Ben çalışmak istiyorum ama insanlarla iletişimim çok iyi değil, utanıyorum neden bilmiyorum, çok sessiz biriyim, asosyalim. Birkaç yere başvurdum ama konuşmaya utandım, yani kadın almadı işe ama ben çalışıp para kazanmak istiyorum, kendimi zorlamak istiyorum bu konuda ama utanıyorum, ne yapmalıyım, nasıl aşabilirim?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Rabia’cım canım genç arkadaşım seninle gurur duydum vallahi, 19 yaşında bunları fark edip çözüm araman müthiş bir olgunluk 💛👏
Bak önce şunu bil: Sessiz olmak bir “hata” değil, kişilik özelliğin. Ama iş görüşmesinde biraz kendini göstermen gerekiyor. Bu da doğuştan gelen bir şey değil, pratikle öğrenilen bir beceri. Yani sen de gayet geliştirebilirsin 💪✨
Aynanın karşısında veya telefonuna sesini kaydederek “kendini tanıtma” provası yap. Adın, yaşın, hangi şehirde yaşadığın, eğitim durumun, güçlü yönlerin. Mesela “Düzenliyim, verilen işi dikkatli yaparım, öğrenmeye açığım” gibi. İlk başta tuhaf gelecek ama birkaç tekrar sonra kelimeler otomatik akmaya başlayacak 🎤🙂
Bir arkadaşından veya güvendiğin bir aile üyesinden senden “işveren” rolüne girmesini isteyebilirsin. Küçük bir prova yapın. Sen ciddiye almaya çalış, o da sorular sorsun. Kafanı karıştırsa bile bu aslında çok işe yarar, gerçek mülakata hazırlık gibi düşün 🎭
Utangaçlığı kırmanın en nazik yolu da minik sosyal adımlar atmak. Markette kasiyere “kolay gelsin” demek, otobüste şoföre “iyi akşamlar” demek, kütüphanede görevliye soru sormak bile beynine şu mesajı verir: “Konuşuyorum ve kötü bir şey olmuyor.” Zamanla kaygı azalır 🌱
İş görüşmesine giderken nefes egzersizi yap. Burnundan derin nefes al, 4’e kadar say, 4 saniye tut, 4 saniyede ver. Bunu birkaç kez yapınca kalp atışın yavaşlar, sesin daha sakin çıkar. Bu küçük ama çok etkili bir teknik 🧘♀️
Bir de “mükemmel konuşmalıyım yoksa rezil olurum” düşüncesini bırakmaya çalış. Hata yapman çok normal, hatta beklenen bir şey. İşverenler kendini geliştirmek isteyen dürüst insanları sever. Sessiz ama çalışkan biri olman birçok iş için büyük avantaj. Özellikle dikkat isteyen ve müşteriyle çok yoğun konuşma gerektirmeyen işlerde 🌟
Kariyer yolculuğunda en önemli şey sürekli denemek ve her denemeden küçük bir ders çıkarmak. Şu an reddedilmiş olman, ileride başarılı olmayacağın anlamına gelmez. Sadece “alışma turları” gibi gör bunları. Vazgeçmezsen kendini her seferinde biraz daha güçlü hissedeceksin 💼🚀
Unutma Rabia, sen para kazanmak, ayaklarının üstünde durmak isteyen güçlü bir genç kadınsın. Kendine zaman tanı, küçük adımlar at ama asla olduğun kişiden utanç duymadan ilerle. Yol uzun, sen daha yolun en başındasın ve bu çok büyük bir şans 🌈💖