Pilotluğu baya araştırdım pilotaj bölümü olarak düşünüyorum maaşından ziyade ben thy gibi firmalarda iş bulma olanaklarını merak ediyorum. Dlr testine mi tabi tutuluyoruz mülakatkar nasıl, kolay iş bulabilir miyim?
Cevabın nedir?
Uçuş okulları, çeşitli uçak tiplerini nasıl çalıştıracağınızı öğrenmek için mükemmel bir yoldur ve lisanslı bir pilot olmak için gereken sözlü ve yazılı uçuş testlerine hazırlanmak için mükemmel bir yoldur. Uçuş okulu, insanlara nasıl uçak uçurulacağını öğreten bir programdır. Genellikle pilotlar, hava trafik kontrolörleri ve kabin ekibi üyeleri için kurslar sunar. Uçuş okulları, özel pilot sertifikalarından, ticari havayolu taşımacılığı pilot sertifikalarına kadar çeşitli seviyelerde uçağın işletilmesi ve navigasyon konusunda eğitim vermektedir. Yani bu okullar pilotluk eğitimi sağlar. Eğitim, kişiyi profesyonel bir pilot olarak kariyere hazırlayan titiz bir süreçtir. Pilotlar, başlangıç eğitimini tamamladıktan sonra ilerlemeye ve sertifikalı pilot olma yolculuğuna başlamaya hazırdır. Uçuş okulları, bir öğrencinin profesyonel bir uçakla uçmayı öğrenmenin zorlu sürecini tamamladığı yerdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTHY, DLR sınavına tabii tutuyor diğer şirketlerin farklı sınavları var. Uçuş okulları çok arttı ve THY artık uçuş akademisine öğrenci alıyor her yıl ve oradan öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor özel uçuş okullarından mezun olup (Ajyet, Erah, THK vs.) THY'de çalışmak eskisi kadar kolay değil. Üniversiteden mezun ol THY Akademi sürecine başvur. Kazanırsan eğitim aldırıp maaşından kesiyor eğitim ücretini.
17 Yorumla
Soran+1 yılThy, thk ile anlaşmalı diye duydum her yıl belli bir miktar pilotunu işe aldırıyormuş iş garantili ödeme seçeneği ile 110 dolar diyor. Mezun olup akademiden pilot olmaktan daha iyi diye düşündüydüm aslında. 4 yıllık eğitimi 2 yılda veriyor gerçi ilk senenin dersleri fizik ve matematik ağırlıklıymış bilmiyorum hangisi daha iyi olur thk da senelik 45 bin liradan 5 yıl okul
Cevap sahibi+1 yılTHK üniversitesinin THY ile bir anlaşması olup olmadığını bilmiyorum fakat THK üniversite mezunlarına yönelik THY ile iş garantili bir program hazırlamıştı fakat o da bitti. THY'nin kendine ait Aydın Çıldır'da bir uçuş akademisi var, yeni kuruldu. THY Akademi çok farklı bir organizasyon. O akademiye girenler geçtiğimiz yıllarda Oxford, Florida'ya gönderiliyordu şimdilerde ise Aydın'da kurulduğundan adaylar orada eğitim alıyor. THK özel bir üniversite aynı zamanda uçuş okulu da var o da özel. Kaldı ki sakın inanma uçak siparişlerine vs. onlar hep şişirme haber. 500 civarı ATPL sahibi işsiz pilot var. Her yıl yüzlerce kişi mezun oluyor okullardan. Hele ki baş belası yabancı pilotları alıyorlar onlar da rakip. Çok zor özel uçuş okulundan iş bulmak. Üniversite mezunu ol THY Akademi'ye başvur. Hem 1. sınıf sağlık raporu gerekiyor pilotaj için üniversiteni okurken bir sağlık sorunun çıksa eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalacaksın. Birçok bırakan olabiliyor sağlık sorunundan dolayı riskli.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca aşağıdaki arkadaş demiş çok iyi dil biliyorlar yabancılar diye çok güldüm. Lise mezunu İngilizcesi de çok iyi olmayan bir sürü yabancı first officer çalışıyor Türkiye'deki havayollarında. Türkiye'de yabancı dili mükemmel bir sürü işsiz ATPL sahibi pilot var. Bu işler torpil vs. Havacılıkta baban kaptan değilse ya da üst düzey torpilin yoksa çok zor havayolunda işe girmek. Zaten Pegasus, Sunexpress, Onur air de tip parası istiyor bir de maaştan kesme falan da yok.
Soran+1 yılPeki ben thy bünyesinde yetiştiğim için beni direk işe alacaklar mı yoksa yine bir mülakat dlf testi gibi sınavlardan geçecek miyim?
Cevap sahibi+1 yılSeni zaten seçerlerken THY Akademi'ye DLR sınavına tabi tutuyorlar, ardından psikoloji mülakatına yine ardından kurul mülakatına tabii tutuyorlar. Bunu geçersen THY Akademi'de eğitim görmeye hak kazanıyorsun. Eğitim yerin belirleniyor sonra. Eskiden Florida (amerika), Oxford (ingiltere) a gönderiliyordu adaylar ama şimdi Eskişehir, Aydın gibi eğitim merkezlerinde eğitim alıyorlar. Şu an THY'de a320 filosunda görev yapan 2. pilot Safiye Ademoğlu var o da THY akademi mezunu. İktisat mezunuydu. Al videosu. https://www.youtube.com/watch?v=w5eGwaalbVs
Soran+1 yılBir tanıdığım var thyde kaptan yararı dokunur mu bilmiyorum akademiyi deneyebilirim o zaman hem dlr testine vs baştan girmiş olurum ilerde sıkıntı çıkarmaz hem de yapamazsam elimde başka bir mesleğim de olur verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılTanıdık kaptan olması pek bir yararı dokunmaz önemli olan ailenden birinin olması. :) Hem bir mesleğin elinde olmuş olur hem de üniversiteni bitirdikten sonra akademiye başvurursun. Kredi çekmeyle, yurt dışında pilotaj eğitimi almakla falan bu işler olmaz. Kredi çekip bir sürü ödeyemeyip icraya düşen ya da yurt dışında sırf ucuz diye dandik okullarda eğitim aldığından uçuşu yarım kalan bir sürü kişi var. En mantıklısı THY Akademi, eğitimin bittiği gibi THY'de işin hazır. Başarılar dilerim sana.
+1 yıldüşün 3. havalimanı için thye 100 tane uçak sipariş etmiş bu her 100 uçak için 600 tane pilot istiyorlar. tıpta bile bukadar imkan varmıdır bilemem
13 Yorumla
Soran+1 yılGörünüşte öyle ancak thy çok fazla yabancı pilot alıyor bünyesine
- +1 yıl
çünkü türk olmadığı için. hem çok iyi dil istiyorlar hemde pilotojları çok pahalı yurt dışında bu çok daha ucuz olduğu için onların pilot olma şansı daha yüksek. macaristanda 75 milyar filan civarında bu bir ara bende çok düşündümde aslında hala düşünme aşamasındayım
Soran+1 yılBence saçma, adamı ikinci pilot olarak alıyorlar. Türkçe zaten bilmiyor uçuş süresini tamamlayınca istediği ülkeye gidiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
+1 yılBir ara kafayı takmıştım. Çok kolay iş bulduklarını hatırlıyorum ama en zahmetli kurum thy.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle kolay değil bir sürü mülakatı var birsürü pilot işsiz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Aramızda pilotluk hakkında bilgi sahibi varsa mesleği ve iş imkanları hakkında bilgi verebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat