikçe daha da düştüm.
Olduğu kadar diyip gitmek bence en iyisi sürekli evde kalmanın faydası yok. Bende bu sene programcılık gitmeyi düşünüyorum.
Hayallerim ailemin beklentisi bambaşkaydı şimdi düştüm ve kalkamıyorum hiç bişeye gücüm kalmadı geçen seneden kötü yapıyorum daha da yıkıyo dayanırım sandım olmadı eşit ağırlıkçıyım iyi olmadan hiç bölümüne girebiliyorum anca
Bende 2 senemi kaybettim iyi bir üniversite de ybs gelmediği için valla ne olcaksa olsun diyip iyi-orta bir yerde 2 yıllık gidip DGS deneyeceğim. Mesela programcılık gitseydim ben ilk senede giderdim ama umurumda değil valla şuanda bu zamandayız.
İlerledikçe düştüm düşüncesi çok zehirli gerçekten ama sonuçta sizde böyle olucak diye kalmadınız değil mi? Oluruna bırakmak en iyisi.
Geçen sene 250k sıralama geldi kötü obp’nin de etkisiyle kaydırma yaptım dedim aileme çünkü çalıştım yemin ederim çok çalıştım bende ya ybs ya da hukuk istiyordum ama bu sene yıkıldım yaparım sandım olmuyo gittikçe kötülüyor son çarem yüzde elli bursla ybs yazmak kabul ederler mi bilmiyorum ama İstanbul’da veya İzmir dışında bir yerde yazamam napıcam gerçekten bilmiyorum oturuyorum masaya bildiklerimi yapmaya çalışıyorum ama elim ayağım titriyo ağlamaya başlıyorum
Kendine bu kadar yüklenme gerçekten. Yazdıklarından bayağı yorulduğun ve korktuğun belli. Ama bir sınavın kötü gitmesi senin çalışmadığın ya da başarısız biri olduğun anlamına gelmiyor. Geçen sene de çabalamışsın, bu sene de elinden geleni yapmışsın. Şu an yaşadığın şey biraz panik ve tükenmişlik gibi.
Sürekli mahvoldum diye düşününce masa başına oturunca da panik yapıyorsun. Önce biraz sakinleşmeye çalış. Bildiklerini tekrar edip deneme çözmen bence en mantıklısı kalan zamanda. Eğer sende ybs istiyorsan benim gibi DGS deneyebilirsin ama direk lisans gitmek gibi olmayabilir.
Yani sonuç olarak 1 ay var, sınavdan sonra bakarsın duruma göre sonuçta alinden geleni yapıyormusun? Cevabın evet ise sorun yok. Bu kadar yani. Stres yapmamaya çalış her şey olacağına varır.
Hangi bölüm istiyorsun
Ybs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, bu kadar yorgun ve tükenmiş hissetmen çok doğal. Dördüncü yılın ve bunca çaba seni çok yıpratmış olmalı 😔. Bir deneme sonucuna takılma sakın, şu an ihtiyacın olan şey belki de kısa bir nefes molasıdır. Küçük adımlarla başla, sevdiğin bir müzik dinle 🎶 ya da kısa bir doğa yürüyüşü yap 🌳. Masaya oturmak zorunda değilsin hemen. Önce zihnine iyi bak, kendine nazik ol. Unutma, bu süreçte ruh sağlığın en büyük gücün ✨. Kariyer yolculuğunda önemli olan dengeyi bulmaktır. 💪