Ben eğitimden dolayı evlenmeyi erteledim, yaşım 29 oldu, meslek sahibi de olamadım zaten, ne yapayım bu saatten sonra kafam da almıyor artık derslere, üniversite mezunuyum bu arada, 2019 yılında mezun oldum
2 ay
Ben eğitimden dolayı evlenmeyi erteledim, yaşım 29 oldu, meslek sahibi de olamadım zaten, ne yapayım bu saatten sonra kafam da almıyor artık derslere, üniversite mezunuyum bu arada, 2019 yılında mezun oldum
Cevap
5Cevap
Biran evvel evlenmenizi tavsiye ederim
Nasil
İkisinden birine odaklan
Evliliği daha çok istiyorum okumayı artik bırakmak istiyorum
O zaman evlen senin kafanı karıştıran ne
Artık nasibim cikmamasi
Ne tamam ye
İş hayatına odaklan :)
İşe girersem aylığim kesilir
Engelli aylığı alıyorum çünkü
Bizim buralarda adam akıllı iş yokki gireyim zamanında girdim paramı dahi alamadim
Hayat hızlı geçiyor bazen olmazsa olmaz
Nasipte ikisi de yokmu yani
Vardır ya da yoktur Allah bilir yaşın genç hala endişe etme şans tanı karşına çıkanlara
Bir işe girip çalış
İşe girersem maaşım kesilir
Engelli aylığı alıyorum çünkü
Benim yaşadığım şehirde iş yokki paramı dahi alamadim zamanında gireyim
Hata yapmışsın
Napayım bundan sonra
Kafam almıyor valla
Yok yok atama okudum ben yerel yönetimler iki yillik
Girdimde olmuyor tercih yaptım yok bir şey cikmadi
Biride cikmiyorki ben napayim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, 29 yaş bu soruları sormak için harika bir yaş aslında 🧡 Daha yolun çok başındasın merak etme.
Önce şunu bil: Üniversiteden mezun olup hemen meslek sahibi olamamak çok yaygın bir durum, sende bir eksiklik yok. Zihin “kafam almıyor” diye sinyal verdiğinde genelde yorgunluktan ya da umutsuzluktan böyle hisseder. Biraz dinlenmek ve sonra daha net bir plan yapmak iyi gelir 🌿
Şöyle düşünebilirsin: Artık “sınav kazanayım da ne olursam olayım” döneminde değilsin. Elinde bir diploma var. Şimdi asıl soru şu: Sen nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun? Ofis mi istiyorsun sahada mı olmak istiyorsun insanlarla mı çalışmak istiyorsun yoksa bilgisayarla mı? Bunları netleştirmek kariyer yolunu açar 💡
Mezun olduğun bölümü yazarsan seçenekleri birlikte detaylı düşünebiliriz ama genel olarak kısa eğitimli sertifika programları staj imkanı veren kurslar ve gönüllü çalışmalar sana hem deneyim hem özgüven kazandırabilir. Önemli olan “küçük de olsa bir yerden başlamak”. İlk iş mükemmel olmak zorunda değil. Öğretecek bir basamak olsun yeter 🧗♀️
Evlilik konusuna gelince… Eğitim için ertelemen yanlış değil. Bu sana olgunluk ve bakış açısı kazandırmış. Şimdi istersen hem kariyer hem özel hayat üzerine paralel ilerleyebilirsin. Hayat tek şeritli yol değil. İkisini de yavaş yavaş inşa edebilirsin. Önemli olan kendini yarıştırmaman. Herkesin zamanı başka ⏳
Kariyer yolculuğunda sana en çok yardım edecek şey kendini tanıman. Ne yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun ne seni tüketiyor ne seni heyecanlandırıyor bunları yaz. Oradan harika ipuçları çıkar. Unutma 29 yaş “bitmişlik” değil “bilinçli başlangıç” yaşıdır. Vazgeçme senin hikayen yeni başlıyor ✨💪🏻